Jump to content

Παραμετροι νερου και προφιλ ψαριων

Recommended Posts

Ειναι τελικα οι παραμετροι του νερου σε σχεση με τα προφιλ των ψαριων  που μας δινουν τα site σωστες;

Κατα ποσο ειναι ακριβεις;

Μπορουμε  να παιζουμε με τα ορια σε παραμετρους οπως η θερμοκρασια και το πεχα;

Και  μεχρι ποιον βαθμο;

Έγινε επεξεργασία - stathis spithas
  • Like 2

Ας γραψω κι εγω μετα απο καιρο.. και μιας και εχω αρθρογραφησει για καποια σαιτ κατα καιρους.. εξαρταται το σαιτ αλλα καποια απο αυτα αντλουν τις πληροφοριες που δινουν με βαση μελετες και ''trips'' τα οποια γινονται σε καποια μερη ανα το κοσμο. Οποτε ναι ειναι σωστες αν θεωρησουμε οτι καποια σωστα σαιτ σου δινουν το πε χα της λιμνης τανγκανικα π.χ. η τις θερμοκρασιες στη διαρκεια ενος χρονου.. απο κει και περα  ειναι και στην εμπειρια του καθενος και στις συμβουλες που θα παρει πως μπορει να ''παιζει'' με τη θερμοκρασια π.χ. χωρις να δημιουργει προβληματα στα ψαρια του μεσα στα επιτρεπομενα και λογικα ορια. Στη τελικη ενα σαιτ θα σου πει πως και που ζει ενα ψαρι.. στην αλλη μερια του κοσμου, εαν εμεις θεωρουμε οτι μπορουμε να αντιγραψουμε αυτο ειναι κακο του κεφαλιου μας, μπορουμε ομως να φτασουμε κοντα.. και ο νοων νοειτω. :) καλη συνεχεια στο θεμα σου.

• Like 1

Μεγάλη κουβέντα. Δύο πράγματα συναντάς στο δυαδίκτυο 

α)το γνωστό αντιγραφή - επικοληση που το παρουσιαζει ο καθενας για μελετη

β) το φαινομενο σε σοβαρά σαιτ ακόμα και σε βιβλία να σου εχει το ιδιο ψάρι σε τελείως διαφορετικες συνθηκες!

Το πιο φρονιμο είναι σοβαρό ψάξιμο των πληροφοριών που βρίσκουμε! ! ! ! ! ! ! Και αναγνωση μα αυξημένη την κριτική σκοπιά .

• Like 2

Οταν καποια στιγμη μιλουσα με τον κο Bleher περι βιοτοπικου ενυδρειου και βιοτοπων, μου ειπε το εξης: "Μην εμπιστευεσαι το διαδυκτιο. Τα περισσοτερα ειναι αντιγραφη. Γιαυτο εγω δεν ανεβαζω τιποτα στο διαδυκτιο" !

Αυτο φαινεται και απο τις αποκλισεις σε πολλες τιμες νερου οπως ph, θερμοκρασια κτλ. Φυσικα οταν εμεις ζουμε στην Ελλαδιτσα και θελουμε ψαρια απο Αμερικη, Ασια και Αφρικη καπου πρεπει να στηριχθουμε. Οποτε αυτο που εχω σαν βαση εγω ειναι καλο ψαξιμο και μικρο καλαθι.

Send from the heart of the Amazonas

• Like 3

Ωραια τα παλια τα χρονια! Χωρις διαδικτυο,ανοιγαμε την εγκυκλοπαιδεια και βρισκαμε αυτο που θελαμε(εγκυκλοπαιδικες γνωσεις).Και ποσες να ειχαμε ηταν και πανακριβες-μια Δομη αντε και μια ακομα.Τωρα με το διαδικτυο ουτε τις καθημερινες ειδησεις δεν εμπιστευομαι.

Παντως υπαρχουν ωραιοτατα βιβλια και εγκυκλοπαιδειες για τα ψαρακια μας

• Like 1

Εγω εχω να πω οτι πιο σημαντικο ειναι να παρεχουμε στα ψαρια στα σωστα στοιχεια στο νερο παρα τις σκληροτητες.Οταν εχω ενα ψαρι που θελει για παραδειγμα gh 20 και μου πει καποιος βαλε epson salt να παει στο 20 απο 8 που εχει η βρυση ειναι σωστο? Οχι φυσικα,ο λογος ειναι οτι το ψαρι στην φυση εχει στο νερο του 10 ασβεστιο και 10 μαγνησιο.Εγω με το epson salt ανεβαζω μονο μαγνησιο,που ειναι το ασβεστιο που χρειαζεται το ψαρι μου?

Ενα παραδειγμα εφερα,υπαρχουν χιλιαδες ιχνοστοιχεια και τα περισσοτερα δεν τα παρεχει το νερο της βρυσης μας,οπως πχ ιωδινη.Αντιστοιχα υπαρχουν αλλα στην βρυση μας που δεν ειναι ανεκτα απο ολα τα ψαρια μακροπροθεσμα τουλαχιστον.

Αρα θα ελεγα οτι σε γενικες γραμμες,και συμφωνα παντα με τα ψαρια που εχουμε την δυνατοτητα να προμηθευτουμε (απο εκκτροφεις συνηθως),καλο ειναι να ειμαστε λιγο πανω ή λιγο κατω απο τα ορια γενικα.Δηλαδη ενα ψαρι που μπορω να αγορασω απο τα πετσοπ και ειναι "αμαζονιου" θα ειναι ευτυχισμενο σε ενα ph 6,5-7 και μια κιχλιδα αφρικης αντιστοιχα σε ενα 7,5-8.

Αυτη ειναι η γνωμη μου.

• Like 3

Ειναι αδυνατον πιστευω οταν μιλαμε για ψαρια αμαζονιου για συγκεκριμενες συνθηκες διαβιωσης λογω της πολυπλοκοτητας και των διαφοροποιησεων ακομα και σε νερα των ιδιων περιοχων...

Μια πλυμμηρα πχ ειναι αρκετη να διαμορφωσει νεο τοπιο σε σχεση με την διαβαθμιση και τις παραμετρους του νερου...

Εχουμε πια πιστευω για τα περισοτερα ειδη ψαριων μπολικο υλικο..

Οχι μονο απο φαρμες αλλα και απο μας σαν χοπιστες και εκατομμυρια ανα τον κοσμο που εχουν διαμορφωσει μεσα απο βιωματα και συζητησεις ενα προφιλ για τα ψαρια που φιλοξενουμε...

Αυτο το προφιλ ταιριαζει κατα την γνωμη μου ή βρισκεται πολυ κοντα σε αυτο των σαιτ..

Με καποιες ειδικες διευκρινησεις που για να τις "ανακαλυψει" ο χονπιστας πρεπει να παιδευτει με τα ψαρια...

Κατα την γνωμη μου παντα..

Τα αμερικανικα ειδη στα πιο χαμηλα πεχα νιωθουν πιο ανετα και βγαζουν χαρακτηριστικες συμπεριφορες του ειδους τους και οτι καλυτερο εχουν σε χρωματισμους...

Η θερμοκρασια ειναι φοβερος συμμαχος αφου εχουμε την δυνατοτητα να την κοντρολαρουμε με ακριβεια αφου ενεργοποιει και απενεργοποιει αρκετες λειτουργιες των ψαριων βασικες!!

Και βεβαια υπαρχει και η σκληροτητα του νερου που κατα την γνωμη μου παντα θα επρεπε να υπαρχει σε ολα τα σαιτ...

Επισης με χαρα παρατηρω σε πολλα σαιτ πληροφοριες πιο συγκεκριμενες οπως διατροφικες συνηθειες και τροπους αναπαραγωγης εστω και λιγοστες...

Για την ποιοτητα του νερου θα συμφωνησω με τα παιδια πιο πανω οπως και με τα ιχνοστοιχεια που θεωρω σχεδον απαραιτητα..

Στις βιταμινες θα ημουν πιο προσεκτικος...

Έγινε επεξεργασία - stathis spithas
  • Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...