kosmas 8 Απριλίου 2016 #1 Share 8 Απριλίου 2016 (edited) Ηρθε η ωρα να παρουσιασω το γαριδαδικο μου.Δεν ειναι και κατι τρομερο γιατι οτι περισσευει απο το κοινωνικο μπαινει εκει.Δεν εχω αγορασει τιποτα γι'αυτο αποκλειστικα. Γενική κατηγορία ενυδρείου ΓαριδαδικοΓενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):30Χ30Χ35Συνολικά Λίτρα:30Sump (λίτρα):ΟργανισμοίΦυτά:Java moss,Java fern,Egeria,ludwigia repens,nesaea,hygrophila polysperma....2,3 αγνωσταΨάρια:Άλλα είδη:red cherry,helena,physa,ramshornΔιακοσμητικά υλικάΦόντο:-Πέτρες:1 μπλε,1 ροζ μη ασβεστολιθιεςΞύλα:1 ριζαΆλλα διακοσμητικά :-Υπόστρωμα:fluval stratumΒυθός:ΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):led 6W 6500 KelvinΔιάρκεια φωτισμού:8 ωρεςΥποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση:fluval nano εσωτερικο με σφουγγαρακια και μινι siporaxΘέρμανση/ Ψύξη:θερμαντηρας 50WΛίπανση:-Παροχή CO2:-Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:-Διατροφή:sticks-pellets-flakesΠαράμετροιpH:7,6Γενική σκληρότητα (GH):11Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):9Αμμωνία (ΝΗ3):0Νιτρώδη (ΝΟ2):0Νιτρικά (ΝΟ3):10Φωσφορικά (PΟ4):-Μέση Θερμοκρασία (°C):25ΣυντήρησηΑλλαγές νερού:καθε Κυριακη 30%Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:θερμοκρασια και αντιχλωριοΆλλες ρουτίνες συντήρησης:Φωτογραφίες: Έγινε επεξεργασία 8 Απριλίου 2016 - kosmas 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 8 Απριλίου 2016 #2 Share 8 Απριλίου 2016 Όμορφος είσαι αγορίνα , λιγάκι πρέπει να τακτοποιήσεις τα φυτά μέσα γιατί είναι λίγο άναρχα και θα είσαι μπόμπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 8 Απριλίου 2016 Author #3 Share 8 Απριλίου 2016 Δεν μπορεις να βαλεις χερι να δουλεψεις σε 30 λιτρα οταν ειναι γεματο-δεν βολευει.Γι'αυτο τα φτιαχνουν ολοι απο την αρχη.Παλευω με την τσιμπιδα αλλα ειναι δυσκολο.Ασε το κλαδεμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 8 Απριλίου 2016 #4 Share 8 Απριλίου 2016 Νομίζω ότι μόλις φουντώσουν λίγο και τα φυτά ή προσθέσεις και τίποτα άλλα θα δείξει καλύτερα. Αυτή η egeria densa δεν μου αρέσει καθόλου γενικά όχι μόνο στο συγκεκριμένο ενυδρείο, ίσως στη θέση της να προτιμούσα κάτι άλλο και ίσως λίγο κλάδεμα και μεταφύτευση στο polysperma να φουντώσει λίγο πιο πολύ. Επίσης να μπει και κάποιο φυτό στο μπροστινό μέρος. Γενικά είναι ωραίο και με διάφορα κλαδέματα σιγά σιγά να γεμίσει και να βελτιωθεί κι' άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 8 Απριλίου 2016 Author #5 Share 8 Απριλίου 2016 και μερικες ακομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 8 Απριλίου 2016 #6 Share 8 Απριλίου 2016 Το φυτό στην 5η εικόνα μπροστά και κέντρο ποιο είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 8 Απριλίου 2016 Author #7 Share 8 Απριλίου 2016 Αυτο δεν ξερω πως λεγεται.Μου το ειχε δωσει ενας φιλος που ασχολειται με γαριδες και δεν ειναι φυτεμενο.Απλος αιωρειται και αρεσει πολυ στις γαριδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 8 Απριλίου 2016 #8 Share 8 Απριλίου 2016 Μήπως να βάλεις κανένα εύκολο γρασιδάκι μπροστά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 8 Απριλίου 2016 Author #9 Share 8 Απριλίου 2016 Δεν ξερω με 6W led κατα ποσο ειναι εφικτο.Αν υπαρχει κατι τετοιο θα το βαλω ευχαριστως Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 8 Απριλίου 2016 #10 Share 8 Απριλίου 2016 Έχω δει σε διάφορες δημοσιεύσεις ότι η eleocharis θεωρείται εύκολο γρασίδι, τώρα με τα 6W τι να σου πω. Καλύτερα να σου πουν οι πιο έμπειροι για αυτό. Επίσης αντί για γρασίδι μπροστά θα μου άρεσε κανένα φυτό όπως η staurogyne repens που έχω εγώ στο δικό μου και γίνεται θαμνώδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 8 Απριλίου 2016 Author #11 Share 8 Απριλίου 2016 Εχω και εγω στο κοινωνικο αλλα μεγαλωνει πολυ αργα για κλαδεματα.Σιγα σιγα εχω σκοπο να βαλω πολλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 8 Απριλίου 2016 #12 Share 8 Απριλίου 2016 Ναι το έχω παρατηρήσει αυτό, είναι της υπομονής, θέλω να το κάνω λίγο πιο πυκνό και δεν λέει να μεγαλώσει. Άντε μπράβο, θα περιμένουμε υλικό με τις αναβαθμίσεις που θα γίνονται σταδιακά και από κλαδέματα όπου μπορέσουμε να βοηθήσουμε όποτε θες. Έχει τις προοπτικές πιστεύω να εξελιχθεί σε πολύ ωραίο γαριδάδικο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 8 Απριλίου 2016 Author #13 Share 8 Απριλίου 2016 Ευχαριστω πολυ Μακη μου! Το αλλο ενυδρειο μεσα σε 6 μηνες το εχω αλλαξει 5 φορες.Αυτο θα αλλαξει αλλες τοσες.Οσο πιο μικρο παντος τοσο πιο δυσκολο ειναι.Ειναι και οι γαριδες μια σταλια και φοβαμε μην χτυπησω κατα λαθος καμμια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Απριλίου 2016 #14 Share 8 Απριλίου 2016 Το φυτο που ψαχνεται ειναι Monosolenium tenerum Για γρασιδι δυσκολο μ αυτο το φως.Εχω ελεοχαρις σε ενυδρειο με γαριδες,0,5 βατ ανα λιτρο και ριχνω και λιπασματα και εξελ αλλα παει παραααα πολυ αργα.Θα ελεγα οτι δεν αναπτυσσεται σχεδον καθολου. Το staurogyne θεωρω οτι χωρις co2 θα παει δυσκολα,εμενα εκει που το εχω με εξελ δεν παει. Γενικα το ενυδρειο σου εχει προοπτικες αλλα θελει λιγο μαζεμα στα φυτα. Αν θες για μπροστα,ενα ευκολο φυτο ειναι η Cryptocoryne parva Μπορεις να βαλεις αρκετα ευκολα φυτα απλα θα πρεπει να ριχνεις και κανενα λιπασμα και εξελ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 8 Απριλίου 2016 #15 Share 8 Απριλίου 2016 Και η cryptocoryne που σου λέει ο Κώστας είναι πολύ ωραία. Την έβαλα και εγώ πρόσφατα στο δικό μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 8 Απριλίου 2016 Author #16 Share 8 Απριλίου 2016 Κωστα ευχαριστω! Πολυ ενδιαφερων οι πληροφοριες και οι δυο Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 8 Απριλίου 2016 #17 Share 8 Απριλίου 2016 Μια χαρά είναι το ενυδρειάκι σου, και αυγομένες γαριδούλες βλέπω, όλα καλά. Μην γεμίσεις όλο το χώρο με φυτά για να μπορείς να τις βλέπεις κιόλας στο τάισμα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisAthanasiadis 8 Απριλίου 2016 #18 Share 8 Απριλίου 2016 Βάλε λίγα ακόμα φυτάκια και θα είναι τέλειο! :bow: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 8 Απριλίου 2016 #19 Share 8 Απριλίου 2016 Κοσμά είναι σίγουρα δύσκολο να βάζεις πολύ χέρι στα 30 λίτρα. Με προσοχή και ήπιες αλλαγές, μία γενική τακτοποίηση των φυτών και θα είσαι αγορινάρα τρελή γαριδοαρχηγός! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος