moollos 7 Μαίου 2016 #1 Share 7 Μαίου 2016 Καλησπερα σε ολους Ειμαι νεος στο χωρο των ενυδριων, εχω ενα αρρωστο ψαρακι το οποιο κιτεται στο πατο του εντδρειου και δε κουνιεται απλα αναπναιει, μπορει να με βοηθησει καποιος πιο εμπειρος ??θα προσπαθησω να συμπληρωσω και την φορμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 7 Μαίου 2016 #2 Share 7 Μαίου 2016 (edited) Καλησπερα σε ολους Ειμαι νεος στο χωρο των ενυδριων, εχω ενα αρρωστο ψαρακι το οποιο κιτεται στο πατο του εντδρειου και δε κουνιεται απλα αναπναιει, μπορει να με βοηθησει καποιος πιο εμπειρος ??θα προσπαθησω να συμπληρωσω και την φορμα Καλησπερα.. Προσπαθησε να συμπληρωσεις φορμα... Βαλε μια φωτο και δωσε οσες περισοτερες πληροφοριες μπορεις... Σε ξεχωριστο θεμα... Έγινε επεξεργασία 7 Μαίου 2016 - stathis spithas Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 7 Μαίου 2016 #3 Share 7 Μαίου 2016 Η δημοσίευση σου μεταφέρθηκε σε νέο ξεχωριστό θέμα. Την φόρμα μπορείς να την βρεις εδώ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
moollos 7 Μαίου 2016 Author #4 Share 7 Μαίου 2016 Καλησπερα σε ολους, ειμαι νεος στο χωρο των ενυδριεων και εχω ενα αρρωστο ψαρακι, μπορει να με βοηθησει καποιος πιο εμπειρος ?? ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- Λίτρα:120- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): ΕΗΕΙΜ DB IP4- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 1,5 μηνα με ψαρια, 2 μηνες και κατι ψιλα συνολικα σε λειτουργεια- Ψάρια (είδη και αριθμός):4 σκαλαρια,1 γλυφτης,1 γατοψαρο,3 νεον- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): αλλαγη νερου καθε 15 ημερες, ταισμα καθε βραδυ,θερμοκρασια 26 βαθμηΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- PH: δεν εχω κανει καποια μετρηση ακομα αλλα θα εχω τον εξοπλισμο τη Δευτρερα- KH:- GH:- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):- ΝΟ2 (νιτρώδη):- ΝΟ3 (νιτρικά):- Θερμοκρασία: 26 βαθμοιΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:-Υγρά Τεστ:-Strips:-Ηλεκτρονικά:ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ- Είδος Ψαριού: Νεον- Ιστορικό Ψαριού: Τα εχω 1 μηνα περιπου- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): βρισκεται στον βυθο και δεν κουνιεται ξαπλωμενο στα πλαγια- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:-Δοσολογία:-Χρόνος Χρήσης:-Αναλυτική περιγραφή:ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:(Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες)1. (img) ...photo1... (/img)2. (img) ...photo2... (/img) Link to comment Share on other sites More sharing options...
moollos 7 Μαίου 2016 Author #5 Share 7 Μαίου 2016 Φωτογραφια δε μπορω να το βγαλω ειναι χωμενο κατω απο ενα διακοσμητικο καραβι που εχω...απλα καθεται εκει και αναπνεει, υπαρχει περιπτωση απλα να εφαγε πολυ ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 7 Μαίου 2016 #6 Share 7 Μαίου 2016 Φωτογραφια δε μπορω να το βγαλω ειναι χωμενο κατω απο ενα διακοσμητικο καραβι που εχω...απλα καθεται εκει και αναπνεει, υπαρχει περιπτωση απλα να εφαγε πολυ ?? Οχι.. Δυσκολα απο φαι να φτασει να χαθει.. Και δυστηχως (για μενα προσωπικα) ειναι πολυ λιγες οι πληροφοριες για να δωθει βοηθεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
moollos 7 Μαίου 2016 Author #7 Share 7 Μαίου 2016 Τι αλλο θα μπορουσα να σου πω για να βοηθησω ?? Τα αλλα 2 ειναι υγιοι και ευτυχισμενα...οπως και ολα τα ψαρια...τα ταισα στην ωρα τους και δεν εκανα καποια αλλαγη στη ρουτινα τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 7 Μαίου 2016 #8 Share 7 Μαίου 2016 (edited) Ειδες τιποτα σημαδια εξωτερικα;; Ετρωγε μεχρι τωρα;; Ειχε ακανονιστη κολυμβηση πιο πριν;; Καποια παραξενη συμπεριφορα;; Φωτο;; Ειναι ξαπλωμενο στο βυθο ή απλα στεκεται εκει;; Έγινε επεξεργασία 7 Μαίου 2016 - stathis spithas Link to comment Share on other sites More sharing options...
moollos 7 Μαίου 2016 Author #9 Share 7 Μαίου 2016 Βγηκε απο εκει που κρυβοταν...προσπαθει να κολυμπησει αλλα δε τα καταφερνει...να το απομονωσω?? Μεχρι τωρα ετρωγε κανονικα δεν ειχα παρατηρησει κατι περιεργο Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 7 Μαίου 2016 #10 Share 7 Μαίου 2016 (edited) Από αυτά που βλέπω (δυστυχώς ΔΕΝ βλέπω τις φωτογραφίες)... 1. Τα νέον είναι τροφή για τα σκαλάρια... ΑΝ όχι τώρα... σίγουρα αργότερα. 2. "Τα αλλα 2 ειναι υγιοι και ευτυχισμενα...οπως και ολα τα ψαρια" (!?!?!?!?) Δύσκολο το βλέπω αφού... ζουν σε κοπάδι... και θα ήταν πολύ καλύτερα να υπάρχουν περισσότερα από 20-30 ψάρια. Στον αριθμό 3... μπορεί να πεθάνουν ακόμα και από το stress. 3. Για τα σκαλάρια το ενυδρείο είναι μικρό (ζουν κι αυτά σε κοπάδια... οπότε... 8-10 είναι καλύτερα)... ΑΝ και ΔΕΝ είναι του παρόντος. Προσωπικά σε τόσο μικρό χώρο... ούτε τα νέον... ΔΕΝ θα συνιστούσα. 4. Γλύφτης... ΔΕΝ είναι είδος ψαριού... μια φωτογραφία θα βοηθούσε. 5. Γατόψαρο... υπάρχουν πολλά είδη... ισχύει ότι από πάνω. 6. ΧΩΡΙΣ μετρήσεις... ΔΕΝ υπάρχει ασφαλής διάγνωση. Όμως φοβάμαι ότι... ΙΣΩΣ είναι "άστρωτο" ακόμα, το φίλτρο του ενυδρείου. Όταν κάνεις τις μετρήσεις όμως... ΙΣΩΣ μπορέσουμε να βοηθήσουμε παραπάνω.- Έγινε επεξεργασία 7 Μαίου 2016 - diskus fan 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 7 Μαίου 2016 #11 Share 7 Μαίου 2016 Δεν βλεπω να εχει πολλες ελπιδες και αυτο με βαση αυτων που γραφεις και οχι τοσο των φωτο... Εγω θα το αφηνα στο ενυδρειο για να μην το αποτελειωσω γρηγοροτερα... Αν και μαλλον να χαθει εχει τις πιο πολλες πιθανοτητες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
moollos 7 Μαίου 2016 Author #12 Share 7 Μαίου 2016 Καταρχας ευχαριστω για την βοηθεια...να σας πω οτι ψαρακι αφησε τον ματαιο τουο κοσμο...το βρηκα πριν λιγο με το ενα ματι βγαλμενο οποτε μαλλον του επιτεθηκαν..με βαση την εμπειρια σας πιστευετε οτι δε ταιριαζουν με τα σκαλαρια τα νεον ??? οσο για τα υπολοιπα που μου εγραψες diskus θα ξεκινησω τις μετρησεις ετσι κ αλλιως και για τα αλλα 2 ειδη ετσι μου τα ειπαν...γλυφτη και γατοψαρο...θα το ψαξω παραπανω τη Δευτερα που θα παω στο petshop Ευχαριστω και παλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 7 Μαίου 2016 #13 Share 7 Μαίου 2016 Συμφωνω με αυτα που ειπε ο diskus και θα σου συνιστουσα να αρχισεις εβδομαδιαιες αλλαγες νερου και πιο συχνα ταισματα. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 7 Μαίου 2016 #14 Share 7 Μαίου 2016 (edited) Καταρχας ευχαριστω για την βοηθεια...να σας πω οτι ψαρακι αφησε τον ματαιο τουο κοσμο...το βρηκα πριν λιγο με το ενα ματι βγαλμενο οποτε μαλλον του επιτεθηκαν..με βαση την εμπειρια σας πιστευετε οτι δε ταιριαζουν με τα σκαλαρια τα νεον ??? οσο για τα υπολοιπα που μου εγραψες diskus θα ξεκινησω τις μετρησεις ετσι κ αλλιως και για τα αλλα 2 ειδη ετσι μου τα ειπαν...γλυφτη και γατοψαρο...θα το ψαξω παραπανω τη Δευτερα που θα παω στο petshop Ευχαριστω και παλι Και εγω θα συμφωνησω με ολα οσα ειπε ο diskus fan... Ο γλυφτης λεγεται πλεκο... Tα νεον συγκεκριμενα επειδη ρωτας ειναι μια πολυ καλη πηγη τροφης για τα σκαλαρακια οταν ενηλικιωθουν... Έγινε επεξεργασία 7 Μαίου 2016 - stathis spithas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος