Jump to content

Chrysiptera hemicyanea

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά.,

Ψάχνω πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο ψάρι.

Έχω ακούσει ότι τα damsel είναι δαίμονες αλλά αυτό το είδος το προτείνουν για ήσυχο.

Αν μπορεί κάποιος να δώσει καμία πληροφορία από εμπειρία του καθώς βλέπω πως αρκετοί είναι αυτοί που το έχουν δοκιμασει.

Το ενυδρείο μου είμαι μεγάλο reef με υσηχα ψάρια και βάζω τις τελευταίες πινελιές.

Καλησπέρα,

τα συγκεκριμένα μπορει να είναι πιο ήσυχα απο τα υπόλοιπα damsel αλλα δεν παύουν να είναι damsel! 

Εφόσον έχεις ήσυχα ψάρια, δεν στο προτείνω.

Αργά ή γρήγορα θα τρομοκρατουν τα υπόλοιπα και θα γίνουν κυρίαρχοι του ενυδρείου. Μονο αυτα θα βλέπεις στο ενυδρείο..Στο λέω εκ πείρας, οταν μου έφεραν δυο για δώρο στο γιο μου και σε λίγο καιρό στέκονταν στη μέση του ενυδρείου

και ολα τα υπόλοιπα ήταν κρυμμενα.

Damsel is damsel !

Είναι πολυ καλά για το .......sump !

Βρε Αντώνη υπάρχουν ενα σωρό μικροψαρα να βάλεις από το να πιάνεις χώρο με αυτά !

Βάλε ανθιας η χρωμιδες που είναι και φθηνές και κάνουν και κοπάδακια !

Και να σε σπανε τα νεύρα και να πρέπει να ξεστησεις το ενυδρείο για να τα βγάλεις! Με πεισατε!!

Μάλλον θα καταλήξω στα chromis.

Anthias δεν είχα ποτέ αλλά δεν θέλω να μπλεξω με δυσκολα ψάρια!

Σας ευχαριστώ πολύ,

Και οι καρδιναλιοι ειναι ωραια ψαρακια να εχεις μια ομαδουλα καθως και αρκετοι βαζουν 2-3 η' και παραπανω magnifica η'decora κτλ

Έχω μια 5άδα pajama cardinal χωρίς κανένα πρόβλημα. Έχασα μια 5άδα bangai cardinal για άγνωστη αιτία και από την πεντάδα που είχα με mix Decora και magnifica ο πιο τσαμπουκάς κατάφερε να εξοντωσει τους υπόλοιπους...

Με τα Anthias αν έχετε να μου προτείνετε το πιο εύκολο να το δοκιμάσω.....

Είχα στο ενυδρείο μου για δύο χρόνια ένα κοπαδάκι αποτελούμενο από πέντε Chrysiptera hemicyanea και ήταν σε γενικές γραμμές ήσυχα.

Για πραγματικά όμως ήσυχα damsel του γένους Chrysiptera, σου προτείνω το Chrysiptera talboti και το Chrysiptera rollandi που για όσα χρόνια τα κράτησα στο ενυδρείου μου (από το πρώτο είδος ένα κοπάδι από επτά ψάρια για πέντε χρόνια & από το δεύτερο είδος ένα κοπάδι από πέντε ψάρια για τρία χρόνια) δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα.

Σου επισυνάπτω φωτογραφίες για να τα δεις. Το talboti παραμένει ίδιο, ενώ το rollandi αλλάζει δραματικά (σου στέλνω και τις τρεις φάσεις).

post-50356-0-02186900-1464437077_thumb.jpg

post-50356-0-93873400-1464437086_thumb.jpg

Από Anthias ως πιο εύκολο προτείνω το squamipinnis.

post-50356-0-59553500-1464438467_thumb.jpg

Και τα dispar ειναι αρκετα ευκολα anthias αν θες να εχεις ακομα μια επιλογη :thumbsu:

Ευκολα στο να φανε,ειδικα με το που φαει το πρωτο ακολουθουν ολα μαζι και σε μεγαλο βαθμο ανθεκτικα σε ασθενειες.

Αρκει να σου ερθουν υγειη και σε καλη κατασταση!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...