karatasis 30 Απριλίου 2016 #1 Share 30 Απριλίου 2016 Καλημερα στο φορουμ και χρονια πολλα! Υστερα απο μια σχετικη παυση με το χομπι σκεφτομαι να κανω ενα come back με νεα ψαροσυνθεση στο 120λιτρο μου! Αυτη τη στιγμη εχω δυο εναπομειναντα platy (απο 14) τα οποια θα τα δωσω σε ενα φιλο! Θελω ψαρια μαλακου νερου μιας και αυτη τη στιγμη δουλευω σε εργαστασιο ξυδιου και εχω τονους νερου απο Α/Ο! Σκεφτομουν για νεον αλλα διαβαζω οτι εχουν αρκετα ''προβληματα'' και ιδιαιτερα με ich.... και επειδη δεν θελω να εχω παλι προβληματα οπως με τα platy και να ξενερωσω...(αυτος ηταν ο λογος που ειχα κανει και παυση αφου απελπιστηκα με τις θεραπειες χωρις αποτελεσμα) θελω να μου πειτε προσωπικες εμπειριες με νεον η καρδιναλιους η και καποια αλλη προταση...... εννοειται οτι το ενυδρειο θα ειναι φυτεμενο με ευκολα φυτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 30 Απριλίου 2016 #2 Share 30 Απριλίου 2016 Αν τα ψαρια ζουν σε καλες συνθηκες ειναι μια χαρα. Οι ασθενειες δυστυχως ειναι κι αυτες μεσα στο προγραμμα! Αν βαλεις ενα καλο κοπαδι με 20 ψαρακια και εισαι τακτικος στο ταισμα, βιταμινες, αλλαγες νερου και εχεις το σωστο στησιμο και το σωστο στρωσιμο, τα ψαρακια θα πανε μια χαρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 30 Απριλίου 2016 Author #3 Share 30 Απριλίου 2016 Αν τα ψαρια ζουν σε καλες συνθηκες ειναι μια χαρα. Οι ασθενειες δυστυχως ειναι κι αυτες μεσα στο προγραμμα! Αν βαλεις ενα καλο κοπαδι με 20 ψαρακια και εισαι τακτικος στο ταισμα, βιταμινες, αλλαγες νερου και εχεις το σωστο στησιμο και το σωστο στρωσιμο, τα ψαρακια θα πανε μια χαρα! Φιλε sturm οι συνθηκες που ειχα τα platy ηταν τελειες αλλα τα ατιμα ψοφαγαν το ενα μετα το αλλο..... κατι ειχαν κολησει αλλα δεν ξεραμε τι...... ειχα παραθεσει το προβλημα και εδω στο φορουμ αλλα δυστηχως παρα τις προσπαθειες, τα φαρμακα κτλ δεν καταφερα να τα σωσω....και απελπιστηκα.... προσπαθουσα εναμιση μηνα σχεδον με καθε ειδους θεραπεια... με αποτελεσμα να μεινουν 2 μονο τα οποια πιστευω οτι απλα ανεπτυξαν μονα τους ανοσια στην ασθενεια......! ξεχασα δε να σου πω οτι απο τα φαρμακα καταστραφηκαν φιλτρα, φυτα,μετα ειχα αλγες....και δως του να χει...... μονο μια ανουμπια εχει μεινει....τεσπα σαν ψαρια μου αρεσουν πολυ τα νεον αλλα ειμαι επιφυλακτικος γτ διαβαζω αρκετες ασθενειες και συγκεκριμενα ich ειναι οντως επιρρεπη στο ich? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 30 Απριλίου 2016 #4 Share 30 Απριλίου 2016 Ολα τα ψαρια ειναι επιρρεπη στο ick αν στρεσαριστουν, τα νεον ισως λιγο παραπανω. Αν ξεκινησεις σωστα δεν εχεις να φοβασαι τιποτα. Λογικο ειναι με τα φαρμακα τα πολλα να καστραφηκε η βιολογια και τα ψαρια, μιας και προφανως δεν αντεξαν τα συκωτια τους αλλα αυτο ειναι αλλη συζητηση και καλο θα ειναι να μην μπαινεις σε τετοιες διαδικασιες συγκρισης γιατι μονο αγχος σου προκαλει! Καλη αρχη απο μενα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 30 Απριλίου 2016 Author #5 Share 30 Απριλίου 2016 Ευχαριστω φιλε! Καλα μολις δωσω τα platy (που το σκεφτομαι να σου πω την αληθεια γτ ποιος μου λεει οτι δεν ειναι φορεις της ασθενειας και απλα αυτα δεν νοσουν και καταστρεψω και το ενυδρειο του φιλου..... σκεφτομουν για ευθανασια αλλα τα λυπαμαι......) θα κανω γενικο restart!! αδειασμα ΟΛΟ το ενυδρειο πεταμα φυτων πολυ καλο πλυσιμο ενυδρειου αμμου...φιλτρου, βρασιμο του siporax σφουγγαριων κτλ και στρωσιμο απο την αρχη!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 30 Απριλίου 2016 #6 Share 30 Απριλίου 2016 Καλη αρχη και απο εμενα. Αν ξεκινησεις με σωστα βηματα (στρωσιμο, διακοσμηση, συνθηκες νερου κτλ) θα τα πας μια χαρα. Τα νεον ειναι πανεμορφα ψαρακια, οχι περισσοτερο επιρρεπη σε ασθενειες απο τα αλλα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 30 Απριλίου 2016 #7 Share 30 Απριλίου 2016 Σε αυτά τα λίτρα και με το νερό από ΑΟ θα σου πρότεινα μαζί με τα νέον και κάποιες νανοκιχλίδες αμαζονίου για να δείς και αναπαραγωγή! Σου συνηστώ κάποιο Apistogramma ή Dicrossus.Θα είναι πολύ όμορφο το ενυδρείο! Άντε με το καλό το 'restart'!!! Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 30 Απριλίου 2016 Author #8 Share 30 Απριλίου 2016 Σε αυτά τα λίτρα και με το νερό από ΑΟ θα σου πρότεινα μαζί με τα νέον και κάποιες νανοκιχλίδες αμαζονίου για να δείς και αναπαραγωγή! Σου συνηστώ κάποιο Apistogramma ή Dicrossus.Θα είναι πολύ όμορφο το ενυδρείο! Άντε με το καλό το 'restart'!!! Sent from my iPhone using Tapatalk Ευχαριστω φιλε μου! Καλη η ιδεα σου για τις νανοκιχλιδες.... κατσε να κανω το restart να βαλω τα νεον μεσα και αν δω οτι παει καλα και δεν εχω θεματα θα βαλω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 30 Απριλίου 2016 #9 Share 30 Απριλίου 2016 Ευχαριστω φιλε! Καλα μολις δωσω τα platy (που το σκεφτομαι να σου πω την αληθεια γτ ποιος μου λεει οτι δεν ειναι φορεις της ασθενειας και απλα αυτα δεν νοσουν και καταστρεψω και το ενυδρειο του φιλου..... σκεφτομουν για ευθανασια αλλα τα λυπαμαι......) θα κανω γενικο restart!! αδειασμα ΟΛΟ το ενυδρειο πεταμα φυτων πολυ καλο πλυσιμο ενυδρειου αμμου...φιλτρου, βρασιμο του siporax σφουγγαριων κτλ και στρωσιμο απο την αρχη!!Νομιζω υπερβαλεις οσον αφορα τα πλατυ!Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 1 Μαίου 2016 Author #10 Share 1 Μαίου 2016 ρε φιλε δεν υπερβαλω... απλα εχω καει με το χυλο και φυσαω και το γιαουρτι που λενε και στο χωριο μου! δηλ πιστευεις οτι ειναι ενταξει τα πλατυ?? φομαιμαι μην παρω στο λαιμο μου το φιλο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος