Nikos@ 9 Απριλίου 2016 #1 Share 9 Απριλίου 2016 Καλησπερα θα ηθελα να μου πειτε ποσες ωρες χρειαζεται να δουλεβει η λαμπα Uv που εχω στην λιμνη μου.. Λμνη 2500 λιτρα UV -9 BAT Την λιμνη την βλεπει ο ηλιος απο της 9.30 το πρωι εως το βραδακι... Ευχαριστω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos@ 10 Απριλίου 2016 Author #2 Share 10 Απριλίου 2016 Κάποια βοήθεια κάποιος να μου πει την γνώμη του σε αυτό που ρωτάω !!!!! Δεν χρησιμοποιείτε λάμπα UV.......!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 10 Απριλίου 2016 #3 Share 10 Απριλίου 2016 Την uv την εχουμε συνεχεια αναμενη,δεν την αναβουμε καποιες ωρες. Γιατι ομως θες να αποστηρωνεις το νερο της λιμνης σου? Δεν νομιζω να εχουν προβλημμα τα ψαρια για να μην σου πω και το αντιθετο.. Αληθεια για τι ψαρια μιλαμε? Εχει φυτα η λιμνη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos@ 10 Απριλίου 2016 Author #4 Share 10 Απριλίου 2016 καλησπερα την UV την θελω για να καταπολεμισω την αλγη γιατι την βλεπει πολλες ωρες ο ηλιος και εχει πρασινησει αρκετα .. Η UV για να δουλευει πρεπει να εχω την αντλια συνεχως ανοιγμενη !! εγω ομως την δουλευω καπου στης 7-8 ωρες την ημερα εχω μεσα κοί ψαρια μερικους βατραχους και απο φυτα εχω παπυρους ,βουρλα,νουφαρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 10 Απριλίου 2016 #5 Share 10 Απριλίου 2016 Λογικο να δουλευει με την αντλι αλλα φανταζομαι ειναι σε ξεχωριστη αντλια απο αυτη του φιλτρου? Το πρασινο νερο κανει καλο στα ψαρια (κοι και χρυσοψαρα).Αφου εχεις ομως θεμα με την αλγη και σε ενοχλει θα ελεγα να την δουλευεις ολο το 24ωρο αλλα δεν ξερω αν θα εχεις προβλημμα με τα φυτα μετα. Απο φιλτρανση εχεις αρκετη? Κανε μας αν θες μια ολοκληρωμενη παρουσιαση να τα δουμε ολα μαζεμενα και να θαυμασουμε και φωτογραφιες.Μπορει να δουνε και τα παιδια την αιτια που αυτη την στιγμη μας διαφευγει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 10 Απριλίου 2016 #6 Share 10 Απριλίου 2016 Εγώ νομίζω ότι 9 W για 2500 λίτρα τσάμπα την καις την λάμπα. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 11 Απριλίου 2016 #7 Share 11 Απριλίου 2016 Φιλε μου, ολη μερα θα την δουλευεις και θελεις και μεγαλυτερη uv που να αντιστοιχει στα λιτρα σου! Προβλημα με τα φυτα δεν θα εχεις εκτος κι αν τα λιπαινεις με καποιο τροπο! Η πρασιναδα οντως κανει καλο στα ψαρια και στα χρωματα τους αλλα αφου δεν την θες θα πρεπει να την δουλεψεις την uv! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 11 Απριλίου 2016 #8 Share 11 Απριλίου 2016 Οι ιδιότητες της UV είναι να σκοτώνει την πράσινη αιωρούμενη άλγη και διάφορους παθογόνους οργανισμούς που μπορεί να βλάψουν τα ψάρια μας. Μπορείς να την χρησιμοποιείς συνέχεια. Ιδικά τους καλοκαιρινούς μήνες με τις μεγάλες ηλιοφάνειες δεν πρέπει να κλείνει. Αλλαγή λάμπας θέλει κάθε 6-8 μήνες. Θα σου πρότεινα όμως να την αλλάζεις στην αρχή κάθε άνοιξης. Κάπου διάβαζα ότι οι αναλογίες που δίνουν για UV λάμπες είναι ~8 Watt ανά 1.000λτ. Τώρα τελευταία μου είπε η Artemisia ότι υπάρχουν οι UV steriliser και oi UV clarifier. Ξέρεις εσύ ποια έχεις? Γράφει πάνω στην συσκευασία πόσα λίτρα/ώρα προτείνουν? Την έχεις στην αρχή ή στο τέλος των φίλτρων σου? Σίγουρα χρειάζεσαι μεγαλύτερη λάμπα. Αν έχεις δυνατά φίλτρα τότε μπορούν από μόνο τους (χωρίς την βοήθεια UV) να καταπολεμήσουν την αιωρούμενη άλγη. Αυτά όμως πρέπει να δουλεύουν 24ώρες το 24ωρο για να κάνουν σωστή δουλειά. Το να έχεις ανοιχτή την αντλία μόνο 7-9 ώρες σημαίνει ότι τα φίλτρα σου ποτέ δεν θα δουλέψουν σωστά. Όσο έχεις κλειστά τα φίλτρα τόσο ποιο πολύ πεθαίνουν οι αποικίες με τα βακτήρια που έχουν. Δεν θα έχουν την δυνατότητα τα φίλτρα σου να φιλτράρουν σωστά την λίμνη 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος