moe 22 Απριλίου 2016 #1 Share 22 Απριλίου 2016 Καλησπέρα σας. Είμαι σχετικά αρχάριος στο είδος, έχω ένα ενυδρείο γλυκού νερού 60Λ με ανούμπιες και guppies neon tetra, amano και red cherry shrimps. Μόλις έβαλα στο νερό(ύστερα από προσαρμογή) ένα kuhli loach οι γαρίδες αμάνο έγιναν πολύ επιθετικές με αυτό. Τα guppies συχνά πυκνά ''έμπαιναν'' και αυτά στο παιχνίδι και το kuhli παρέμενε παθητικό ώσπου αναγκάστηκα να το απομονώσω στη γεννήστρα που έχω 2 μωρά guppy. Κατά τα άλλα φαίνεται υγιέστατο και έχει γίνει αλλαγή νερού πριν 3-4 μέρες. Ξέρει κανείς τί μπορεί να φταίει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
polyagkistro 22 Απριλίου 2016 #2 Share 22 Απριλίου 2016 τα kuhli ειναι ντροπαλα απο τη φυση τους και θελουν κρυψωνες συνηθως ριζες πετρες για να κρυβοντε και να βγαινουν οποτε θελουν.εχω παρα πολλα μαζι με γαριδες και τετρα και δεν τα εχουν πειραξει ποτε.συνηθως ειναι νυχτοβια αν τα εχει κοψει η πεινα βγαινουν κανονικα και με το φως. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
moe 22 Απριλίου 2016 Author #3 Share 22 Απριλίου 2016 Μάλιστα. Μου έκανε εντύπωση πάντως τέτοια επίθεση από γαρίδες αλλά και ψάρια. Θα δείξει στην πορεία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos 22 Απριλίου 2016 #4 Share 22 Απριλίου 2016 Τα kuhli νιώθουν ασφάλεια σε κοπάδι. Μπορείς να βάλεις μερικά στο ενυδρείο σου. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 22 Απριλίου 2016 #5 Share 22 Απριλίου 2016 Και δυο εως τεσσερα ειναι αρκετα για να νιωθουν πιο ασφαλη... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Απριλίου 2016 #6 Share 23 Απριλίου 2016 Παντως να ξερεις οτι τα ψαρια σου ειναι ασυμβατα και μεταξυ τους και με τα λιτρα σου. Τα νεον και τα γκαπυ δεν πανε μαζι λογο διαφορετικων συνθικων νερου και τα νεον θελουν πιο πολλα λιτρα και μηκος ενυδρειου. Εγω θα σου ελεγα να δωσεις τα νεον και να μεινεις με τα γκαπυ,ηδη εχεις πολλα ψαρια για τα λιτρα σου και με τις γεννες των γκαπυ θα εχεις πολυ περισσοτερα και συντομα θα εχεις προβλημα υπερπληθυσμου, 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
moe 23 Απριλίου 2016 Author #7 Share 23 Απριλίου 2016 Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Πάντως εδώ και 1,5 χρόνο περίπου συμβιώνουν κανονικά γκάπυ και νεον με ελάχιστες απώλειες στους 26-27 C .Από άποψη υπερπληθυσμού ευτυχώς δεν έχω θέμα γιατί δίνω αρκετά γεννητούρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 23 Απριλίου 2016 #8 Share 23 Απριλίου 2016 Όταν λέμε διαφορά σε συνθήκες νερού δεν εννοούμε μόνο τη θερμοκρασία, υπάρχει το ph οι σκληρότητες και πολλά άλλα. Ρίξε μια ματιά στα προφίλ των ψαριών και θα καταλάβεις. http://www.aquazone.gr/forums/topic/36906-poecilia-reticulata-peters-1859/?p=323428#entry323428 http://www.aquazone.gr/forums/topic/37877-paracheirodon-innesi-myers-1936/#entry335942 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 23 Απριλίου 2016 #9 Share 23 Απριλίου 2016 Οπως επισης και τα kuhli θελουν εκτος απο κοπαδι ,μαλακο νερο με χαμηλο ph.. Πρεπει να φτιαξεις την συνθεση σου.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 27 Απριλίου 2016 #10 Share 27 Απριλίου 2016 Και δυο εως τεσσερα ειναι αρκετα για να νιωθουν πιο ασφαλη... Δύο έως τέσσερα... ΔΕΝ είναι ικανός αριθμός για κοπάδι.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 27 Απριλίου 2016 #11 Share 27 Απριλίου 2016 Δύο έως τέσσερα... ΔΕΝ είναι ικανός αριθμός για κοπάδι.-Παλιοτερα που τα ειχα κρατησει το συγκεκριμενο ειδος ειχε τελειως διαφορετικες συμπεριφορες μονο του που την περναγε κρυμενο σε σχεση με αυτη που ειχε οταν του εβαλα παρεα...6 δεν τα εφτασα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 27 Απριλίου 2016 #12 Share 27 Απριλίου 2016 Την επόμενη φορά βάλε... τουλάχιστον 10.- 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 28 Απριλίου 2016 #13 Share 28 Απριλίου 2016 Την επόμενη φορά βάλε... τουλάχιστον 10.- Πολύ σωστά! Τότε θα φανεί η πραγματική συμπεριφορά του ζωντανού! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 28 Απριλίου 2016 #14 Share 28 Απριλίου 2016 Ποτε νιωθουν πιο ασφαλη απο θεμα συμπεριφορας ανεφερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 29 Απριλίου 2016 #15 Share 29 Απριλίου 2016 Όσο περισσότερα τόσο καλύτερα! Σίγουρα, όπως είπες, η συμπεριφορά ενός και μόνο "κοπαδόψαρου" είναι αφύσικη και προβληματική για το ψαράκι... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος