Jump to content

Στησιμο (ξανα) Φυτεμενου ενυδρειου.

Fred13

Recommended Posts

Έχασα ένα καρδινάλιο από dropsy, τον βρήκα σαν μπαλόνι στην επιφάνεια..

Παρατηρώ έναν 2ο όχι πρησμένο αλλά με κλωστή περιττώματα ανοιχτού σχετικά χρώματος. Μήπως πρέπει προληπτικά να πάω σε esha;

Να ανοιξεις θεμα στις ασθενειες και να συμπληρωσεις την φορμα και να βαλεις καθαρες φωτογραφιες του ψαριου.

Προληπτικα δεν ριχνουμε κανενα φαρμακο.

Δεν ξερω για τους καρδιναλιους φιλε, αν ειναι να πας σε φαρμακο. Ας μας πουν οι πιο εμπειροι. Την κουμπα γιατι φοβασαι να ξεκινησει το κουρεμα; Δεν παθαινει τιποτα....Καλο θα της κανει.

Δεν ειχα δει τη φωτο που ανεβασες. Ομορφα. Ποση κουμπα φυτεψες ρε φιλε;;;Χαμος γινεται. Πολυ γρηγορα θα πρεπει να τριμαρεις για την κρατησεις σε στυλ γκαζον και οχι σαν φυτεια απο καλαμποκια.

;)

Έγινε επεξεργασία - ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
  • Like 1

Μέσα σε διάφορα προβλήματα τρίμαρα και την κούμπα σε μεγάλο μέρος του ενυδρείου που είχε φτάσει 3-4 πόντους. Έτοιμη τελείως δεν ήταν ριζικά και από λάθος μου πήγα και πιο βαθιά και 2 κομμάτια τα έβγαλα. Το 1 με το ψαλίδι και το άλλο μετά που έβαλα ελαφριά σκούπα για να πάρω τα πολλά πολλά το σήκωσα. Τα ξαναέμπηξα μέσα να ακουμπάνε στο χώμα. Αυτά λογικά τώρα θα ριζώσουν ξανά έτσι δεν είναι; Δεν είχαν προλάβει παρεμπιπτόντως να κάνουν μεγάλες ρίζες. Ήταν λίγο νωρίς το ξέρω αλλά είχε αρχίσει να σκεπάζει τα μικρά φυτά.

Η κουμπα δεν κανει ετσι και αλλιως μεγαλες ριζες.2-3 εκ.φτανουν. Και να εβγακες κανενα κομματι δεν τρεχει κατι, θα απλωσει παλι.

Η κουμπα δεν κανει ετσι και αλλιως μεγαλες ριζες.2-3 εκ.φτανουν. Και να εβγακες κανενα κομματι δεν τρεχει κατι, θα απλωσει παλι.

Τελέιως δεν βγήκε Παρασκευά , απλά δεν ήταν έτοιμο για trim και ξύλωσε. Κρατιόταν από τα διπλανά αλλά απογειώθηκε. Το ξαναέβαλα να κάθεται κάτω. Νομίζω όπως όλα τα φυτά θα ξαναβρει το δρόμο του προς το χώμα.

Πάντως για 2 εβδομάδες είχε μεγαλώσει πολύ, έκοψα πολύ πράγμα. Δεν το είχα ξανακάνει και πήγα και λίγο πιο βαθιά αλλά δεν πειράζει ανανεώθηκε. Πάντως τάπητας τάπητας ακόμα ΔΕΝ..ίσως θέλει 2-3 κλαδέματα.

Τάπητα Εύθυμη θα κάνει σιγά σιγά....Και να γεμίσει το χώρο, θα χρειαστεί σωστό κούρεμα για να δείξει όπως αυτά που βλέπουμε στα βίντεο.....

Δώσε του χρόνο.

Τάπητα Εύθυμη θα κάνει σιγά σιγά....Και να γεμίσει το χώρο, θα χρειαστεί σωστό κούρεμα για να δείξει όπως αυτά που βλέπουμε στα βίντεο.....

Δώσε του χρόνο.

Ναι δεν ξέρω να κουρεύω καλά είναι η αλήθεια.. Φάνηκε κιόλας γιατί πήγα και πολύ βαθιά σε κάποια και έφτασα στις ρίζες. Αλλά εντάξει για όλα δεν υπάρχει η πρώτη φορά ; :)

Ναι δεν ξέρω να κουρεύω καλά είναι η αλήθεια.. Φάνηκε κιόλας γιατί πήγα και πολύ βαθιά σε κάποια και έφτασα στις ρίζες. Αλλά εντάξει για όλα δεν υπάρχει η πρώτη φορά ; :)

Εννοειται η πρωτη ειναι και η δυσκολοτερη.

Εννοειται η πρωτη ειναι και η δυσκολοτερη.

Δεν πήρε άσχημη μορφή πάντως ευτυχώς. Καλούτσικά πήγε.

Νομίζω οι επόμενες θα είναι ακόμα καλύτερες.

Έχω συνεχείς μεταβολές στην kH και μου χει σπάσει λίγο τα νεύρα γιατί δεν μπορώ να υπολογίσω το co2 που μαζεύω στο νερό.

Έκανα μία ιντερνετική έρευνα και βρήκα πολλές κριτικές για το υπόστρωμα σε ξένα ενυδρειακά φόρουμ και προσπάθησα να καταλάβω λίγο γιατί συμπεριφέται έτσι.

Στις αναφορές που βρήκα δήλωναν όλοι πολύ ευχαριστημένοι με την ανάπτυξη των φυτών και την γρήγορη προσαρμογή.Αυτό μπορώ να το επιβεβαιώσω και εγώ μετά από 2 εβδομάδες . Πραγματικά γίνανε πυροτεχνήματα τα φυτά, πχ τα In vitro δεν θα καταλαβαίνες ποτέ ότι ήταν in vitro μεγάλωσαν πάρα πολύ σε σημείο να θέλει κλάδεμα η αλτερνανθέρα. Το υπόστρωμα είναι πλούσιο σε άζωτο για αυτό ίσως να διάβασα και τόσα νιτρικά πριν κάποιες μέρες και έχει την ικανότητα να απορροφά τα φωσφωρικά με κάποιο τρόπο που δεν γνωρίζω.

Οι περισσότεροι χρήστες όμως αναφέρουν δυσκολίες στο να κάνουν stabilize την ΚΗ. Εν τέλει την κάνουνε και η kh κάθεται σταθερή. Αυτό όμως πως επιτυγχάνεται; με αλλαγές νερού;

Συγκεκριμένα βρήκα αναφορές για υψηλή ένταση υποστρώματος όπως το αμαζόνια και πως καλό θα ήταν να κάνουμε αλλαγές ανά 3 μέρες. Εγώ αλλαγές ανά 3 μέρες δεν κάνω αλλά ούτε και η εταιρία το προτείνει.

Αποτι καταλαβαίνω μας ενδιαφέρει να γίνουν σταθερές οι σκληρότητες αλλά από την άλλη δεν θέλουμε να κάνουμε το υπόστρωμα να χάσει την δυνατότητα του να μαλακώσει το νερό. Λίγο λεπτη αυτή η γραμμή και δεν την καταλαβαίνω.

Σχετικά με τα ψαράκια που αντιμετωπίζω πρόβλημα σοβαρό , έκλεισα το co2 τώρα που σβήσανε τα φώτα. Για την ακρίβεια το μείωσα σε πολύ μεγάλο βαθμό πχ 1 φ τα 4 δευτερόλεπτα.

Δεν ελπίζω ιδιαίτερα σε κάποια αλλαγή αλλά θέλω να δω μπας και τελικά υπάρχει κάποια συσσώρευση διοξειδίου που το dropchecker δεν την διαβάζει..

Από το πρωι κιόλας λογικά θα έχω γνώμη..

τι λίπανση ακολουθείς?

Eίχα ξεκινήσει ΕΙ αλλά την σταμάτησα γιατί ακόμα δεν χρειάζεται , βγαίνουν πολλά θρεπτικά στη στήλη του νερού.

Σε 1-2 εβδομάδες θα ξεκινήσω πάλι το πρόγραμμα της.

σε ρωτάω γιατι στην alternathera μου βλέπω μια έλλειψη αλλα δεν ξέρω τι είναι. ισως επειδή την είχα σε κουβα 1 εβδομάδα και τωρα την ξαναφυτεψα (έκανα μια επισκευή στο ενυδρείο)

σε ρωτάω γιατι στην alternathera μου βλέπω μια έλλειψη αλλα δεν ξέρω τι είναι. ισως επειδή την είχα σε κουβα 1 εβδομάδα και τωρα την ξαναφυτεψα (έκανα μια επισκευή στο ενυδρείο)

Bάλε μία φωτογραφία μου εδώ και στο θέμα μου να την δω λίγο.

δες στο δικό μου, μην ξανά ανεβάζω τώρα, στο τέλος έχω φώτο

Cabomba furcata. Γνωρίζετε κάτι παραπάνω για αυτό το φυτό πέραν του ότι πρέπει να είναι παλουκάκι;

Την είδα σε ενυδρεία και μου φαίνεται πολύ όμορφη.

Μάλλον δεν το γνωρίζει κανείς το φυτό. 

Πολύ ωραιο και ιδιαίτερο δείχνει πάντως.

Θέλω να σας πω μια παρατήρηση που έχω κάνει να μου πείτε αν ισχύει και αν μπορώ να κάνω κάτι.

Εχω 2 in vitro φυτά. Alternanthera mini και ranunculus inundatus.

Eκεί που σκάει η ροή μου τα φυτά δεν θυμίζουν πια in vitro. Έχουν δηλαδή πολύ μεγάλη ανάπτυξη. Η alternanthera συγκεκριμένα θέλει κλάδεμα.

Στην άλλη πλευρά που έχει νεκρή ροή η ανάπτυξη της αλλά και του ranunculus είναι 60% μικρότερη. 

Είναι φυσιολογικό;

Υπάρχει περίπτωση να φταίει και η ροή, αν και η ranunculus inundatus είναι φυτό μέτριας ανάπτυξης. Γενικά πάντως να ξέρεις πως η ροή είναι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα στο φυτεμενο ενυδρείο και καλό είναι να μην έχεις νεκρά σημεία.

Πρέπει να υπάρχει πολύ καλή ροή σε ολόκληρο το ενυδρείο και σε όλα τα στρώματα, από ψηλά προς τα χαμηλά έτσι ώστε τα φυτά να έρχονται σε επαφή με τα θρεπτικά συστατικά (λιπάσματα, CO2 που ρίχνεις) και να τα καταναλώνουν. Μπορείς να βάλεις κανένα κυκλοφοριτή μικρό και να μελετήσεις λίγο παραπάνω τη θέση που έχεις βάλει την είσοδο και κυρίως την έξοδο του φίλτρου.

Υπάρχει περίπτωση να φταίει και η ροή, αν και η ranunculus inundatus είναι φυτό μέτριας ανάπτυξης. Γενικά πάντως να ξέρεις πως η ροή είναι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα στο φυτεμενο ενυδρείο και καλό είναι να μην έχεις νεκρά σημεία.

Πρέπει να υπάρχει πολύ καλή ροή σε ολόκληρο το ενυδρείο και σε όλα τα στρώματα, από ψηλά προς τα χαμηλά έτσι ώστε τα φυτά να έρχονται σε επαφή με τα θρεπτικά συστατικά (λιπάσματα, CO2 που ρίχνεις) και να τα καταναλώνουν. Μπορείς να βάλεις κανένα κυκλοφοριτή μικρό και να μελετήσεις λίγο παραπάνω τη θέση που έχεις βάλει την είσοδο και κυρίως την έξοδο του φίλτρου.

Να με συγχωρεις αλλα αυτο που λες δεν ειναι απολυτο..στο ενυδρειο μου δεν εχω σχεδον καθολου ροη,εχω μονο αναταραξη απο το κρεμαστο φιλτρο μου και ολα τα φυτα μου πανε σουπερ.Οπωτε ειναι ψιλομυθος η ροη για φυτεμενα.

Ευθυμη,δεν νομιζω να φταιει η ροη,το δευτερο φυτο που γραφεις ειναι λιγο περιεργο.Μηπως εκει που το εχεις δεν το βλεπει πολυ φως?

Να με συγχωρεις αλλα αυτο που λες δεν ειναι απολυτο..στο ενυδρειο μου δεν εχω σχεδον καθολου ροη,εχω μονο αναταραξη απο το κρεμαστο φιλτρο μου και ολα τα φυτα μου πανε σουπερ.Οπωτε ειναι ψιλομυθος η ροη για φυτεμενα.

Ευθυμη,δεν νομιζω να φταιει η ροη,το δευτερο φυτο που γραφεις ειναι λιγο περιεργο.Μηπως εκει που το εχεις δεν το βλεπει πολυ φως?

Όχι Κώστα μου δεν υπάρχουν σκιές στο ενυδρείο εκεί το βλέπει πολύ φως. Και η αλτερνανθέρα η κεντρική αυτή που βρίσκεται εκτός ροής έχει την μισή ανάπτυξη από την άλλη δεξιά που βλέπω τα φυλλαράκια της να κουνιούνται. Δηλαδή η δεξιά θέλει κλάδεμα η αριστερή έχει ακόμα δρόμο. 

Το ίδιο και με τα ranunculus , το δεξί ψήλωσε και ανοίγει τις "ομπρέλες" το αριστέρο στο νεκρό σημείο είναι νάνος. Για αυτό υποπτεύτηκα τη ροή!

Εν τω μεταξύ παιδιά δεν ξέρω αν είναι το co2 που τρέχω και 115φ/δ αλλά από τότε που τρίμαρα τη cuba , το ενυδρείο έχει γίνει γκαζόζα. Παραπάνω γκαζόζα απόσο θα μου άρεσε. Όταν μπήκε ο μαύρος φόντος πίσω κατάλαβες τι γίνεται μέσα. Νομίζω πως είναι συνδιασμός co2 και pearling Λόγω του trimming και έχω αυτό το αναψυκτικό αποτέλεσμα.

Ίσως αξίζει να δοκιμάσω και τον ριάκτορα για πιο καθαρή εικόνα.

Και τέλος προς όλους τους φυτεμένους , έχω πάθει πλάκα με τα οτοκινκλάκια. Είναι άγρια πιασμένα αλλά 3η μέρα στο ενυδρείο είναι δραστήρια και τη μέρα, φοβερα ψαράκια με παιχνίδι και δεν έχουν ξεκολήσει από την πράσινη άλγη! Φτου φτου μη τα ματιάσω αλλά αξίζει μία δοκιμή αυτό το γατοψαράκι!

Ευθύμη έχεις άλγη?

και πόση? ξέρεις τον λόγο? ρωτάω γιατί σήμερα άλλαξα φως και είμαι στα 0.6+ watt/λίτρο . και φοβάμαι μήπως τρέχω να κυνηγάω green beard ξανά

Όχι Κώστα μου δεν υπάρχουν σκιές στο ενυδρείο εκεί το βλέπει πολύ φως. Και η αλτερνανθέρα η κεντρική αυτή που βρίσκεται εκτός ροής έχει την μισή ανάπτυξη από την άλλη δεξιά που βλέπω τα φυλλαράκια της να κουνιούνται. Δηλαδή η δεξιά θέλει κλάδεμα η αριστερή έχει ακόμα δρόμο. 

Το ίδιο και με τα ranunculus , το δεξί ψήλωσε και ανοίγει τις "ομπρέλες" το αριστέρο στο νεκρό σημείο είναι νάνος. Για αυτό υποπτεύτηκα τη ροή!

Εν τω μεταξύ παιδιά δεν ξέρω αν είναι το co2 που τρέχω και 115φ/δ αλλά από τότε που τρίμαρα τη cuba , το ενυδρείο έχει γίνει γκαζόζα. Παραπάνω γκαζόζα απόσο θα μου άρεσε. Όταν μπήκε ο μαύρος φόντος πίσω κατάλαβες τι γίνεται μέσα. Νομίζω πως είναι συνδιασμός co2 και pearling Λόγω του trimming και έχω αυτό το αναψυκτικό αποτέλεσμα.

Ίσως αξίζει να δοκιμάσω και τον ριάκτορα για πιο καθαρή εικόνα.

Και τέλος προς όλους τους φυτεμένους , έχω πάθει πλάκα με τα οτοκινκλάκια. Είναι άγρια πιασμένα αλλά 3η μέρα στο ενυδρείο είναι δραστήρια και τη μέρα, φοβερα ψαράκια με παιχνίδι και δεν έχουν ξεκολήσει από την πράσινη άλγη! Φτου φτου μη τα ματιάσω αλλά αξίζει μία δοκιμή αυτό το γατοψαράκι!

Ευθύμη έχεις άλγη?

και πόση? ξέρεις τον λόγο? ρωτάω γιατί σήμερα άλλαξα φως και είμαι στα 0.6+ watt/λίτρο . και φοβάμαι μήπως τρέχω να κυνηγάω green beard ξανά

Είμαι στο 1 w / λίτρο με μικρότερο νομίζω ύψος από εσένα.

Έχω άλγες ναι. Green dust και green hair algae. Αλλά μη ξεχνάς το ενυδρείο είναι 2 εβδομάδων. Και έπαιξε και πολύ ρόλο το ότι ξεκίνησα μία λίπανση ενώ απότι φαίνεται έπρεπε να περιμένω λίγο γιατί έχω υπόστρωμα που αποβάλει πολλα θρεπτικά στη στήλη του νερού. Πιθανότατα οπότε να μάζεψα περισσότερο πχ σίδηρο απόσο έπρεπε και να έβγαλα την hair.

Να μην σε αγχώνει , το 0,6 είναι τρίχες. Θέλω να πω πως είναι ένας καλός φωτισμός για μεσαία φυτά και συνάμα αρκετά ασφαλής για να βρεις τις ισορροπίες σου ευκολότερα πχ από εμένα. Το γκάζι το πατάς στη μέση εγώ το σανιδώνω οπότε το να μου ξεφύγει εμένα η κατάσταση είναι ευκολότερο.

Καλά έκανες και ανέβασες. 

Δεν θα μπορούσες να κρατήσεις κάποια από τα φυτά σου. Πρόσεξε τα νιτρικά σου κάθε εβδομάδα να είναι μέχρι 20, κάνε μία ρουτίνα λίπανσης και πετσοκομένη και δεν θα έχεις πρόβλημα.

Έγινε επεξεργασία - Light0r

Δεν είπα ότι είναι απόλυτο, είπα ότι παίζει σημαντικό ρόλο. Επίσης, το ότι στο δικό σου ενυδρείο δεν έχεις ροή και τα φυτά σου πάνε σούπερ πάλι δεν κάνει την καλή ροή ψιλομύθο. Σίγουρα, είναι πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο για να έχουμε καλή ανάπτυξη και υγιή φυτά αλλά αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι πρέπει να υπάρχει και φυσική επαφή των θρεπτικών με τα φυτά για να έχουμε υγιή ανάπτυξη.

Έγινε επεξεργασία - Alpha_1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...