Γιώργος Μιχάλης 14 Απριλίου 2016 #1 Share 14 Απριλίου 2016 Γεια σας φιλοι, Προσφατα μετακόμισα στο εξοχικό μου σπιτι μόνιμα στο Λαγονήσι (αττικής).Εδω εχω αυτον τον χωρο που θα δειτε στις φωτογραφιες και θελω να τον μεταμορφώσω σε μια ομορφη λιμνουλα.Οι καιροι δυσκολοι τα οικονομικα περιορισμενα αρα ειμαι διατεθημενος για πολύ προσωπική εργασια.Λιγα στοιχεια για τη μελλοντική λιμνουλα... Διαστάσεις:διάμετρος 4μ. , Βάθος 25-30εκ. και ειναι οπλισμένο τσιμέντο. Απο κατω έχει σφραγισμενο βοθρο ο οποιος εχει βρει και δεν χρειαζεται αδειασμα.Την βλέπει ο ήλιος απο τις 13:00 μεχρι και την δύση σχεδόν ολη μερα. Μετα απο 4-5 ωρες διάβασμα στο φόρουμ εχω κάποιες σκέψεις. Σκέφτομαι: μόνωση του τσιμέντου με ελλαστομερες χρωμα μονοτικο για στεγανοποιηση. κατασκευη φιλτρου DiY(κάπως ετσι το ειδα απο καποιουςφιλους εδω αν δεν κανω λάθος) Αγορα μιας αντλειας καταληλης (ουτε ξερω ποσα κυβικα νερο αντοιστιχουν σε αυτες τις διαστασεις) Είμαι γεμάτος ορεξη!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 14 Απριλίου 2016 #2 Share 14 Απριλίου 2016 Με το καλο αδερφε. Να αυξησεις το βαθος αν σε παιρνει. Μπορεις να χρησιμοποιησεις και liner για τον βυθο. Τι ψαρια θα βαλεις; Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldiver 14 Απριλίου 2016 #3 Share 14 Απριλίου 2016 Καλώς τον! Άκου ερώτηση... τι ψάρια θα βάλει! ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ φυσικά και κόι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 15 Απριλίου 2016 #4 Share 15 Απριλίου 2016 Αν βάλει χρυσόψαρα το βάθος είναι πολύ μικρό. Αν βάλει ΚΟΙ το βάθος είναι πολύ μικρό και χρειάζεται επιπλέον λεφτά για δυνατή φίλτρανση, αεραντλία κτλ. Αντλία χρειάζεσαι διπλάσια από τα λίτρα της λίμνης σου. π.χ. αν η λίμνη σου είναι 3000λτ τότε καλό είναι να βάλεις μια αντλία 6000λτ/ώρα. Με διαστάσεις 4μ διάμετρος και βάθος 0.25 -0.30 είσαι γύρο στα 3.170λτ - 3770λτ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιώργος Μιχάλης 15 Απριλίου 2016 Author #5 Share 15 Απριλίου 2016 Ευχαριστω για τον χρονο σας!αρε με βλεπω να βαζω λινερ να φτασω το βαθος κοντα στα 50-60εκ. θα ηθελα αμα μπορειτε να με βοηθησετε με την κατασκευη φιλτρου.εκατσα και διαβασα αλλα ειμαι λιγο μπερδεμενος..ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιώργος Μιχάλης 15 Απριλίου 2016 Author #6 Share 15 Απριλίου 2016 Αν βάλει χρυσόψαρα το βάθος είναι πολύ μικρό. Αν βάλει ΚΟΙ το βάθος είναι πολύ μικρό και χρειάζεται επιπλέον λεφτά για δυνατή φίλτρανση, αεραντλία κτλ. Αντλία χρειάζεσαι διπλάσια από τα λίτρα της λίμνης σου. π.χ. αν η λίμνη σου είναι 3000λτ τότε καλό είναι να βάλεις μια αντλία 6000λτ/ώρα. Με διαστάσεις 4μ διάμετρος και βάθος 0.25 -0.30 είσαι γύρο στα 3.170λτ - 3770λτ Αν φτασω το βαθος στα 50εκ μπορουν να ζησουν ψαρακια μεσα;αν υπολογισουμε οτι την βλεπει ολη μερα ο ηλιος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 15 Απριλίου 2016 #7 Share 15 Απριλίου 2016 Αν φτασω το βαθος στα 50εκ μπορουν να ζησουν ψαρακια μεσα;αν υπολογισουμε οτι την βλεπει ολη μερα ο ηλιος; Ξέρω ότι για ΚΟΙ καλό είναι να έχεις 80 πόντους το λιγότερο βάθος. Για χρυσόψαρα ίσως να μην έχουν θέμα και με 50 πόντους. Για διαστάσεις 4μ διάμετρο και βάθος 0.50 είσαι στα 6,280λτ. Θα χρειαστείς μια αντλία 12,000λτ/ώρα. Τώρα αν θα βάλεις Liner ή θα το κάνεις με τσιμέντο είναι δικό σου θέμα Υπάρχουν διάφορα DYI φίλτρα. Ένα φτηνό υλικό είναι η ελαφρόπετρα. Τι είδος φίλτρου σκέπτεσαι να βάλεις? Τι υλικά? Ότι θες ρώτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιώργος Μιχάλης 15 Απριλίου 2016 Author #8 Share 15 Απριλίου 2016 Σορρυ για το σχεδιο..χαχα!αλλα κατι τετοιο σκεφτομαι!σαν λογικη ειναι σωστο; Την αντλια σε ποια φαση τη βαζουμε;στη σωλινα που γυριζει το νερο στη λιμνη; Αν μπορειτε στειλτε κανενα σχεδιο η τις δικες σας προτασεις!!τι θα κανατε εσεις στην θεση μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiazoo 15 Απριλίου 2016 #9 Share 15 Απριλίου 2016 50εκ βάθος είναι μια χαρά για χρσόψαρα. Εμένα είναι 40 περίπου και έχουν βγάλει 2 χειμώνες άνετα. Πρότασή μου να βρεις κάποιον τρόπο να κάνεις λίγο σκίαση, αν όχι σε όλη έστω σε κάποιο σημείο της γιατί το καλοκαίρι θα "βράζει" το νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 15 Απριλίου 2016 #10 Share 15 Απριλίου 2016 Γεια σου φιλε μου ! Αν και δεν ξερω πολλα πράγματα για γλυκό νερο η ιδεα σου για λίμνη ειναι τέλεια ! Το φιλτρο με ελαφρόπετρα ειναι μια καλή και εύκολη λυση! Για αντλία εγω θα επερνα απο το Leroy που εχει φθηνές και πολυ δυνατές ! Σου εύχομαι καλη επιτυχία στο project σου! Κρατα μας ενήμερους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος