Jump to content

Στησιμο (ξανα) Φυτεμενου ενυδρειου.

Fred13

Recommended Posts

Προσωπικα δεν μου αρεσουν οι πετρες που εχεις βαλει στο στησιμο,οπως επεισης και το γενικο στησιμο που εχεις κανει.

Βεβαια αυτες ειναι προσωπικες αποψεις.

Για το pogostemon μην εισαι σιγουρος οτι θα σου γινει τοσο,μπορει να σου ψηλωσει αρκετα περισσοτερο αλλα αυτο θα το δεις στην πορεια.

Επισης η ροταλα που ψαχνεις ειναι αρκετα δυσκολο φυτο και αναγκαστικα θα πρεπει να την κουρευεις απο κατω,μονο ετσι θα βγαινει ωραια.Αν την κλαδευεις απο πανω,εκτος οτι χαλαει,δεν βγαινει και ωραια μετα.Το ειχα αυτο το φυτο,γι αυτο στα λεω.

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Άσχετο , αλλά τους καρδινάλιους για bottom dwellers τους κόβω. Βέβαια είναι 3μιση ώρες μέσα στο ενυδρείο.

Αν κάποιος έχει εμπειρία πάνω στο είδος ας μου πει!!!

Προσωπικα δεν μου αρεσουν οι πετρες που εχεις βαλει στο στησιμο,οπως επεισης και το γενικο στησιμο που εχεις κανει.

Βεβαια αυτες ειναι προσωπικες αποψεις.

Για το pogostemon μην εισαι σιγουρος οτι θα σου γινει τοσο,μπορει να σου ψηλωσει αρκετα περισσοτερο αλλα αυτο θα το δεις στην πορεια.

Επισης η ροταλα που ψαχνεις ειναι αρκετα δυσκολο φυτο και αναγκαστικα θα πρεπει να την κουρευεις απο κατω,μονο ετσι θα βγαινει ωραια.Αν την κλαδευεις απο πανω,εκτος οτι χαλαει,δεν βγαινει και ωραια μετα.Το ειχα αυτο το φυτο,γι αυτο στα λεω.

Θα την κουρεύω από κάτω δεν έγινε κάτι , νομίζω θα μπορώ να το κάνω αυτό. Να δούμε και τι ανάπτυξη θα έχει γιατί τρόμαξα λίγο με την ανάπτυξη την γενικότερη μέσα σε λίγες μέρες (πόσο θα πρέπει να κλαδεύω κλπ κλπ για να τα φέρω όλα στα ίσα τους , κυρίως την κούμπα).

Θα την κουρεύω από κάτω δεν έγινε κάτι , νομίζω θα μπορώ να το κάνω αυτό. Να δούμε και τι ανάπτυξη θα έχει γιατί τρόμαξα λίγο με την ανάπτυξη την γενικότερη μέσα σε λίγες μέρες (πόσο θα πρέπει να κλαδεύω κλπ κλπ για να τα φέρω όλα στα ίσα τους , κυρίως την κούμπα).

Ειναι αρκετα δυσκολο φυτο παντως και να ξερεις οτι γινεται 30+ το υψος της.

Ψάχνω και με κάποιον τρόπο να εντάξω περισσότερη fissidens για να  σπάει το Light green της cuba. Όπως περίπου το έχεις εσύ γιατί και το μόντε κάρλο το ίδιο χρώμα έχει. Να παίξω με dark green και light.

ψαλίδι κυρτό από ιατρικά είδη κάνει για την δουλειά μας;

Λαχανιασμένα αναπνέουν οι καρδινάλιοι. Co2 o βασικός ύποπτος;

Στην επιφάνεια δεν πάνε , στη μέση είναι αλλά αναπνέουν σφαίρα.

ψαλίδι κυρτό από ιατρικά είδη κάνει για την δουλειά μας;

Κάνει μία χαρά. Είναι όμως πανάκριβο!

Λαχανιασμένα αναπνέουν οι καρδινάλιοι. Co2 o βασικός ύποπτος;

Στην επιφάνεια δεν πάνε , στη μέση είναι αλλά αναπνέουν σφαίρα.

Πότε τους έβαλες; Τι προσαρμογή έκανες; Πόσο διοξείδιο ρίχνεις;

Κάνει μία χαρά. Είναι όμως πανάκριβο!

Έχω βρει ψαλίδι ιστών λέει 8 ευρώ :P

Πότε τους έβαλες; Τι προσαρμογή έκανες; Πόσο διοξείδιο ρίχνεις;

Xτες τους έβαλα. Έκανα 2 ώρες προσαρμογή με κουβά και σταγόνα.

Είχα τσίτα το co2 , το έριξα έβαλα και αεραντλία αλλά δεν άλλαξε αυτό. Συνεχίζουν να αναπνέουν πάρα πολύ γρήγορα. Και δεν κολυμπάνε είναι συγκεντρωμένοι στην 1 μεριά όλοι μαζί λαχανιασμένοι και ψιλοπλακώνονται.

Φαγητό δέχονται με χαρά.

Έγινε επεξεργασία - Light0r

Έχω βρει κι εγώ ψαλίδια ιατρικά μέχρι 23cm και είναι και φθηνά σε σχέση με τα άλλα.

Κοιτα Ευθυμη ειναι λογικο να ειναι στρεσαρισμενοι. Ειναι νωρις ακομη να " ξεψαρωσουν". Καλα εκανες και χαμηλωσες το διοξειδιο αν το ειχες τσιτα. Κρυψωνες και σκιερα μερη χρειαζονται να κρυβονται τα ψαρακια φιλε μου. Μονο ετσι θα νοιωσουν ασφαλεια. Αεραντλια μπορει να βοηθησει, αν και εχεις φυτακια μεσα και παραγουν οξυγονο.... δεν θα την εχεις ομως για παντα, ετσι δεν ειναι; Πιστευω οτι ολα αυτα τα αμαζονιακα κοπαδακια δεν την παλευουν σε πολυ εντονο φως.

Έχω βρει κι εγώ ψαλίδια ιατρικά μέχρι 23cm και είναι και φθηνά σε σχέση με τα άλλα.

Νομιζα οτι ειναι πανακριβα (κουμπαρακι γιατρος) ....

Κοιτα Ευθυμη ειναι λογικο να ειναι στρεσαρισμενοι. Ειναι νωρις ακομη να " ξεψαρωσουν". Καλα εκανες και χαμηλωσες το διοξειδιο αν το ειχες τσιτα. Κρυψωνες και σκιερα μερη χρειαζονται να κρυβονται τα ψαρακια φιλε μου. Μονο ετσι θα νοιωσουν ασφαλεια. Αεραντλια μπορει να βοηθησει, αν και εχεις φυτακια μεσα και παραγουν οξυγονο.... δεν θα την εχεις ομως για παντα, ετσι δεν ειναι; Πιστευω οτι ολα αυτα τα αμαζονιακα κοπαδακια δεν την παλευουν σε πολυ εντονο φως.

Σκιά δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Οξυγόνο μπόλικο και από τα φυτά.. Είναι νωρίς ακόμα για να βγάλω συμπεράσματα . Εμένα απλά με φόβισε η αναπνοή τους και φοβήθηκα το οσμωτικό σοκ. 

Τρώνε κάτα τα άλλα κανονικά.. 

Τι να πω θα δούμε

Και σκέφτομαι και σοβαρά τις πιστίες. Δηλαδή πόσο φως να κόψουν μη τρελαθούμε. Λίγες πιστίες να πηγαινοέρχονται δεν μπορούν να κόψουν τόσο φως.

Επειδή βλέπω κάτι δειλές βόλτες των πιο τολμηρών από τη γωνία απέναντι και πίσω  γρήγορα στους άλλους έχω την ελπίδα πως αν την βγάλουν καθαρή μέχρι τα μέσα της εβδομάδες θα είμαστε καλά. Είναι 1-2 μάγκες που αποκόπτονται από το κοπάδι κάνουν μια γρήγορη εξερεύνηση και επιστρέφουν. 

Έγινε επεξεργασία - Light0r

Θα εκπαιδευτούν και θα ξεψαρωσουν σιγά σιγά. Πιστιες και φυτεμένο δεν.....αν πιάσουν θα σκιάζουν τα από κάτω και χαίρεται!

Σκιά δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Οξυγόνο μπόλικο και από τα φυτά.. Είναι νωρίς ακόμα για να βγάλω συμπεράσματα . Εμένα απλά με φόβισε η αναπνοή τους και φοβήθηκα το οσμωτικό σοκ. 

Τρώνε κάτα τα άλλα κανονικά.. 

Τι να πω θα δούμε

Και σκέφτομαι και σοβαρά τις πιστίες. Δηλαδή πόσο φως να κόψουν μη τρελαθούμε. Λίγες πιστίες να πηγαινοέρχονται δεν μπορούν να κόψουν τόσο φως.

Επειδή βλέπω κάτι δειλές βόλτες των πιο τολμηρών από τη γωνία απέναντι και πίσω  γρήγορα στους άλλους έχω την ελπίδα πως αν την βγάλουν καθαρή μέχρι τα μέσα της εβδομάδες θα είμαστε καλά. Είναι 1-2 μάγκες που αποκόπτονται από το κοπάδι κάνουν μια γρήγορη εξερεύνηση και επιστρέφουν.

Χαχα και εμένα υπάρχουν 1-2 μάγκες "παρατηρητές" που αποκόπτονται για λίγο απ' το κοπάδι και ανεβαίνουν και ψάχνουν, αλλά για λίγο.

Είναι ενδιαφέρον το πόσα κοινά πράγματα έχουν τα ίδια ναι μεν ψάρια, αλλά σε διαφορετικά ενυδρεία.

Νομιζα οτι ειναι πανακριβα (κουμπαρακι γιατρος) ....

Ο γιατρός έχει δίκιο :) Είναι κάποια που είναι πανάκριβα έχω βρει με 70-80 ευρώ, αλλά έχω βρει και με 5 και 10 ευρώ, δεν ξέρω τι διαφορά έχουν από τα ακριβά αλλά για τη δουλειά που τα θέλουμε εμεις βολεύουν μια χαρά και κόβουν τέλεια εννοείται.

Θα σας απαντήσω για όλα.

Πιστίες οκ δεν βάζω :) Mπήκα στο νόημα! 

2ον Παιδιά βρίσκετε ψαλιδάκι ανοξείδωτο κυρτό για τη δουλειά που θέλουμε σε ιατρικά είδη με 7-8 ευρώ ψάξτε θα δείτε. Τώρα αν κόβει καλά δεν ξέρω αλλά ας μη γελιόμαστε και με ανοξείδωτο κουζίνας κάνουμε τη δουλειά μας.

Όσον αφορά την προσαρμογή των καρδινάλιων, το ενθαρρυντικά είναι 2. Ότι τρώνε και ότι δεν έχω χάσει κανένα από χτες. Πράγματι όταν κλείνουν τα φώτα σκορπάνε και βλέπεις μια άλλη άνεση αλλά και με τα φωτά σιγαλά σιγαλά προχωράνε.

Αν δεν έβλεπα αυτό με την αναπνοή τους θα σας έλεγα πως είναι όλα καλά αλλά φοβάμαι μην έχουν υποστεί οσμωτικό σοκ. Αν γενικά αναπνέουν γρήγορα και είναι ιδέα μου να μου το πείτε. Αλλά νομίζω πως δεν βλέπω λάθος.

Ο γιατρός έχει δίκιο :) Είναι κάποια που είναι πανάκριβα έχω βρει με 70-80 ευρώ, αλλά έχω βρει και με 5 και 10 ευρώ, δεν ξέρω τι διαφορά έχουν από τα ακριβά αλλά για τη δουλειά που τα θέλουμε εμεις βολεύουν μια χαρά και κόβουν τέλεια εννοείται.

Και με ψαλίδι χαρτοκοπτικης από jumbo κάνουμε την δουλειά μας!

Έψαχνα βιντεάκια να δω πως φαίνεται η αναπνοή τους και σε άλλα ενυδρεία και βρήκα footage από κοπάδι μέσα στον αμαζόνιο. Και αναπνέουν γρήγορα. Τι να πω, λέτε να μιλάνε; χαχαχ

Για ψαλιδακι,σε οδοντιατρικα ειδη γωνιακο ψαλιδακι για ραμματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...