Fred13 15 Απριλίου 2016 #1 Share 15 Απριλίου 2016 Θέλω να ρωτήσω κάτι που ίσως υπάρχει σαν απορία στο μυαλό κάποιων. Όταν λέμε βάζουμε ταμπλέτα υποστρώματος κοντά στο φυτό , πόσες ταμπλέτες αντιστοιχούν; Τι εννοώ. Εννοώ πως σε μία συστάδα 5-6 βλαστών αντιστοιχεί μία ταμπλέτα η παραπάνω; Λογικά 1 συστάδα , 1 ταμπλέτα σωστά: Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 15 Απριλίου 2016 #2 Share 15 Απριλίου 2016 Νομίζω πως ναι,μία ταμπλέτα ανά συστάδα, γιατί μία ταμπλέτα ανά φυτό θα ήταν υπερβολικό.. κάτσε να απαντήσει κάποιος που ξέρει,γιατί το έχω κ εγώ απορία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 15 Απριλίου 2016 #3 Share 15 Απριλίου 2016 (edited) Αν και δε ξέρω πολλά από φυτά, δε νομίζω να είναι έτσι. Βάλε μια ταμπλέτα στις ριζες κοντα και αν δε κάνω λάθος αυτές έχουν μια ακτίνα 10 εκατοστά περίπου που κανουν δουλειά και λογικά πιάνουν όσα φυτά έχουν ρίζες μέσα σε αυτά τα πλαίσια. Αν έβαζες μια ταμπλέτα για κάθε ρίζα θα ήθελες τεράστια ποσοτητα. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος αλλά με βάση τη λογική μου μιλάω, όχι επειδή είμαι γνώστης. Έγινε επεξεργασία 15 Απριλίου 2016 - Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 15 Απριλίου 2016 Author #4 Share 15 Απριλίου 2016 Νομίζω πως αυτό που λέτε πρέπει να ισχύει. Κοίτα αν είναι όπως λέει ο safarpn 10 εκατοστά η ακτίνα δράσης τότε σίγουρα 1 ταμπλέτα ανά συστάδα. Εγώ για την ώρα έτσι το έχω , 1 ταμπλέτα ανά συστάδα. Απλά είχα συνεχώς την απορία αν τα πιο μακρινά στη συστάδα την εκμεταλεύονται ή χρειάζονται άλλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 15 Απριλίου 2016 #5 Share 15 Απριλίου 2016 Δέκα εκατοστά ακτίνα πολύ μου φαίνεται. Μάλλον διάμετρο είχα διαβάσει κάπου (5 εκ. ακτίνα δηλαδή) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tepe 15 Απριλίου 2016 #6 Share 15 Απριλίου 2016 Σε φουλ φυτεμενο θα βαλεις ανα 10 εκ μια ταμπλετα κατω κατω να πιασει τζαμι Αν δεν εισαι φουλ φυτεμενος θα βαλεις μονο στην επιφανεια που εχεις φυτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 15 Απριλίου 2016 #7 Share 15 Απριλίου 2016 Θέλω να ρωτήσω κάτι που ίσως υπάρχει σαν απορία στο μυαλό κάποιων. Όταν λέμε βάζουμε ταμπλέτα υποστρώματος κοντά στο φυτό , πόσες ταμπλέτες αντιστοιχούν; Τι εννοώ. Εννοώ πως σε μία συστάδα 5-6 βλαστών αντιστοιχεί μία ταμπλέτα η παραπάνω; Λογικά 1 συστάδα , 1 ταμπλέτα σωστά: Για ποιά φυτά θέλεις να βάλεις ταμπλέτες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 15 Απριλίου 2016 #8 Share 15 Απριλίου 2016 Σε φουλ φυτεμενο θα βαλεις ανα 10 εκ μια ταμπλετα κατω κατω να πιασει τζαμι Αν δεν εισαι φουλ φυτεμενος θα βαλεις μονο στην επιφανεια που εχεις φυτα Αυτες που προτεινεις ειναι παρα πολλες. Μη ξεχνας οτι δεν τραβανε ολα τα φυτα απο τις ριζες,τα περισσοτερα τραβουν απο τη στηλη του νερου. Ταμπλετα βαζουμε μιση η μια,κοντα στις ριζες των φυτων,αυτων που τραβανε απο τις ριζες. Οταν λεμε κοντα,εννοουμε 2-3εκ μακρυα απο τις ριζες και εννοειται μια ταμπλετα ανα συσταδα και οχι ανα φυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 15 Απριλίου 2016 Author #9 Share 15 Απριλίου 2016 (edited) Για ποιά φυτά θέλεις να βάλεις ταμπλέτες? Έχω βάλει ήδη στην alternanthera rosanervig, στην ludwigia glandulosa, στην Ludwigia perrenis , στην Hygrophila rosanervig και στην rotala rotundifolia. Ετοιμάζομαι τώρα να βάλω στην alternanthera reinecki red ruby που πήρα χτες αλλά την αφήνω 2-3 μέρες για να προσαρμοστεί πρώτα. Καλά δεν έχω κάνει που έχω βάλει αυτές τις ταμπλέτες; Για να μην ανοίγουμε άλλο θέμα. Όταν πεθαίνει η green beard φτύνει πρασινωπά κομμάτια στο ενυδρείο; Tα βλέπεις πεθαμένα δηλαδή; Έγινε επεξεργασία 15 Απριλίου 2016 - Light0r Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 15 Απριλίου 2016 #10 Share 15 Απριλίου 2016 (edited) Έχω βάλει ήδη στην alternanthera rosanervig, στην ludwigia glandulosa, στην Ludwigia perrenis , στην Hygrophila rosanervig και στην rotala rotundifolia. Ετοιμάζομαι τώρα να βάλω στην alternanthera reinecki red ruby που πήρα χτες αλλά την αφήνω 2-3 μέρες για να προσαρμοστεί πρώτα. Καλά δεν έχω κάνει που έχω βάλει αυτές τις ταμπλέτες; Για να μην ανοίγουμε άλλο θέμα. Όταν πεθαίνει η green beard φτύνει πρασινωπά κομμάτια στο ενυδρείο; Tα βλέπεις πεθαμένα δηλαδή; Οι ταμπλετες μπορει να προκαλεσουν τοξικοτητες στα φυτα, οπου εσυ θα τις βλεπεις σαν ελλειψεις.,... μιας και δεν εχεις ιδεα τι απελευθερωνουν στο συνολο... Έγινε επεξεργασία 15 Απριλίου 2016 - nicpapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 15 Απριλίου 2016 #11 Share 15 Απριλίου 2016 Έχω βάλει ήδη στην alternanthera rosanervig, στην ludwigia glandulosa, στην Ludwigia perrenis , στην Hygrophila rosanervig και στην rotala rotundifolia. Ετοιμάζομαι τώρα να βάλω στην alternanthera reinecki red ruby που πήρα χτες αλλά την αφήνω 2-3 μέρες για να προσαρμοστεί πρώτα. Καλά δεν έχω κάνει που έχω βάλει αυτές τις ταμπλέτες; Για να μην ανοίγουμε άλλο θέμα. Όταν πεθαίνει η green beard φτύνει πρασινωπά κομμάτια στο ενυδρείο; Tα βλέπεις πεθαμένα δηλαδή; Για τα συγκεκριμένα φυτά δεν θα χρησιμοποιούσα ταμπλέτες για τη λίπανση τους μιας και παίρνουν ότι χρειάζονται από τη στήλη του νερού. Και πέραν αυτού όπως σου γράφει και ο Νίκος δεν μπορείς να υπολογίσεις τι πραγματικά προσφέρουν στη στοχευμένη λίπανση που προσπαθούμε να κάνουμε. Τις ταμπλέτες δες τες περισσότερο σαν ενίσχυση του υποστρώματος. Επίσης θέλουν πολλή προσοχή να<< βρίσκουν τζάμι>> όταν τις τοποθετούμε, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να ξεθαφτούν είτε από δική μας απροσεξία, είτε γιατί έχουμε ψάρια που σκάβουν. Σε τέτοια περίπτωση μπορεί να δημιουργηθεί οξύ πρόβλημα με άλγες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 15 Απριλίου 2016 Author #12 Share 15 Απριλίου 2016 Για τα συγκεκριμένα φυτά δεν θα χρησιμοποιούσα ταμπλέτες για τη λίπανση τους μιας και παίρνουν ότι χρειάζονται από τη στήλη του νερού. Και πέραν αυτού όπως σου γράφει και ο Νίκος δεν μπορείς να υπολογίσεις τι πραγματικά προσφέρουν στη στοχευμένη λίπανση που προσπαθούμε να κάνουμε. Τις ταμπλέτες δες τες περισσότερο σαν ενίσχυση του υποστρώματος. Επίσης θέλουν πολλή προσοχή να<< βρίσκουν τζάμι>> όταν τις τοποθετούμε, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να ξεθαφτούν είτε από δική μας απροσεξία, είτε γιατί έχουμε ψάρια που σκάβουν. Σε τέτοια περίπτωση μπορεί να δημιουργηθεί οξύ πρόβλημα με άλγες. Mα και τα φυτά αυτά δεν αναπτύσσουν ριζικό σύστημα και μάλιστα αρκετά μεγάλο; Μην ξεχνάς Σωτήρη πως τρέχω με σκέτη άμμο. Η μόνη μου ενίσχυση στο υπόστρωμα είναι η ταμπλέτα. Στους πόσους μήνες βάζεις καινούργια στο φυτό; 3-4; Να φανταστώ πως ένα ενυδρείο άνω των 6 μηνών και κυρίως 12+ δεν τις χρειάζεται πια και πως η άμμος του έχει ενεργοποιηθεί; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος