rastafarian 4 Ιουνίου 2016 #501 Share 4 Ιουνίου 2016 Δεν είπα ότι είναι απόλυτο, είπα ότι παίζει σημαντικό ρόλο. Επίσης, το ότι στο δικό σου ενυδρείο δεν έχεις ροή και τα φυτά σου πάνε σούπερ πάλι δεν κάνει την καλή ροή ψιλομύθο. Σίγουρα, είναι πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο για να έχουμε καλή ανάπτυξη και υγιή φυτά αλλά αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι πρέπει να υπάρχει και φυσική επαφή των θρεπτικών με τα φυτά για να έχουμε υγιή ανάπτυξη. Τα φυτα θα παρουν τα θρεπτικα τους ειτε εχεις πολυ ροη ειτε λιγο,τα λιπασματα πανε παντου,δεν μενουν σε ενα μερος μονο. Επεισης καποια φυτα τα ενοχλει η μεγαλη ροη.Και μη ξεχνας και τα ψαρια,οπου καποια θελουν πολυ ροη,καποια μετρια και καποια χαμηλη. Οπωτε η ροη ειναι απο τα ψιλοτελευταια πραγματα σε ενα φυτεμενο ενυδρειο,υπαρχουν πολυ πιο σημαντικα που πρεπει πρωτα να εχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 4 Ιουνίου 2016 Author #502 Share 4 Ιουνίου 2016 Τα φυτα θα παρουν τα θρεπτικα τους ειτε εχεις πολυ ροη ειτε λιγο,τα λιπασματα πανε παντου,δεν μενουν σε ενα μερος μονο. Επεισης καποια φυτα τα ενοχλει η μεγαλη ροη.Και μη ξεχνας και τα ψαρια,οπου καποια θελουν πολυ ροη,καποια μετρια και καποια χαμηλη. Οπωτε η ροη ειναι απο τα ψιλοτελευταια πραγματα σε ενα φυτεμενο ενυδρειο,υπαρχουν πολυ πιο σημαντικα που πρεπει πρωτα να εχεις. Είναι λίγο ντεμί η κατάσταση. Ένα pogostemon helferi που έχω κοντά στην εισαγωγή σχεδόν έλιωσε. Ενοχλείται πολύ από τη ροή. Από την άλλη παρατηρώ αυτό που σου έγραφα παραπάνω για κάποια άλλα φυτά. Είναι λιγάκι ενδιάμεση η κατάσταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 4 Ιουνίου 2016 Author #503 Share 4 Ιουνίου 2016 Την πράσινη τριχωειδή την έχω το ξέρω. Κάτι σαν πράσινη βλένα τι είναι; Κανάς μύκητας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Ιουνίου 2016 #504 Share 4 Ιουνίου 2016 Την πράσινη τριχωειδή την έχω το ξέρω. Κάτι σαν πράσινη βλένα τι είναι; Κανάς μύκητας; Κυανο...αλλα χωρις φωτογραφια δεν μπορουμε να πουμε με σιγουρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 4 Ιουνίου 2016 Author #505 Share 4 Ιουνίου 2016 Κυανο...αλλα χωρις φωτογραφια δεν μπορουμε να πουμε με σιγουρια. To φαντάστηκα αλλά δεν ήθελα να το αναφέρω.. Μου βρώμισε κιόλας λίγο που το έβγαλα. Αλλά γιατί να βγάλει αλήθεια...Και τόσο νωρίς αν παίζει ρόο αυτό αλλά και γενικότερα. Δεν έχω πολυτέλεια για τόσο λεπτομερή φωτό. Πάντως η βλέννα αυτή δεν είναι έτσι πράσινη πράσινη , προς το διάφανο είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Ιουνίου 2016 #506 Share 4 Ιουνίου 2016 Το κυανο δεν εχει χρονο που βγαινει..βγαινει οπωτε βρει τις συνθικες. Βγαλε φωτο αλλιως δεν μπορουμε να πουμε πολλα,εμεις δεν βλεπουμε αυτο που βλεπεις εσυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 4 Ιουνίου 2016 Author #507 Share 4 Ιουνίου 2016 Θα δω τι θα κάνω γιατί δεν το παίρνει η κάμερα... Ημιδιάφανη βλεννα μεταξύ κάποιον φύλλων που αποκολαται ακόμα και με σκούπα βυθού από απόσταση. Για την πράσινη τριχωειδή τι να κάνω; Εκτός ότι δεν βάζω σίδηρο. Αλλαγές νερού; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 4 Ιουνίου 2016 Author #508 Share 4 Ιουνίου 2016 Ορίστε κάτι φαίνεται. Την τρίχα την βλέπετε. Από κάτω της είναι και αυτή η βλέννα που εδώ δεν φαίνεται καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Ιουνίου 2016 #509 Share 4 Ιουνίου 2016 Δεν βλεπω καθαρα,αλλα με πρωτη ματια μου μοιαζει με κυανο. Βγαλε καλυτερες φωτο γιατι ετσι δεν βγαζουμε ακρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 4 Ιουνίου 2016 Author #510 Share 4 Ιουνίου 2016 εδω Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Ιουνίου 2016 #511 Share 4 Ιουνίου 2016 Ακου τι θα κανεις,θα καθαρισεις πρωτα το τζαμι απο την αλγη που εχει και μετα θα βγαλεις φωτο.Αυτη τη στιγμη εγω μπορω να δω μονο την αλγη που εχεις στο τζαμη και οχι αυτη που ειναι πανω στα φυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 4 Ιουνίου 2016 Author #512 Share 4 Ιουνίου 2016 Την άφηνα για φαγητό στα οτοκινκλάκια. Θα το κάνω αύριο. Νομίζω πάντως αυτό είναι γιατί είδα ενυδρείο με βλέννη και μου είχαν πει έχει κυανό. Θυμίζει το μύκητα του ξύλου αλλά είναι πάνω στο γρασίδι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 4 Ιουνίου 2016 #513 Share 4 Ιουνίου 2016 (edited) Ρε συ βαζεις φωτογραφιες... Εσυ μπορεις να τις δεις.. ? Εχω και παλι λεω για αλλη μια φορα ... εχεις υψηλο φωτισμό.... Σε βλπεπω οτι υπολογιζεις watt/lit , αυτα ομως ηταν γιατις τ8 . Οι τ5 εχουν πολυ περισσοτερο φωτισμό... Και με 0,5watt ακομη και χαμηλότερα η cuba αναπτυσεται... Έγινε επεξεργασία 4 Ιουνίου 2016 - nicpapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha_1 4 Ιουνίου 2016 #514 Share 4 Ιουνίου 2016 Τα φυτα θα παρουν τα θρεπτικα τους ειτε εχεις πολυ ροη ειτε λιγο,τα λιπασματα πανε παντου,δεν μενουν σε ενα μερος μονο. Επεισης καποια φυτα τα ενοχλει η μεγαλη ροη.Και μη ξεχνας και τα ψαρια,οπου καποια θελουν πολυ ροη,καποια μετρια και καποια χαμηλη. Οπωτε η ροη ειναι απο τα ψιλοτελευταια πραγματα σε ενα φυτεμενο ενυδρειο,υπαρχουν πολυ πιο σημαντικα που πρεπει πρωτα να εχεις. Δεν ξέρω πως καταλαβαίνεις τη ροή στο ενυδρείο αλλά εγώ όταν λέω ροή εννοώ την κίνηση του νερού σε όλα τα σημεία του ενυδρείου. Δεν εννοώ να ρέει το νερό με την ταχύτητα του φωτός. Καμιά σχέση το ένα με το άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 5 Ιουνίου 2016 Author #515 Share 5 Ιουνίου 2016 Ρε συ βαζεις φωτογραφιες... Εσυ μπορεις να τις δεις.. ? Εχω και παλι λεω για αλλη μια φορα ... εχεις υψηλο φωτισμό.... Σε βλπεπω οτι υπολογιζεις watt/lit , αυτα ομως ηταν γιατις τ8 . Οι τ5 εχουν πολυ περισσοτερο φωτισμό... Και με 0,5watt ακομη και χαμηλότερα η cuba αναπτυσεται... Eννοείς να υπολογίζω καλύτερα με λούμεν; Για αυτό σκέφτηκα Νίκο πως μία grolux μπροστά θα φέρει μία ισορροπία. Έχει τα μισά λούμεν από την οσραμ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 5 Ιουνίου 2016 #516 Share 5 Ιουνίου 2016 (edited) Ρε συ βαζεις φωτογραφιες... Εσυ μπορεις να τις δεις.. ? Εχω και παλι λεω για αλλη μια φορα ... εχεις υψηλο φωτισμό.... Σε βλπεπω οτι υπολογιζεις watt/lit , αυτα ομως ηταν γιατις τ8 . Οι τ5 εχουν πολυ περισσοτερο φωτισμό... Και με 0,5watt ακομη και χαμηλότερα η cuba αναπτυσεται... Νίκο, στο δικό σου αν το υπολογίσεις με w/l είσαι στο 1.13 w/l.Με lumen είσαι στα 62 lumen/λίτρο. Και βλέπουμε τα ενυδρεία σου. Άρα δεν είναι θέμα φωτισμού, αλλά ισορροπίας. Πολύ co2, ανατάραξη και εννοείται πολλά λιπάσματα. Έγινε επεξεργασία 5 Ιουνίου 2016 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 5 Ιουνίου 2016 Author #517 Share 5 Ιουνίου 2016 Aυτό ήθελα να του το γράψω και εγώ. Εμένα το ενυδρείο είναι 2 εβδομάδων και κάτι, δεν έχει ολοκληρώσει καλά καλά τον κύκλο του αζώτου. 1 algae bloom δεν είναι αφύσικο. Σε κάποιους δεν συμβαίνει αλλά άμα συμβει σε εμένα πχ δεν είναι κάτι το παράλογο. Εγώ σε λούμεν είμαι πιο πάνω και από το Νίκο. Θα δοκιμάσω μία grolux που έχει τα μισά Lumen της osram Και ισορροπω την ένταση. Πάντως είναι όλα θεμα ισορροπίας. Υπάρχουν ενυδρεία της τρόπικα στολίδια με 1,3 και 1,4 w ανά λίτρο πεντακάθαρα. Θέλει τον χρόνο του, την υπομονή του , την φροντίδα του, σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και τα αλγοφάγα του. Ενυδρεία αμάνο χρησιμοποιούν αλγοφάγα για να μην αφήνουν την άλγη να ξεφεύγει. Ακόμα και το amano shrimp που τα παίρνουν δεκάδες συντελεί παααάρα πολύ σε αυτό. Δεν είναι η λύση αυτή , το πρόβλημα πρέπει να το εντοπίζουμε και να το λύνουμε. Παρόλα αυτά όπως και στη φύση , σε φουλ φυτεμένα ενυδρεία οργανισμοί που καταναλώνουν άλγη είναι μέρος της αλυσίδας. Υπάρχουν και ψαράκια φανταστικά αλγοφάγα. Εγώ τα ότο τα αγάπησα περιμένω πως και πως να τα κάνω ομαδούλα. Μην σας πω ότι περιμένω να τελειώσει η άλγη για να τα ταιζω αγγουράκι Όλα με το χρόνο τους λοιπόν παιδιά.Και εσύ Άγγελε που έχεις προβλήματα θα ισορροπήσεις θα το δεις αργά η γρήγορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 5 Ιουνίου 2016 Author #518 Share 5 Ιουνίου 2016 To έβγαλα αυτό από 1 σημείο και μου μυρίζει ψιλοσαπίλα... Μία συσκοτισούλα νομίζω θα είναι ότι πρέπει. Κλείνω co2 , βάζω νιτρικά, αεραντλία, σκεπάζω 3 μέρες. Είναι οκ η θα διαλυθεί η cuba; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 5 Ιουνίου 2016 Author #519 Share 5 Ιουνίου 2016 Θα πάρω μία grolux για να πέσω σε λούμεν γιατί είμαι ψηλά και να (ίσως) βγάλω καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα. Ο σωστός συνδιασμός οπότε θα είναι 8500, 6500 , 4000 από μπροστά προς τα πίσω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 5 Ιουνίου 2016 Author #520 Share 5 Ιουνίου 2016 Μήπως φαίνεται λίγο καλύτερα εδώ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas3 6 Ιουνίου 2016 #521 Share 6 Ιουνίου 2016 (edited) θα το ξαναπώ πως 1 watt/λίτρο μου ακούγεται υπερβολικό μέχρι και τα pogostemon helferi μεγαλώνουν σε 0.5/λιτρο μπες στο site από τις λάμπες που έχεις και δες πόσα lumen δίνουν για γράψε μια ποιες λάμπες έχεις, κοίταξα εδώ στο θέμα αλλά δεν είμαι σίγουρος, είναι και μεγάλο Έγινε επεξεργασία 6 Ιουνίου 2016 - kostas3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas3 6 Ιουνίου 2016 #522 Share 6 Ιουνίου 2016 (edited) αν είσαι πάνω απο 70lumen /λιτρο πρέπει να κατέβεις Έγινε επεξεργασία 6 Ιουνίου 2016 - kostas3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 6 Ιουνίου 2016 Author #523 Share 6 Ιουνίου 2016 Όχι 65 είμαι δεν είμαι 70. Το helferi ψιλολιώνει , δεν καταλαβαίνω ακόμα γιατί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas3 6 Ιουνίου 2016 #524 Share 6 Ιουνίου 2016 (edited) το dropchecker είναι πράσινο? το έχεις ανοιχτό συνέχεια το co2? Έγινε επεξεργασία 6 Ιουνίου 2016 - kostas3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 6 Ιουνίου 2016 Author #525 Share 6 Ιουνίου 2016 το dropchecker είναι πράσινο? το έχεις ανοιχτό συνέχεια? 24ωρο co2, 2 φυσ/δ , ο dropchecker είναι ανοιχτό πράσινο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος