Jump to content

Μπόλιασμα εξωτερικού φίλτρου, πως και για πόσο;

Recommended Posts

Οπως λέει κι ο τίτλος θέλω να μπολιάσω εξωτερικό φίλτρο, συγκεκριμένα το Eheim eco pro 200 που έπεσε στα χέρια μου και να το βάλω στο ενυδρείο το οποίο είναι ένα παλιό Juwel 90 καθαρά λίτρων όπως το έχω μετρήσει κι είναι με εσωτερικό φίλτρο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω χύμα βιολογικό υλικό μέσα στο εσωτερικό γιατί έχω βάλει το τετράγωνο κουτάκι της Juwel το sirax συγκεκριμένα. Σκέφτομαι να βγάλω το μισό substrat pro που έχει το εξωτερικό, να το βάλω σ ένα διχτάκι και να το βάλω μέσα στο φιλτροκούτι που έχει ροή ώστε να μπολιαστεί, είναι σωστή η σκέψη μου; Πόσο χρόνο θα χρειαστεί; Χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο; Χρειάζομαι τις προτάσεις σας και συμβουλές σας, ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Οπως λέει κι ο τίτλος θέλω να μπολιάσω εξωτερικό φίλτρο, συγκεκριμένα το Eheim eco pro 200 που έπεσε στα χέρια μου και να το βάλω στο ενυδρείο το οποίο είναι ένα παλιό Juwel 90 καθαρά λίτρων όπως το έχω μετρήσει κι είναι με εσωτερικό φίλτρο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω χύμα βιολογικό υλικό μέσα στο εσωτερικό γιατί έχω βάλει το τετράγωνο κουτάκι της Juwel το sirax συγκεκριμένα. Σκέφτομαι να βγάλω το μισό substrat pro που έχει το εξωτερικό, να το βάλω σ ένα διχτάκι και να το βάλω μέσα στο φιλτροκούτι που έχει ροή ώστε να μπολιαστεί, είναι σωστή η σκέψη μου; Πόσο χρόνο θα χρειαστεί; Χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο; Χρειάζομαι τις προτάσεις σας και συμβουλές σας, ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Καλησπέρα Κωνσταντίνε,

Πραγματικά δεν χρειάζεται ούτε το μισό για να καταφέρεις να το μπολιάσεις. Μπόλιασα το φίλτρο με 10 μακαρόνια (την γεννήστρα). Η σκέψη σου είναι ορθή και μπορεί να μπει και διχτάκι σε αυτό το φίλτρο (είχα βάλει στο εσωτερικό μου).

Να σου πω κατι ποιο απλο?

Βαζεις σε λειτουργια και το εσωτερικο φιλτρο χωρις να μπολιασεις καν.

Τα αφηνεις κανα μηνα να δουλευουν ταυτοχρονα και εισαι ετοιμος.Ουτε μπολιασμα, ουτε τιποτα ;)

• Like 2

Μήνα; Θέλει τόσο πολύ; Δεν υπάρχει θέμα να το κάνει πλυντήριο;

Ειπα μηνα για να εισαι 100% σιγουρος.

Αν πιστευεις οτι θα εχεις πολυ ροη,κοψτη απο τα βανακια.

Αλλα και ετσι οπως εγραψες πιο πανω να κανεις,με μπολιασμα δηλαδη,παλι 2 φιλτρα δεν θα δουλευουν?

Αν ειναι να καταργησεις το εσωτερικο,τοτε βαλε οτι υλικα εχει το εσωτερικο μεσα στο εξωτερικο και δουλεψε κατευθειαν το εξωτερικο μονο.

Στις 3 μέρες μέτρησα νιτρικά και μέτραγα 0 αμμωνία.

Αφού όμως μπορείς να το κάνεις γιατί όχι

• Like 1

Κώστα τα υλικά του εσωτερικού είναι δύο τετράγωνα σφουγγάρια μπλε κι ένα πλαστικό κουτί κλειστό που περιέχει sirax, δεν μπορούν να μπουν στο εξωτερικό που έχει πολύ μεγαλύτερα και στρογγυλά φίλτρα κι αυτό είναι το πρόβλημά μου, δηλαδή να βάλω το μισό substrat pro της eheim σ ένα διχτάκι και να καταργήσω το ένα μπλε σφουγγάρι δεν παίζει;

Κώστα τα υλικά του εσωτερικού είναι δύο τετράγωνα σφουγγάρια μπλε κι ένα πλαστικό κουτί κλειστό που περιέχει sirax, δεν μπορούν να μπουν στο εξωτερικό που έχει πολύ μεγαλύτερα και στρογγυλά φίλτρα κι αυτό είναι το πρόβλημά μου, δηλαδή να βάλω το μισό substrat pro της eheim σ ένα διχτάκι και να καταργήσω το ένα μπλε σφουγγάρι δεν παίζει;

Κωστα δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα απο αυτα.

Απο τη στιγμη που θα κρατησεις μονο το εξωτερικο φιλτρο,βγαλε το κουτι με το βιολογικο υλικο που λες απο το εσωτερικο φιλτρο,σπαστο και ριξε το βιολογικο μεσα στο εξωτερικο φιλτρο.

Μετα στιψε και τα σφουγγαρια του εσωτρικου φιλτρου μεσα στο εξωτερικο και εισαι ετοιμος.

Δεν χρειαζεσαι μπολιασμα.

• Like 1

Κωστα δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα απο αυτα.

Απο τη στιγμη που θα κρατησεις μονο το εξωτερικο φιλτρο,βγαλε το κουτι με το βιολογικο υλικο που λες απο το εσωτερικο φιλτρο,σπαστο και ριξε το βιολογικο μεσα στο εξωτερικο φιλτρο.

Μετα στιψε και τα σφουγγαρια του εσωτρικου φιλτρου μεσα στο εξωτερικο και εισαι ετοιμος.

Δεν χρειαζεσαι μπολιασμα.

:bigemo_harabe_net-117:  Θα το κάνω, να κάνω και μετρήσεις για μερικές μέρες να είμαι σίγουρος για αμμωνία και νιτρώδη; 

Κανε αν και δεν νομιζω να εχεις προβλημα.

Αν θες να εισαι ακομα πιο σιγουρος,ταιζε λιγοτερο για μερικες μερες.

Παντως για να ξερετε και κατι,τα βακτηρια πολλαπλασιαζονται με παρα πολυ γρηγορους ρυθμους.

• Like 1

Στις 3 μέρες μέτρησα νιτρικά και μέτραγα 0 αμμωνία.

Αφού όμως μπορείς να το κάνεις γιατί όχι

Τοσο ακριβως παιρνει σε οσα μπολιασματα εχω κανει...

Αν δουλεψεις και τα δυο φιλτρα μαζι σε 17-18 μερες δεν θα χρειαζεσαι μπολιασμα στο εξωτερικο...

• Like 1

Απλα βαλε οτι υλικο ειχε στο εσωτερικο φιλτρο , στο εξωτερικο.

Εχω μπολιασει ενυδρειο . με μονο το ενυδρειακο βαμβακι το εστυψα σε ενα μπουκαλι και μετα το εβαλα -εριξα στην εισοδο του φιλτρου...

Μιας και εχεις μονο ψαρια δεν θα  εχεις καποιο προβλημα...

Γενικα τα βακτηρια αυξανονται πολυ γρηγορα, απλα χρειαζεσαι μια αποικια για αρχη.

• Like 1

Να σου πω κατι ποιο απλο?

Βαζεις σε λειτουργια και το εσωτερικο φιλτρο χωρις να μπολιασεις καν.

Τα αφηνεις κανα μηνα να δουλευουν ταυτοχρονα και εισαι ετοιμος.Ουτε μπολιασμα, ουτε τιποτα ;)

Εγω θα εκανα αυτο,ετσι θα εχω ποιο δυνατη βιολογια και δεν χρειαζονται μετρησεις.

• Like 1

Εγω θα εκανα αυτο,ετσι θα εχω ποιο δυνατη βιολογια και δεν χρειαζονται μετρησεις.

Συμφωνώ Κώστα. Νομίζω αυτή ειναι η καλύτερη λύση αφού δεν έχεις τη δυνατότητα να βάλεις το υλικό απο το μικρό στο μεγάλο. Έγινε επεξεργασία - avraamp

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...