allyouneedisaquarium 26 Απριλίου 2016 #1 Share 26 Απριλίου 2016 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : καλησπερα. Εχω έναν μονμάχο εδώ και 4 μηνες περιπου, σε ενυδρείο 25λ μόνο του. Πρίν μια βδομάδα έκανα μια αρκετα μεγάλη αλλαγή, στην οποία έβγαλα μια ανόυμπια απο το ενυδρείο και έβαλα ένα ακόμη ξύλο. Απο εκείνη την ημερα παρατηρησα μια πολυ πολυ μικρη υποτονηκοτητα στην συμπεριφορά του. Τόσο μικρη που σκεφτηκα οτι απλως του άρεσε το φυτό και στεναχωρηθηκε που το έβγαλα. Χθες το απογευμα παρατηρησα ένα μικρό πρήξιμο στο κάτω μέρος, πρόβλημα σύνηθες απότι διαβασα. Ήταν μικρό και καθησυχαστηκα οτι το προλαβαίνω σε σύγκρηση με άλλα θέματα στα οποία φαινόταν αρκετά προχωρημένο. Ετσι σήμερα πριν 2 ώρες περιπου συμφωνα με ο,τι βρήκα εδω, έβρασα ενα μπιλάκι αρακα, το ξεφλούδισα και του το έδωσα. Το έφαγε με πολύ όρεξη, και γενικά η συμπεριφορά του είναι πάνω κάτω ιδια με παντα. Επίσης αυτο που διαβασα είναι οτι παίζει ρόλο η διατροφή. Εδώ και τουλάχιστον 3 βδόμαδες λοιπόν του δίνω την ίδια (blood worms, δεν ξέρω άν κανει να αναφέρω εταιρία) λογω προβλήματος υγείας δεν μπόρεσα να πάρω άλλη μια καθως η δευτερη που είχα εληξε και την πρώτη την έχω απο πρόπερσυ απο τον προηγουμενο που είχα αλλα δεν εχει ληξει. Έτσι λοιπον τώρα 2 ώρες μετα παρατηρησα οτι το σημείο οχι μονο δεν εχει ξεπρηστει αλλα οτι εχει πρηστει σχεδον στο διπλασιο. Τα λέπια του δεν φαινεται να εχουν σηκωθει οπως γινεται με το dropsy, αλλα αναπνεει σχετικα γρηγορα, μια αναπνοη ανα δευτερολεπτο περίπου. Μετρήσεις έχω να κάνω αρκετό καιρο.Παραθέτω και τα παρακάτω... Το θέμα έιναι τι κάνω τώρα? Συνεχίζω με αρακά η κατευθείαν αγωγή? ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- Λίτρα:25- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): δεν γνωριζω (το φιλτρο πηγαινε πακετο με το ενυδρειο)- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):4 μήνες- Ψάρια (είδη και αριθμός):έναν μονομάχο- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):Ταισμα μια φορα την ημερα, προετοιμασια νερου απο προηγουμενο βραδυ με βακτηρια και αντιχλωριο, αλλαγη νερου μια φορα την εβδομαδαΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- PH:-- KH:-- GH:-- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):-- ΝΟ2 (νιτρώδη):-- ΝΟ3 (νιτρικά):-- Θερμοκρασία: 26 βαθμουςΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:-Υγρά Τεστ:-Strips:-Ηλεκτρονικά:ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ- Είδος Ψαριού: Μονομάχος- Ιστορικό Ψαριού:- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): Σχετικα γρηγορη αναπνοη, κανονική ορεξη, περιτωμματα δεν εχω δει ποτε (μαλλον φταιει το χαλικι που δεν φαινονται)- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: ΤίποταΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:κανενα-Δοσολογία:--Χρόνος Χρήσης:--Αναλυτική περιγραφή:-ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marich 27 Απριλίου 2016 #2 Share 27 Απριλίου 2016 τωρα πωσ ειναι το ψαρι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
allyouneedisaquarium 27 Απριλίου 2016 Author #3 Share 27 Απριλίου 2016 Το ίδιο. Κάπως πιο υποτονικός. Το πρήξιμο δεν έχει υποχωρήσει ίσα ίσα που νομίζω πως λιγο μεγάλωσε. Αρακά ταΐζω 2 μέρες τωρα. Δεν ξερω τι να κανω με την αλλαγή που έρχεται σε λίγες μερες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marich 28 Απριλίου 2016 #4 Share 28 Απριλίου 2016 Περίμενε να σου απάντηση κάποιος πιο έμπειρος καλό βέβαια θα ηταν να του έκανες ενα μπάνιο με αλάτι ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
allyouneedisaquarium 28 Απριλίου 2016 Author #5 Share 28 Απριλίου 2016 Σημερα δεν τάισα καθόλου. Και νομίζω οτι ξεπρηστηκε λιγάκι. Αυτο το μπάνιο με αλάτι το διάβασα ψάχνοντας. Απ όσο διάβασα όμως το ´´μπανιό´´ το κάνουν σε πιο βαριές περιπτώσεις. Ισως θα μπορούσα να διαλύσω όμως αλάτι σε νερό και να το ρίξω μεσα η κατι τέτοιο. Αυτο ισως του εκανε καλό. Αλλα θέλω όντως να περιμένω μια απάντηση πιο κατατοπιστική. Μην το στείλω πριν την ωρα του το καημένο. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον πάντως!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 3 Μαίου 2016 #6 Share 3 Μαίου 2016 Χριστος Ανεστη. Πως ειναι σημερα το ψαρακι; Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος