stathis spithas 5 Ιουνίου 2016 #76 Share 5 Ιουνίου 2016 (edited) τελικα βρηκα ενα πολυ καλο μαγαζι discus.gr τρομερους δισκους του tony tan πολυ καλες τιμες και εξερετικα ψαρια πηρα: 2 red tuircuaz 2 red melon 6 pigeon blood 2 blue cobalt 2 Blue Turquoise ολα καλα τρωνε απειρα Καλοριζικα...Θελουμε φωτος... Οι ενυδρειοφιλοι ειμαστε κατα βαση "ματακηδες"... Έγινε επεξεργασία 5 Ιουνίου 2016 - stathis spithas Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 7 Ιουνίου 2016 #77 Share 7 Ιουνίου 2016 Καλοριζικα... Θελουμε φωτος... Οι ενυδρειοφιλοι ειμαστε κατα βαση "ματακηδες"... Συμφωνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolmind 7 Ιουνίου 2016 #78 Share 7 Ιουνίου 2016 Συμφωνω. Να γινω λιγο Παρασκευας, και μια πανοραμικη Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 7 Ιουνίου 2016 #79 Share 7 Ιουνίου 2016 Να γινω λιγο Παρασκευας, και μια πανοραμικη Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 7 Ιουνίου 2016 #80 Share 7 Ιουνίου 2016 Ε ναι λοιπον βαλε και μια πανοραμικη!!! Χαχαχαχαχααα! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 7 Ιουνίου 2016 #81 Share 7 Ιουνίου 2016 (edited) Διαβάζω ότι είναι για 22_26 αυτά βρε Νίκο. Κάνοντας μια αναζήτηση... είδα κι εγώ ότι στο planetcatfish έχει αυτές τις θερμοκρασίες... ΠΡΙΝ χρόνια πάντως, άλλα έγραφε. Εγώ μπορώ να μιλήσω για τα leucomelas που κυρίως έβαζα (εκτός των Sterbai... που έγραφε μέχρι 28) γιατί έγραφε μέχρι 30... και τα κρατούσα για τουλάχιστον 7-8 χρόνια... όπως και τις βρογχίδες (Brochis Spledens). Γενικότερα αυτά τα είδη έχω διαπιστώσει ότι... ανέχονται το εύρος θερμοκρασίας των δίσκων.- Έγινε επεξεργασία 7 Ιουνίου 2016 - diskus fan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημητρης Τ 7 Ιουνίου 2016 #82 Share 7 Ιουνίου 2016 Πιστεύεις πραγματικά ότι το έχει ανάγκη ένα δισκάδικο;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 7 Ιουνίου 2016 #83 Share 7 Ιουνίου 2016 ΔΕΝ σε κατάλαβα... αλλά ΑΝ ρωτάς... αν είναι άκρως απαραίτητη η παρουσία τους στο δισκοενυδρείο... για μένα ΌΧΙ.- 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos 8 Ιουνίου 2016 #84 Share 8 Ιουνίου 2016 Συμφωνώ με το Νίκο. Το "καθάρισμα" του βυθού γίνεται από τους δίσκους, εφόσον γίνεται σωστό τάισμα και οι δίσκοι είναι υγιείς. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 8 Ιουνίου 2016 #85 Share 8 Ιουνίου 2016 Δεν εχω δισκους αλλα διαβαζοντας το θεμα μου ενεσκυψε μια απορια. Οι δισκοι καθαριζουν τον βυθο υπο τις παραπανω προυποθεσεις, σωστο. Τι γινετακ ομως με σημεια που ειναι δυσπροσιτα σε αυτους. Σχισμες η κατω απο ξυλα κτλ κτλ ... Εκτος αν μιλαμε πλεον για ενυδρειο στημενο πανω στους δισκους, εναρμονισμενο ακριβως στις αναγκες - ιδιαιτεροτητες - απαιτησεις αυτων, ωστε να μην εχει τετοια στενα σημεια που πιθανον να μαζεψουν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 8 Ιουνίου 2016 #86 Share 8 Ιουνίου 2016 Οι δισκοι αντιθετα με τις αφρικανες και αλλες κιχλιδες oπως οι γεωφαγοι δεν "παιζουν" με την αμμο... Οταν θελουν να τραφουν με μια συγκεκριμενη τροφη απλα την φυσανε και μολις ανασηκωνεται την τρωνε... Γνωμη μου ειναι οτι γενικα τα ενυδρεια δεν θα πρεπει να εχουν σημεια που τα ξυλα να ακουμπαν στον βυθο σε μεγαλες επιφανειες γιατι δημιουργουνται περιοχες αναεροβιες.... Οπως επισης πιστευω (αντιθετα με αρκετους) οτι τα σαλιγκαρια και ειδικα του βυθου σωζουν απο πολλους τετοιου ειδους μπελαδες... Και αυτα σαν γενικους κανονες ασχετα απο τις"ιδιαιτεροτητες" ενος δισκοενυδρειου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos 8 Ιουνίου 2016 #87 Share 8 Ιουνίου 2016 Όπως είπε κι ο Στάθης, οι αναερόβιες περιοχές δεν είναι ευπρόσδεκτες όχι μόνο στα δισκοενυδρεία, αλλά σε οποιοδήποτε ενυδρείο. Αν υπάρχουν για να δημιουργήσουν κρυψώνες για ψάρια βυθού, τα ψάρια αυτά αναλαμβάνουν το "καθάρισμα". Κατά τ' άλλα, δεν μπορείς να φανταστείς τι μπορεί να κάνει ένας δίσκος για να πιάσει το φαγητό... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημητρης Τ 8 Ιουνίου 2016 #88 Share 8 Ιουνίου 2016 Παρασκευα εγώ έχω προσέξει το εξής.όταν το ενυδρείο είναι στρωμένο κ τούμπανο η βιολογία του,την επόμενη μέρα η άμμο είναι καταλευκη.για μένα είναι κ ένας τρόπος να καταλαβαίνω ότι μπουκωσε το υλικό.σ κάθε αλλαγή ανακατεύω κ την μισή σιγά σιγα κ είναι σαν καινούργια.είναι απίστευτο να δεις άμα δεν ταΐσω κ μια μέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 8 Ιουνίου 2016 #89 Share 8 Ιουνίου 2016 Όσο καθαρίζει και ανακατεύει τον βυθό ένας γεωφάγος... ΔΕΝ μπορούν να το κάνουν 30 corydoras.- 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 8 Ιουνίου 2016 #90 Share 8 Ιουνίου 2016 Όσο καθαρίζει και ανακατεύει τον βυθό ένας γεωφάγος... ΔΕΝ μπορούν να το κάνουν 30 corydoras.- Το υπογράφω!!! Εκ πείρας πλεον!!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 8 Ιουνίου 2016 #91 Share 8 Ιουνίου 2016 Όσο καθαρίζει και ανακατεύει τον βυθό ένας γεωφάγος... ΔΕΝ μπορούν να το κάνουν 30 corydoras.- Ετσι ακριβως!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 8 Ιουνίου 2016 #92 Share 8 Ιουνίου 2016 Όπως είπαν και τα παιδιά, τα κορυ δεν είναι απαραίτητα στο δισκοενυδρειο. Σίγουρα μαζεύουν από πολλές "δυσκολες" μεριές υπολείμματα τροφών, όμως, όπως γράφτηκε, ο υγιής δίσκος θα κυνηγήσει κ θα παλέψει ακόμη κ για ένα πελλετακι. Κ ο γεωφαγος κάνει απίστευτη δουλειά, όπως έγραψε ο Νίκος ούτε 30 κορυ δεν τον πιάνουν. Όμως θα πρέπει να βάλουμε - αν βάλουμε - έναν γεωφαγο, γιατί αν βγει ζευγάρι, αλοιμονο μας.Σε αυτήν την περίπτωση όμως, ο γεωφαγος δεν τυγχάνει της σωστής φροντίδας 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος