Jump to content

φυτεμενο 250 λιτρα

Recommended Posts

καλησπερα! εχω ενα φυτεμενο ενυδρειο 250 λιτρα εδω και 1 χρονο. 

λιπασματα micro - macro 50 ml την ημερα απο το καθε λιπασμα και την κυριακη 20-30% αλλαγη νερου

φωτισμος 2 φλορενσες  ι μια ροζ για planted και η αλλη 6500 κ  2χ 30 wat και led chip 18 x 3 wat royal blue και 6500 κ

υποστρωμα jbl basic και manado

co2--> με βαση το kh μου που ειναι 12-13 πρεπει να το ειχα καπου στο 7.20 ph αλλα το  εχω 7.02

πριν λιγους μηνες ειχα μεγαλες ποσοτητες απο τα φυτα αλλα εως πριν λιγες βδομαδες σχεδον τιποτα, μερικα βγαζουν τρυπες αλλα δεν αναπτυσσονται και το κοκκινο φυτο που ειχα μαρανθηκε.εχω φυτα που μεγαλωνουν με ευκολια πχ cabomba caroliniana, rotala rodutifolia, hygrophila anqustiholia  και αυτα εφταναν μεχρι τιν επιφανεια και τα κλαδεψα ετσι ωστε να πηγαινει παντου ο φωτισμος.

στην συνεχεια προσθεσα monte carlo  και rotala macrandra red αλλα δεν τα βλεπω να  αντεχουν αν και ειναι αρχη ακομα. 

θα ηθελα καποιος εμπειρος να μου πει την γνωμη του σχετικα με αυτο. γιατι τα φυτα μου να μην μεγαλωνουν? η δικη μου σκεψη ειναι οτι ισως χρειαζονται περισσοτερο φωτισμο.  τωρα ο φωτισμος μου ειναι 0.4 w ανα λιτρο. 

και το αλλο πρεπει το co2 μου να ειναι στο 7.20 ph με βαση το kh?

καλησπερα! εχω ενα φυτεμενο ενυδρειο 250 λιτρα εδω και 1 χρονο. 

λιπασματα micro - macro 50 ml την ημερα απο το καθε λιπασμα και την κυριακη 20-30% αλλαγη νερου

φωτισμος 2 φλορενσες  ι μια ροζ για planted και η αλλη 6500 κ  2χ 30 wat και led chip 18 x 3 wat royal blue και 6500 κ

υποστρωμα jbl basic και manado

co2--> με βαση το kh μου που ειναι 12-13 πρεπει να το ειχα καπου στο 7.20 ph αλλα το  εχω 7.02

πριν λιγους μηνες ειχα μεγαλες ποσοτητες απο τα φυτα αλλα εως πριν λιγες βδομαδες σχεδον τιποτα, μερικα βγαζουν τρυπες αλλα δεν αναπτυσσονται και το κοκκινο φυτο που ειχα μαρανθηκε.εχω φυτα που μεγαλωνουν με ευκολια πχ cabomba caroliniana, rotala rodutifolia, hygrophila anqustiholia  και αυτα εφταναν μεχρι τιν επιφανεια και τα κλαδεψα ετσι ωστε να πηγαινει παντου ο φωτισμος.

στην συνεχεια προσθεσα monte carlo  και rotala macrandra red αλλα δεν τα βλεπω να  αντεχουν αν και ειναι αρχη ακομα. 

θα ηθελα καποιος εμπειρος να μου πει την γνωμη του σχετικα με αυτο. γιατι τα φυτα μου να μην μεγαλωνουν? η δικη μου σκεψη ειναι οτι ισως χρειαζονται περισσοτερο φωτισμο.  τωρα ο φωτισμος μου ειναι 0.4 w ανα λιτρο. 

και το αλλο πρεπει το co2 μου να ειναι στο 7.20 ph με βαση το kh?

Γεια χαρα κανε μια αναλυτικη παρουσιαση.... 

http://www.aquazone.gr/forums/topic/50683-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82/

Συμπληρωσε την φορμα αυτην.

Βαλε μας και καμια φωτο απο τα φυτα να τα  δουμε .

Γενική κατηγορία ενυδρείου
(Κοινωνικό, , Φυτεμένο 
Γενικές Πληροφορίες
Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 100χ45χ46
Συνολικά Λίτρα: 207
Sump (λίτρα):

Οργανισμοί
Φυτά:bacoba caroliniana, cabomba caroliniana,echinodorous,anoubia nana και gold,cryptocorine,rotala rodutifolia,egeria densa,limnophila sessiflora,hygrophila anqustifolia,nuphar japonicum, hydrocotyle versch,valisneria,monte carlo,rotala,bacoba monieri, macrandra red, flame moss
Ψάρια: αγγελοψαρα 4, ram blue 2 , 1 pleco
Άλλα είδη:

Διακοσμητικά υλικά
Φόντο: μαυρο εξω απο το νερο
Πέτρες: 1 πετρα
Ξύλα: 1 ριζα
Άλλα διακοσμητικά :
Υπόστρωμα: jbl basic, manado
Βυθός:

Φωτισμός 2 φλορενσες χ 30wat 6500k και μια ροζ για planted, και 18 led chip 6500 κ μαζι με royal blue
Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):
Διάρκεια φωτισμού: 8-10 ωρες

Υποστήριξη οργανισμών
Φίλτρανση: sun sun 1400
Θέρμανση/ Ψύξη: 200 wat
Λίπανση: macro και micro
Παροχή CO2: το κh μου ειναι 13 αλλα ριχνω το ph μου μεχρι το 7.02 κανονικα πρεπει να ειναι 7.20
Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:
Διατροφή: φιλλαρακια, ξυρα blue worms

Παράμετροι
pH: 7.02
Γενική σκληρότητα (GH):
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 13
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):
Νιτρικά (ΝΟ3):
Φωσφορικά (PΟ4):
Μέση Θερμοκρασία (°C): 25-28

Συντήρηση
Αλλαγές νερού: 20-30% την κυριακη
Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:
Άλλες ρουτίνες συντήρησης:

φωτογραφιες τις εστειλα μεσω print screen διοτι δεν με αφηνει να ανεβασω

πριν ενα μηνα --->http://prntscr.com/b4f6sr   -->      http://prntscr.com/b4f7mp

http://prntscr.com/b4f5fp--->μετα το κλαδεμα πριν μια εβδομαδα

Διευκρινησε λιγο τα :

Λίπανση: macro και micro
Παροχή CO2: το κh μου ειναι 13 αλλα ριχνω το ph μου μεχρι το 7.02 κανονικα πρεπει να ειναι 7.20

Εχεις μπουκαλα co2?

Το kh σου ειναι αρκετα μεγαλο για τα ψαρια και τα φυτα.

Νιτρικά (ΝΟ3):
Φωσφορικά (PΟ4):

fe

gh

????

Oι διαστασεις του ενυδρειου ειναι ωραιες για φυτεμενο, δεν νομιζω ομως οτι ειναι ιδανικες για τα αγγελοψαρα.

Τον pleco παρτον πισω , δεν κανει γιαυτο το ενυδρειο, παρε ansistrus ...

βαζω καθε μερα απο ενα λιπασμα πχ δευτερα μακρο τριτι μικρο τεταρτη μακρο μεχρι το σαββατο 50 ml την μερα . την κυριακη κανω 20-30% αλλαγη

νερου

εχω ph controller και με βαση το kh μου που ειναι 13 πρεπει να το ριχνω μεχρι τα 7.20 το ph αλλα αυτη την στιγμη ειναι 7.02 (το ειδα σε ενα πινακα)

τα αλλα απο κατω δεν γνωριζω αλλα την τελευταια φορα που πηγα σε πετ σοπ και μου εκανε τις μετρησεις ηταν ολα μια χαρα

τον pleco τον εβαλα για πουληση !!!

βαζω καθε μερα απο ενα λιπασμα πχ δευτερα μακρο τριτι μικρο τεταρτη μακρο μεχρι το σαββατο 50 ml την μερα . την κυριακη κανω 20-30% αλλαγη

νερου

εχω ph controller και με βαση το kh μου που ειναι 13 πρεπει να το ριχνω μεχρι τα 7.20 το ph αλλα αυτη την στιγμη ειναι 7.02 (το ειδα σε ενα πινακα)

τα αλλα απο κατω δεν γνωριζω αλλα την τελευταια φορα που πηγα σε πετ σοπ και μου εκανε τις μετρησεις ηταν ολα μια χαρα

τον pleco τον εβαλα για πουληση !!!

Τι βαζεις πες μου... :)

Ασε το ph που μετρας...

Εχε υποψιν οτι η βρωμια- οργανικα στον βυθο, τα ξυλα, το ενεργο υποστρωμα   μειωνουν το ph ασχετα απο το co2.

Eχεις drop checker?

Ο πινακας αυτος που ειδες ισχυει υπο προυποθεσεις, να ειναι μια γυαλα μενερο και το μονο που θα επηρεαζει το ph να ειναι το co2.

Oπως και το kh που μετρας να ειναι η ανρθακικη σκληροτητα και οχι η αλκαλικοτητα που μετρανε τα περισσοτερα τεστακια.

Ριξε μια ματια εδω αν δεν το εχεις δει.

http://www.aquazone.gr/forums/topic/100134-διοξείδιο-του-άνθρακα-co2/?p=1054322

macro- potasium nitrate - potassium phosphate- magnesium sulphate

micro - chelated trace elements

εδω ειναι το  drop check mou http://prntscr.com/b4fq0j

Παλι δεν με καλυψες...

Τι ποσοτητες βαζεις ,ppm?

Δεν μπορω να καταλαβω τι χρωμα εχει το drop checker/

Σε πιο θεμα δεν σε καλυψα φιλε για τα λιπασματα? Δεν γωριζω ποσα ppm μπαινουν στο ενυδρειο παντος το check ειναι πρασινο

Πρέπει να γνωρίζεις τι ppm ρίχνεις για να σε βοηθήσει στο πρόβλημά σου, ακολουθείς κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα λίπανσης που σου υπέδειξαν ή από μόνος σου ρίχνεις ζουμιά; Μπορεί κάποια λιπάσματα να είναι λιγότερα απ τις ανάγκες των φυτών σου και κάποια περισσότερο και να έχεις προβλήματα με άλγες. Ο nicpapa σε ρωτάει λοιπόν για να έχει μια συνολική εικόνα, βοήθησέ τον για να σε βοηθήσει. Αλήθεια σίδηρο ρίχνεις; Απ αυτά που γράφεις δε φαίνεται πάντως να βάζεις. 

Έγινε επεξεργασία - Ρομποτής Κωνσταντίνος

Απ οτι καταλαβαινω, ο φιλος ριχνει ετοιμα ζουμια που τα εχει φτιαξει καποιος απο σκονες και γι αυτο δεν ξερει τι ριχνει.

Κωστα,το chelated trace elements εχει μεσα σιδηρο.

Michalis Stavria ετσι οπως ριχνεις τα λιπασματα ειναι λαθος,δεν ξερεις τι ποσοτητες ριχνεις και μπορει καποια απο αυτα που περιεχει το ζουμι που ριχνεις να μην επαρκει.

Επισης,για μενα ο φωτισμος σου ειναι λιγος,θα πρεπει να τον αυξησεις.

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Τα λιπασματα τα αγοραζω ετοιμα απο μια ιστοσελιδα απο uk. Ριχνω 50 ml μικρο 3 φορεσ την εβδομαδα και 3 φορες μακρο. Τα λιπασματα ερχονται ετοιμα σε σκονες και π

Απλα βαζω τις ποσοτητες που γραφουν οι οδηγειες. Μαλλον θα φταιει ο χαμηλος φωτισμος οπως λεει ο rastafarian.

Συνολικα εχω 114 wat αυτη την στιγμη και θα προσθεσω ακομη 54.. συνολο 168 wat.. θα ειναι αρκετα?

Καλυτερα να μην τα παιρνεις ετοιμα τα μειγματα αλλα μια μια σκονη με τον υπολογιστη να υπολογιζεις μονος σου ποσα πρεπει να ρινχεις.

Ετσι οπως το κανεις μπορει να ριχνεις λιγο και να εχουν ελειψεις τα φυτα σου.

Πως γινεται να εχεις 114 βατ ενω λες πως εχεις 2χ30 και 18χ3? Αυτο δεν βγαινει 114 αλλα 84 βατ συνολο.

Καλυτερα να μην τα παιρνεις ετοιμα τα μειγματα αλλα μια μια σκονη με τον υπολογιστη να υπολογιζεις μονος σου ποσα πρεπει να ρινχεις.

Ετσι οπως το κανεις μπορει να ριχνεις λιγο και να εχουν ελειψεις τα φυτα σου.

Πως γινεται να εχεις 114 βατ ενω λες πως εχεις 2χ30 και 18χ3? Αυτο δεν βγαινει 114 αλλα 84 βατ συνολο.

Ακυρο,σωστα τα εχεις υπολογισει,114 εχεις αλλα και παλι λιγα ειναι. Και ειδικα με το υψος που εχει το ενυδρειο σου ειναι ακομα λιγοτερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...