Jump to content

Ερωτήσεις σχετικά με θαλασσινό!

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,

Πολύ sun sun βλέπω παίζει..

Να πω και εγώ λοιπόν την αμαρτία μου :)

Έχω ένα sun sun με διαστάσεις 50 χ 30 χ 46 (60 λίτρα) που χρησιμοποιώ για γεννήστρα. Επειδή αυτό το ενυδρείο σε λίγο καιρό δεν θα χρειάζεται σκεφτόμουν μήπως οικονομικά πάντα (και το τονίζω αυτό) το έκανα ένα μικρό reef με πολύ πολύ εύκολες φιλοξενήσεις τελείως εισαγωγικά για να δω και αυτή την πλευρά!

Έχοντας ρίξει μια μικρή ματιά βρίσκω : 

Kρεμαστό φίλτρο fluval για μέχρι και 120 λίτρα.

Skimmer  πάλι ένα της φλούβαλ. Εδώ θα πω πως βρίσκω πάμφτηνα σκίμμερ αλλά κάπου πήρε το μάτι μου να μην κάνουμε οικονομία πάνω σε αυτό.

2 Led λάμπες της sera (δεν έχω ιδέα για τις απαιτήσεις φωτισμού αλλά νομίζω 2 φωτιστικά καλύπτουν τα "εύκολα")

ζωντανό βράχο και αραγωνίτη

wave maker ( ;) χρειάζεται σε αυτά τα λίτρα;

Ξεχνάω κάτι παιδιά;

Ας πούμε λοιπόν ότι το προχωράω και το στήνω. Μπορείτε να μου πείτε έτσι μερικές επιλογές ζωής που θα είχα για αυτόν τον χώρο; Έτσι να πάρω λίγο μάτι :)

Σας ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση

Έγινε επεξεργασία - Light0r

καλησπέρα lightor

- To κρεμαστό φίλτρο θα χρειαστεί μόνο για ΄'ανθρακα και αντιφώσφορο.

- Σκίμερ δώσε μας ενα λινκ να δουμε ποιο εννοεις.

- Για φώς εγω θα έβαζα 2χ24watt Τ5. (Μην κάνεις οικονομία στον φωτισμό). Για δώσε λινκ απο το sera να το δουμε

- Εναν κυκλοφοριτή(οικονομικος τρόπος σε σχέση με το wave maker)

Επίσης θα χρειαστείς : 

-Αντίστροφη όσμωση , βαρέλι προετοίμασίας νερού (κυκλοφοριτής + αντίσταση).

-Αυτόματη αναπλήρωση (εκτος και αν εισαι συνέχεια απο πάνω να συμπληρώνεις την εξάτμιση) 

-αλατόμετρο

-τεστ νερού ΚΗ/ΡΗ/ΝΟ3/ΡΟ4

Επιλογές ζωής με τα παραπάνω  :  LPS/soft corals/ ανεμώνες και μερικά εύκολα σκληρά. ψαράκια που δεν μεγαλώνουν τύπου gobby, firefish κλπ. Γαρίδες,ερημίτες σαλιγκάρια feathering duster. 

Έγινε επεξεργασία - submarine1981

καλησπέρα lightor

- To κρεμαστό φίλτρο θα χρειαστεί μόνο για ΄'ανθρακα και αντιφώσφορο.

- Σκίμερ δώσε μας ενα λινκ να δουμε ποιο εννοεις.

- Για φώς εγω θα έβαζα 2χ24watt Τ5. (Μην κάνεις οικονομία στον φωτισμό). Για δώσε λινκ απο το sera να το δουμε

- Εναν κυκλοφοριτή(οικονομικος τρόπος σε σχέση με το wave maker)

Επίσης θα χρειαστείς : 

-Αντίστροφη όσμωση , βαρέλι προετοίμασίας νερού (κυκλοφοριτής + αντίσταση).

-Αυτόματη αναπλήρωση (εκτος και αν εισαι συνέχεια απο πάνω να συμπληρώνεις την εξάτμιση) 

-αλατόμετρο

-τεστ νερού ΚΗ/ΡΗ/ΝΟ3/ΡΟ4

Επιλογές ζωής με τα παραπάνω  :  LPS/soft corals/ ανεμώνες και μερικά εύκολα σκληρά. ψαράκια που δεν μεγαλώνουν τύπου gobby, firefish κλπ. Γαρίδες,ερημίτες σαλιγκάρια feathering duster. 

Εδώ είναι οι λάμπες της sera. Βtw νομίζω πως δεν θα μπορούσα να βάλω τ5 σε αυτό το μήκος ενυδρείου με φωτιστικό.

https://www.sera.de/gr/sera-produktwelt/category/led-x-change-tubes-5957.html

Αυτό εδώ είναι το skimmer

http://www.petsupermarket.gr/5979/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/fluval-sea-protein-skimmer-ps1.html

Aντίστροφη όσμωση θα έχω,

Αυτόματη αναπλήρωση δεν έχω ιδέα τι είναι , καταλαβαίνω τι κάνει αλλά δεν έχω δει ποτέ τέτοιον εξοπλισμό.

Αλατόμετρο οκ και τεστ νερού τα έχω όλα ούτως ή άλλως.

Εσύ πιστεύεις πως θα άξιζε μία εισαγωγή έστω με αυτό το ενυδρειάκι ; Θα μπορούσα να το χαρώ ή θα είχε προβλήματα λόγω των λίγων λίτρων;

Καλησπερα φιλε και απο εμενα.Εκτος άπο αυτα που ειπε ο submarine 1981 θελει αγαπη και υπομονη πουεχεις και ολα θα πανε φανταστικα καλη αρχη

Καλή αρχή κι απο εμένα.

Φυσικά και αξίζει να δοκιμάσεις, αυτο το 60λιτρο μπορει να γίνει μεγάλο "σχολείο" για να μάθεις και να μπείς σ'αυτο το μαγικό κόσμο του reef. Άλλωστε θα σε προετοιμάσει για το μεγαλύτερο :P ( που σίγουρα θα το θελήσεις)!

Θέλει όμως ιδιαίτερη προσοχή γιατί τα μικρά ενυδρεία δεν συγχωρούν λάθη εύκολα. Και κυρίως πολύ υπομονή.

Τώρα, για φωτισμό, όντως δεν χωράει να βάλεις Τ5, θέλουν 60 πόντους μήκος minimum.

Οι λάμπες της sera που κοιτάς δεν κάνουν ακομα και για reef με εύκολα κοράλλια. Εγω θα σου πρότεινα αυτή τη λάμπα: http://www.ebay.com/itm/18-LED-Full-Spectrum-Fixture-E27-Coral-Reef-Aquarium-Lamp-Grow-Light-Tank-PAR38-/262195745667?hash=item3d0c159383:g:HP8AAOSwOfxXA3NI.

Θα είσαι μια χαρά και με εύκολα κοράλια και με εύκολα lps.

Το skimmer δεν το ξέρω αλλα μιας και είναι της fluval, για αρχή καλό είναι.

Η αυτόματη αναπλήρωση είναι βασικότατο εξάρτημα για να κρατάς σταθερή την αλατότητα που είναι το σημαντικότερο μαζι με τη σωστή θερμοκρασία.

Δες εδω για αυτόματη αναπλήρωση http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=29960,  πρέπει ομως να τη συναρμολογήσεις μόνος σου. Δεν είναι δύσκολο, αν θες βοήθεια εδω ήμαστε.

Να φροντίσεις να πάρεις και το τροφοδοτικό, δυο φλοτερ για ασφάλεια, και την αντλία.

Αυτα, και οτι άλλο θέλεις, ρωτάς!

• Like 1

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

Δεν ξέρω πότε ακριβώς θα το ξεκινήσω , το μόνο σίγουρο είναι πως το κάνω και ελπίζω σύντομα!

Eδώ θα είμαστε λοιπόν να το δούμε!

Ευχαριστώ και πάλι!

Ναι για τον φωτισμό συμφωνώ με τον teoxan. Μπέρδεψα τα 60 λτ του ενυδρείου με cm γιαυτό πρότεινα Τ-5.  Είναι και λίγο περασμένη η ώρα....συγχωρέστε με :)

Εγω θα κοίταζα κάτι σε ποιό μακρόστενο. π.χ  http://www.ebay.com/itm/EVO-24-LED-Aquarium-Light-Coral-Reef-Saltwater-Nano-16x-3W-3-Watts-Lunar-60-cm-/301144419134?hash=item461d9b2b3e:g:JIIAAOxyrjZRrO66 

Έγινε επεξεργασία - submarine1981

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...