Jump to content

Πρόγραμμα λίπανσης με ΕΙ με DIY λιπάσματα

avraamp

Recommended Posts

Ανοίγω αυτό το θέμα σχετικά με τις απορίες που μου έχουν δημιουργηθεί με την εφαρμογή προγράμματος λίπανσης ΕΙ με σκόνες που σκέφτομαι να εφαρμόσω για λόγους οικονομίας και επειδή πολλοί αρχάριοι σαν και εμένα μπορεί να έχουν τις ίδιες απορίες και να φανεί χρήσιμο και σε άλλους.

Οι σκόνες που αναφέρεται ότι χρειαζόμαστε είναι:

Kno3 , k2po4 , tnc trace αν εχεις μαλακο νερο gh booster και μετα πας σε extra , fe glugonate, k2so4 ( αυτα αν δεν σε καλυπτουν τα υπόλοιπα.)

1)  Αν πάρω Kno3 & KH2po4 προφανώς θα χρειαστώ και K2SO4 διότι το Κ+ που θα ρίχνω με τα δύο πρώτα δεν θα φτάνει λογικά.  Αν πάω με το σκεπτικό κάλιο και νιτρικά στο τέλος της εβδομάδας να είναι στα ίδια περίπου ppm θα πρέπει να αυξήσω το kh2po4 πράγμα το οποίο δεν πρέπει να γίνει διότι θα αυξηθούν πολύ τα φωσφορικά, κάτι το οποίο δεν το θέλουμε, θα πρέπει να μείνουν στο 1-3ppm.  Άρα θα χρειαστώ σίγουρα και k2so4.  Μήπως θα ήταν καλύτερα να συνεχίσω με enema cooper που ρίχνω ή δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικό με το KH2po4;

2)  Το tnc trace θα πρέπει να χρησιμοποιείται αντί για το flourish της seachem?  Σε κάποιο πίνακα της seachem που είδα το flourish έχει περισσότερα στοιχεία μέσα, άρα μήπως είναι καλύτερο;

3)  Το fe glugonate είναι ο σίδηρος;  Σχετικά με αυτό τι θα πρέπει να χρησιμοποιείται καθώς στις δύο ιστοσελίδες που είδα για να πάρω τις σκόνες από το εξωτερικό δεν βρήκα κάτι. Από Nutrient company βρήκα το TNC Iron.  Αυτό είναι;  Μήπως στα δύο παραπάνω δεν αξίζει να πάω σε αυτές τις λύσεις και να μείνω στο flourish & το iron της seachem;

4)  Gh booster να υποθέσω δεν χρειάζομαι αν το νερό της βρύσης έχει πάνω από 3gh ή καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθεί;

5)  Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω ποια εταιρεία προτείνετε για την αγορά των λιπασμάτων καθώς οι 2 που έχω βρει είναι Nutrient company & co2art (αυτή δεν έχει το TNC Trace, έχει το Chelated trace & το ΜgSO4 Magnesium Solphate)

• Like 1

Ανοίγω αυτό το θέμα σχετικά με τις απορίες που μου έχουν δημιουργηθεί με την εφαρμογή προγράμματος λίπανσης ΕΙ με σκόνες που σκέφτομαι να εφαρμόσω για λόγους οικονομίας και επειδή πολλοί αρχάριοι σαν και εμένα μπορεί να έχουν τις ίδιες απορίες και να φανεί χρήσιμο και σε άλλους.

Οι σκόνες που αναφέρεται ότι χρειαζόμαστε είναι:

Kno3 , k2po4 , tnc trace αν εχεις μαλακο νερο gh booster και μετα πας σε extra , fe glugonate, k2so4 ( αυτα αν δεν σε καλυπτουν τα υπόλοιπα.)

1)  Αν πάρω Kno3 & KH2po4 προφανώς θα χρειαστώ και K2SO4 διότι το Κ+ που θα ρίχνω με τα δύο πρώτα δεν θα φτάνει λογικά.  Αν πάω με το σκεπτικό κάλιο και νιτρικά στο τέλος της εβδομάδας να είναι στα ίδια περίπου ppm θα πρέπει να αυξήσω το kh2po4 πράγμα το οποίο δεν πρέπει να γίνει διότι θα αυξηθούν πολύ τα φωσφορικά, κάτι το οποίο δεν το θέλουμε, θα πρέπει να μείνουν στο 1-3ppm.  Άρα θα χρειαστώ σίγουρα και k2so4.  Μήπως θα ήταν καλύτερα να συνεχίσω με enema cooper που ρίχνω ή δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικό με το KH2po4;

Συνηθως καλυτπουν τα Kno3 & KH2po4 την αναγκη σε καλιο, κακό ομως δεν θα ειναι να υπαρχει λιγο παραπανω καλιο. 

Το kh2po4 το ριχνουμε για να πιασουμε συγκερκιμενη ποσοτητα φωσφορου που θελουμε οχι για το καλιο.

Και το enema cooper μια χαρα ειναι το χρησιμοποιουσα παλια,απλα σε σκονες βγανει πολυ φθηνοτερα , και δεν χρειαζεσαι συριγγα να μετρας. ;)

2)  Το tnc trace θα πρέπει να χρησιμοποιείται αντί για το flourish της seachem?  Σε κάποιο πίνακα της seachem που είδα το flourish έχει περισσότερα στοιχεία μέσα, άρα μήπως είναι καλύτερο;

Ναι το tnc ή csm+b ειναι ιχνοστοιχεια, μπορεις αντι για αυτα να βαλεις το seachem flourish, ειναι το ιδιο πραγμα περιπου.

Oι σκονες ειναι παντα πιο οικονομικες...

Το flourish εχει λιγο απο ολα... δεν ειναι μονο ιχνροστοιχεια.

3)  Το fe glugonate είναι ο σίδηρος;  Σχετικά με αυτό τι θα πρέπει να χρησιμοποιείται καθώς στις δύο ιστοσελίδες που είδα για να πάρω τις σκόνες από το εξωτερικό δεν βρήκα κάτι. Από Nutrient company βρήκα το TNC Iron.  Αυτό είναι;  Μήπως στα δύο παραπάνω δεν αξίζει να πάω σε αυτές τις λύσεις και να μείνω στο flourish & το iron της seachem;

Το fe gluconate ειναι σιδηρος, σκονη αντιστοιχη του iron της seachem , αυτο ειναι extra, μπορει να σε καλυψουν και μονο τα tace απο αποψη σιδηρου.

Aν εχεις ενα ενυδρειο , και οχι τεραστιο, μεινε στην seachem .

4)  Gh booster να υποθέσω δεν χρειάζομαι αν το νερό της βρύσης έχει πάνω από 3gh ή καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθεί;

Ναι λογικα δεν χρειζεσαι , εκτος και αν απο την βρυση σου λειπει πχ μαγνησιο.

5)  Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω ποια εταιρεία προτείνετε για την αγορά των λιπασμάτων καθώς οι 2 που έχω βρει είναι Nutrient company & co2art (αυτή δεν έχει το TNC Trace, έχει το Chelated trace & το ΜgSO4 Magnesium Solphate)

Παρε απο το co2 art εχει δωρεαν μεταφορικα για Ελλαδα, chelated trace ειναι το ιδο με το tnc.. :)

To tnc ειναι αγγλικο, το csm +b αμερικανικο.

Ελπιζω να σε καλυψα.

Για τα calculators δες εδω:

http://www.aquazone.gr/forums/topic/102926-calculators-για-φυτεμένα/?p=1091730

Για την λιπανση εδω:

http://www.aquazone.gr/forums/topic/99198-λιπάσματα-και-τρόποι-λίπανσης/?p=1025485

Τις σκόνες τις ρίχνεις με κουταλάκι ή μετράς τα γραμμάρια με ζυγαριά;

Πως βλέπω αν λείπει το μαγνήσιο; Θα χρειαστώ υγρά τεστ;

Τα είδα τα δωρεάν μεταφορικά, το άλλο μαγαζί είχε ένα πακετάκι μαζί με ιχνοστοιχεία και gh booster σε καλή τιμή. Έχεις ψωνίσει απο co2art? σε πόσες μέρες τα στέλνει; Είδα έχει μεγάλη ποικιλία σε φυτά και σκέφτομαι να βάλω τίποτα μαζί. Αξίζει ή μέχρι να μου έρθουν θα έχουν διαλυθεί; Επίσης κάτι ξυράφια που έχει για ξύσιμο - καθαρισμό τζαμιού αξίζει ή να πάω σε κάτι πιο απλό και οικονομικό του εμπορίου;

Τα είδα τα δωρεάν μεταφορικά, το άλλο μαγαζί είχε ένα πακετάκι μαζί με ιχνοστοιχεία και gh booster σε καλή τιμή. Έχεις ψωνίσει απο co2art? σε πόσες μέρες τα στέλνει; Είδα έχει μεγάλη ποικιλία σε φυτά και σκέφτομαι να βάλω τίποτα μαζί. Αξίζει ή μέχρι να μου έρθουν θα έχουν διαλυθεί; Επίσης κάτι ξυράφια που έχει για ξύσιμο - καθαρισμό τζαμιού αξίζει ή να πάω σε κάτι πιο απλό και οικονομικό του εμπορίου;

Τις σκόνες μπορείς να τις ρίχνεις κατευθείαν στο ενυδρείο, αλλά επειδή ίσως να μην μπορέσεις να μετρήσεις 1 γραμμάριο σκόνη ή λιγότερο, καλύτερα θα είναι να φτιάξεις διαλύματα με απιονισμένο νερό και να ρίξεις μέσα τις σκόνες.

Με μια σύριγγα μετά μπορείς πανεύκολα να ρίχνεις ακριβώς όσο θες.

Στα calculators που σου έβαλε ο Νίκος, δηλώνεις την ποσότητα σε γραμμάρια που θα ρίξεις στο μπουκαλάκι σου, σε πόσα ml νερό θα την ρίξεις, σε τι χωρητικότητας μπουκαλάκι, καθώς επίσης και σε πόσα λίτρα ενυδρείο. Και στο τέλος σου βγάζει αποτέλεσμα, πχ. σε 1ml από το διάλυμα αυτό, θα ανεβαίνουν τόσα ppm.

Για το μαγνήσιο υπάρχουν τεστ, αλλά δεν τα έχω δουλέψει γιατί χρησιμοποιώ μόνο Α/Ο και συμπληρώνω ό,τι χρειάζεται που είμαι σίγουρος ότι δεν έχει τίποτα απ' αυτά τα νερό αυτό.

Τα ξυράφια κράτα τα μόνο για το ξύρισμα :P. Απέφυγέ τα στο τζάμι, είναι επικίνδυνα. Πάρε μια παλιά κάρτα τράπεζας, τηλεκάρτα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να του μοιάζει. Εγώ πχ. χρησιμοποιώ την κάρτα που είναι μέσα η κάρτα sim του κινητού (την μεγάλη που πιέζεις για να βγει η μικρή sim).

Έγινε επεξεργασία - AgMa

Τις σκόνες μπορείς να τις ρίχνεις κατευθείαν στο ενυδρείο, αλλά επειδή ίσως να μην μπορέσεις να μετρήσεις 1 γραμμάριο σκόνη ή λιγότερο, καλύτερα θα είναι να φτιάξεις διαλύματα με απιονισμένο νερό και να ρίξεις μέσα τις σκόνες.

Με μια σύριγγα μετά μπορείς πανεύκολα να ρίχνεις ακριβώς όσο θες.

Στα calculators που σου έβαλε ο Νίκος, δηλώνεις την ποσότητα σε γραμμάρια που θα ρίξεις στο μπουκαλάκι σου, σε πόσα ml νερό θα την ρίξεις, σε τι χωρητικότητας μπουκαλάκι, καθώς επίσης και σε πόσα λίτρα ενυδρείο. Και στο τέλος σου βγάζει αποτέλεσμα, πχ. σε 1ml από το διάλυμα αυτό, θα ανεβαίνουν τόσα ppm.

Για το μαγνήσιο υπάρχουν τεστ, αλλά δεν τα έχω δουλέψει γιατί χρησιμοποιώ μόνο Α/Ο και συμπληρώνω ό,τι χρειάζεται που είμαι σίγουρος ότι δεν έχει τίποτα απ' αυτά τα νερό αυτό.

Τα ξυράφια κράτα τα μόνο για το ξύρισμα :P. Απέφυγέ τα στο τζάμι, είναι επικίνδυνα. Πάρε μια παλιά κάρτα τράπεζας, τηλεκάρτα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να του μοιάζει. Εγώ πχ. χρησιμοποιώ την κάρτα που είναι μέσα η κάρτα sim του κινητού (την μεγάλη που πιέζεις για να βγει η μικρή sim).

Εγώ δηλαδή που χρησιμοποιώ νερό βρύσης θα πρέπει να κάνω μετρήσεις και αν χρειαστεί να ρίχνω μαγνήσιο;  (αυτό είναι το μαγνήσιο ΜgSO4;)

Τώρα είδα ότι το seachem flourish περιλαμβάνει μέσα μαγνήσιο, άρα προφανώς αφού θα συνεχίσω να ρίχνω από αυτό θα καλύπτομαι και για το μαγνήσιο.

Τα calculators τα κατάλαβα πως λειτουργούν.  Εσύ Άγγελε από που παίρνεις σκόνες;

Έγινε επεξεργασία - avraamp

Ναι αυτό είναι το μαγνήσιο. Με έχεις ξαναρωτήσει νομίζω, θειϊκό κάλιο από Chembiotin, kno3 από γεωργικά. Καμία άλλη σκόνη δεν χρησιμοποιώ. Τα υπόλοιπα είναι flourish, flourish iron και enema cooper.

Αν χρειαστεί να συμπληρώσεις μαγνήσιο, θα πάρεις epsom salt από μαγαζί με μπαχάρια, η ποσότητα που έχει το flourish (0.11%) είναι μικρή. Αλλά δεν νομίζω η βρύση σου να μην έχει μαγνήσιο.

Ναι αυτό είναι το μαγνήσιο. Με έχεις ξαναρωτήσει νομίζω, θειϊκό κάλιο από Chembiotin, kno3 από γεωργικά. Καμία άλλη σκόνη δεν χρησιμοποιώ. Τα υπόλοιπα είναι flourish, flourish iron και enema cooper.

Αν χρειαστεί να συμπληρώσεις μαγνήσιο, θα πάρεις epsom salt από μαγαζί με μπαχάρια, η ποσότητα που έχει το flourish (0.11%) είναι μικρή. Αλλά δεν νομίζω η βρύση σου να μην έχει μαγνήσιο.

Ok δεν το θυμόμουνα ότι σε είχα ρωτήσει.  Μάλλον και εγώ κάπως αντίστοιχα θα πορευτώ.  Τι είναι πάλι αυτό το epsom salt;  Από τη μία τους κάνουμε κλύσμα (enema cooper) και τώρα θα αρχίσουμε τα μπαχάρια..... :P  :P

Τι άλλο θα δούμε...

Η παραγγελία μπήκε τελικά στο co2art.

Πήρα και δυο φυτακια που ήθελα. Έχει τεράστια ποικιλία, ίσως μεγαλύτερη και απο εσένα Νίκο :)

Χαχαα τι σύγκρινες τώρα; Κατάστημα με χομπίστα;

Που να δεις για τι κατάστημα μιλάμε.  Μιλάμε για τεράστια ποικιλία.  Όταν έψαχνα τα φυτά πριν παραγγείλω, θυμήθηκα το θέμα του Νίκου που διάβαζα προχθές από την αρχή μέχρι τέλους και λέω πρέπει να είναι το μόνο κατάστημα που βλέπω να έχει μεγαλύτερη ποικιλία από τον Νίκο.... :bow:

Ελπίζω να τα έχουν και στην κατάσταση που τα έχει ο Νίκος γιατί με βλέπω να αλλάζω προμηθευτή... :P  :P

Η παραγγελία μπήκε τελικά στο co2art.

Πήρα και δυο φυτακια που ήθελα. Έχει τεράστια ποικιλία, ίσως μεγαλύτερη και απο εσένα Νίκο :)

Δυσκολο να σου ερθουν σε καλη κατασταση...

Το πιο πιθανο να ειναι σαπισμενα.

Απο αγγλια για Ελλαδα κανει περιπου 2 εβδομαδες...

Τα φυτα τα εχω δοκιμασει τα δικα μου , αντεχουν 8 ημερες μετα σαπιζουν...

Δυσκολο να σου ερθουν σε καλη κατασταση...

Το πιο πιθανο να ειναι σαπισμενα.

Απο αγγλια για Ελλαδα κανει περιπου 2 εβδομαδες...

Τα φυτα τα εχω δοκιμασει τα δικα μου , αντεχουν 8 ημερες μετα σαπιζουν...

Τα είδα τα δωρεάν μεταφορικά, το άλλο μαγαζί είχε ένα πακετάκι μαζί με ιχνοστοιχεία και gh booster σε καλή τιμή. Έχεις ψωνίσει απο co2art? σε πόσες μέρες τα στέλνει; Είδα έχει μεγάλη ποικιλία σε φυτά και σκέφτομαι να βάλω τίποτα μαζί. Αξίζει ή μέχρι να μου έρθουν θα έχουν διαλυθεί; Επίσης κάτι ξυράφια που έχει για ξύσιμο - καθαρισμό τζαμιού αξίζει ή να πάω σε κάτι πιο απλό και οικονομικό του εμπορίου

Πες τα μου αυτά πριν βάλω την παραγγελία να πάρω κάτι άλλο.  Πιο πολύ τα έβαλα για να αυξήσω το ποσό της παραγγελίας και να βγουν δωρεάν τα μεταφορικά, αλλιώς θα είχε χρέωση.  Μίλησα και μαζί τους μέσω chat και μου είπαν να βάλω εξπρές για να τα πάρω γρήγορα και να μη χαλάσουν τα φυτά, αλλά είχε χρέωση 30€ περίπου, δηλαδή σχεδόν όσο όλη η παραγγελία, οπότε πήρα το ρίσκο και ότι γίνει.  Απλά θα μπορούσα εναλλακτικά να αυξήσω την ποσότητα στις σκόνες ή να πάρω και ιχνοστοιχεία (καλά τα λέω  ;);).  Μήπως να μας στείλεις κανένα εσύ από τη μικρή συλλογή σου; :D  :D  :D

• 2 months later...

Νίκο καλησπέρα,

Από τα calculators που προτείνεις στην παρουσίασή σου εγώ χρησιμοποιώ αυτό:

http://www.theplantedtank.co.uk/calculator.htm

Το βρίσκω πάρα πολύ εύκολο και λειτουργικό, αλλά πάνω από όλα διαδικτυακό, οπότε δε χρειάζεται και εγκατάσταση στον υπολογιστή.

Δε βλέπω όμως να έχει υπολογισμούς για τo chelated trace που σκέφτομαι να αγοράσω από Αγγλία, εκτός αν έχει και δεν το έχω πάρει εγώ χαμπάρι πως λειτουργεί...

Έχεις να προτείνεις κάποιον υπολογιστή εξίσου εύχρηστο για τη συγκεκριμένη σκόνη;

Μακη,το αλλο προγραμμα που ελεγα την αλλη φορα το εχει μεσα.

Μακη,το αλλο προγραμμα που ελεγα την αλλη φορα το εχει μεσα.

Ποιο είναι ρε εσύ;  Με μπερδεύει λίγο αυτό το πρόγραμμα.  Που επιλέγω για το chelated trace;

Μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο πως δουλεύει;

Δεν τα πάω και καλά με τη χημεία...:P

Α

Νίκο καλησπέρα,

Από τα calculators που προτείνεις στην παρουσίασή σου εγώ χρησιμοποιώ αυτό:

http://www.theplantedtank.co.uk/calculator.htm

Το βρίσκω πάρα πολύ εύκολο και λειτουργικό, αλλά πάνω από όλα διαδικτυακό, οπότε δε χρειάζεται και εγκατάσταση στον υπολογιστή.

Δε βλέπω όμως να έχει υπολογισμούς για τo chelated trace που σκέφτομαι να αγοράσω από Αγγλία, εκτός αν έχει και δεν το έχω πάρει εγώ χαμπάρι πως λειτουργεί...

Έχεις να προτείνεις κάποιον υπολογιστή εξίσου εύχρηστο για τη συγκεκριμένη σκόνη;

Αυτο ειναι πολυ απλο και δεν εχει τπτ σχεδον.

Για διαδικτυακο καλο ειναι το http://rotalabutterfly.com

Απο εκει εχει το plantedtanksuk trace

Α

Αυτο ειναι πολυ απλο και δεν εχει τπτ σχεδον.

Για διαδικτυακο καλο ειναι το http://rotalabutterfly.com

Απο εκει εχει το plantedtanksuk trace

Ποια είναι η μέγιστη διαλυτότητά του;  Υπάρχει κάποιο όριο όπως και στις σκόνες για τα μάκρο;

Ποια είναι η μέγιστη διαλυτότητά του;  Υπάρχει κάποιο όριο όπως και στις σκόνες για τα μάκρο;

Τα γραφει στο προγαμμα νομιζω.

Καλυτερα να φτιαχνεις λιγο για να μην μενει καιρο.

Τα γραφει στο προγαμμα νομιζω.

Καλυτερα να φτιαχνεις λιγο για να μην μενει καιρο.

Βάζω 200ml δοχείο και να ρίχνω 24ml, δηλαδή 8ml σε κάθε δόση.

Μου βγάζει ότι για να πετύχω τις παρακάτω τιμές με αυτά τα στοιχεία θα χρειαστώ 5,46gr. σκόνης.  Δε μου αναφέρει κάπου μέγιστη διαλυτότητα της σκόνης για τα 200ml.

Θεωρώ πάντως ότι με τα 5,46gr. σκόνης δε θα υπάρχει θέμα διαλυτότητας, οπότε μπορώ να μειώσω τη δόση που θα ρίχνω σε ml για να μου αυξήσει και λίγο τα γραμμάρια του σκευάσματος.

Σίγουρα στην πράξη θα δείξει και θα βγάλω καλύτερα συμπεράσματα όταν το χρησιμοποιήσω...

Αν κάποιος το χρησιμοποιεί και έχει εμπειρία σε σχέση και με τις τιμές που αναφέρω ας πει αν το βλέπει εντάξει.

Νίκο, εσύ ρίχνεις τις σκόνες όπως είναι αν θυμάμαι καλά;

Αυτές είναι οι τιμές που θέλουμε να πετύχουμε με ΕΙ τέλος της εβδομάδας;

Άρα χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο σκεύασμα καλύπτομαι από ιχνοστοιχεία και δε χρειάζεται τίποτα άλλο...

Element ppm/degree Fe 0.50 Mn 0.11 Zn 0.07 B 0.06 Mo 0.01 Cu 0.01

Κατι δεν μου παει καλα Μακη.

Εμενα με το αλλο προγραμμα στα 30 λιτρα μου βγαζει οτι σε 200μλ νερο,αν ριξω 7γρ σκονη θα πρεπει να ριχνω 5μλ δοση στο ενυδρειο μου καθε φορα.

Αυτο που σου βγαζει ειναι η δοση,δεν το σπας σε καθε φορα δηλαδη.

Πχ αν σου βγαλει οτι πρεπει να ριχνεις 10 μλ για να πιασεις αυτο που χρειαζεσαι ριχνεις 10μλ δοση,δεν το σπας.

Εγω να φανταστεις εβαλα και λαθος σκονη αλλα μεχρι στιγμης ειναι ολα οκ

Σωστά, αν σου λέει ότι πχ. αν σε 200ml νερό ρίξεις 5 γραμμάρια σκόνης, τότε το 1ml σου δίνει 0.1ppm σίδηρο τότε αυτή τη δοσολογία πρέπει να την ρίχνεις κάθε φορά, όχι συνολικά την εβδομάδα.

Οι τιμές που έδωσα είναι εικονικές.

Το αλλο προγραμμα που εχω οταν διαλεγεις τι προγραμμα θα ακολουθησεις,πχ ΕΙ σου λεει και ποσο πρεπει να πιανεις απο το καθε στοιχειο.

Με βαση αυτο,βαζεις το δοχειο που θα φτιαξεις το μειγμα,ποσο θες να ριχνεις καθε φορα και σου βγαζει ποσα γραμμαρια πρεπει να ριξεις στο δοχειο για να πιασεις τα ppm που θες με βαση τα μλ που θα ριχνεις καθε φορα.

Δεν ξερω αν με πιανεις? :P

Σωστά, αν σου λέει ότι πχ. αν σε 200ml νερό ρίξεις 5 γραμμάρια σκόνης, τότε το 1ml σου δίνει 0.1ppm σίδηρο τότε αυτή τη δοσολογία πρέπει να την ρίχνεις κάθε φορά, όχι συνολικά την εβδομάδα.

Οι τιμές που έδωσα είναι εικονικές.

Κατι δεν μου παει καλα Μακη.

Εμενα με το αλλο προγραμμα στα 30 λιτρα μου βγαζει οτι σε 200μλ νερο,αν ριξω 7γρ σκονη θα πρεπει να ριχνω 5μλ δοση στο ενυδρειο μου καθε φορα.

Αυτο που σου βγαζει ειναι η δοση,δεν το σπας σε καθε φορα δηλαδη.

Πχ αν σου βγαλει οτι πρεπει να ριχνεις 10 μλ για να πιασεις αυτο που χρειαζεσαι ριχνεις 10μλ δοση,δεν το σπας.

Εγω να φανταστεις εβαλα και λαθος σκονη αλλα μεχρι στιγμης ειναι ολα οκ

Άρα το 24 που έγραφα είναι δόση για κάθε φορά που ρίχνεις και όχι εβδομαδιαία.

Οπότε κάνω τη δόση μου 5ml * 3 φορές την εβδομάδα και στα 200ml θα βάλω 23,81gr.

Νομίζω ότι έτσι θα είναι οκ.

Οι υπολογισμοί μου είναι για 100 λίτρα ενυδρείο.

Επίσης υπολογίζουμε στα καθαρά λίτρα του ενυδρείου και όχι στα μεικτά; 

Το αλλο προγραμμα που εχω οταν διαλεγεις τι προγραμμα θα ακολουθησεις,πχ ΕΙ σου λεει και ποσο πρεπει να πιανεις απο το καθε στοιχειο.

Με βαση αυτο,βαζεις το δοχειο που θα φτιαξεις το μειγμα,ποσο θες να ριχνεις καθε φορα και σου βγαζει ποσα γραμμαρια πρεπει να ριξεις στο δοχειο για να πιασεις τα ppm που θες με βαση τα μλ που θα ριχνεις καθε φορα.

Δεν ξερω αν με πιανεις? :P

Κώστα δουλεύω και τα 2 παράλληλα (zorfox & rotala)

Απλά στο zorfox στο πεδίο dry fertilizer διαλέγεις:  AquariumPlantFoodUK Trace?  Αυτό δε μπορούσα να βρω, αλλά σύμφωνα με αυτά που είπε και ο Νίκος πιο πάνω αυτή είναι μάλλον η σωστή επιλογή για τη συγκεκριμένη σκόνη.

Όταν του βάλεις ότι ακολουθείς ΕΙ, θεωρεί αυτόματα ότι θα ρίξεις μίκρο 3 φορές την εβδομάδα άρα και η δόση που του δίνεις (πχ 5ml) είναι επί 3 φορές την εβδομάδα.

Το αναφέρω γιατί στο rotala λέει:  Dose these levels 2-4 times a week for EI

Οπότε άλλο να ρίξεις 2, 3 ή 4 φορές την εβδομάδα.

Μπορεις να αυξησεις την δοση σε μλ και να ριξεις λιγοτερα γραμμαρια στο μειγμα σου.

Το trace το ριχνεις μερα παρα μερα εκτος απο την μερα πριν την αλλαγη νερου που δεν ριχνεις τιποτα.

Τα καθαρα λιτρα στο περιπου υπολογιζεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...