Αργύρης Νικήτας 1 Απριλίου 2016 #1 Share 1 Απριλίου 2016 Παιδιά θέλω να βάλω στο παρόν ενυδρείο που έχω ξύλα επειδή έχω αγγελόψαρα μέσα και θέλω να το αλλάξω ,αλλά δεν θέλω να πάω να αγοράσω από κάποιο pet shop καθώς τα έχουν ακριβά τι αλλά μπορώ να κάνω ας πούμε να μαζέψω από κάπου ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 1 Απριλίου 2016 #2 Share 1 Απριλίου 2016 Ξύλα να αγοράσεις από petshop και μόνο από petshop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 1 Απριλίου 2016 #3 Share 1 Απριλίου 2016 Επειδη εισαι απο επαρχια,αν εχεις προσβαση σε καποιο σημειο καθαρο* μπορεις να χρησιμοποιησεις ξυλα απο αμπελι και απο πλατανο. Αφαιρεσε τις φλουδες,πλυντα καλα,τριψτα και βαλτα κανα μηνα μεσα σε ενα βαρελι με νερο και ενα φιλτρακι με ανθρακα να τρεχει.Οτι ζωντανο υπαρχει θα ψωφισει αφου οτι ζει στη στερια δεν ζει στο νερο και το αντιστροφο και αν υπαρχουν τιποτα χημικα απο λιπασματα κτλ θα τα απορροφησει ο ανθρακας. *Καθαρο εννοουμε οσο πιο μακρυα απο τον πολιτισμο γινεται,απο καποιο σημειο παρθενο που δεν παταει ανθρωπος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 1 Απριλίου 2016 #4 Share 1 Απριλίου 2016 Δύσκολα τα πράγματα. Επιμένω στο petshop προσωπικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 1 Απριλίου 2016 #5 Share 1 Απριλίου 2016 (edited) Γιατι βρε κουκλε εισαι απολυτος? Εχω δει πολυ ομορφα ενυδρεια με πολλα και μεγαλα ξυλα μαζεμενα απο την φυση που τρεχουν χρονια απροβλημματιστα,ας μην ειμαστε υπερβολικοι.Και τα ξυλα που πεφτουν στα ποταμια δεν ειναι απο πετσοπ απο την φυση ειναι.Βεβαια το ενυδρειο μας ειναι κλειστο κυκλωμα αλλα με λιγο προσοχη δεν θα επηρεαστει τιποτα. Έγινε επεξεργασία 1 Απριλίου 2016 - argy1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 1 Απριλίου 2016 #6 Share 1 Απριλίου 2016 (edited) Αν ο άνθρωπος ειναι κοντα στη φύση ας παει να κόψει ενα κλαδι καρύδιας, αμπέλι, για παράδειγμα, να το ξηρανει(εκτος αν ειναι ξερο καλα απο μονο του), να το ξεφλουδισει, μετα να το μιαλιασει με ανθρακα και σε μερικους μηνες μας δείχνει το δημιούργημά του!!! Χαχαχαχαχαχχααχαχαα!!! Πιο πετ σοπ ειπαμε ειναι κοντα???? Παντως εχει δικιο ο Μιχάλης ειναι ωραιο να το κανεις μονος σου... το χαίρεσαι πιο πολυ... Έγινε επεξεργασία 1 Απριλίου 2016 - Irakles Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nefelaki 1 Απριλίου 2016 #7 Share 1 Απριλίου 2016 Καλησπέρα! Το ξυλο της φωτογραφίας το βρήκα στη λίμνη και μου άρεσε πολύ. Είναι το πρώτο διακοσμητικό που έβαλα στο ενυδρείο μου και έκατσε εκεί μεσα για ένα χρόνο. Το πήγα σε πλυντήριο αυτοκινήτων και το έπλυνα με το πιεστικό με καυτό νερό για αρκετή ωρα. Το τι έφυγε από πάνω του δεν περιγράφεται βέβαια. Το πήρα σπίτι το έπλυνα πάλι μόνη μου (χωρίς σαπούνια και χημικά φυσικά, ξέβγαλμα από το αυτοκίνητο στην ουσία) , το έβρασα (μισό μισό γιατί ακόμα και η χύτρα μου ήταν μικρή για αυτό ) και έμεινε και αρκετές μέρες μέσα σε νερό πριν το βάλω στο ενυδρείο. Ο λόγο που δεν είναι πια μέσα τώρα είναι ότι άλλαξα τα πάντα στο ενυδρείο καθώς μπήκε άρρωστο ψαράκι από το petshop και μου πέθαναν όλα. Κι έτσι αποφάσισα να βγάλω τα πάντα. Αντικαταστάθηκαν όλα και μπήκε πέτρα αντί του ξύλου. Πριν μπει εκείνο το ψαράκι το ενυδρείο έτρεχε καλά με 5 χρυσόψαρα. Το 6ο μας την έκανε τη δουλεία. Δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάει αυτό ή είναι το σωστό. Απλά είπα να το αναφέρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 1 Απριλίου 2016 #8 Share 1 Απριλίου 2016 Επειδη εισαι απο επαρχια,αν εχεις προσβαση σε καποιο σημειο καθαρο* μπορεις να χρησιμοποιησεις ξυλα απο αμπελι και απο πλατανο. Αφαιρεσε τις φλουδες,πλυντα καλα,τριψτα και βαλτα κανα μηνα μεσα σε ενα βαρελι με νερο και ενα φιλτρακι με ανθρακα να τρεχει.Οτι ζωντανο υπαρχει θα ψωφισει αφου οτι ζει στη στερια δεν ζει στο νερο και το αντιστροφο και αν υπαρχουν τιποτα χημικα απο λιπασματα κτλ θα τα απορροφησει ο ανθρακας. *Καθαρο εννοουμε οσο πιο μακρυα απο τον πολιτισμο γινεται,απο καποιο σημειο παρθενο που δεν παταει ανθρωπος. Εντάξει δεν είμαι ακριβώς απόλυτος , απλά πέραν της διαδικασίας που μπορεί να είναι και ευχαριστή για κάποιον , θα με έτρωγε μετά αν το ξύλο θα έβγαζε ουσίες ή προβλήματα στο μέλλον... Αυτό πιο πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Νικήτας 3 Απριλίου 2016 Author #9 Share 3 Απριλίου 2016 Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και αναμένονται σε λίγο καιρό φωτογραφίες !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 3 Απριλίου 2016 #10 Share 3 Απριλίου 2016 Θα συμφωνήσω με τον argy1 σε όσα είπε στα παραπάνω μηνύματα για τα ξυλα από τη φύση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 3 Απριλίου 2016 #11 Share 3 Απριλίου 2016 Ξύλα να αγοράσεις από petshop και μόνο από petshop. και τα ξύλα από τα πετσοπ δεν είναι από την φύση;;;; Αν είναι ης θέση να αναγνωρίζει τη ξύλο βάζει τότε δεν έχει κανένα μα κανένα απολύτως πρόβλημα, τώρα αν δεν μπορεί να ξεχωρίσει το πεύκο από τον πλάτανο τότες ας αφήσει την περισυλλογή από την φύση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος