kostas3 21 Απριλίου 2016 #1 Share 21 Απριλίου 2016 καλησπέρα μετά από μεγάλο πρόβλημα green beard το οποίο έλυσα ευτυχώς , εχω καποια θεματακια με μια alternathera. την είχα βουτήξει σε διάλυμα χλωρίνης για 3 δευτερόλεπτα και τα φύλλα της χάλασαν. αναπτυσσόταν νέος κορμός μια χαρά τον οποίο αφαίρεσα και επαναφυτεψα. ο παλιός ακόμα έχει νέα ανάπτυξη άλλα τα νέα φύλλα έχουν σκούρο χρώμα σε κάποια σημεία και παρατηρώ πως στρέφουν 1. τα χαλασμένα φύλλα τα κόβω? 2. το σκούρο χρώμα οφείλεται σε κάποια έλλειψη? 3. η υγιή alternathera παρουσίασε και αυτή μαύρισμα αλλά νομίζω πως τώρα παίρνει ξανά το κανονικό της χρώμα. no3=15 po4 = 0.5 - 1 άλλα σίγουρα <1 λοιπή λίπανση: κάλιο, σίδηρος και flourish (trace) τρόπος λίπανσης: EI 1 λάμπα 54w στα 4500κ 1 λάμπα 54w στα 6500κ 7 ώρες φωτοπερίοδος Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 22 Απριλίου 2016 #2 Share 22 Απριλίου 2016 Στα πόσα λίτρα αυτός ο φωτισμός; Στα 360; Πιθανόν χάλασαν και μόνο με την επαφή τους με τη χλωρίνη. Κάποια ευαίσθητα φυτά δεν θέλουν καν επαφή με χλωρίνη, ασχέτως χρόνου παραμονής τους. Δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι, ασχολήσου με τον νέο κορμό. Άσε τον παλιό μέσα μήπως και αρχίσει να αναπτύσσεται όμως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis1899 30 Αυγούστου 2016 #3 Share 30 Αυγούστου 2016 πολλες ατυχιες ειχα κι εγω με αυτο το φυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος