pan_Oz 3 Νοεμβρίου 2016 #126 Share 3 Νοεμβρίου 2016 Δεν το εχω δει αυτο που λες, προσωπικά θα έβαζα ενα κρεμαστό κάνιστρο με αρκετό χώρο με μια κοινή λάμπα απο πανω Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
fokion.v 3 Νοεμβρίου 2016 Author #127 Share 3 Νοεμβρίου 2016 Δεν το εχω δει αυτο που λες, προσωπικά θα έβαζα ενα κρεμαστό κάνιστρο με αρκετό χώρο με μια κοινή λάμπα απο πανω Sent from my iPhone using TapatalkΤο ενυδρείο τρέχει ήδη με κρεμαστό φίλτρο γεμάτο μακαρόνι άνθρακα και αντιφώσφορο. Το να βάλω ακόμη ένα μου φαίνεται υπερβολή. Αρχικά θα φτιάξω ένα μόνος μου μιας και διαθέτω όλα τα υλικά και έπειτα βλέπουμε. Αν δεν δουλέψει ίσως να δημιουργήσω κάτι σαν σαμπ πλάτης. Απλά θα είναι λιγότερα τα λίτρα από το σαμπ που ήθελα με ασφάλεια όμως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 3 Νοεμβρίου 2016 #128 Share 3 Νοεμβρίου 2016 (edited) Να σου πω μια ιδέα για το sump!! Έγινε επεξεργασία 3 Νοεμβρίου 2016 - fishbone! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 3 Νοεμβρίου 2016 #129 Share 3 Νοεμβρίου 2016 Άκυρο ! τωρα το διάβασα ! ειμουν προηγούμενη σελίδα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fokion.v 20 Νοεμβρίου 2016 Author #130 Share 20 Νοεμβρίου 2016 (edited) Καλημέρα σε όλους. Ακόμη δεν έχουν προστεθεί κοράλλια στο ενυδρείο ή άλλος οργανισμός. Τα ΝΟ3 τελευταία φορά (Τετάρτη 16/11) μετά την αλλαγή που έκανα (ΝΟ3=25). Πρόσθετα καθημερινά βακτήρια καθώς και αποφάσισα να θέσω σε λειτουργία εξωτερικό δοχείο με χαέτο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή την λειτουργούσα εντός του ενυδρείου αλλά είχε πάρει την κάτω βόλτα. Το φιλτράκι που έφτιαξα είναι το παρακάτω. Αποτελείται από γυάλινο δοχείο τροφίμων, λεντοταινία και κυκλοφορητή καθώς και αλουμινοταινία. Σήμερα τα ΝΟ3 είναι στο 5. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στη χαέτο ή στα βακτήρια ή και στα δύο. Επίσης το κυνηγητό ανάμεσα στα κλουνάκια συνεχίζεται και είχε προκαλέσει και τραυματισμό-ασθένεια (Από την μια πλευρά μόνο,το κυνηγημένο κλοουνάκι, είχε σε δυο σημεία κάτι σαν βαμβάκι). Βέβαια αυτή τη στιγμή ξεπεράστηκε (εξαφανίστηκε εντελώς) αλλά θα συνεχίσω βιταμίνες και σκόρδο για λίγο ακόμη. Θα περιμένω να σταθεροποιηθεί το σύστημα ώστε να προχωρήσω σε εισαγωγή κοραλλιών. Επίσης ξέχασα να σας πω ότι ξαναεμφανίστηκε διατομική τον αραγωνίτη, η οποία δείχνει ότι άρχισε να φεύγει σιγά σιγά. Επίσης είχε αυξηθεί και η πράσινη άλγη στο βράχο. Το μόνο που με προβληματίζει είναι το ΚΗ που ανέβηκε στο 11,2. (Για τα υπόλοιπα άλγες-ΝΟ3, κάνω υπομονή). Έγινε επεξεργασία 20 Νοεμβρίου 2016 - fokion.v Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 21 Νοεμβρίου 2016 #131 Share 21 Νοεμβρίου 2016 Kοιτα για να ωφειλετε στη χαετο θα επρεπε να εχει τριπλασιαστει,θεωρο οτι τα βακτηρια αρχισαν να αποδισουν,σε συνδυασμο με το λιγο φορτιο που εχεις.Τι λαμπα εχεις βαλει και ποσες ωρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fokion.v 21 Νοεμβρίου 2016 Author #132 Share 21 Νοεμβρίου 2016 πριν 31 λεπτά, το μέλος niknik έγραψε: Kοιτα για να ωφειλετε στη χαετο θα επρεπε να εχει τριπλασιαστει,θεωρο οτι τα βακτηρια αρχισαν να αποδισουν,σε συνδυασμο με το λιγο φορτιο που εχεις.Τι λαμπα εχεις βαλει και ποσες ωρες? Λάμπα έχω βάλει τη διπλή της Αquael (μπλε άσπρη) http://www.aquascape.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=1273&virtuemart_category_id=10 Ανάβω αρχικά τη σύνολο η μπλε ανάβει πρώτα και μετά από μια ώρα ανάβει η άσπρη και στο σβήσιμο πρώτα η άσπρη και μετά από μια ώρα η μπλέ, σύνολο 9 ώρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 21 Νοεμβρίου 2016 #133 Share 21 Νοεμβρίου 2016 Μόλις τώρα, το μέλος fokion.v έγραψε: Λάμπα έχω βάλει τη διπλή της Αquael (μπλε άσπρη) http://www.aquascape.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=1273&virtuemart_category_id=10 Ανάβω αρχικά τη σύνολο η μπλε ανάβει πρώτα και μετά από μια ώρα ανάβει η άσπρη και στο σβήσιμο πρώτα η άσπρη και μετά από μια ώρα η μπλέ, σύνολο 9 ώρες. Δεν με καταλαβες μιλαω για την χαετο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fokion.v 21 Νοεμβρίου 2016 Author #134 Share 21 Νοεμβρίου 2016 Ledoταινία περίπου στο 1,5 μέτρο ίσως και λίγο παραπάνω στα 6500Κ με 14,5W/m (smd5050). Link to comment Share on other sites More sharing options...
fokion.v 26 Νοεμβρίου 2016 Author #135 Share 26 Νοεμβρίου 2016 Γνωρίζουμε κάτι για τον τύπο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yautja 26 Νοεμβρίου 2016 #136 Share 26 Νοεμβρίου 2016 Σαλιγκαράκι τυπου tectus μου φενεται οτι είναι. Τι μέγεθος είναι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fokion.v 26 Νοεμβρίου 2016 Author #137 Share 26 Νοεμβρίου 2016 πριν 4 ώρες, το μέλος Yautja έγραψε: Σαλιγκαράκι τυπου tectus μου φενεται οτι είναι. Τι μέγεθος είναι ? Μισό με ένα εκατοστό. Ευχαριστώ για την απάντηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex3 27 Νοεμβρίου 2016 #138 Share 27 Νοεμβρίου 2016 colonista ακακο σαλιγκαρι και συντομα θα γεμισει το ενυδρειο σου αν δεν εχεις θυρευτες του οπως puffer...πολυ χρησιμα αν και μικροσκοπικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fokion.v 28 Νοεμβρίου 2016 Author #139 Share 28 Νοεμβρίου 2016 Καλησπέρα και πάλι. Σήμερα ανακάλυψα κάτι ακόμα. Σε μια σχισμή στο βράχο υπάρχει κάτι που έχει σωλήνα σαν σπειρογράφος αλλά η κορώνα του είναι κατακόκκινη. Όταν πλησίασα μαζεύτηκε και δεν μπόρεσα να βγάλω καλή φωτογραφία. Γνωρίζεται τι μπορεί να είναι; Να ανησυχώ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 28 Νοεμβρίου 2016 #140 Share 28 Νοεμβρίου 2016 Λογικα οχι μονο απο την περιγραφη σου γιατι η φωτο ειναι κακη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fokion.v 30 Νοεμβρίου 2016 Author #141 Share 30 Νοεμβρίου 2016 Καλησπέρα και πάλι. Ανακάλυψα ακόμα κάτι που όμως μου φέρνει σε aptaisia μόνο το χρώμα με μπερδεύει. Περιμένω συμβουλές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dano23 30 Νοεμβρίου 2016 #142 Share 30 Νοεμβρίου 2016 εμένα για aptaisia μου κάνει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 30 Νοεμβρίου 2016 #143 Share 30 Νοεμβρίου 2016 πριν 48 λεπτά, το μέλος dano23 έγραψε: εμένα για aptaisia μου κάνει.... +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 30 Νοεμβρίου 2016 #144 Share 30 Νοεμβρίου 2016 βλεπει να εχει καποιο σωληνα απο εκει που βγαινει, η "χυμα" απ τον βραχο;; αμα εχει κατι σαν σωληνα ειναι σπειρογραφος, αν οχι απταιζια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gallos 30 Νοεμβρίου 2016 #145 Share 30 Νοεμβρίου 2016 Και έμενα για aptaisia μου κάνει...Αν και με προβληματίζει λίγο το χρώμα στα πλοκάμια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fokion.v 30 Νοεμβρίου 2016 Author #146 Share 30 Νοεμβρίου 2016 Έτσι όπως βγαίνει από το βράχο και με το χώρο που έχει η σχισμή δεν μπορώ να διακρίνω αν έχει σωλήνα ή όχι. Πάντως έχω ένα σπειρογράφο λίγο πιο δεξιά ο οποίος έχει κόκκινη κορώνα. Ας ελπίσουμε ότι είναι ένας αθώος σπειρογράφος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
timor 30 Νοεμβρίου 2016 #147 Share 30 Νοεμβρίου 2016 Δεν είναι aiptasia! Είναι σπειρογράφος 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
fokion.v 30 Νοεμβρίου 2016 Author #148 Share 30 Νοεμβρίου 2016 πριν 57 λεπτά, το μέλος timor έγραψε: Δεν είναι aiptasia! Είναι σπειρογράφος 100% Φίλε μου έχεις απόλυτο δίκιο. Μόλις έκανα αλλαγή νερού και μαζεύτηκε μέσα οπότε φάνηκε ξεκάθαρα ο σωλήνας του. Μου έφυγε ένα άγχος, αν και πιστεύω ότι κάποια στιγμή δεν θα τη γλιτώσω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fokion.v 30 Νοεμβρίου 2016 Author #149 Share 30 Νοεμβρίου 2016 Θα ήθελα να σας ρωτήσω και κάτι άλλο. Υπάρχει κάποιο είδος σπειρογράφου που μπορεί να εποικίσει όλο το ενυδρείο, όπως μου είπαν σε ένα κατάστημα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 30 Νοεμβρίου 2016 #150 Share 30 Νοεμβρίου 2016 Όλα τα Sabellastarte sp. Δες εδω: feather duster 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος