Sevasti Kefallinou 23 Απριλίου 2016 #1 Share 23 Απριλίου 2016 Γεία σας , είχα δύο χρυσόψαρα, το ένα ψόφησε απο ικ ( υποθέτουμε) ήταν άρρωστο πάνω απο μία βδομάδα, το πήγαινα στο πετ σοπ μου έλεγε είναι καλά , να το ταίζω παραπάνω κλπ κλπ. τελικά πόσταρα σε ένα γκρουπ στο facebook και μου είπαν οτι έχει ικ, άρχησα αντιβίωση ( οι οδηγίες έλεγαν να δώσω την 1η 2η 3η και 6η μέρα ) την 6 μέρα το ψαράκι απεβίωσε και ενώ το άλλο ήταν μία χαρα μέχρι τότε. Ξαφνικά έκατσε κατω και κατέβασε και το λοφίο του , το έβγαλα το έβαλα σε μία γυάλα, είχε ενα λευκό πόπλο πάνω του, του έβαλα αντιβίωση και άρχησε να ξεφλουδίζει , Τελος ξεφλούδησε τελείως και αρχησε παλι να κολυμπάει και ανέβασε πάλι το πτερύγιο του μετά απο 3-4 μέρες. Πάνω που χάρηκα εμφάνησε ενα μαύρο στίγμα και αυξάνονται όσο παει, το πτερύγιο του είναι ακόμα πάνω, αλλά δε τρώει . Θα μπορούσε καποιος να με βοηθήσει? Να μου πει τι έχει και τι να κάνω? επισυνάπτω φωτογραφίες απο την αρχή ως σήμερα Εδώ το πρώτο ψαράκι που απεβίωσε Εδώ το δεύτερο ψαράκι στην αρχή , μόλις πέθανε το πρώτο https://scontent.fath4-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t31.0-8/13064603_10209269091062963_4699314223438240839_o.jpg Ξεφλούδησε όπως φαίνετε σε αυτήν εδώ τη φωτογραφία https://scontent.fath4-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xtf1/t31.0-8/13040952_10209269090782956_6996886940234616625_o.jpg Και αφού ξεφλούδησε και έδειχνε μια χάρα άρχησε να εμφανίζει μαύρα στίγματα που έγιναν πιο έντονα https://scontent.fath4-1.fna.fbcdn.net/t31.0-8/13064678_10209269091622977_1115409369576468965_o.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 23 Απριλίου 2016 #2 Share 23 Απριλίου 2016 Καψιμο απο αμμωνια. Το ψαρακι πεθαινει βασανιστικα δυστηχως.. Τα ψαρια θελουν ενυδρειο με στρωμενο φιλτρο. Δεν ζει τιποτα σε γυαλα. Για να στο πω απλα ,κολυμπαει στα κατουρα του 24 ωρες το 24ωρο , καιγεται εξωτερικα ,αλλα και καταστρεφεται σιγα σιγα εσωτερικα. Διαβασε υπομνηματα για αρχαριους για να καταλαβεις τα βασικα περι κυκλου αζωτου. Το ψαρι πρεπει να φυγει απο τον γυαλινο ταφο του αμεσα οσο προλαβαινει (αν προλαβαινει) 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sevasti Kefallinou 23 Απριλίου 2016 Author #3 Share 23 Απριλίου 2016 (edited) diladi na to ksanavalw sto enydreio? kai tha ginei kala? mod note Θα σε παρακαλούσα να γράφεις μόνο με Ελληνικούς χαρακτήρες όπως απαιτείται από τους κανονισμούς του φόρουμ. Έγινε επεξεργασία 24 Απριλίου 2016 - rastaman Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 24 Απριλίου 2016 #4 Share 24 Απριλίου 2016 (edited) Εχει ηδη παθει ζημια σεβαστη απλα δεν ξερουμε σε πιο βαθμο.. Αφου υπαρχει ενυδρειο εννοειται οτι πρεπει να το ξαναβαλεις εκει... Χρειαζεται λιτρα.. Προσεκτικο ταισμα... Και καλη φιλτρανση με εβδομαδιαιες αλλαγες... Έγινε επεξεργασία 24 Απριλίου 2016 - stathis spithas Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 24 Απριλίου 2016 #5 Share 24 Απριλίου 2016 Εννοειται πισω εφοσων υπαρχει ενυδρειο. Ποσα λιτρα ειναι; Τι φιλτρο; Το εστρωσες με καποιον τροπο; Μετρησεις εχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sevasti Kefallinou 24 Απριλίου 2016 Author #6 Share 24 Απριλίου 2016 Είχα αδείασει το ενυδρείο , το είχα πλύνει και ότι ήταν μέσα σε αυτό , τα είχα απολυμάνει . Τώρα το γέμησα, έβαλα το φίλτρο του, το χαλίκι του ( γλυκου νερού φυσικό ) δύο φυσικά φυτα , το οξυγόνο του, το θερμομετρό του και αντιχλώριο . 'Εβαλα το ψαράκι μέσα ( το οποίο σήμερα είχε περισσότερα μαύρα σημαδάκια) αλλά δείχνει μια χαρά, το πτερυγιό του πάνω, κολυμπάει, έφαγε κιόλας (είχε να φάει ακριβώς μια βδομάδα) . Τώρα όμως είναι άστρωτο το ενυδρείο και αρχίζουμε από το 0 , πρέπει να κάνω κάτι άλλο? Εννοειται πισω εφοσων υπαρχει ενυδρειο.Ποσα λιτρα ειναι;Τι φιλτρο;Το εστρωσες με καποιον τροπο;Μετρησεις εχεις; Μικρό είναι το ενυδρείο , 20 λίτρα (μη κάνετε επίθεση , μου το έδωσαν δώρο , πήγα και γω και πήρα δυο ψαράκια , δε γνώριζα οτι καλύτερα ειναι να έχουν πολύ περισσότερο χώρο κλπ κλπ , μετά ψάχνοντας τα έμαθα ) έχω 2 φίλτρα , ένα το πήρα στην αρχή και κατόπιν μου είπαν πως είναι πολύ μεγάλο για το ενυδρείο μου και ανγχώνει τα ψάρια και μπορεί να αρρωστήσουν Resun Magi 380 , magic jet filter οπότε πήρα και άλλο και αυτό έχω μέσα τώρα Dophin F800 ααα και οξυγόνα δύο έχω πάλι.. Όχι δε το έχω στρώσει , και δεν έχω κάνει μετρήσεις Τέλος πάντων διαβάζοντας ψάχνοντας βλέπω πολλά λαθη , το θέμα έιναι οτι τώρα τι μπορώ να κάνω να σώσω το ψαράκι? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 26 Απριλίου 2016 #7 Share 26 Απριλίου 2016 (edited) Πολλα λαθη, οπως ολοι μας... Πεταμενα λεφτα για αχρηστα φιλτρα και αεραντλιες.. Αθλιες συμβουλες. Αυτα στα λεω, για να μην ξαναπατησεις στο πετσοπ. Στα 20 λιτρα δεν γινεται τιποτα.. Το ψαρι ειναι comet,που σημαινει πως θα φτασει πανω απο 20cm ,ισως και παραπανω..επομενως το ενυδρειο που χρειαζεται για μονιμη διαβιωση δεν θα πρεπει να ειναι μικροτερο απο 1 μετρο μηκος. Τωρα, αν δεν μπορεις να παρεις ενυδρειο σ αυτην τη φαση, πανε και παρε ενα διαφανο κουτι αποθηκευσης(πλαστικο) ,οσο μεγαλυτερο βρεις (το λιγοτερο 60λιτρα). Και βγαλε αμεσα αγγελια για μπολι. Πρεπει να παρεις ωριμο βιολογικο υλικο απο φιλτρο που τρεχει και ειναι στρωμενο. Μετα θα χρειαστεις υγρα τεστ, για no3,no2,nh3/4 Έγινε επεξεργασία 26 Απριλίου 2016 - tsala 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος