Fred13 27 Μαίου 2016 Author #401 Share 27 Μαίου 2016 (edited) Εγω εχω φιλοξενησει και τα δυο.Καθαρα προσωπικη αποψη οι αρλεκινοι μου αρεσαν πιο πολυ και κοπαδιαζαν περισσοτερο.Κρατησα τους καρδιναλιους μονο και μονο λογω καταγωγης.Ξεκινησα με 8 μετα 12 μετα 15 και μετα 20.Κοπαδιαζουν αραια και που.Μικρες ομαδουλες κανουν και συνηθως πισω απο τα φυτα.Αυτα που γραφω ειναι προσωπικη εμπειρια στο δικο μου ενυδρειο.Σε καποιο αλλο μπορει να εχουν αλλη συμπεριφορα. Eυχαριστώ για τις πληροφορίες Κοσμά! Mπορώ να βάλω zebra snail ή θα δραπετεύσει; Έγινε επεξεργασία 27 Μαίου 2016 - Light0r Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 27 Μαίου 2016 #402 Share 27 Μαίου 2016 Eυχαριστώ για τις πληροφορίες Κοσμά! Mπορώ να βάλω zebra snail ή θα δραπετεύσει; Μπορεί να δραπετεύσει, εγώ είχα βρει μια φορά το δικό μου στο σαλόνι. Επίσης θα σου γεμίσει με αυγά το ενυδρείο, τα οποία δεν εκκολάπτονται και δε βγαίνουν με τίποτα. Εγώ το δικό μου το έδωσα και τα αυγά τα βλέπω ακόμα πάνω στη ρίζα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 27 Μαίου 2016 Author #403 Share 27 Μαίου 2016 Μπορεί να δραπετεύσει, εγώ είχα βρει μια φορά το δικό μου στο σαλόνι. Επίσης θα σου γεμίσει με αυγά το ενυδρείο, τα οποία δεν εκκολάπτονται και δε βγαίνουν με τίποτα. Εγώ το δικό μου το έδωσα και τα αυγά τα βλέπω ακόμα πάνω στη ρίζα. Όχι να έρθει αγκαλιά μου στο υπνοδωμάτιο για αμφίβιες περιπέτειες δεν θελω..να λείπει Δοκίμασε με ένα ξυράφι να τα βγάλεις Μάκη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 27 Μαίου 2016 #404 Share 27 Μαίου 2016 Όχι να έρθει αγκαλιά μου στο υπνοδωμάτιο για αμφίβιες περιπέτειες δεν θελω..να λείπει Δοκίμασε με ένα ξυράφι να τα βγάλεις Μάκη. Το δοκίμασα Ευθύμη... αλλά πιο πολύ ζημιά είδα ότι κάνω στη ρίζα παρά ότι φεύγουν τα αυγά!! οπότε τα άφησα όπως είναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 27 Μαίου 2016 #405 Share 27 Μαίου 2016 Οι καρδινάλιοι είναι πολύ όμορφο ψάρι.Κανει κοπάδι αραιά καί δέν κινείται πολύ. Βέβαια έχεις τρομερά χρώματα. Το όνειρο μου είναι να βάλω στο ενυδρείο μου ένα μεγάλο κοπάδι καρδιναλιους! Έτσι στο βιοτοπικο στυλ όμως και μόνους! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 27 Μαίου 2016 Author #406 Share 27 Μαίου 2016 Παρασκευα μου αν δεν είχα τόσο υψηλό φωτισμό δεν θα είχα 2ες σκέψεις Είναι πραγματικά Πολυ όμορφοι Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 27 Μαίου 2016 #407 Share 27 Μαίου 2016 Οι καρδινάλιοι είναι πολύ όμορφο ψάρι.Κανει κοπάδι αραιά καί δέν κινείται πολύ. Βέβαια έχεις τρομερά χρώματα. Το όνειρο μου είναι να βάλω στο ενυδρείο μου ένα μεγάλο κοπάδι καρδιναλιους! Έτσι στο βιοτοπικο στυλ όμως και μόνους! Εχουν φανταστικη κινηση σαν κοπαδι... Ειχα στησει ενα τετοιο ενυδρειο 300 λιτρα αλλα οι φωτος που βρηκα ειναι απο το αρχικο του σταδιο (σταδιο πειραματισμου).. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 27 Μαίου 2016 #408 Share 27 Μαίου 2016 (edited) Εχουν φανταστικη κινηση σαν κοπαδι... Ειχα στησει ενα τετοιο ενυδρειο 300 λιτρα αλλα οι φωτος που βρηκα ειναι απο το αρχικο του σταδιο (σταδιο πειραματισμου).. Ε και τι περιμένεις, ριχτες να τις δούμε.Πόσους είχες είχες; Έγινε επεξεργασία 27 Μαίου 2016 - ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 27 Μαίου 2016 Author #409 Share 27 Μαίου 2016 Άσχετο. Την green dust/dot να την βγάλω επι τόπου με τον μαγνήτη η να ψάξω κανέναν τρόπο να ρουφάω ταυτόχρονα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 27 Μαίου 2016 #410 Share 27 Μαίου 2016 Ε και τι περιμένεις, ριχτες να τις δούμε. Πόσους είχες είχες; Στην αρχη ειχα καμμια 30αρια αλλα χανοντουσαν στο ενυδρειο... Μετα εφτασα γυρω στους 60+ και ηταν φοβερα τα παιχνιδια που καναν και πως σπαγαν σε 2-3 κοπαδια μερικες φορες και ξαναενωναν... Αλλα δεν βρισκω φωτος γιατι ο μικρος μου πανω σε παιχνιδι εκαψε τον σκληρο δισκο και οτι μου εχει μεινει μερικα χρονια πισω απο φωτος ειναι αυτες που εστελνα σε φιλους μεσο messenger... Αυτες ετσι σωθηκαν αλλα δεν ειναι τιποτα σπουδαιο ειναι η αρχη του στησιματος... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 27 Μαίου 2016 #411 Share 27 Μαίου 2016 Στην αρχη ειχα καμμια 30αρια αλλα χανοντουσαν στο ενυδρειο... Μετα εφτασα γυρω στους 60+ και ηταν φοβερα τα παιχνιδια που καναν και πως σπαγαν σε 2-3 κοπαδια μερικες φορες και ξαναενωναν... Αλλα δεν βρισκω φωτος γιατι ο μικρος μου πανω σε παιχνιδι εκαψε τον σκληρο δισκο και οτι μου εχει μεινει μερικα χρονια πισω απο φωτος ειναι αυτες που εστελνα σε φιλους μεσο messenger... Αυτες ετσι σωθηκαν αλλα δεν ειναι τιποτα σπουδαιο ειναι η αρχη του στησιματος... received_663986637062450.jpeg received_663986743729106.jpeg received_748433571951089.jpeg Όμορφα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 27 Μαίου 2016 #412 Share 27 Μαίου 2016 Η δεύτερη φώτο είναι πολύ ωραία . Ευθύμη, θα στο ξαναπώ, με gh 3 και ph γύρω στο 6.5 που θέλουν οι καρδινάλιοι, μην σκέφτεσαι καν για σαλιγκάρια. Θα γεμίσουν τρύπες τα καβούκια τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 27 Μαίου 2016 Author #413 Share 27 Μαίου 2016 Η δεύτερη φώτο είναι πολύ ωραία . Ευθύμη, θα στο ξαναπώ, με gh 3 και ph γύρω στο 6.5 που θέλουν οι καρδινάλιοι, μην σκέφτεσαι καν για σαλιγκάρια. Θα γεμίσουν τρύπες τα καβούκια τους. Nαι Άγγελε το γνωρίζω. Δεν θα την παλέψουν σε τόσο χαμηλές σκληρότητες. Θα βάλω τους οτοκίνκλους που μπορεί να μην έχουν χρώματα κλπ αλλά πέραν της χρησιμότητας τους σε ένα φουλ φυτεμένο μου φαίνονται πάρα πολύ ωραία ψαράκια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 28 Μαίου 2016 Author #414 Share 28 Μαίου 2016 Μπήκανε 8 καρδινάλιοι. Φώτα δεν έχουν ανοίξει σήμερα και γενικά θα ανοίξουν για λίγες ώρες απόψε. Μέθοδος προσαρμογής: Κουβάς-σταγόνα. Οι 7 δείχνουν πολύ καλά , δεχτήκανε και 1 φυλλαράκι τροφής που πέταξα. Ο 8ος όμως λίγα ψωμιά έχει καθώς προσπαθεί να κολυμπήσει αλλά δεν μπορεί.. Πέφτει προς τα κάτω δυστυχώς ή μένει κάθετος με το κεφάλι πάνω.. Τώρα τι μπορεί να χει δεν ξέρω αλλά γενικά τον βλέπω δύσκολο να επιβιώσει.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 28 Μαίου 2016 Author #415 Share 28 Μαίου 2016 Nα προσθέσω ότι έχουν κάτσει σε σχηματισμό f16 στο 1/3 του ενυδρείου σχεδόν ακίνητοί. Τι σημαίνει "ψαρωμένος" ε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 28 Μαίου 2016 Author #416 Share 28 Μαίου 2016 Bάζω μία φωτό από το σάπιο το κινητό μου για να σας κάνω ένα Introduce τα καρδιναλιάκια μου και να δείτε ανάπτυξη 10 ημέρων. Βέβαια μην τσιμπήσετε πως η κούμπα κάτω έχει ριζώσει γιατί ΔΕΝ...στον αέρα είναι. 1 φωτιστικό άνοιξε από τα 3 αφού μπήκε φως μπόλικο απέξω, δεν πτόηθηκαν καθόλου είναι συγκεντρωμένα εκεί και δειλά δειλά έχουν ξεκινήσει το κολύμπι τους και λίγο πιο μπροστά. Αταϊστα τα είχανε και είμαι σίγουρος γιατί τα ψαράκια τσιμπάγανε λίγο άλγη με το που μπήκανε από τις πέτρες. Δεχτήκανε λίγα φυλλαράκια με πολύ ευχαρίστηση, βασικά έγινε πόλεμος για μάσα. Θα σας κρατάω update Και ελπίζω να πάνε όλα καλά!!! 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 28 Μαίου 2016 Author #417 Share 28 Μαίου 2016 Είδα καυγαδάκι χχααχ δεν ήξερα ότι και οι καρδινάλιοι έχουν τα καβγαδάκια τους!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 28 Μαίου 2016 #418 Share 28 Μαίου 2016 (edited) Ωραία τα ψαράκια σου και το ενυδρείο βλέπω γίνεται πολύ ωραίο. Βάλε υλικό και με αναμμένα όλα τα φώτα να το δούμε καλύτερα. Βάλε οπωσδήποτε φόντο, δε ξέρω αν μπορείς να κάνεις κάτι και με όλα αυτά τα μπαστούνια που φαίνονται πίσω... Επίσης μάζεψε το μπουκαλάκι της API σε κανένα κουτί γιατί θα πέσει και θα σπάσει... Έγινε επεξεργασία 28 Μαίου 2016 - avraamp Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 28 Μαίου 2016 #419 Share 28 Μαίου 2016 Ορίζουν κυριαρχίες-περιοχές τώρα. Οι δικοί μου ακόμα κυνηγιούντε που και που αν πάει ο ένας στα λημέρια του άλλου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 28 Μαίου 2016 Author #420 Share 28 Μαίου 2016 Ωραία τα ψαράκια σου και το ενυδρείο βλέπω γίνεται πολύ ωραίο. Βάλε υλικό και με αναμμένα όλα τα φώτα να το δούμε καλύτερα. Βάλε οπωσδήποτε φόντο, δε ξέρω αν μπορείς να κάνεις κάτι και με όλα αυτά τα μπαστούνια που φαίνονται πίσω... Επίσης μάζεψε το μπουκαλάκι της API σε κανένα κουτί γιατί θα πέσει και θα σπάσει... Tώρα είναι ανοιχτά όλα τα φώτα χαμπάρι δεν πήρανε , φάγανε και ούτε χρώματα χάσανε. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι καλά και να προσθέσω και 4-5 και να πάνε ακόμα καλύτερα. 0 ίχνος πάντως ντροπής η φόβου αν εξαιρέσεις αυτόν που νόμιζα θα χάσω αλλά αναστήθηκε. Τώρα δεν πλησιάζω πολύ για φωτός κλπ τα αφήνω λιγάκι από απόσταση να χαλαρώσουν. Θα βάλω φόντο από Δευτέρα μάλλον μαύρο ρε γιατί το άσπρο ριζόχαρτο το φωτίζει ακόμα περισσότερο (όταν βάλω φωτογραφία κανονική με φώτα κλπ θα καταλάβεις) Τα μπαστούνια χμμμ μάλλον τον θερμοστάτη θα μπορέσω να τον κρύψω , η είσοδος εντάξει είναι διάφανη θα ψηλώσουν πίσω από την πέτρα τα pogostemon Και θα την κρύψουν λίγο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 28 Μαίου 2016 Author #421 Share 28 Μαίου 2016 Ορίζουν κυριαρχίες-περιοχές τώρα. Οι δικοί μου ακόμα κυνηγιούντε που και που αν πάει ο ένας στα λημέρια του άλλου. Έτσι εξηγούνται τα καυγαδάκια Άγγελε! Άρα θα σπάσουν σιγά σιγά οπότε η προσθήκη 4-5 ακόμα καλό θα κάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 28 Μαίου 2016 #422 Share 28 Μαίου 2016 Ωραιο φαινεται! βαλε 15 ακομα για να τα απολαυσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 28 Μαίου 2016 Author #423 Share 28 Μαίου 2016 (edited) Ωραιο φαινεται! βαλε 15 ακομα για να τα απολαυσεις. Αν είχα και κάτι αξιοπρεπές να τραβήξω θα έβλεπες τα χρώματα τους! Δεν περιμένα ότι θα ανταποκριθούν έτσι την 1η μέρα! Θα τους αυξήσω αλλά σταδιακά Κοσμά , άστρωτος είμαι θεωρητικά. Τις επόμενες μέρες θα σας τραβήξω κανονικές φωτό να δείτε χρώματα κλπ! Έγινε επεξεργασία 28 Μαίου 2016 - Light0r 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 28 Μαίου 2016 #424 Share 28 Μαίου 2016 Tώρα είναι ανοιχτά όλα τα φώτα χαμπάρι δεν πήρανε , φάγανε και ούτε χρώματα χάσανε. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι καλά και να προσθέσω και 4-5 και να πάνε ακόμα καλύτερα. 0 ίχνος πάντως ντροπής η φόβου αν εξαιρέσεις αυτόν που νόμιζα θα χάσω αλλά αναστήθηκε. Τώρα δεν πλησιάζω πολύ για φωτός κλπ τα αφήνω λιγάκι από απόσταση να χαλαρώσουν. Θα βάλω φόντο από Δευτέρα μάλλον μαύρο ρε γιατί το άσπρο ριζόχαρτο το φωτίζει ακόμα περισσότερο (όταν βάλω φωτογραφία κανονική με φώτα κλπ θα καταλάβεις) Τα μπαστούνια χμμμ μάλλον τον θερμοστάτη θα μπορέσω να τον κρύψω , η είσοδος εντάξει είναι διάφανη θα ψηλώσουν πίσω από την πέτρα τα pogostemon Και θα την κρύψουν λίγο! Ποια pogostemon έχεις; erectus? Αν κατάλαβα τα έχεις πίσω από τη δεξιά πέτρα; Μήπως να τα πας όλα αριστερά από τη μεγάλη πέτρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 28 Μαίου 2016 Author #425 Share 28 Μαίου 2016 Ποια pogostemon έχεις; erectus? Αν κατάλαβα τα έχεις πίσω από τη δεξιά πέτρα; Μήπως να τα πας όλα αριστερά από τη μεγάλη πέτρα; Όχι τα helferi είναι Μάκη, 15 εκατοστά πιάνουν ύψος. Βασικά από ψηλά φυτά άλλο 1 θα παίξει και θα είναι η rotala η wallichi :> Την περιμένω αλλά μέχρι να έρθει προβλέπω να μην της μένει ο χώρος που της κράτησα. Η wallichi διατηρείται στα 20 με 30 εκατοστά και εκεί την θέλω βασικά γιατί θα μπει 1 συστάδα πίσω από την 2η μεγαλύτερη πέτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος