Fred13 23 Μαίου 2016 Author #376 Share 23 Μαίου 2016 Φευγει και το φυτευεις αλλου,αν τα καταφερεις βεβαια.. Ναι χλωμό . Πιο εύκολο νομίζω το έχω τέτοια κομμάτια να τα βυθίσω μέσα με τη λαβίδα παρά να μπει αυτό το κλαδάκι χώρια. Δεν κάθονται τόσο μικρά τα ρημάδια. Παιδιά θα ανεβάσω, χτες που προσπαθούσα μου έβγαζε το ενυδρείο σκοτεινό και μόνο όταν πήγαινα κοντά όπως στην παραπάνω φωτό άνοιγε η φωτεινότητα. Έχει σπάσει το γυαλάκι στο κινητό και σχεδόν δεν μπορεί να τραβήξει. Θα βρω μία άκρη όμως! Για την προσαρμογή των ψαριών επειδή πραγματικά κανένας δεν κρατάει ψάρι σε όξινο ph. Το καλύτερο που έχω βρει είναι 7-7,2 , θα κάνω προσαρμογή με αεραντλία , κουβά και σταγόνα σταγόνα , ας πάρει ώρες δεν πειράζει. Στα του φυτεμένου από εκεί που πήρα το υπόστρωμα, χτυπιέται να μην κάνω καθόλου λίπανση γιατί είναι σαν το ADA και θέλει αλλαγές νερού και ούτε ΕΙ ούτε τίποτα. Εγώ βέβαια εφόσον τα συζητήσαμε εδώ ξεκίνησα την ΕΙ από το Σάββατο και δεν σκοπεύω να την διακόψω. Ίσως κάνω ενδιάμεσα αλλαγή νερού. Σίδηρο, φωσφωρικά, νιτρικά μπορώ να τα μετρήσω όποτε χρειαστεί. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι κάνω με τα βακτήρια αν κάνω ενδιάμεσα από τις δόσεις τους αλλαγή. Λογικά προσθέτω τα λίτρα της αλλαγής; Υγ.Το co2 το χω τσιτώσει 30-35 ppm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 23 Μαίου 2016 Author #377 Share 23 Μαίου 2016 Παιδιά όταν η κούμπα πάει να πλησιάσει στα άλλα φυτά τι κάνουμε; Θέλω να πω , πλησιάζει την alternanthera που είναι in vitro και ακόμα δεν έχει ξυπνήσει και δείχνει πως θα πάει να την πνίξει. Την κόβουμε; Σας επισυνάπτω και 1 σχέδιο για να σας δείξω πως κατά τύχη πέτυχα κυκλική κυκλοφορία του νερού με το fluval 206. Επειδή πολλοί έχετε fluval ίσως φανεί ενδιαφέρον σε μερικούς σαν εμένα που έχουν ορθογώνια ενυδρεία και αν κάποιος ψάχνετε μπορεί να δοκιμάσει. Δεν τοποθέτησα την έξοδο κλασικά στην γωνία με την είσοδο στην απέναντι. Έβαλα την έξοδο στο κέντρο του ενυδρείου να χτυπάει απέναντι με πολύ μικρή διαγώνια κλίση και την εισαγωγή εκεί που φαίνεται στο σχεδιάκι. Κάπως όπως τοποθετούν τα lily pipes στα ada. Την έξοδο την έχω λίγο χαμηλότερα ενώ έναν μινι κυκλοφορητή ακριβώς πίσω της να χτυπάει μόνο επιφάνεια. Ανάμεσα τους είναι ο κεραμικός διαχυτής και συμμετέχουν και κυκλοφορητής και έξοδος για να φυσάνε μέσα τις φυσαλίδες για ίσως καλύτερη διάχυση αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο. Ο ροζ κύκλος είναι εκεί που συνήθως μπαίνει η έξοδος ενώ ο καφέ κύκλος δείχνει μία νεκρή ζώνη που έχω εντοπίσει εκεί η οποία λύνεται με έναν πολύ μικρό κυκλοφορητή αν θέλουμε να είμαστε πολύ σχολαστικοί με την κυκλοφορία. Σας επισυνάπτω και μία φωτογραφία που φαίνεται που ακριβώς τοποθετήθηκε. Είναι θολό το ενυδρείο από τα βακτήρια που βάζω αλλά μπορείτε εύκολα να το διακρίνετε. Το checker έχει αρχίσει να κιτρινίζει γιατί περάσαμε τα 30 ppm είμαστε στα 35. Πολύ φυσαλίδα γενικά με αυτή τη διάχυση , βλέπετε κιόλας στην επιφάνεια όσο διοξείδιο δεν πρόλαβε να απορροφηθεί. Ίσως να δοκιμάσω εξωτερικό ριάκτορα όταν το ενυδρείο θα στρώσει και θα βρει την ρουτίνα του. http://i1074.photobucket.com/albums/w401/Light0r/IMG_0106_zpsnzyiz0g4.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 23 Μαίου 2016 Author #378 Share 23 Μαίου 2016 Παιδιά τα diatoms (καφέ άλγη από πότε μπορούν να μας χτυπήσουν την πόρτα; Γίνεται από τις πρώτες ημέρες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 24 Μαίου 2016 Author #379 Share 24 Μαίου 2016 (edited) 40 ΝΟ3 μέτρησα χτες (σε άστρωτο ενυδρείο). Αναγκάστηκα και έκανα μεγάλη αλλαγή νερού και πέσανε 10-20. Πολύ περίεργο να έχω 40 νο3 σε ούτε μία εβδομάδα ενυδρείο. Εκτός αν τα special blend τρέχουν τόσο σφαίρα τον κύκλο όσο ισχυρίζονται. Δεν μπορώ να ακολουθήσω απότι φαίνεται πιστά πρόγραμμα λίπανσης ακόμα. Έγινε επεξεργασία 24 Μαίου 2016 - Light0r Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 24 Μαίου 2016 #380 Share 24 Μαίου 2016 Όχι ρε, σιγά μην έστρωσε κιόλας. Τι είναι, μπόλι; Αμμωνία-νιτρώδη μετράς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 24 Μαίου 2016 Author #381 Share 24 Μαίου 2016 Όχι ρε, σιγά μην έστρωσε κιόλας. Τι είναι, μπόλι; Αμμωνία-νιτρώδη μετράς; 0 και τα 2 . Μέτρησα χτες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 24 Μαίου 2016 Author #382 Share 24 Μαίου 2016 Κάποια ματσάκια κούμπα επειδή τα έβαλα μεγάλα έχουν αρχίσει να περνάνε πάνω από άλλα μικρότερα. Τα αφήνω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 24 Μαίου 2016 Author #383 Share 24 Μαίου 2016 Kάτι σαν σκόνη στη μέσα πλευρά στο τζάμι αν δεν είναι φυσαλίδες από το co2 (δεν ξέρω αν υφίσταται αυτό και κολάνε ) τότε μπορεί να είναι green dust. Επειδή δεν είμαι σίγουρος δεν κάνω τίποτα. Όπως λέει και εδώ το φόρουμ και αυτό να είναι θα το αφήσω να κάνει όλο τον κύκλο. Θα φανεί! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 24 Μαίου 2016 #384 Share 24 Μαίου 2016 Ευθύμη άστο ήσυχο και απόλαυσέ το. Δύσκολα να έχει στρώσει από την πρώτη εβδομάδα, και μην αγχώνεσαι με τις άκρες της cuba που πετάνε. Δώσε λίγο στα φυτά την ευκαιρία να προσαρμοστούν και σιγά σιγά βλέπεις τι χρειάζεται. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha_1 24 Μαίου 2016 #385 Share 24 Μαίου 2016 Παιδιά τα diatoms (καφέ άλγη από πότε μπορούν να μας χτυπήσουν την πόρτα; Γίνεται από τις πρώτες ημέρες; Στο δικο μου εμφανίστηκαν στο τέλος της πρώτης εβδομάδας αλλά ειχα ξεκινήσει με πολύ φως και λίγο co2. Τώρα μετα απο ενα μήνα λειτουργίας περίπου έχει φύγει σχεδόν τελείως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 24 Μαίου 2016 Author #386 Share 24 Μαίου 2016 (edited) Ευθύμη άστο ήσυχο και απόλαυσέ το. Δύσκολα να έχει στρώσει από την πρώτη εβδομάδα, και μην αγχώνεσαι με τις άκρες της cuba που πετάνε. Δώσε λίγο στα φυτά την ευκαιρία να προσαρμοστούν και σιγά σιγά βλέπεις τι χρειάζεται. Το απολαμβάνω Σωτήρη, έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου πως αυτό το στήσιμο θα το χαρώ και δεν θα γίνω εμμονικός. Ότι προκύπτει απλά θα αντιμετωπίζεται με ήρεμια και τα συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να γίνουν. Τώρα έχω και εγώ πλέον μία μικρή εμπειρία στην αντιμετώπιση προβλημάτων σε ένα φυτεμένο ενυδρείο. Έχω πάρα πολλά να μάθω ακόμα αλλά έχω μία βαση. Εννοείται δεν έχει στρώσει δεν υπάρχουν μαγικά σκευάσματα. Απλά έχει νιτροποιητικά βακτήρια και για αυτό διάβασα τόσα νο3. Τα φυτά κατά τα άλλα Σωτήρη δείχνουν πολύ καλά δείγματα. Η rotundifolia θέλει κλάδεμα για να καταλάβεις 5 μέρες και έφτασε επιφάνεια. Τα in vitro δείχνουν και αυτά ότι ξεκίνησαν να αναπτύσσονται. Στο δικο μου εμφανίστηκαν στο τέλος της πρώτης εβδομάδας αλλά ειχα ξεκινήσει με πολύ φως και λίγο co2. Τώρα μετα απο ενα μήνα λειτουργίας περίπου έχει φύγει σχεδόν τελείως. Πρέπει να κάνουν και σε εμένα την αρχή. Βέβαια έχω πολύ φως αλλά και πολύ co2 αλλά το συγκεκριμένο είναι υπόθεση ρουτίνας και δεν την γλιτώνειις Έγινε επεξεργασία 24 Μαίου 2016 - Light0r Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 24 Μαίου 2016 Author #387 Share 24 Μαίου 2016 Θέλω να ρωτήσω τη γνώμη σας για κάτι. Το ενυδρείο είναι πολύ φωτεινό. Μιλάμε όμως για πολύ φωτεινό. 1 1.1 w/l και είναι δυνατές λάμπες. Διαβάζεις βιβλίο στα 10 μέτρα εύκολα :P Σκεφτόμουν μήπως θα έπρεπε να σπάσω λίγο τον φωτισμό με κάποια ροζ λάμπα τύπου συλβάνια για να πέσουν τα λουμεν και να μαλακώσει το φως γιατί τώρα είναι σαν να περπατάς σε πεδιάδα ντάλα μεσημέρι. Η cuba είναι τόσο λαχανί μιλάμε λάμπει ααχαχ Το θεωρείται επικίνδυνο να αλλάξει ο φωτισμός στην παρούσα φάση; Καλύτερη η δοκιμή να επέλθει μετά το καλοκαίρι; Στο φόντο έβαλα ριζόχαρτο λευκό, ωραίο είναι δίνει βάση αλλά το κάνει ακόμα πιο φωτεινό! Ίσως τελικά πάω με μαύρο φόντο για να πέσει και μία αντίθεση στο όλο πράγμα. Η 2η σκέψη ήταν η τοποθέτηση πιστίας στο ενυδρείο. Και αυτό μου ακούγεται επικίνδυνο όσον αφορά το πόσο θα κρύβουν το φως. Αυτό ήταν το αισθητικό κομμάτι. Στο κομμάτι των ψαριών επειδή μάλλον θα βάλω τα πρώτα αυτή την εβδομάδα και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στους καρδινάλιους καταλαβαίνετε. Δεν θέλω να πάθουν κοκομπλόκο από το φως. Δεν ξέρω, ρίξτε και εσείς καμία ιδέα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Μαίου 2016 #388 Share 25 Μαίου 2016 Ενα εχω να πω εγω...20 σελιδες θεμα και ακομα δεν εχουμε δει πως ειναι το ενυδρειο.... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 25 Μαίου 2016 Author #389 Share 25 Μαίου 2016 Ενα εχω να πω εγω...20 σελιδες θεμα και ακομα δεν εχουμε δει πως ειναι το ενυδρειο.... Tώρα αυτές τις ημέρες θα τραβήξω με το κινητό της δικιάς μου που τραβάει λίγο πιο αξιοπρεπώς Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 25 Μαίου 2016 Author #390 Share 25 Μαίου 2016 Παιδιά τα ψαράκια στην σακούλα πόσο μπορούν να αντέξουν ; Πόσες ώρες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 25 Μαίου 2016 #391 Share 25 Μαίου 2016 Ρε Εύθυμη ...Δλδ έλεος. Βάλε καμιά φωτό!!!! Μην περιμένεις να το κάνεις τέλειο και μετά να το δείξεις..... Μία χαρά είναι και τώρα! ΥΓ όχι πιστια, θα κόψει το φως. Τα ψαράκια σε σακούλες καταστήματα,χωρις ειδικές συσκευασίες για ταξίδι, δεν ξέρω αν θα την παλέψουν πάνω από 1 -1,5 ώρα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 25 Μαίου 2016 Author #392 Share 25 Μαίου 2016 Γιατί έλεγα να πάρω αύριο τους πρώτους λίγους καρδινάλιους και να πάω να δω και τον παναθηναικό μία χααχχα θα με βόλευε κιόλας γιατί θα έχουν κλείσει τα φώτα. Θα βάλω ρε συ περιμένω να έχω παρέα με κινητό γιατί εμένα δεν. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 26 Μαίου 2016 Author #393 Share 26 Μαίου 2016 Παιδιά όταν αφαιρούμε green dust και green dot πάντα με ταυτόχρονο ρούφηγμα ή μπορείς και απλά να την πάρεις από το τζάμι; Ευχαριστώ πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 27 Μαίου 2016 Author #394 Share 27 Μαίου 2016 Παιδιά μήπως οι καρδινάλιοι δεν την παλέψουν στο 1w/l; Μήπως δεν βγάλουν και χρώματα και πρέπει να κοιτάξω για τίποτα άλλο; Πολύ μου αρέσουν αλλά παντού βλέπεις για τον moderate φωτισμό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 27 Μαίου 2016 Author #395 Share 27 Μαίου 2016 (edited) Το ενυδρείο συμπεριφέρεται σαν να έχει στρώσει από τις 7 μέρες χωρίς να έχει στρώσει. Αμμωνία 0 , Νιτρώδη 0, νιτρικά 50. Για τα νιτρικά φταίει και το nitrogen το οποίο έβαλα σε πολύ μικρές ποσότητες αλλά απότι φαίνεται δεν έπρεπε καθόλου. Έκανα 80% αλλαγή νερού και τα έριξα στα 5-6. Στο θέμα της λίπανσης καταλήγω στο ότι πρέπει να σταματήσω και να μείνει άλλες 10 μέρες περίπου χωρίς λίπανση αλλά μόνο με αλλαγές νερού. Εδώ λοιπόν και 2-3 μέρες σηκώνω μόνο νιτρικά και δεν διαβάζω στα τεστ καθόλου αμμωνία και νιτρώδη. Υπάρχει περίπτωση αυτό να οφείλεται και στα βακτήρια υποστρώματος που έχω βάλει εξαρχής; Η μέθοδος στρωσίματος που ακολουθώ είναι Special blend σε συνδιασμό με NITE OUT II που είναι νιτροποιητικά βακτήρια. Μέχρι και σήμερα αυτό που κάνω για να τα κρατήσω ζωντανά είναι να ρίχνω 2-3 φυλλαράκια τροφής. Αύριο αν βάλω τα πρώτα ψαράκια αλλάζει. Έγινε επεξεργασία 27 Μαίου 2016 - Light0r Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 27 Μαίου 2016 #396 Share 27 Μαίου 2016 Τα ενυδρεια με στησιμο iwagumi η παρόμοιο μπορει να βγουν πολυ ομορφα κ να έχεις ενα πραγματικο στολιδι στο σαλονι σου. Δυστηχως δεν προσομοιαζουν κανενα βιοτοπο. Ακομα και τα ψαρακια που το φυσικο τους περιβαλλον ειναι ακρως φυτεμενο χρειαζονται τις κρυψωνες τους κ τις σκιες τους. Πραγματα που τα συγκεκριμένα στησιματα δεν παρεχουν. Ενα Dutch πχ μπορει να ειναι hi-end ενυδρειο αλλα λογω υψηλής φυτομαζας παρεχει τα παραπανω. Αλλα επειδη ενυδρειο χωρις ψαρακια δεν ειναι ενυδρείο, τα βαζεις κ τους προσφέρεις οτι καλυτερο μπορεις. Τα παραπανω ειναι κ δικοι μου προβληματισμοι για το δικο μου ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 27 Μαίου 2016 Author #397 Share 27 Μαίου 2016 Το ψάχνω αρκετά, μου αρέσει ο καρδινάλιος αλλά έχω την αίσθηση πως ο αρλεκίνος είναι πιο ανθεκτικός και πιο προσαρμοστικός. Παρόλα αυτά δεν ξέρω είμαι σε σκέψεις. Ισχύουν όλα όσα έγραψες και με το παραπάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 27 Μαίου 2016 #398 Share 27 Μαίου 2016 Σκεψου και αυτο.Τα iwagumi ειναι ασιατικη τεχνοτροπια στησιματος.Γιατι να βαλεις αμερικανικα ψαρια και οχι ασιατικα.Ασε που οι καρδιναλιοι εχουν διπλασια τιμη απο τους αρλεκινους.Εγω ψηφιζω αρλεκινους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 27 Μαίου 2016 Author #399 Share 27 Μαίου 2016 Σκεψου και αυτο.Τα iwagumi ειναι ασιατικη τεχνοτροπια στησιματος.Γιατι να βαλεις αμερικανικα ψαρια και οχι ασιατικα.Ασε που οι καρδιναλιοι εχουν διπλασια τιμη απο τους αρλεκινους.Εγω ψηφιζω αρλεκινους αχχαχχαχα και φιλοσοφια και οικονομική κρίση , πολύ στοχευμένη άποψη Κοσμά. Κοίτα μου αρέσει ο αρλεκίνος και νομίζω γενικά κινείται ομαδικά περισσότερο. Αλλά μου αρέσει ένα 5%-10% λιγότερο από τον καρδινάλιο. Αύριο που θα τα δω από κοντά θα αποφασίσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 27 Μαίου 2016 #400 Share 27 Μαίου 2016 Εγω εχω φιλοξενησει και τα δυο.Καθαρα προσωπικη αποψη οι αρλεκινοι μου αρεσαν πιο πολυ και κοπαδιαζαν περισσοτερο.Κρατησα τους καρδιναλιους μονο και μονο λογω καταγωγης.Ξεκινησα με 8 μετα 12 μετα 15 και μετα 20.Κοπαδιαζουν αραια και που.Μικρες ομαδουλες κανουν και συνηθως πισω απο τα φυτα.Αυτα που γραφω ειναι προσωπικη εμπειρια στο δικο μου ενυδρειο.Σε καποιο αλλο μπορει να εχουν αλλη συμπεριφορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος