Jump to content

Κάτι στο ενυδρείο μου

Recommended Posts

Καλημέρα στο φόρουμ είμαι καινούργιας στο χόμπι έχω παρακολουθήσει 2 φορές από φλοκαφέ αφού εργαζόμουν εκεί και με άλλα πολλά πήρα το θάρρος να φτιάξω ένα ενυδρείο 70 λτρ και να ασχοληθώ σοβαρά. Ακόμα δεν έχω πάρει τα τεστ λόγο οικονομικού άλλα μαζεύω να τα πάρω μέσα στην εβδομάδα.(μια περιουσία) έχω ένα 15λτ από τζάμπο όπου λέω να το έχω για γέννες αφού τα λίτρα μου δεν με παίρνει για γεννήστρες αφού με λίγο χώρο θα στρεσάρονται. Έχω λοιπόν το μεγάλο (χάχα) με φίλτρο sunsun  600λτ /ώρα κρεμαστό με μακαρόνι άνθρακα σφουγγάρι και βαμβάκι (δεν θυμάμαι πως λέγετε τώρα αυτό άλλο ξέρετε πιο λέω)..θερμοστάτη 100w και λεντ ταινία 55 πόντους cool white 14.4w kai 40 cm blue 10w. Εδώ και 2 εβδομάδες στρώνω τα καθαρά 60 λίτρα πιστεύω. Όταν το πρωτο έστησα είχα ρίζα από πετ σοπ 2 εβδομάδες την έκανα αλλαγή πριν μπει μια χαρά.. Στο ενυδρείο μετά καφετίλα άσε...την έβγαλα και την ξανά έχω αλλού να φτιάξει..Έβαλα κάτι άλλα διακοσμητικά και κάτι πιο μικρά κομμάτια ρίζας απλά αισθητικά.. Έχουν βγάλει αυτά τα κομμάτια κάτι σαν μούχλα στις ρωγμές που έχει όπως και κάτι άλλα διακοσμητικά σε κάποια σημεία σαν μούχλα φαίνετε από έξω ...δεν ξέρω τι είναι αυτό αν ξέρει κάποιος τι να κάνω. Έχω βάλει βακτηρίδια σωστά αναλογικά και αντιχλώριο και έχω ρίξει και τροφή να κάνει αμμώνια να φτιαχτεί η αποικία...κάνω κάτι λάθος?

Έγινε επεξεργασία - SOTIRIS
Αντικατάσταση κεφαλαίων με πεζούς χαρακτήρες.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του φόρουμ απαγορευονται τα κεφαλαία.

Κάνε αν θέλεις ένα κόπο και ξαναγράψε το μήνυμα σου με πεζά έτσι ωστε να το διορθώσουμε :)

είναι κομματάκι πονοκέφαλος το ποστ με κεφαλαία

παρόλα αυτά

η ριζά που έβαλες απελευθερώνει τανίνες, γιαυτό το νερό σου γίνεται καφέ, δεν κάνουν κακό , ίσα ίσα στα ψάρια έχουν ευεργετικά αποτελέσματα. εάν θέλεις να καθαρίσει η ρίζα πιο γρήγορα βραστ'ην 2 με 3 φορές σε κατσαρόλα αλλά με τον καιρό και αλλαγές νερού θα φύγει από μόνη της η καφετίλα

(δεν χρειάζεται να κάνεις παραπάνω αλλαγές απλά μετά από πολλές θα καθαρίσει)

εάν έχεις άνθρακα στο φίλτρο βγάλε τον, δεν χρειάζεται . ο άνθρακας χρησιμοποιείται για να αφαιρέσεις τυχόν χημικά που έχεις ρίξει πχ. μετά από δόση φαρμάκου για καταπολέμηση ασθενειών .

αυτό που βλέπεις για μούχλα δεν είναι τίποτα, θα εξαφανιστεί και αυτό από μόνο του, άλλα λίγο βράσιμο θα βοηθήσει και εκεί

τα βακτηρία που έριξες είναι αρκετά , αν θες ρίξε και διπλάσια δόση για να γίνει ποιο γρήγορα η αποικία. (στο συγκεκριμένο δεν είμαι και 100% σίγουρος) άλλα όσο και να βάλεις κακό δεν κάνεις (σε λογικά πλαίσια πάντα μην βάλεις και 10x )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...