Jump to content

Εναλλακτική αφαίρεσης χλωρίου

Recommended Posts

Καθόμουν και έβλεπα στην tv για κάτι φίλτρα πόσιμου νερού όπου μαζί με όλα τα που κάνει έλεγε ότι δεσμεύει και το χλώριο και σκεφτόμουν από το να δίνω κάθε 2 μήνες πάνω κάτω από ένα 10€ για την αγορά αντιχλωριου να πάρω κάτι τέτοιο ή ακόμα καλύτερα κάτι πιο μικρό αν υπαρχει που να μπαίνει πάνω στην βρύση του μπαλκονιού(από εκεί γεμιζω με λάστιχο) και να γεμιζω κατευθείαν...

Εγώ μέχρι τώρα πετάω το λάστιχο μέσα στα ενυδρεία τα γεμίζω(χωρίς τα εσωτερικά Φιλτρα μέσα),ρίχνω την ανάλογη ποσότητα αντιχλωριου,το ανακατεύω λίγο με το χέρι, βάζω τα Φιλτρα μέσα και ολλα καλά μέχρι τώρα...

Διάβασα και την λύση με το βαρέλι και ότι το χλώριο φεύγει μόνο του αλλά αν γεμίσω το βαρέλι στο μπαλκόνι μετά δεν έχω αντλια να το στείλω μέσα στα ενυδρεία

(και δεν είμαι να αγοράζω και άλλα πράγματα , εδώ πάμε να τα γλιτώσουμε )

Μιλάμε για φίλτρο που να παίζει πάνω κατω κανένα 50€, Θα κάνει δουλειά? Η να συνέχισω να τα σκαω στην serra?

Πρέπει να λάβεις υπ οψιν σου οτι και το φίλτρο νερού έχει κόστος χρήσης. Ανάλογα με το φίλτρο αλλάζεις μεμβράνες προφίλτρα, οπότε καταλαβαίνεις πως δεν είναι χωρίς κόστος. Αν ψάχνεις λύση οικονομική και που να σε καλύπτει από το χλώριο, αγόρασε μια αντλία, και να στέλνεις το νερό από το βαρελάκι στο ενυδρείο. Αν και η αγορά ενός αντιχλωρίου όπως το prime είναι ελάχιστη σαν κόστος σε σχέση με τα λίτρα, που βελτιώνεις.

Επίσης ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα είναι η μεγάλη διφορά θερμοκρασίας που δημιουργείται στο ενυδρείο σου (κυρίως το χειμώνα) με τον τρόπο που κάνεις την αλλαγή, και πρέπει να το δεις σοβαρά, για να μην έχεις προβλήματα.

Έγινε επεξεργασία - SOTIRIS

Ναι δεν λέω και το φίλτρο θα έχει το κόστος του ανταλλακτικου κάθε χρόνο (λογικά κανένα 30-40€)

Αλήθεια πως δεσμεύει το χλώριο? Με ενεργό άνθρακα?

Μήπως υπάρχει λύση με diy φίλτρο με τέτοιο υλικό μέσα?

Τελικά το έψαξα λίγο και δεν αξίζει να μπω στην διαδικασία για τπτ....

Δεν το γνώριζα αυτό το prime και από ότι φαίνεται έχει πολύ μικρή δοσολογία οπότε κρατάει και παραπάνω...

Θα το τιμήσω όταν τελειώσει το sera..

Thnx για την απάντηση!!!

Τελικά το έψαξα λίγο και δεν αξίζει να μπω στην διαδικασία για τπτ....

Δεν το γνώριζα αυτό το prime και από ότι φαίνεται έχει πολύ μικρή δοσολογία οπότε κρατάει και παραπάνω...

Θα το τιμήσω όταν τελειώσει το sera..

Thnx για την απάντηση!!!

Να ξέρεις οτι δεν λειτουργεί μόνο  σαν αντιχλώριο, αλλά δεσμεύει τις χλωραμίνες, και μετατρέπει την τοξική αμμωνία (ΝΗ3), σε ατοξικό για τα ψάρια αμμώνιο (ΝΗ4). Επίσης ενισχύει τη βλέννα των ψαριών, και δεν επηρεάζει τις υπόλοιπες παραμέτρους του νερού.

Εγω εβαλα φιλτρο κατω παγκου.Το συνδεσα στο κρυο της βρυσης μου και ενα ταφ με μια βρυση κατω απο τον νεροχυτη.Απο το βρυσακι παιρνω νερο για το ενυδρειο και απο το κρυο της βρυσης πινω καθαρο νερο.Το ανταλλακτικο εχει 20 ευρω και θελει αλλαγη καθε 6 μηνες.

• Like 1

Εγω εβαλα φιλτρο κατω παγκου.Το συνδεσα στο κρυο της βρυσης μου και ενα ταφ με μια βρυση κατω απο τον νεροχυτη.Απο το βρυσακι παιρνω νερο για το ενυδρειο και απο το κρυο της βρυσης πινω καθαρο νερο.Το ανταλλακτικο εχει 20 ευρω και θελει αλλαγη καθε 6 μηνες.

+1! Εκτός από το νερό για τα ψάρια, κάνει καλό και στο νερό που πίνουμε. 

Στοιχισε 30 ευρω το κανιστρο,20 το ανταλλακτικο (το οποιο δεν περιλαμβανεται τις περισσοτερες φορες) και το πολυ 10 ευρω τα υπολοιπα εξαρτηματα για να συνδεθει με το ταφ και την βρυση (απλη κηπου).Βεβαια κανονικα θελει και bypass στην συνδεση για να μπορεις να το παρακαμψεις σε περιπτωση που βουλωσει ή προκυψει καποιο προβλημμα οπως διαρροη,το οποιο εχει και αυτο καποιο κοστος.Εγω δεν εφτιαξα bypass,αν συμβει κατι θα κλεισω τον διακοπτη της βρυσης και θα το διορθωσω.Απλα για λιγα λεπτα δεν θα εχω νερο στην βρυση της κουζινας.Αν ομως δεν πιανουν τα χερια σου και ζητησεις απο υδραυλικο να στο τοποθετησει θα προτεινα και εγκατασταση bypass στο φιλτρο ωστε να μπορεσεις να κανεις χρηση κανονικα αν προκυψει καποιο προβλημμα μεχρι να ερθει ο ειδικος.

Αυτο που λεει ο argy 1 εχω κανει κι εγω, φιλτρο κατω παγκου με κοστος συντηρησης 22ευρω τον χρονο

Πινεις καθαρο νερο και γεμιζεις και τα ενυδρεια σου

Υ.Γ.(εγω βεβαια παρεμβαλω και μεμβρανη για το βαρελι αλλαγης λογω θαλασσινου)

Αλλιως θα πας στο prime

Θα παρακαλας να τελειωσει.......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...