Jump to content

Κοινωνικό ενυδρείο

christos929

Recommended Posts

• Έχω πάρει το RIO 400 εδώ και ένα μήνα περίπου,από ψάρια έχω βάλει 10 TIGER BARBUS TETRAZONA,8 BARBUS TETRAZONA GREEN,12 BARBUS PENTAZONA,1 GYRINOCHEILUS AYMONIERI,3 CHROMOBOTIA MACRACANTHUS(10 εκ.),1SILVER DOLLAR(12 εκ.),2 ΑΓΓΕΛΟΨΑΡΑ(10 εκ.),1 BALANDIOCHEILUS MELANOPTERUS(12 εκ.),1 RED TAIL SHARK(8 εκ.) KAI 2 PLECOSTOMUS(15εκ.και12εκ).Από φυτά μερικά EGERIA DENSA BUNCH,3 ANUBIAS BARTERI NANA POTTED  επάνω σε βράχο λάβας και 1 ANUBIAS BARTERI VAR.BARTERI POTTED ΕΠΑΝΩ σε ρίζα.Θα ήθελα να μου πείτε,ποιό ψάρι δεν δένει στο σύνολο για το αλλάξω μελλοντικά,υπ''όψιν τα είχα πρώτα σε 260 λιτ. ενυδρείο.Το γνωρίζω ότι έχω πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μου,αλλά αυτή είναι η χαρά αυτού το χόμπι.

Γενική κατηγορία ενυδρείου 
Κοινωνικό
Γενικές Πληροφορίες
Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):150*51*66
Συνολικά Λίτρα:450
Sump (λίτρα):

Οργανισμοί
Φυτά: EGERIA DENSA BUNCH,3 ANUBIAS BARTERI NANA POTTED,ANUBIAS BARTERI VAR.BARTERI POTTED 
Ψάρια: 10 TIGER BARBUS TETRAZONA,8 BARBUS TETRAZONA GREEN,12 BARBUS PENTAZONA,1 GYRINOCHEILUS AYMONIERI,3 CHROMOBOTIA MACRACANTHUS(10 εκ.),1SILVER DOLLAR(12 εκ.),2 ΑΓΓΕΛΟΨΑΡΑ(10 εκ.),1 BALANDIOCHEILUS MELANOPTERUS(12 εκ.),1 RED TAIL SHARK(8 εκ.) KAI 2 PLECOSTOMUS(15εκ.και12εκ)
Άλλα είδη:

Διακοσμητικά υλικά
Φόντο:3D πλάτη
Πέτρες:1 υφαιστ. λάβα 5κιλά 
Ξύλα: Ενυδρειακή ρίζα
Άλλα διακοσμητικά :Καράβι 2 μέρη(30+30εκ.)
Υπόστρωμα:TETRAPLAND
Βυθός: χαλαζιακό χαλίκι 1-3 mm

Φωτισμός
Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):T8 Day lite και tropika 1.20m
Διάρκεια φωτισμού:7-8 ώρες

Υποστήριξη οργανισμών 
Φίλτρανση:
Θέρμανση/ Ψύξη:
Λίπανση:
Παροχή CO2:
Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:
Διατροφή:

Παράμετροι
pH:
Γενική σκληρότητα (GH):
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):
Αμμωνία (ΝΗ3):
Νιτρώδη (ΝΟ2):
Νιτρικά (ΝΟ3):
Φωσφορικά (PΟ4):
Μέση Θερμοκρασία (°C):

Συντήρηση
Αλλαγές νερού:
Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:
Άλλες ρουτίνες συντήρησης:

Φωτογραφίες:

Βίντεο:

Υποστήριξη οργανισμών 
Φίλτρανση:Εσωτερικά JUWEL BIOFLOU 1000 λίτ/'ωρα-EHEIM 2012 και εξωτερικά EHEIM 2224 650 λίτ/ώρα και EHEIM 2211 350 λίτ/ώρα
Θέρμανση/ Ψύξη: jager 300watt και του ενυδρείου 300watt
Λίπανση:Dennerle Power Tabs
Παροχή CO2:όχι
Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:airpump ΕΗΕΙΜ 200 και TETRA300
Διατροφή:TETRA PRO και TETRA PLECOMIN

Παράμετροι
pH:
Γενική σκληρότητα (GH):
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):
Αμμωνία (ΝΗ3):
Νιτρώδη (ΝΟ2):
Νιτρικά (ΝΟ3):
Φωσφορικά (PΟ4):
Μέση Θερμοκρασία (°C):

Συντήρηση
Αλλαγές νερού:
Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:
Άλλες ρουτίνες συντήρησης:

Φωτογραφίες:

Βίντεο:

Αλλαγες νερού μία φορά την εβδομάδα 30% του νερού και προσθέτω το ανάλογο aquasafe τη ΤΕΤRΑ.το PH-7.2 και οι υπόλοιπες μετρήσεις σύμφωνα με το χαρτάκι της tetra είναι οκ η μέση Θερμοκρασία 25,5 που ρυθμι;iεται με thermocontroler

Καλως ηρθες.

Βασικα η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι το ενυδρειο σου θελει αρκετες αλλαγες και απο αποψη ζωντανων και απο αποψη διακοσμησης.

Απο ζωντανα,δεν πανε τα τιγρακια με τα αγγελοψαρα γιατι τα τιγρακια θα τρωνε τα πτερυγια των αγγελοψαρων.

Τα δολαρια θελουν κοπαδι.

Τα αγγελοψαρα θελουν κοπαδι.

Οι 'καρχαριες' που δεν ειναι καρχαριες δεν κανουν για κοινωνικο ενυδρειο και πρεπει να φυγουν.

Οσον αφορα την διακοσμηση,προσωπικα προτειμω τα φυσικα υλικα οπως ξυλα,πετρες και αληθινα φυτα.

Τα πλαστικα μπορει να βγαλουν χρωμα στο νερο και ουσιες που βαζουν σε κινδυνο τα ψαρια σου.

Μετρησεις υπαρχουν? Αν ναι γραψτες σε παρακαλω.

Μετρήσεις με TETRA Test 6 in 1(χαρτάκι δηλ.) και με αλλαγή νερού εχθές το πρωί NO3-25mg/l,NO2-0,GH-10,KH-5,PH-7.2,Cl2-0

Πολλα νιτρικα εχεις και ειναι μαλλον απο τα πολλα ψαρια που εχεις μεσα στο ενυδρειο σου.

Καποια απο αυτα ρυπαινουν αρκετα,οπως οι πλεκο πχ.

Ποιά να αφαιρέσω και να αντικαταστήσω με ποιά?¨Η να μειώσω γενικα τον πληθυσμό?

Πολυ ομορφο ενυδρειο σαν επιπλο...

Ενυδρειο που μπορεις να κανεις θαυματα!!

Εγω εκτος απο αυτα που αναφερε ο rastafian πιστευω οτι για λειτουργικους λογους θα μπορουσες να εχεις λιγοτερα εσωτερικα..

Οτι καλο θα ηταν τεστακια να παρεις υγρα για να μετρας με μεγαλυτερη ακριβεια...

Απο ρουτινες και διαθεση απο οτι βλεπω εχεις οποτε αν πραγματικα θελεις θα φτιαξεις ενα φοβερο ενυδρειο...

Ευχαριστώ φίλε μου.Θα πάρω απο Δευτέρα,κατά την αποψη σας ειναι ποιο ειναι  αξιοπιστο υγρο ΤΕΣΤ?

Εγώ χρησιμοποιώ της API & SERA.  Προτιμάω λίγο περισσότερο τα API χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαι δυσαρεστημένος με τα Sera.

Νομίζω της API μακροπρόθεσμα βγαίνουν και πιο οικονομικά.

και κατι τελευταιο,ποιο εξωτερικο λετε να προτιμησω μελλοντικα?EHEIM professionel 3 1200 XL(2080) ή EHEIM professionel 3 600(2075) το πρωτο 100 ευρω ακριβοτερο

Ειμαι παντα τις γνωμης οσο μεγαλυτερο τοσο καλυτερα οσον αφορα τα φιλτρα...

Θελεις να το τρεχεις μονο του η θα κρατησεις καποια απο τα εσωτερικα ή εξωτερικα που ηδη εχεις;;

Τα εσωτερικα  και τα εξωτερικα θα φυγουν,θα τα πουλησω ολα(εαν ενδιαφερεται κανενας απο το forum εχει πρωτεραιοτητα)θα συμπληρωσω και να παρω το 2080

Έγινε επεξεργασία - christos929

Πολυ καλα θα κανεις!!

Παντως προσωπικα ή το μαμησιο το εσωτερικο ή το κλασικο το εξωτερικο θα το κραταγα για ασφαλεια...

Επισης αν εχεις σκοπο να τα πουλησεις βαλε μια αγγελια για να εχεις περισοτερες πιθανοτητες αφου δεν παρακολουθουν ολα τα παιδια ολα τα θεματα...

Έγινε επεξεργασία - stathis spithas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...