Χομπίστας 10 Απριλίου 2016 #1 Share 10 Απριλίου 2016 Ενυδρείο 120 Λίτρα-> Aquarialand Haquoss Evolution 100 SILVER LINE ** Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο ? Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? Αν το γνωρίζει με βάση τον φωτισμό, το φίλτρο και ότι άλλο περιλαμβάνει .. Που αναφέρω και πιο κάτω τα χαρακτηριστικά του! **Τι πρέπει να προσέξω για την αγορά ενυδρειου? Είναι μια καλή επιλογή? Ή έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο? **Στην συσκευασία γράφει [120 λίτρα] στο internet το αναφέρουν 113 Λίτρα ή 115 Λίτρα! Τελικά ποσά λίτρα είναι με τις διαστάσεις που σας δίνω; SIZE WITH COVER : 100x30x54h cm. GLASS SIZE : 100x30x39h cm Τεχνικά Χαρακτηριστικά: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Διαστάσεις: 100x30x54h cm Όγκος νερού: 115 lt Σύστημα φωτισμού: 2x24 Watt/10.000°K- εξοικονόμηση ενέργειας Αντλία: HAQUOSS P-500 COMPACT 500 lt/h - 9 Watt Θερμοστάτης: HAQUOSS VULCANO 150 Watt Φίλτρο: HAQUOSS QUICK FILTER Extra Large-Βιολογικό φίλτρο Εξοπλισμός: HAQUOSS BLUESPONGE - HAQUOSS CARBONSPONGE - HAQUOSS LIFESPONGE A - ΔΙΧΤΥ - ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ Συχνότητα: 230Volt/50Hz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 10 Απριλίου 2016 #2 Share 10 Απριλίου 2016 117 λίτρα μικτά. Μια χαρά είναι τα aquatlantis φίλε, καλά ενυδρεία. Οι λάμπες είναι τ5; Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldiver 10 Απριλίου 2016 #3 Share 10 Απριλίου 2016 Είναι 117 λίτρα μικτά, 105 λίτρα καθαρά. Δεν υπολογίζουμε το ύψος με το καπάκι, απλώς τα νούμερα δίνονται για να ξέρει ο υποψήφιος αγοραστής τις διαστάσεις που θα πιάσει στο χώρο. Να προτείνω να κοιτάξεις στις αγγελίες του ΑΖ για να βρεις κάποιο μεταχειρισμένο; Θα μπορείς να πάρεις πολύ μεγαλύτερο σε καλύτερη τιμή και με περισσότερο αξιόπιστο εξοπλισμό. Μην ξεχνάς ότι το εσωτερικό φίλτρο αφ'ενός κόβει λίτρα από τα ψάρια (υπολόγισε τουλάχιστον 10 λίτρα), αφ'ετέρου δεν είναι και ό,τι καλύτερο για μέσα στο ενυδρείο από πλευράς χρήσης/θορύβου/καθαρισμού, άσε και το αισθητικό αποτέλεσμα. Καλύτερα να κινηθείς σε εξωτερικό φίλτρο από επώνυμες εταιρείες. Σίγουρα τέτοια θα βρεις στις αγγελίες που σου λέω, καθώς και πρόθυμους συγχομπίστες για μεταφορά, στήσιμο κλπ βοήθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χομπίστας 10 Απριλίου 2016 Author #4 Share 10 Απριλίου 2016 117 λίτρα μικτά. Μια χαρά είναι τα aquatlantis φίλε, καλά ενυδρεία. Οι λάμπες είναι τ5; Σε ευχαριστώ φίλε μου! Απ' ότι θυμάμαι είναι t5. Θεωρείται οικονομική? Αλλα αν γνωρίζει κάποιος κατι περισσότερο απο λεπτομέρειες και θέλει να βοηθήσει ας συμπληρώσει στο θέμα! Από τα άλλα τα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού που ανέφερα θεωρείται καλος ο εξοπλισμός? Για ψάρια γλυκού νερού το προοριζω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 10 Απριλίου 2016 #5 Share 10 Απριλίου 2016 Κοίταξε όχι οι τ5 δεν θεωρούνται πολύ οικονομικές. Μη φανταστείς ότι έχουν και κατανάλωση aircondition αλλά δεν είναι λάμπες οικονομίας. Είναι όμως αξιόπιστες σε περίπτωση που αποφασίσεις να κάνεις 1 φυτεμένο. Σχετικά με τον εξοπλισμό , θα συμφωνήσω με τον φίλο παραπάνω για το φίλτρο. Τα 117 λίτρα είναι ένας όγκος νερού που θα εξυπηρετηθεί καλύτερα από ένα εξωτερικό φίλτρο. Και εγώ το δικό μου μετά από 1 μήνα το άλλαξα με εξωτερικό. Εξωτερικό φίλτρο βρίσκεις και μεταχειρισμένο σε καλή τιμή αλλά και καινούργιο σε ανταγωνιστικές τιμές αγοράς αν ψάξεις λίγο. Κατά τα άλλα τα aquatlantis σαν κατασκευές είναι κομπλέ. Οι 2 τ5 είναι ότι πρέπει και για κανένα εύκολο φυτό και τα λίτρα ικανοποιητικά για να ξεκινήσεις ένα κανονικό ενυδρείο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χομπίστας 10 Απριλίου 2016 Author #6 Share 10 Απριλίου 2016 Κοίταξε όχι οι τ5 δεν θεωρούνται πολύ οικονομικές. Μη φανταστείς ότι έχουν και κατανάλωση aircondition αλλά δεν είναι λάμπες οικονομίας. Είναι όμως αξιόπιστες σε περίπτωση που αποφασίσεις να κάνεις 1 φυτεμένο. Σχετικά με τον εξοπλισμό , θα συμφωνήσω με τον φίλο παραπάνω για το φίλτρο. Τα 117 λίτρα είναι ένας όγκος νερού που θα εξυπηρετηθεί καλύτερα από ένα εξωτερικό φίλτρο. Και εγώ το δικό μου μετά από 1 μήνα το άλλαξα με εξωτερικό. Εξωτερικό φίλτρο βρίσκεις και μεταχειρισμένο σε καλή τιμή αλλά και καινούργιο σε ανταγωνιστικές τιμές αγοράς αν ψάξεις λίγο. Κατά τα άλλα τα aquatlantis σαν κατασκευές είναι κομπλέ. Οι 2 τ5 είναι ότι πρέπει και για κανένα εύκολο φυτό και τα λίτρα ικανοποιητικά για να ξεκινήσεις ένα κανονικό ενυδρείο! Light0r Ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση! Το προβλημα ειναι οτι δεν γνωριζω απο εξοπλισμο ή τι αλλο θα χρειαστω....??? **Σε αυτα τα Λιτρα τι εξωτερικο φιλτρο θα χρειαστω (μαρκα με αξιοπιστα χαρακτηριστικα)? Για ψαρια γλυκου νερου. Ποσα μπορω να προσθεσω και τι κατηγορια ψαριων(αν εχουν και χαρακτηριστικη εμφανιση ακομα καλυτερα) αν γνωριζεις ή οποιος που μπορει να με βοηθησει! Για αρχη θα εχω απλη διακοσμηση,οχι φυτεμενο. **Αφου δεν θα εχω φυτα παλι πρεπει να αναβω το φως του ενυδρειου ή θα καλυπτονται οι αναγκες με το φως της μερας?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 10 Απριλίου 2016 #7 Share 10 Απριλίου 2016 Απο εξωτερικό φίλτρο μπορείς να πας σε fluval 206 νομίζω ειναι το μοντέλο για τα λίτρα σου ή σε eheim. Εγω πήρα το eheim Ecco pro 200 για αντίστοιχα λίτρα αλλα ειναι λίγο πιο ακριβό απο το fluval. Αν παλι θες να διαθέσεις λιγότερα χρήματα πρέπει να υπάρχουν διαφορά κινεζικά στην αγορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χομπίστας 10 Απριλίου 2016 Author #8 Share 10 Απριλίου 2016 Απο εξωτερικό φίλτρο μπορείς να πας σε fluval 206 νομίζω ειναι το μοντέλο για τα λίτρα σου ή σε eheim. Εγω πήρα το eheim Ecco pro 200 για αντίστοιχα λίτρα αλλα ειναι λίγο πιο ακριβό απο το fluval. Αν παλι θες να διαθέσεις λιγότερα χρήματα πρέπει να υπάρχουν διαφορά κινεζικά στην αγορά. Ευχαριστώ avraamp για την καθοδήγηση σου στο κομμάτι αυτο του εξοπλισμού .! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 10 Απριλίου 2016 #9 Share 10 Απριλίου 2016 fluval 206. Eγγύηση. Αυτό έχω. Και για την απόδοση του οικονομικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χομπίστας 10 Απριλίου 2016 Author #10 Share 10 Απριλίου 2016 fluval 206. Eγγύηση. Αυτό έχω. Και για την απόδοση του οικονομικό. Light0r απο θεμα όγκου του φίλτρου πρεπει να παρω ειδικό έπιπλο για ενυδρείο για να μπορώ να το τοποθετήσω κάπου μεσα στο έπιπλο.?Γιατι θα το εχω το ενυδρείο σε σαλόνι.Να μην φαινεται έτσι. Θα προσπαθήσω να καταλήξω ανάμεσα σε αυτα τα 2 -> fluval 206 & το Eheim Ecco pro 200 αφου μου τα έχετε προτείνει..& αφού εισαι ευχαριστημένος απο το Fluval 206 θα το εχω στα υπέρ!!!! Απο θόρυβο πως τα παει ;;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 10 Απριλίου 2016 #11 Share 10 Απριλίου 2016 Εγώ μεταξύ των 2 θα σου πω το φλουβαλ και επειδή το έχω τεστάρει αλλά και επειδή είναι χιλιοτεσταρισμένο από πολλά μέλη. Είναι παντελώς αθόρυβο και δεν χρειάζεσαι κάποιο ειδικό έπιπλο θα το κρύψεις από πίσω και το πολύ πολύ αν έχεις μεγάλο ύψος από το ενυδρείο στο πάτωμα θα βάλεις από πίσω ένα σκαμπό και θα το ακουμπήσεις! Και εγώ μεταξύ των 2 που είσαι εσυ τώρα ήμουν και πήγα στο φλουβαλ. Και το άλλο εξαιρετικό είναι μη νομίζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χομπίστας 11 Απριλίου 2016 Author #12 Share 11 Απριλίου 2016 Light0r Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος