petros2000 17 Απριλίου 2016 #1 Share 17 Απριλίου 2016 Γενική κατηγορία ενυδρείου Αφρικη TangayikaΓενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 80χ35χ50Συνολικά Λίτρα: 140λιτρα μικτα Sump (λίτρα):ΟργανισμοίΦυτά:2 valisneria spiralis , 1 anubia barteriΨάρια: 5 Neolamprologus Ocellatus Gold(3 αρσενικα/2 θηλυκα) Άλλα είδη:1 nerite snail/physa snails Φόντο: Μαυρο χαρτονιΠέτρες:ΘαλασσηςΞύλα: -Άλλα διακοσμητικά :Κελυφη σαλιγκαριωνΥπόστρωμα: -Βυθός:20+ κιλα αμμο θαλασσηςΔιάρκεια φωτισμού: 8 ωρες(14:30-20:30)Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση:Resun magi 700 και fluval u2 Θέρμανση/ Ψύξη: sicce scuba 150w Λίπανση: -Παροχή CO2:-Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:-Διατροφή: Sera granured/NLS cichlid formula ΠαράμετροιpH: 8.2-8.4Γενική σκληρότητα (GH):-Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):-Αμμωνία (ΝΗ3):0Νιτρώδη (ΝΟ2):0Νιτρικά (ΝΟ3):5-10Φωσφορικά (PΟ4):-Μέση Θερμοκρασία (°C): 26ΣυντήρησηΑλλαγές νερού: 1 φορα την βδομαδα 25-30 λιτραΠροετοιμασία νερού/πρόσθετα:Προετοιμασια με αντιχλωριο Άλλες ρουτίνες συντήρησης:Σκουπα βυθου οταν χρειαζεταιΦωτογραφίες: Υ.Γ Το ενυδρειο τρεχει με ψαρια απο τις 24-3-2016 και πριν 3 μερες πηρα την πρωτη μου γεννα!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas_Kouv 17 Απριλίου 2016 #2 Share 17 Απριλίου 2016 Πωπω φίλε μπράβο πολύ μου άρεσε! Το backgrounds γιατί είναι πράσινο όμως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
petros2000 17 Απριλίου 2016 Author #3 Share 17 Απριλίου 2016 Να σαι καλα ειναι η πρωτη φορα που ασχολουμε με αφρικη!Το background ειναι πρασινο γιατι εχει πιασει πρασινη αλγη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 17 Απριλίου 2016 #4 Share 17 Απριλίου 2016 Πολυ ομορφο και στησιμο και ψαρακια... Να το χαιρεσαι!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
petros2000 17 Απριλίου 2016 Author #5 Share 17 Απριλίου 2016 Να σαι καλα..επισης θελω να με βοηθησετε με καποια θεματα του ενυδρειου μου..τις τελευταιες 1μιση-2βδομαδες εχω παρατηρησει την υπαρξει καποιων "σακων" πανω στις βαλισνεριες οι οποιες εχουν κατι ασπρα στιγματα σαν αυγα μεσα τους και μετα απο ενα χρονικο διαστημα εξαφανιζονται..επισης στα σημεια οπου η κυκλοφορια δεν ειναι εντονη ,πχ φαινονται ξεκαθαρα στις ριζες την ανουμπιας που ειναι κριμενες μεσα στο νταμαρι αλλα βρισκοναι και πανω στα φιλτρα,υπαρχουν κατι σωματιδια δεν ξερω αν ειναι αλγες τα οποια ειναι σαν κλωστες διαφανες-ασπρες και κινουνται με την ροη του νερου..να συμπληρωσω πως αποκολουνται παρα πολυ ευκολα..τελος εχω παρατηρησει την υπαρξη σε ενα κοχυλι μαυρης αλγης σαν κλωστες και αν δεν κανω λαθος ειναι BBA...παραθετω φωτογραφιες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 17 Απριλίου 2016 #6 Share 17 Απριλίου 2016 BBA είναι η άλγη , όσο για το άλλο που παρατηρείς, έχεις καθόλου σαλιγκαράκια στο ενυδρείο ; Υ.Γ. Πανέμορφα τα ψαράκια σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petros2000 17 Απριλίου 2016 Author #7 Share 17 Απριλίου 2016 Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια σαλιγκάρια έχω λαθρεπιβατες physa που με τον καιρό βγαίνουν και άλλα από το πουθενά..την BBA που μπορεί να οφείλεται η ύπαρξη της?Πως μπορώ να την αντιμετωπίσω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 19 Απριλίου 2016 #8 Share 19 Απριλίου 2016 Τα αυγά είναι από σαλιγκάρια, οπότε μην ανυσηχείς. Όσο για την άλγη, οι λόγοι μπορεί να είναι αρκετοί. Εσυ μπορείς να την αφαιρέσεις προσεκτικά με το χέρι και ρίξε μια ματιά στο άρθρο, μήπως και βρεις τον λόγο. Το ενυδρείο σου είναι πολύ όμορφο και εύχομαι τα καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petros2000 19 Απριλίου 2016 Author #9 Share 19 Απριλίου 2016 Το αρθρο το εχω ηδη διαβασει αρκετες φορες αλλα να πω την αληθεια δεν με προσδιορησε καπου καθως δεν μετραω ουτε φωσφορικα αλλα ουτε ξερω την ποσοτητα του CO2 που υπαρχει στο νερο τελος παντων..ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 21 Απριλίου 2016 #10 Share 21 Απριλίου 2016 Ωραια η ταγκανιικα σου φιλε κ η αλγη που εχει πιασει πισω!Αλλα βαλε κ καμια φωτο ακομη να παρουμε λιγο ματι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 23 Απριλίου 2016 #11 Share 23 Απριλίου 2016 Το αρθρο το εχω ηδη διαβασει αρκετες φορες αλλα να πω την αληθεια δεν με προσδιορησε καπου καθως δεν μετραω ουτε φωσφορικα αλλα ουτε ξερω την ποσοτητα του CO2 που υπαρχει στο νερο τελος παντων..ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια! Δοκίμασε να την αφαιρέσεις με το χέρι και μείωσε την ποσότητα της τροφής για ένα διάστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petros2000 25 Απριλίου 2016 Author #12 Share 25 Απριλίου 2016 Θα ανεβασω και αλλες φωτο απο αυριο γιατι απουσιαζα απο το σπιτι 1 βδομαδα..εχω δοκιμασει ηδη να την αφαιρεσω με το χερι..θα ελατωσσω και την τροφη και βλεπουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος