Irakles 18 Μαίου 2016 #1 Share 18 Μαίου 2016 Εχω δυο ενυδρεία: α) 400 λιτρα με 7 Geophagus surinamensis β)100 λιτρα με 5 Neolamprologus Caudopunctatus Θελω να κανω οπως λεω θεραπεία στους γεωφάγους γιατι μου φαίνεται οτι οι ουρες τους εχουν καποιες μαλλον δαγκωματιες αλλα μπορει και οχι γιατι δεν εχουν ολοι τα ιδια σημάδια. Αλλα και αποπαρασιτωση γιατι δεν ξερω αν ειχε κανει ο προκάτοχός τους. Και στα αφρικανάκια θελω να τους κανω αποπαρασιτωση γιατι ειχα απώλειες πριν λιγες μερες και δεν τα πρόλαβα και δεν θελω να παθω ξανα τα ιδια... Τι θελω λοιπον... Θελω ενα πρόγραμμα με φαρμακα, δωσολογιες και τι κανω καθε μερα ωστε να ειμαι σίγουρος οτι εχω εξαφάνισει τα παράσιτα και στα δυο ενυδρεία...!!! Ειναι δυνατό??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 18 Μαίου 2016 #2 Share 18 Μαίου 2016 (edited) Ηρακλη καλησπερα.. Αρχικα αν εχεις την δυνατοτητα θα ψαξεις να βρεις φαρμακα με την δραστικη ουσια praziquantel... Επειδη αυτο http://www.gumtree.sg/a-miscellaneous-goods/sembawang-yishun/prazi-gold-praziquentel-fish-medication/1001521762990910678520509 αποκλέιεται να το βρεις... Προσπαθησε να βρεις αυτο https://fishkeeper.co.uk/product/aquarium-mnster-dactymor-anti-worms-20-ml .... Αλλιως αυτο http://petshop-gr.eu/gr/category/21536/5818 σε καραντινα!!! Μετα φαρμακα οπως το melafix και βιταμινες θα "ισιωναν" τα ψαρια... Έγινε επεξεργασία 18 Μαίου 2016 - stathis spithas Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 20 Μαίου 2016 #3 Share 20 Μαίου 2016 Καμιά φωτογραφία; Στάθη... γιατί Praziquantel; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 20 Μαίου 2016 #4 Share 20 Μαίου 2016 Καμιά φωτογραφία; Στάθη... γιατί Praziquantel; Επειδη αναφερεται σε αποπαρασιτωση... Τα σκευασματα που χρησιμοποιουν αυτη την ουσια πιανουν ευρη φασμα εσωτερικων και εξωτερικων παρασιτων χωρις να επηρεαζουν τα ψαρια και την βιολογια αφου δεν ειναι τοξικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 20 Μαίου 2016 #5 Share 20 Μαίου 2016 Για γενική αποπαρασίτωση... προσωπικά κάνω χρήση άλλων φαρμάκων (με μεγαλύτερο εύρος). Εν προκειμένω και ΧΩΡΙΣ περισσότερες πληροφορίες... ΔΕΝ θα πρότεινα τίποτα.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 20 Μαίου 2016 #6 Share 20 Μαίου 2016 Μα Νικο για γενικη αποπαρασιτωση ρωτησε... Εσυ τι χρησιμοποιεις;; Γενικη δηλαδη να εχει και μετροδιναζολη οπως το general cure; Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 21 Μαίου 2016 #7 Share 21 Μαίου 2016 Η μετρονιδαζόλη... χτυπάει όλα τα παράσιτα; Το General Cure... ΑΝ θυμάμαι καλά... είναι και αρκετά ακριβό. Αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι είναι λάθος επιλογή. Φάρμακα υπάρχουν πολλά, για να διαλέξει κάποιος. Σε γενική προτιμώ μια θεραπεία, που να καλύπτει όσο μεγαλύτερο φάσμα γίνεται... και παράσιτα και μύκητες και βακτήρια και ιούς. Προσωπικά... αποφεύγω και τις προληπτικές θεραπείες.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 21 Μαίου 2016 #8 Share 21 Μαίου 2016 Η μετρονιδαζόλη... χτυπάει όλα τα παράσιτα; Το General Cure... ΑΝ θυμάμαι καλά... είναι και αρκετά ακριβό. Αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι είναι λάθος επιλογή. Φάρμακα υπάρχουν πολλά, για να διαλέξει κάποιος. Σε γενική προτιμώ μια θεραπεία, που να καλύπτει όσο μεγαλύτερο φάσμα γίνεται... και παράσιτα και μύκητες και βακτήρια και ιούς. Προσωπικά... αποφεύγω και τις προληπτικές θεραπείες.- Οχι η μετροδιναζολη(η βαση του γνωστου μας flagil)ειναι μαζι με το praziquantel οι βασικοτερες ουσιες του general cure...Οχι δεν χτυπαει ολα τα παρασιτα η δραση της ειναι περισοτερο αντιβακτηριδιακη και αντιπαρασιτικη και εχει μεγαλη αποτελεσματικοτητα στα εντερικα παρασιτα και αμυδρη στις φλεγμονες... Δεν ειναι κακο φαρμακο αν (κακως)δεν υπαρχει καθαρη εικονα αλλα προσωπικα το ψιλοφοβαμαι προτιμω να μην χρησιμοποιω γενικα σκευασματα(παρολο που δεν θεωρω την api εταιρεια της πλακας).... Και εγω επισης αποφευγω τις προληπτικες θεραπειες γιατι πιστευω οτι δημιουργουν αντισωματα σε μετεπειτα φορεις που μπορει να βλαψουν το ψαρι και το ταλαιπωρουν ασκοπα αν δεν υπαρχουν εμφανη σημαδια... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 22 Μαίου 2016 #9 Share 22 Μαίου 2016 Άρχισες κι εσύ... να ΜΗΝ καταλαβαίνεις τα Ελληνικά μου; Το General Cure περιέχει μετρονιδαζόλη, πραζικαντέλ και στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι αλάτι (80+%). Έγραψα... " ΑΝ θυμάμαι καλά... είναι και αρκετά ακριβό. Αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι είναι λάθος επιλογή. " Η μέθοδος μου είναι... καραντίνα και ανάλογα με το τι βλέπω... πράττω. Άλλωστε και ΠΡΙΝ έρθουν αλλά και μετά την παραλαβή... τα "τσακίζουν" στα φάρμακα κάθε είδους.- 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 22 Μαίου 2016 #10 Share 22 Μαίου 2016 (edited) Άρχισες κι εσύ... να ΜΗΝ καταλαβαίνεις τα Ελληνικά μου; Το General Cure περιέχει μετρονιδαζόλη, πραζικαντέλ και στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι αλάτι (80+%). Έγραψα... " ΑΝ θυμάμαι καλά... είναι και αρκετά ακριβό. Αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι είναι λάθος επιλογή. " Η μέθοδος μου είναι... καραντίνα και ανάλογα με το τι βλέπω... πράττω. Άλλωστε και ΠΡΙΝ έρθουν αλλά και μετά την παραλαβή... τα "τσακίζουν" στα φάρμακα κάθε είδους.- Ε πες το επιτελους τι κανεις!!Αυτο ζητουσα να μαθω απο την αρχη!! Παντως μην εισαι και τοσο σιγουρος οτι ολοι τα "τσακιζουν" στα φαρμακα πιο παλια μπορει τωρα ζουμε σε περιεργες εποχες.... Έγινε επεξεργασία 22 Μαίου 2016 - stathis spithas Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 22 Μαίου 2016 #11 Share 22 Μαίου 2016 ΔΕΝ ξέρω τι κάνουν... φυλάω τα ρούχα μου... έχω τα μισά.- 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 26 Μαίου 2016 #12 Share 26 Μαίου 2016 Για μένα είναι εντελώς παράλογο η προληπτική χρήση θεραπευτικών σκευασμάτων στο νερό του κυρίως ενυδρείου . Με πιο σκεπτικό λέμε να γίνει χρήση του ενός σκευάσματος ή του άλλου , όταν δεν γνωρίζει κανείς ποιο παράσιτο ή βακτήριο μπορεί ( δεν είναι σίγουρο ) να έχει προσβάλει τα ψάρια μας . Στα ενυδρεία μας υπάρχουν τα πάντα και όλα παίζουν το ρόλο τους . Αποστειρωμένο περιβάλλον δε μπορεί να υπάρξει και δε πρέπει να υπάρξει , αν θέλουμε να έχουμε ψάρια στα ενυδρεία μας . Το θέμα είναι να μήν υπάρχουν οι συνθήκες αυτές που ευνοούν την ανάπτυξη παθογόνων οργανισμών . Και τα ψάρια μας να είναι εύρωστα με ισχυρό ανοσοποιητικό . 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος