Jump to content

Προβλημα με μονομαχο

Recommended Posts

Καλησπέρα θέλω την βοηθεια σας . Έχω ενα μονομάχο που τις τελευταίες μέρες κάθεται πάνω στο φίλτρο ακίνητος μισός έξω απο το νερό, είναι φυσιολογικό αυτό;

Το θέμα μεταφέρθηκε στη σωστή κατηγορία.

Η συμπεριφορά του ψαριού δεν είναι φυσιολογική αλλά για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε συμπλήρωσε τη φόρμα ασθενειών και ανέβασε κάποια φωτογραφία του ψαριού. :) 

http://www.aquazone.gr/forums/topic/25739-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BC%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%83%CE%B8%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82/

Καλημερα ευχαριστω για την αμεσοτητα που μου απαντησατε . Καταρχην να σας πω τα βασικα, εχω 2 χρυσοψαρα και ενα μονομαχο εδω και ενα χρονο. Τα κληρονομησα απο μια βαφτιση (ηταν μερος της διακοσμησης-τι να πω ασχολιαστο θα το αφησω) και δεν με αφηνανε να φυγω χωρις να τα παρω. Τελοσπαντων, στην αρχη τα ειχα σε μια γυαλα που ηταν απο την αρχη αλλα αγχωνομουν που τα εβλεπα ετσι και ετσι αρχιζα να διαβαζω. Οποτε και ειμαι αρχαρια. Τους πηρα λοιπον ενα ενυδρειο 50λτ με φιλτρο και τους εβαλα λουλουδακι μεσα . Ολα ηταν καλα μεχρι που μου αρρωστησε το ενα χρυσοψαρο (φουσκωμενη κοιλιτσα) και μου ειπαν οτι εφαγε χαλικακι που ειχα βαλει κατω (σημ. απο το πετ σοπ μου το εδωσαν οταν τους ρωτησα τι θα ηταν καλο να βαλω). Ετσι εμεινε μονο το χρυσοψαρο με τον μονομαχο απο τοτε και τα δυο ηταν νωθρα ο μονομαχος κρυβοταν πανω στο φιλτρο και το χρυσοψαρο πισω απο μια πετρα ετσι μετακινησα τον μονομαχο στην γυαλα παλι και ολα ηταν καλα. Αγορασα και ενα ενυδρειο δευτερο με φιλτρο 15λτ απο jumbo λογω του οτι ειναι πιο οικονομικο εβαλα μια πετρουλα , ενα μικρο ξυλο και ενα φυτο και περιμενα να στρωσει. Το ενυδρειο καθαρισε αλλα εχει ενα κιτρινο χωμα και μου ειπαν απο το πετ σοπ οτι ειναι απο το ξυλο και ειναι φυσιολογικο και να βαλω το μονοναχο μεσα (2 βδομαδες διηρκησε το στρωσιμο) το ph μονο εχω μετρησει και ειναι7 (με strips)στα αλλα δεν εκανα μετρησεις γιατι μου ειπαν απο το πετ σοπ οτι δεν χρειαζεται . Το θεμα ειναι οτι ο μονομαχος παλι ξαπλωνει πανω στο φιλτρο και ειναι μισος μεσα μισος εξω με τις ωρες.

Συγνωμη για την τοση αναλυση, δεν ξερω τι να κανω..Μενω στο Ηρακλειο κρητης και το πετ σοπ φημιζεται ως το καλυτερο για τα ψαρια. Δυστυχως δεν μπορω να ανεβασω φωτο μου βγαζει σφαλμα

Νομίζω ότι τσάμπα αγχώνεσαι για το μονομάχο, γιατί είναι λαβυρινθόψαρο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αναπνέει και αέρα από την επιφάνεια. Του αρέσει να κάθεται πάνω στο φίλτρο και να ξεκουράζεται, το κάνουν συχνά οι μονομάχοι. Μπορείς να βάλεις μέσα στο ενυδρείο του κερατόφυλλο, καθαρίζει το νερό και ταυτόχρονα θα του αρέσει πολύ. Ελπίζω να έχεις θερμοστάτη και θερμόμετρο, η καλύτερη θερμοκρασία για το ψαράκι είναι 26oC.

Δεν μας είπες πώς έστρωσες τα ενυδρεία, ελπίζω με μπόλι για καλύτερα αποτελέσματα, γιατί αν τ'άφησες έτσι όπως λένε οι πετσοπάδες, μάλλον είναι άστρωτα τα φίλτρα...

Keep reading τα προφίλ των ψαριών...

Καλημερα, σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου νομιζω οτι εχεις δικιο και αδικα αγχωνομαι αφου ο μονομαχος σημερα ειναι μια χαρα . Εχω θερμοστατη αλλα σημερα θα αγορασω και κερατοφυλλο , εχω βεβαια ηδη μεσα ενα φυτο που ειναι μπαλλιτσα κανει να μπει και το κερατοφυλλο;

Η μπαλίτσα πρέπει να είναι κάποια moss ball λογικά. Χρειάζεται λίγη προσοχή με το συγκεκριμένο για να μην σου δημιουργήσει πρόβλημα γενικότερο. :)

Κερατόφυλλο μπορεί να μπει φυσικά χωρίς πρόβλημα.

• 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...