Fred13 22 Μαίου 2016 Author #351 Share 22 Μαίου 2016 Αυτο δεν σημαινει οτι ριχνει το ph. Το ph σου εχει πεσει τοσο πολυ γιατι ριχνεις πολυ co2,150 φυσαλιδες το λεπτο ειναι πολυ. Υπαρχει περιπτωση τα ψαρια σου να εχουν θεμα οξυγονου. Aπότι φαίνεται από τα λεγόμενα το ρίχνει... To fluval stratum οπως και ολα τα ενεργα υποστρωματα κατεβαζουν gh kh ph.... Για αυτό βρήκα σχετικά χαμηλά τις σκληρότητες σε αντίθεση με το 1ο μου στήσιμο μάλλον. χαχα... και που εισαι ακομα... Αργοτερα , λιγο να την αφησεις ακλαδευτη, θα την δεις ολη μαζι στην επιφανεια... ο Θεός μαζί μου Βασικά η ερώτηση τώρα είναι τι κάνω; Ρίχνω λίγο το co2 και ξαναμετράω; Κάτι δεν μου πάει καλά με τον checker.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 22 Μαίου 2016 Author #352 Share 22 Μαίου 2016 (edited) Να το χρώμα του checker πριν ανοίξουν τα φώτα. Επειδή ο checker αυτός δουλεύει σε συνάρτηση ph-kh μαζί φοβάμαι μήπως από μία kh και κάτω ΔΕΝ διαβάζει σωστά. Με άλλα λόγια δεν ξέρω τι να εμπιστευτώ και φοβάμαι μήπως έχω βόμβα co2 μέσα και βάλω ζωή και πάθουν κοκομπλόκο. Ανταλλαγή αερίων στην επιφάνεια έχω πολύ υψηλή. Σκεφτόμουν μήπως αυξήσω να δω αν θα κιτρινίσει ο checker αλλά από την άλλη δεν θέλω να παίξω με τέτοιες μεταβολές. Πάω να ξαναμετρήσω Ph-KH δώστε και εσείς καμμία ιδέα όταν μπορέσετε. Σε μια αναφορά του ο Tom Barr λέει κάτι σχετικά με αυτά και πως νομίζουμε πολλές φορές ότι κάνουμε overdose ενώ κάνουμε underdose. Δεν το κατάλαβα όμως από την εξήγηση του. Έγινε επεξεργασία 22 Μαίου 2016 - Light0r Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 22 Μαίου 2016 Author #353 Share 22 Μαίου 2016 Λοιπόν λάθος το μέτραγα 99%. Και αυτό επειδή η σύρριγα με μπέρδευε. Η ΚΗ μου είναι 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos84. 22 Μαίου 2016 #354 Share 22 Μαίου 2016 (edited) Εφόσον το υπόστρωμα ριχνει το ph δεν ισχύει ο πίνακας για το co2. Αν το υγρό στο checker είναι kh 4 ακολουθείς μόνο τις ενδείξεις του! Ελαττωσε κ στη συνέχεια κλεισε το co2 κ θα δεις τι ωραία ανεβαινει το ph...ταχιστα μάλιστα. Όλα αυτά για την προσαρμογή που θέλεις να κανείς.... με τα σε 3-4 μέρες επαναφέρει το σύστημα...και μη μασάς.... Έγινε επεξεργασία 22 Μαίου 2016 - panos84. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 22 Μαίου 2016 Author #355 Share 22 Μαίου 2016 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το Kh είναι 2 me βάση τη νέα μέτρηση και η gh είναι 4-5. Νομίζω είναι καλές οι σκληρότητες μου για φουλ φυτεμένο. Δουλειά του υποστρώματος και του co2 είναι αυτό. Παρόλα αυτά αν και στις 140 φυσαλίδες δεν έχω πιάσει 30 ppm μέσα , είμαι γύρω στα 23-25 (ίσως λόγω της υψηλής οξυγόνωσης από ανατάραξη). Εσύ προτείνεις προσαρμογή στα ψαράκια κλείνοντας το co2 και να το ανοίξω πχ κάποιες ώρες μετά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 22 Μαίου 2016 #356 Share 22 Μαίου 2016 Γιαυτο σου ξανα ειπα, τα ψαρια καθυστερησε τα μεχρι να βρεις μια ισοροποια... Το κh 2 θελει προσοχη, παρασυρει ευκολα το ph. Στην βρυση τι kh εχεις? Αυτο που ελεγε ο Τοm , ειναι οτι συνηθως υπολογιζουμε οτι εχουμε περισσοτερα ppm co2 ενω στην πραγματικοτητα εχουμε πολυ λιγότερα. Και ειναι απλο γιατι οπως το βλέπεις και εσυ, το ενεργο υποστρωμα απο μονο του κραταει ενα ph 6.4-6.6 ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 22 Μαίου 2016 Author #357 Share 22 Μαίου 2016 (edited) Γιαυτο σου ξανα ειπα, τα ψαρια καθυστερησε τα μεχρι να βρεις μια ισοροποια... Το κh 2 θελει προσοχη, παρασυρει ευκολα το ph. Στην βρυση τι kh εχεις? Αυτο που ελεγε ο Τοm , ειναι οτι συνηθως υπολογιζουμε οτι εχουμε περισσοτερα ppm co2 ενω στην πραγματικοτητα εχουμε πολυ λιγότερα. Και ειναι απλο γιατι οπως το βλέπεις και εσυ, το ενεργο υποστρωμα απο μονο του κραταει ενα ph 6.4-6.6 ... Εγώ να τα καθυστερήσω λίγο ακόμα , αλλά με τα νιτρικά τι κάνουμε; Η rotundifolia μου παρουσίασε σε μερικά φυλλαράκια μια αρχή έλειψης αζώτου. Μήπως πρέπει να ρίχνω κάθε μέρα την ελάχιστη δοσολογία nitrogen; To KΗ της βρύσης είναι 7,3 με 7,7. Γενικά, οι σκληρότητες αυτές δεν είναι πολύ καλές για τα φυτά; Από την 1η μέρα δείχνουν όλα να ακμάζουν , αλλά ακόμα δεν έχω πιάσει ούτε τα 30 ppm όπως όλα δείχνουν.. Σαν πολύ δεν έπεσε η kH όμως; Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες εκτός του υποστρώματος; Έγινε επεξεργασία 22 Μαίου 2016 - Light0r Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 22 Μαίου 2016 #358 Share 22 Μαίου 2016 Εγώ να τα καθυστερήσω λίγο ακόμα , αλλά με τα νιτρικά τι κάνουμε; Η rotundifolia μου παρουσίασε σε μερικά φυλλαράκια μια αρχή έλειψης αζώτου. Μήπως πρέπει να ρίχνω κάθε μέρα την ελάχιστη δοσολογία nitrogen; To KΗ της βρύσης είναι 7,3 με 7,7. Γενικά, οι σκληρότητες αυτές δεν είναι πολύ καλές για τα φυτά; Από την 1η μέρα δείχνουν όλα να ακμάζουν , αλλά ακόμα δεν έχω πιάσει ούτε τα 30 ppm όπως όλα δείχνουν.. Σαν πολύ δεν έπεσε η kH όμως; Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες εκτός του υποστρώματος; Για βγαλε μια φωτο απο το φυτο... Αυτα που αγορασες ειναι emersed φυτα, τα περισσοτερα αλλαζουν φυλλα.. Κh πως το μετρησες 7,3? Tην kh θα στην ριχνει το υποστρωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 22 Μαίου 2016 Author #359 Share 22 Μαίου 2016 Για βγαλε μια φωτο απο το φυτο... Αυτα που αγορασες ειναι emersed φυτα, τα περισσοτερα αλλαζουν φυλλα.. Κh πως το μετρησες 7,3? Tην kh θα στην ριχνει το υποστρωμα. Στην 1α φωτό θα δεις, κάτι φυλλαράκια μικρά που σαν να λιώνουν . Μόνο σε αυτό το σημείο. Κατά τα άλλα θα δεις στην 2η φωτό ότι το φυτό είναι 3 μέρες μέσα και πάει μπόμπα, ξεκίνησε να πετάει παρακλάδια και να αλλάζει ψηλά το φύλλωμα του. Δεν ξέρω μήπως ήταν έτσι τα φυλλαρακία τα συγκεκριμένα έτσι εξαρχής αλλά δεν νομίζω. Eμένα αυτό επειδή το βλέπω και πό κοντά και βλέπω καλύτερα χρώμα και λεπτομέρεια μου κάνει για ένδειξη έλειψης αζώτου. Η salifert έχει ένδειξη 7,3 H ερώτηση είναι , αφού έχω αυτές τις τιμές συνεχίζω και ανεβάζω co2; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antwnis Mpok 22 Μαίου 2016 #360 Share 22 Μαίου 2016 Πωωωω πωωωω ούτε μεθαμφεταμινες να εφτιαχνες!!!! τόσες μετρήσεις και λεπτομέρεια δεν θα της έκανες....χαχαχα Παρά από την πλάκα το μόνο που φοβάμαι διαβάζοντάς σε είναι ότι στην παραμικρή αναποδιά Π.Χ.Πράσινη τριχωιδεις θα τσαντιστεις και θα στεναχωριθεις τόσο που θα το σουταρεις από το παράθυρο και είναι κρίμα γτ παλεύεις για το τέλειο που δεν υπάρχει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 22 Μαίου 2016 Author #361 Share 22 Μαίου 2016 Πωωωω πωωωω ούτε μεθαμφεταμινες να εφτιαχνες!!!! τόσες μετρήσεις και λεπτομέρεια δεν θα της έκανες....χαχαχα Παρά από την πλάκα το μόνο που φοβάμαι διαβάζοντάς σε είναι ότι στην παραμικρή αναποδιά Π.Χ.Πράσινη τριχωιδεις θα τσαντιστεις και θα στεναχωριθεις τόσο που θα το σουταρεις από το παράθυρο και είναι κρίμα γτ παλεύεις για το τέλειο που δεν υπάρχει.... Xεχε όχι ρε συ δεν το σουτάρω , το έχω αγαπήσει το χόμπι Αλλά ταλαιπωρήθηκα λίγο από λάθη στο 1ο στήσιμο και τώρα το πάω πιο ευλαβικά καταλαβαίνεις Μια χαρά δείχνουν όλα μη το ματιάσω, πιο πολύ ρωτάω διάφορα για να μαθαίνω και εγώ τι παίζει! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 22 Μαίου 2016 Author #362 Share 22 Μαίου 2016 To περίεργο της υπόθεσης είναι ότι οι 2-3 κούμπες που βρίσκω στην επιφάνεια είναι οι ίδιες και τις βρίσκω πάντα ενώ έχουν ανάψει τα φώτα ποτέ με κλειστά φώτα. Τώρα γιατί οι συγκεκριμένες μου την κάνουνε δεν ξέρω, είναι φυτεμένες όπως όλες. Η αλήθεια είναι πως το παράκανα με τα 7 γλαστράκια, φύτεψα πιο μεγάλα κομμάτια και στο τέλος θα φύτευα χαλί εξαρχής. Άσε που νομίζω τα πιο μικρά κομμάτια θα ήταν καλύτερα στην φύτεψη γιατί θα ήταν πιο εύκολο να κάτσουν κάτω. Εμένα έχει και κάποια ολόκληρα θαμνάκια αλλά δεν προτίθεμαι να τα κόψω να τα ξαναβάλω μικρότερα. Εφόσον μένουν κάτω και μεγαλώνουν νομίζω δεν έχει νοημα. 2 πράγματα θέλω να ρωτήσω. Το 1ο είναι πότε την πρωτοπειράζουμε; Όταν θα ενωθεί ολόκληρη και θα πάρει 2-3 πόντους ή νωρίτερα; και το 2ο είναι ότι έχω βάλει βακτήρια από προχτες και η επόμενη δόση είναι το ερχόμενο Σάββατο. Πετάω 2 μικρά φυλλαράκια μέσα τροφής.Αυτό κάνει τη δουλειά να μου τα κρατήσει ζωντανά; Σας ευχαριστώ πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 22 Μαίου 2016 #363 Share 22 Μαίου 2016 (edited) Στην οθόνη μπροστά έχεις φυτέψει λογικά ε; Θα σου πρότεινα να αρχίσεις το κλάδεμα όταν δεις και αναπτύξει ριζικό σύστημα. Ρίξε μια μικρή ποσότητα τροφής στην μύτη του κουταλιού μέσα σε ένα τούλι και είσαι κομπλέ ( μεταξύ μας, μη νομίζεις ότι θα έχει αναπτυχθεί βιολογία τόσο γρήγορα ) Έγινε επεξεργασία 22 Μαίου 2016 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 22 Μαίου 2016 Author #364 Share 22 Μαίου 2016 Στην οθόνη μπροστά έχεις φυτέψει λογικά ε; Θα σου πρότεινα να αρχίζεις το κλάδεμα όταν δεις και αναπτύξει ριζικό σύστημα. Ρίξε μια μικρή ποσότητα τροφής στην μύτη του κουταλιού μέσα σε ένα τούλι και είσαι κομπλέ ( μεταξύ μας, μη νομίζεις ότι θα έχει αναπτυχθεί βιολογία τόσο γρήγορα ) Οθόνη; αχαχχαχα !!! Μέχρι και στην πλάτη έχει 2-3 σχετικά κοντά μεταξύ τους!!! Ουσιαστικά είναι το κυρίως φυτό σε όλο το ενυδρείο και απλά παρεμβαίνουν κάποια για να σπάει! Αν ήξερα πότε έχει αναπτύξει ριζικό σύστημα... Και τώρα αν δεις κάποια κομμάτια πόσο φουντώσανε θα σε μπερδέψει. Σε ένα βίντεο της η τρόπικα έκανε trimming αφού ενώθηκε όλο και έγινε ενιαίος τάπητας.. Ρε συ να μη μου πεθάνουν τα βακτήρια θέλω και πάει τσάμπα η πρώτη δόση! Η επαναληπτική των special blend είναι 8 μέρες μετά (μεταξύ μας ευτυχώς γιατί αν μπεις στο δωμάτιο και μυρίσεις θα βγάλεις φτερά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 23 Μαίου 2016 Author #365 Share 23 Μαίου 2016 Eδώ βλέπετε ένα σημείο με κούμπα να ακμάζει. Θέλω να ρωτήσω. Όπως βλέπετε το κομμάτι είναι μεγάλο και πυκνό. Πολλά κομμάτια τα έβαλα αρκετά μεγάλα μέσα γιατί μου βγήκε παραπάνω απόσο χρειαζότανε και είχα αφθονία. Κάποια ποδαράκια της είναι στον αέρα. Τα χώνω μέσα; Την κόβω σε 2 μικρότερα κομμάτια ; Η την αφήνω και βρίσκει το δρόμο της; Βλέπω διάφορους που θάψανε μέσα πολύ την cuba τους. Εγώ την έθαψα τόσο ώστε να μπορεί να στέκεται. Είμαι οκ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha_1 23 Μαίου 2016 #366 Share 23 Μαίου 2016 Εγώ την δική μου την είχα θάψει αρκετά για να μην φύγει σε καμιά αλλαγή νερού κλπ. Σε λιγότερο από μια εβδομάδα άρχισαν πολλά φιλαράκια να βγαίνουν από το υπόστρωμα στην επιφάνεια. Δε νομίζω να έχεις θέμα, θα βρει τον δρόμο της, απλά κοίταξε μήπως είναι πολύ χαλαρά πιασμένη στο υπόστρωμα και σε καμιά αλλαγή νερού σου φύγει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antwnis Mpok 23 Μαίου 2016 #367 Share 23 Μαίου 2016 Στην φωτο μου φαίνεται το πίσω κομμάτι έχει είδη ξεριζωθεί για κοίταξε την μην απογειωθεί ολόκληρη ☺ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 23 Μαίου 2016 #368 Share 23 Μαίου 2016 Καλημερα και από εμένα. Ή κουμπα είναι φυτό δύσκολο στο φύτεμα( το καταλαβες)! Είναι πολύ λογικό και αναμενόμενο να βλέπεις συνέχεια κομμάτια στην επιφάνεια. Όντως το κομμάτι στο βάθος είναι στον αέρα . Γρήγορα θα βρει τον δρόμο της όμως και θα αρχίσει να απλώνεται πιο σταθερά. Φύτεψε ότι νομίζεις ότι είναι ασταθές και άσε την να βρεί το δρόμο της. ΥΓ. Είναι πανέμορφο φυτό! ΥΓ2. Καμία φωτό του ενυδρείου θα βάλεις επιτέλους! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 23 Μαίου 2016 Author #369 Share 23 Μαίου 2016 Εγώ την δική μου την είχα θάψει αρκετά για να μην φύγει σε καμιά αλλαγή νερού κλπ. Σε λιγότερο από μια εβδομάδα άρχισαν πολλά φιλαράκια να βγαίνουν από το υπόστρωμα στην επιφάνεια. Δε νομίζω να έχεις θέμα, θα βρει τον δρόμο της, απλά κοίταξε μήπως είναι πολύ χαλαρά πιασμένη στο υπόστρωμα και σε καμιά αλλαγή νερού σου φύγει. H αλήθεια είναι πως κάποιες είναι χαλαρά πιασμένες μπορούσα να τις πνίξω λιγάκι παραπάνω. Στην φωτο μου φαίνεται το πίσω κομμάτι έχει είδη ξεριζωθεί για κοίταξε την μην απογειωθεί ολόκληρη ☺ Αυτό το κομμάτι ρε συ ήταν μικρότερο , έχει την πέτρα δίπλα και μάλλον την ενοχλέι και ακούμπησε το παρακλάδι της εκεί πάνω στον αέρα Καλημερα και από εμένα. Ή κουμπα είναι φυτό δύσκολο στο φύτεμα( το καταλαβες)! Είναι πολύ λογικό και αναμενόμενο να βλέπεις συνέχεια κομμάτια στην επιφάνεια. Όντως το κομμάτι στο βάθος είναι στον αέρα . Γρήγορα θα βρει τον δρόμο της όμως και θα αρχίσει να απλώνεται πιο σταθερά. Φύτεψε ότι νομίζεις ότι είναι ασταθές και άσε την να βρεί το δρόμο της. ΥΓ. Είναι πανέμορφο φυτό! ΥΓ2. Καμία φωτό του ενυδρείου θα βάλεις επιτέλους! Ίσως πάω και χώσω κάποια κομμάτια που είναι έτσι πιο βαθιά! Θα βάλω , λίγο να ξεθολώσει γιατί με τα βακτηριάκια μου θόλωσε λίγο Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Μαίου 2016 #370 Share 23 Μαίου 2016 Ειναι πολυ νωρις να κλαδεψεις την κουμπα ακομα,θα την κλαδεψεις μολις αρχιζει να απλωνει και θα κλαδεψεις μονο οτι πεταει,οπως το κομματι στη φωτο που εχεις βαλει πιο πανω. Οσο βαθια και αν την βαλεις,τις ιδιες ριζες θα κανει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 23 Μαίου 2016 #371 Share 23 Μαίου 2016 Μπράβο Παρασκευά, πες του τα!! Ρ εσύ, δεν πειράζει και θολό να είναι. Βάλε καμιά φωτό να δούμε!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 23 Μαίου 2016 Author #372 Share 23 Μαίου 2016 Ειναι πολυ νωρις να κλαδεψεις την κουμπα ακομα,θα την κλαδεψεις μολις αρχιζει να απλωνει και θα κλαδεψεις μονο οτι πεταει,οπως το κομματι στη φωτο που εχεις βαλει πιο πανω. Οσο βαθια και αν την βαλεις,τις ιδιες ριζες θα κανει. Άρα αυτό το κομμάτι πάει χρατς χρατς φεύγει; Το πιο βαθιά εγώ το έλεγα για να ξεκινάνε τα ποδαράκια να πιάνουν απευθείας από κάτω και όχι να απλώνουν αριστερά δεξιά και μετά να πιάνουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 23 Μαίου 2016 #373 Share 23 Μαίου 2016 Άρα αυτό το κομμάτι πάει χρατς χρατς φεύγει; Το πιο βαθιά εγώ το έλεγα για να ξεκινάνε τα ποδαράκια να πιάνουν απευθείας από κάτω και όχι να απλώνουν αριστερά δεξιά και μετά να πιάνουν. Ε ε Εύθυμη, παίζει να είσαι και το πιο αναλυτικό άτομο που έχω γνωρίσει.....Βάλε φωτογραφίες έστω και θολές!!!! Τώρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Μαίου 2016 #374 Share 23 Μαίου 2016 Άρα αυτό το κομμάτι πάει χρατς χρατς φεύγει; Το πιο βαθιά εγώ το έλεγα για να ξεκινάνε τα ποδαράκια να πιάνουν απευθείας από κάτω και όχι να απλώνουν αριστερά δεξιά και μετά να πιάνουν. Φευγει και το φυτευεις αλλου,αν τα καταφερεις βεβαια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 23 Μαίου 2016 #375 Share 23 Μαίου 2016 Οι φωτό πού είναι οέο ;; Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος