Jump to content

diy co2... μπορω να το κανω?

Recommended Posts

Καλησπερα σας,ειμαι αρκετα νεα στο χομπι χωρις γνωσεις ακομη,εχω ενα 60λτ ενυδρειο με 6 guppies και 3 φυτακια Vallisneria,Echinodoro και Anoubia.

Σκευτομαι να βαλω CO2 για να μπορεσω να προσθεσω και αλλα φυτα στην συνεχεια αλλα και να ''ζωντανεψουν'' αυτα που εχω ηδη.

Απο οσο διαβασα εδω http://www.aquazone.gr/forums/topic/37190-diy-co2/ ειναι σχετικα ευκολο να γινει ομως στο ενυδρειο μου το φιλτρο και ο κυκλοφορητης ειναι φιξαρισμενα και οπως προανεφερα το ενυδρειο ειναι 60 λτιτρο και ο κυκλοφορητης μου ειναι μεγαλος 500lt/h με αποτελεσμα να βγαζει πολλες φυσαλιδες.

Η ερωτηση μου.... θα εχουν προβλημα τα ψαρακια ή τα φυτα με την μεγαλη παροχη διοξειδιου?

Σκευτικα να βαλω αεροπετρα αλλα και παλι θα πρεπει να την συνδεσω με τον κυλοφορητη μου.

Καμια προταση ή ιδεα ?

Αν θες diy co2 τοτε θα πρεπει να το ψαξεις λιγο για την διαχυση,αυτο ειναι και το δυσκολο κομματι.

Οπως και τι θα κανεις τον χειμωνα,γιατι αν το μειγμα πεσει κατω απο τους 22 βαθμους σταματαει και δεν βγαζει.

Για διαχυση, η θα παρεις σκαλα διαχυσης η θα φτιαξεις κατι τετοιο.

σκαλα διαχυσης εχω φαει ολο το ιντερνετ και δεν βρησκω πουθενα σε ελληνικο καταστημα

Μου κανει εντυπωση που δεν μπορεις να βρεις σκαλα διαχυσης.

Κανε μια ερωτηση στη κατηγορια των καταστηματων που ειναι εδω στο φορουμ.

Diffuser μπορεις μα ψαξεις αντι για σκαλα... Απλα αν ειναιεγη η παροχη σου πολλες φυσαλιδες το λεπτό πρεπει να εχεις αναταραξη καλη για μα οξυγόνονεται το νερο και καλο θα ηταν οταν σβηνουν τα φωτα να σταματαει η παροχη c02

Diffuser μπορεις μα ψαξεις αντι για σκαλα... Απλα αν ειναιεγη η παροχη σου πολλες φυσαλιδες το λεπτό πρεπει να εχεις αναταραξη καλη για μα οξυγόνονεται το νερο και καλο θα ηταν οταν σβηνουν τα φωτα να σταματαει η παροχη c02

Καταρχην,το diffuser με diy co2 δεν δουλευει σωστα γιατι θελει πισεση,πραγμα που το diy δεν εχει. Αυτοι οι μικροι diffusers ειναι φτιαχμενοι για μπουκαλα και οχι για diy.

Οσον αφορα αυτο που λες για τα φωτα και οτι πρεπει να σταματαει η παροχη,πως θα το κανεις με το diy?

Και δευτερον γιατι καλο θα ειναι να σταμαει η παροχη,εφοσον μπορεις να την σταματησεις?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...