Jump to content

επιτελους λιμνη!!!

thodoris19

Recommended Posts

καλησπερα στην ομαδα!

ανεβαζω μερικες φωτο απο την προσφατη λιμνουλα που εφτιαξα.

τρεχει 2-3 βδομαδες περιπου.  ακομα βεβαια τη σουλουπωνω ψαχνοντας φυτα πετρες βελπτιωτικα κτλ και οτι βρισκω.

θα ηθελα λιγη βοηθεια απο συγχομποστες με λιμνη. αρχικα μου ειναι πολυ δυσκολο να βρω υδροχαρη και υδροβια φυτα εδω στα χανια. ξερει καποιος φιλος απου που θα μπορουσα να παραγγειλω μερικα ακομα, ειτε απο ελλαδα ειτε απο εξωτερικο?

επισης απο που προμηθευεστε αλγοκτονα, βακτηρια, sludge removers και γενικα απαραιτητα συμπληρωματα? γιατι απο online καταστηματα στην ελλαδα δε βρισκω τιποτα :(

αργοτερα θα ανεβασω και αλλες φωτογραφιες απο τη λιμνη με περισσοτερες λεπτομερειες.

ακουω σχολια και παρατηρησεις για βελτιωσεις η λαθη!!! να στε καλα!

σας ευχαριστω για το χρονο σας!!!

post-61155-0-49377300-1459859133_thumb.jpg

post-61155-0-88761400-1459859138_thumb.jpg

post-61155-0-77834600-1459859143_thumb.jpg

post-61155-0-27330500-1459859153_thumb.jpg

post-61155-0-66615900-1459859158_thumb.jpg

• Like 1

Πάρα πολύ ωραία!

Να τη χαίρεσαι!!!!!

Αλλά θα βοηθούσε αν συμπλήρωνες τη φόρμα παρουσίασης...

Πόσα λίτρα είναι?

Τι αντλία έχεις?

Τι ψάρια έχεις?

Τι βάθος?

Μπορείς να παρουσιάσεις και τα φίλτρα σου?

Έχεις και φωτογραφίες απο την κατασκευή σου?

Πολύ ωραία την έχεις κάνει. Δύχνει πολύ φυσική. Μπράβο σου.

Λιγες παραπανω πληροφοριες.

Κι εγω με τη σειρα μου θα σου πω πως ειναι πανεμορφη αλλα μου φαινεται λιγο ρηχη. Επισης μηπως θα ηταν καλυτερα ο βυθος να ηταν αδειος ;

Send from the heart of the Amazonas

η λιμνη εχει ενα σκαλοπατι για γλαστρες στους 20-30 ποντους απο την επιφανεια. ο βυθος ειναι στο 1,40 περιπου.

εχει μια μεγαλη αντλια 3000 λιτρα την ωρα η οποια παει σε ενα φιλτρο πιεσης sicce 25 me UV και μετα καταληγει σε ενα DIY  φιλτρο σκαλιστο σε πετρα οπου εχει μεσα βιολογικο υλικο σφουγγαρι και βαμβακι.

υπαρχει και μια μικροτερη αντλια 1000 λιτρα την ωρα η οποια προσ το παρον καταληγει και αυτη στο πετρινο φιλτρο αλλα αργοτερα θα την βαλω να τρεχει πανω στον βραχο και στον καταρακτη αφου τον επισκευασω πρωτα γιατι χανει λιγο απο ενα σημειο.

προσ το παρον εχει 3 black moor 2 calico 2 shubunkin kai 5 comet goldfish. σε μερικες μερες θα προσθεσω και ενα κοπαδακι απο notropis chrosomus.

post-61155-0-59998300-1459959271_thumb.jpg

post-61155-0-80697900-1459959296_thumb.jpg

post-61155-0-15652500-1459959315_thumb.jpg

post-61155-0-73130000-1459959334_thumb.jpg

post-61155-0-29389900-1459959355_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - thodoris19

καλησπερα! μηπως ξερει καποιος φιλος που εχει λιμνη ενα καλο τροπο ανιμετωπισης της hair -string algae?  ειναι πολυ ασχημη και εκνευριστικη.

ευχαριστω

Ελεγχε την θερμοκρασια τον χειμωνα για τα fancy , γιατι μπορει να μην αντεξουν..

Αν και Κρητη, πιστευω να ναι οκ.

Από τις φωτογραφίες μια χαρά φαίνεται το επίπεδο της άλγης σου.

Κάποτε είχα και εγώ θέμα με την τριχοειδή άλγη. Κάποιες εβδομάδες μέσα στο καλοκαίρι έπρεπε να τις τυλίγω σε ένα ξύλο και να τις βγάζω έξω. Βέβαια έτσι δεν εστιάζεις στο πρόβλημα. Από ότι ξέρω η UV δεν καταπολεμά την τριχοειδή άλγη. Είναι μόνο για την αιωρούμενη (τώρα τελευταία διάβασα ότι η uv steriliser μπορεί να καταπολεμήσει και την τριχοειδή). Όταν έκανα μια μεγάλη αναβάθμιση στα φίλτρα μου τότε μόνο σταμάτησα να βλέπω τριχοειδή (και αιωρούμενη) άλγη.

Η δικιά σου λίμνη τρέχει ένα μήνα τώρα? Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Ακόμα δεν έχει στρωθεί. Μεγάλωσε η μέρα, ζέστανε και ο καιρός. Δώς της λίγο χρόνο να ισορροπήσει.

Πόσα λίτρα είναι η λίμνη?

Αν φτιάξεις και την 2η αντλία για τον καταρράκτη, φτιάχτην έτσι ώστε πρώτα να περνάει από κάποιο φίλτρο.

Θοδωρή καλησπέρα και από εμένα ,καλός ήρθες στο χόμπι. Εγώ θα συμφωνήσω απόλυτα με των Aliens.Κατά την γνώμη μου το πρόβλημα με την άλγη δεν λύνεται με ζουμιά ,θα ξοδεύεις συνέχεια χρήματα και δουλειά δε θα κάνεις. Καταρχήν αν δεν έχεις φίλτρο βυθού θα έχεις μεγάλο πρόβλημα με τα χαλίκια που είναι στον πάτο. Σε βάθος χρόνου όλα τα ιζήματα θα κατακάθονται κάτω (τροφές κόπρανα φίλα καλ.)  μοιραία θα αναπτυχθούν αναερόβια βακτήρια (flexibakter) .Δηλαδή ο πυθμένας θα μετατραπεί σε βούρκο. Με αποτέλεσμα  να υπερισχύσουν τα κακά βακτηρία και να να γκρεμιστεί το σύστημα  θέτοντας σε κίνδυνο και την υγεία των ψαριών. Μια λίμνη με ισχυρή βιολογία καλό αερισμό σωστή κυκλοφορία δεν θα έχει ποτέ πρόβλημα με την άλγη. Και δεν θα  χρειαστεί ούτε καν τι χρίση λάμπας uv. Θα σου πρωτινά να διαβάσεις για των κύκλο του αζώτου. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να μπεις στο πνεύμα. Καθώς επίσης και να πάρεις ένα σωστό φίλτρο με καλής ποιότητας βιολογικά υλικά για να κάνεις μια σωστή αρχή και το χόμπι να σου προσφέρει χαρά και όχι πονοκέφαλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...