Jump to content

Ενυδρείο Sunsun HRA500H!

Recommended Posts

Καλησπέρα νέος στο φόρουμ καλώς σας βρήκα

Πρόσφατα σκέφτηκα να ξεκινησω ένα reef (nano για την ακρίβεια) έχω κάποια εμπειρία από γλυκό νερό και θα ήθελα την βοήθεια σας στο παρακάτω ενυδρείο

http://m.petsupermarket.gr/9170/product/ενυδρείο-sunsun-hra500h.html

1.Πιστεύετε πως κάνει για nano reef?

2.Ο φωτισμος θα με καλύψει για αρχη? Χωρίς κοραλια για αρχη

3.Το φίλτρο κάνει ή θα χρειαστω άλλο?

Αυτές είναι οι απορίες μου μέχρι στιγμής σίγουρα θα έχω και άλλες πιο μετά

Επίσης οποίος έχει το ίδιο ή και παρόμοιο μοντέλο ας μου πει εντυπώσεις

Ευχαριστώ πολύ!

Έγινε επεξεργασία - GiannhsPapoulias

Γιάννη κατ αρχάς καλως ήρθες! :)

πες μας τι έχεις στο μυαλό σου να φιλοξενήσεις.. για αρχή να σου πώ οτι το φώς που φοράει δεν κανει για τίποτα παρα για διακοσμητικο.. το φιλτράκι δεν το βλέπω αλλα δεν νομίζω να έχει θέμα για λίγο άνθρακα και αντιφος.

Καλως σας βρήκα!

Για αρχη θα ήθελα να φιλοξενισω κάτι εύκολο όπως εναν-δυο κλόουν και κανένα ασπόνδυλο αν γίνεται

Τώρα για το φως αν δεν κάνει αυτό πως θα μπορούσα να το αλλαξω;

Ευχαριστώ :)

καλή αρχή Γιάννη...προσωπική μου γνώμη οι 30 πόντοι που έχει σαν βάθος είναι λίγοι...το συγκεκριμένο δεν ξέρω πως είναι το καπάκι ώστε να μπορώ να σου πω αν γίνεται να κάνεις κάποια πατέντα για να μπει άλλος φωτισμός...

Έγινε επεξεργασία - dano23

Ευχαριστώ πολυ!

Τώρα για άλλο ενυδρείο δεν έχω βρει κάτι με μεγάλο βάθος σε αυτά τα χρήματα οπότε δεν ξέρω που μπορώ να βρω κάποιο με μεγάλο βάθος

Αυτό που με εντυπωσίασε σε αυτό το ενυδρείο είναι το ύψος του!

καλό είναι το ύψος Γιάννη αλλά πίστεψε με και το βάθος θα σου χρειαστεί...έχεις ρωτήσει καθόλου πόσο κοστίζει να σου φτιάξουν ένα ενυδρείο με τις διαστάσεις που θέλεις?

Δεν εχει τύχει ποτέ να ρωτησω αν είναι φθηνότερο το να στο φτιαξουν θα πηγαινα σε φτιαγμένο!

:welcome:

Ρίξε και μια ματιά εδώ να προσανατολιστείς και συ λίγο καλύτερα και να 'χεις και μια ιδέα για το θέμα.

Πάντως, πιστεύω, είναι καλύτερα όταν ξεκινάς κάτι να ξέρεις και που θες να φτάσεις. έτσι μάλλον όλα γίνονται πιο εύκολα.

Δεν είναι εύκολο το θαλασσινό. Θέλει δουλειά.

Καλώς σας βρήκα θα κοιτάξω κάποια από τα nano reefs που έχει

Θα κάνω όση δουλειά χρειαστεί αρκεί να χαρώ το αποτέλεσμα

Ευχαριστώ πολύ για το λινκ :)

Γεια σας παιδιά,

Επειδή τυχαίνει να έχω το συγκεκριμένο ενυδρείο για γεννήστρα επιβεβαιώνω πως το φως του είναι αστείο στην καλύτερη. Το φίλτρο του επίσης δεν κάνει...Προσωπικά το βρίσκω κάκιστο. Έχω αναφερθεί ξανά στο συγκεκριμένο ενυδρείο και δυστυχώς ειδικά για το γλυκό που έχω εγώ αναγκάζομαι να το μπουκώνω για να μην δημιουργείται τσουνάμι.

Παρ'όλα αυτά να σας ρωτήσω.

Μπορεί με ένα εξωτερικό φίλτρο και ένα αξιοπρεπές φωτιστικό να μετατραπεί σε ένα μικρό reef 60 Λίτρων; Με κάνενα κλόουν και και κανένα εύκολο κοράλι.

Είμαι παντελώς άσχετος στο θαλασσινό αλλά επειδή το έχω και σύντομα θα χαρίσω τα μωρά που φιλοξενούνται ίσως να δοκίμαζα να κάνω κάτι.

Καλησπέρα σε ευχαριστώ πολύ για τις εντυπώσεις από το ενυδρείο και αν είναι έτσι όπως τα λες μάλλον θα κοιτάξω άλλο ίσως πάω και σε φτιαγμένο όπως μου είπαν πιό πάνω!

γενικά σκέψου όπως είπε και πιο πάνω ένα παιδί τι θέλεις να φτιάξεις και οραματίσου το λίγο....ψάξε υπάρχουν πολλές επιλογές σε ενυδρεία-εξοπλισμό...εν ανάγκη κάνε λίγο υπομονή και μάζεψε λίγα ευρώ παραπάνω να πάρεις κάτι που θα σ αρέσει...

Για πείτε μου και εμένα και με συγχωρείτε που παρεμβαίνω στο θέμα του φίλου αλλά κολάει λίγο.

Εγώ που το έχω ήδη θα άξιζε να το μετατρέψω και να κάνω ένα entry στο θαλασσινό;

φυσικά και μπορείς να το μετατρέψεις σε θαλασσινό με τον απαραίτητο εξοπλισμό...

φυσικά και μπορείς να το μετατρέψεις σε θαλασσινό με τον απαραίτητο εξοπλισμό...

Μιλάμε πάντα για skimmer, κρεμαστό φίλτρο , θερμοστάτη, κυκλοφορητή χ 10 φορές τα λίτρα , ζωντανο-νεκρό βράχο, 3 cm αραγωνίτη , 2 led sera λάμπες για θαλασσινό.

Υπάρχει κάτι που δεν συμπεριλαμβάνω;

ναι αυτά είναι με μια γρήγορη ματιά συν ένα θερμομετράκι εννοείται για να βλέπεις θερμοκρασία και τα απαραίτητα τεστάκια όταν κάνει τον κύκλο το σύστημα για να βλέπεις τιμές...α και για τους 2 σας πάει αυτό...ΥΠΟΜΟΝΗ ΥΠΟΜΟΝΗ και ΥΠΟΜΟΝΗ...το θαλασσινό χτίζεται με αργά και σταθερά βήματα....

ναι αυτά είναι με μια γρήγορη ματιά συν ένα θερμομετράκι εννοείται για να βλέπεις θερμοκρασία και τα απαραίτητα τεστάκια όταν κάνει τον κύκλο το σύστημα για να βλέπεις τιμές...α και για τους 2 σας πάει αυτό...ΥΠΟΜΟΝΗ ΥΠΟΜΟΝΗ και ΥΠΟΜΟΝΗ...το θαλασσινό χτίζεται με αργά και σταθερά βήματα....

Ωραία, οπότε η γύαλα δεν θα πάει αποθήκη :P

Yπάρχει υπομονή άπλετη και στο γλυκό υπομονή κάνουμε συνέχεια με διάφορα..

Ευχαριστώ πολύ!!!!!

Eυχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας και ευχομαι στον φιλο Light0r αν το ξεκινησει και να το πετυχει θα ηταν πολυ ωραιο και να το ευχαριστηθει πανω απολα 

Θα προσπαθησω και εγω να ψαξω καποια ενυδρεια με εξοπλισμο η χωρις  

Δεν βιαζομαι κιολας να το στησω ολα θα γινουν σιγα σιγα 

Ευχαριστω και παλι :)

Καλησπέρα και πάλι

Σήμερα παρέλαβα το Sunsunhra 380 είναι 35 λίτρα περιέχει led 4watt

Το φίλτρο έχει αντλία 350 λίτρα ανά ώρα

Υπάρχει περίπτωση να γίνει nano reef αυτό το ενυδρείο κάτι εύκολο για αρχη

Ευχαριστώ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...