Fred13 29 Μαρτίου 2016 #1 Share 29 Μαρτίου 2016 Kαλημέρα, Σκέφτομαι να μετακομίσω-ζω τις γέννες μου σε ένα δεύτερο ενυδρείο ώστε να μεγαλώνουν λίγο εκεί και να μπορώ να τα δίνω. Έτσι θα είναι και ήρεμοι οι γονείς και δεν θα απειλούν τα προηγούμενα τα επόμενα. Για αρχή έχω έναν της 1ης γέννας που έχει γίνει ψαράκι πλέον μικροσκοπικό αλλά σχηματισμένο και 15 μικρά της δεύτερης που ακόμα δεν μπορούν να μεταφερθούν αλλά μεγαλώνουν ταχύτατα. Επειδή τα οικονομικά είναι περιορισμένα , σκεφτόμουν να πάρω ένα πολύ μικρό ενυδρειακί του στυλ 20 λίτρων , να βάλω λίγο άμμο από αυτή που έχω με ένα φιλτράκι, 2 πετρούλες, 1-2 κλαδέματα, νερό από το ενυδρείο μου και να το μπολιάσω με 3-4 μακαρόνια και να μεταφέρω τις γέννες μου εκεί και μετά 3-4 μηνών να τα χαρίζω ζευγαράκια σε χομπίστες. Αξίζει αυτή η κίνηση; Μήπως είναι πολύ λίγα τα λίτρα που αναφέρω; Μιλάμε βέβαια για μικροσκοπικά ψαράκια. Τσαμπουκάδες δεν παρατηρούνται ακόμα αλλά πχ βλέπω πως τα μωρά πλέον της 2ης γέννας βγαίνουν βόλτα στο μισό ενυδρείο γιατί στο άλλο μισό είναι ο πιτσιρικάς της 1ης. Οπότε οι γονείες τον διώχνουν και τα μικρά τα περιορίζουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 30 Μαρτίου 2016 #2 Share 30 Μαρτίου 2016 Καλη η σκεψη αλλ πολυ μικρο το ενυδρειο και κατ επεκταση το φιλτρο. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 30 Μαρτίου 2016 Author #3 Share 30 Μαρτίου 2016 (edited) Αν τα καταφέρω θα κοιτάξω για κάτι λίγο μεγαλύτερο. Έχω και 1 μικρό θέμα με τον χώρο που θα καταλάμβανε ένα μεγαλύτερο. Να φιλοξενούνται κανέναν μήνα ή δύο τα ψαράκια και μετά να παίρνουν τον δρόμο τους. Απότι βλέπω οι γονείς έχουν πάρει μπρος , έχουν βολευτεί και αφού και η 2η γέννα είναι επιτυχημένη και αριθμούμε 15 μικρά 30 ημερών θα συνεχίσουν απτοήτοι. Οπότε ας προετοιμαστώ κάπως. Όλες οι ιδέες και οι κατευθύνσεις δεκτές. Έγινε επεξεργασία 30 Μαρτίου 2016 - Light0r Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 30 Μαρτίου 2016 #4 Share 30 Μαρτίου 2016 Εαν φιλοξενουνται για μικρο χρονικο διαστημα και μετα κατορθωνεις να τα δινεις το 20λιτρο ειναι μια χαρα. Να ξερεις παντως μετα απο ενα χρονικο διαστημα και μετα δεν θα βρισκεις ευκολα συνχομπιστες να τα δινεις (εκτος εαν βρεις pet shop που να τα παιρνει).Περασα απο αυτο το σταδιο μεχρι που τα εδωσα και ησυχασα. Ομορφα ψαρια,ωραιες συμπεριφορες αλλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 30 Μαρτίου 2016 Author #5 Share 30 Μαρτίου 2016 Είναι 1 θέμα ναι.. Θα το παλέψω πάντως Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 31 Μαρτίου 2016 Author #6 Share 31 Μαρτίου 2016 Τελικά, θα το κάνω αυτό με το ενυδρειάκι. Βρήκα ένα 22 λίτρα με φιλτράκι μικρό εσωτερικό,θερμοστάτη, λάμπα στα 50 ευρώ. Θα του βάλω άμμο που έχω άφθονη, 1-2 κλαδέματα φυτών, κανένα κλαδάκι, νερό από το ενυδρείο το βασικό και θα μεταφέρω τα μωρά πριν τα χαρίσω. Ίσα ίσα να διαμορφώσω ένα mini περιβάλλον μέχρι να είναι έτοιμα για μεγαλύτερο ταξίδι. Καμμία συμβουλή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 1 Απριλίου 2016 #7 Share 1 Απριλίου 2016 Το ζήτημα με αυτά τα ενυδρεία για τα μικρά , είναι πόσο σταθερές μπορείς να διατηρήσεις τις συνθήκες. Με το σκεπτικό ότι ένα πολύ μικρό ενυδρείο δεν συγχωρεί εύκολα και τα μικρά ψαράκια , είναι πολύ ευαίσθητα σε τέτοιες αλλαγές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 1 Απριλίου 2016 Author #8 Share 1 Απριλίου 2016 Για 50λιτρο θα κοιτάξω τελικά...κάπου εκεί. Οπότε δεν θα υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 1 Απριλίου 2016 #9 Share 1 Απριλίου 2016 Πολύ πολύ καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 1 Απριλίου 2016 Author #10 Share 1 Απριλίου 2016 Δεν ξέρω και πόσο καιρό θα φιλοξενηθούν εκεί τα μωρά οπότε ας διαμορφώσω ένα όμορφο περιβάλλον , λιτό πάντα χωρίς πολλά πολλά αλλά δεν θέλω να το κάνω γεννήστρα καθαρά ,να νιώθουν λίγο άνετα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 2 Απριλίου 2016 Author #11 Share 2 Απριλίου 2016 Πλέον είναι ξεκάθαρο πως οι γονείς κυνηγούν τον 1ο μικρό μου διαρκώς για να τον διώξουν. Δεν είναι πια επιθυμητός ο φάτσας εκεί μέσα. Θα φύγω σε λίγο να πάω να του πάρω ένα σπίτι. Θα κάνω update αργότερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 2 Απριλίου 2016 Author #12 Share 2 Απριλίου 2016 Tελικά , πήρα ένα 60 λίτρα, με φιλτρο, θερμοστάτη και μία led λάμπα μικρή. Νομίζω είναι υπεραρκετό. Είναι βέβαια Plexiglass αλλά whocares... Ερώτηση. 2-3 μακαρόνια σε συνδιασμό με το νερό του ενυδρείου αρκούν για να το μπολιάσω; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 2 Απριλίου 2016 #13 Share 2 Απριλίου 2016 Εεε βαλε μια 10αρια μακαρονια!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 2 Απριλίου 2016 #14 Share 2 Απριλίου 2016 κάτι που έχω κάνει εγώ είναι να βάζω το άστρωτο φίλτρο να δουλέψει σε στρωμένο ενυδρείο για μια μέρα.... μου δούλεψε μια χαρά. βέβαια καλώ είναι να το επιβεβαι'ωσει και κάποιος άλλος για την ορθωτητά του Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 2 Απριλίου 2016 #15 Share 2 Απριλίου 2016 Εγω θα εκεγα να βγαλεις λιγο μακαρονι απο το άστρωτο φιλτρο και να το κανεις τραμπα με το στρωμένο!!! Τοσο απλο!!! Και εισαι σιγουρος !!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 2 Απριλίου 2016 #16 Share 2 Απριλίου 2016 ναι ναι πράγματι σωστό και απλό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 2 Απριλίου 2016 Author #17 Share 2 Απριλίου 2016 Δυστυχώς το ενυδρείο είναι τουλάχιστον αστείο Με ένα φίλτρο που δεν μεταφέρεται είναι ενσωματωμένο και 1 πολύχρωμη λάμπα ροζ πράσινη κλπ χαχαχ είναι λιγάκι τσίρκο. Θα την κάνει την δουλειά όμως μέχρι να βρουν κανονικό σπιτάκι. Σκέφτομαι να κάνω το εξής. Αύριο επειδη θα κάνω αλλαγή νερού στο κανονικό. Θα πάρω το νερό και θα το βάλω στην "γεννήστρα". Θα το βάλω να τρέξει με άνθρακα 1-2 μέρες και ταυτόχρονα θα ξεκινήσω βακτήρια.Θα του βάλω και 4-5 μακαρόνια και νομίζω θα είναι έτοιμο. Θα ενισχύσω δηλαδή με βακτήρια κλπ. Μόνο βαμβάκι είχε μέσα αυτό το φίλτρο δυστυχώς. Μάλλον πρέπει να πάρω κάποιο υλικό να του βάλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 2 Απριλίου 2016 #18 Share 2 Απριλίου 2016 (edited) Λοιπον βαζεις νερο μεσα 80% φρέσκο με αντιχλωριο βαζεις θερμοστάτη και κυκλοφοριτη σε λειτουργία για να αρχίσει να αποκτά θερμοκρασία το ενυδρείο... με αφού εχει πιασει θερμοκρασία βαζεις τα μακαρονια οσα μπορεις απο το στρωμένο... αν εχεις και καινούργια βαλε και αυτα για να αποκτήσουν βιολογία συμπλήρωσε το 20% απο το νερο του υπάρχοντος ενυδρειου βαλε βακτήρια αραιωμένα σε νερο ριχτα αστο 5 λεπτα και βαλε τα νεογέννητα!!! Easy busy!!! Έγινε επεξεργασία 2 Απριλίου 2016 - Irakles Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 2 Απριλίου 2016 Author #19 Share 2 Απριλίου 2016 ΄Όλα αυτά με την βασική προυπόθεση να τα πιάσω Ωραία λοιπόν..ας ελπίσουμε κιόλας πως θα ζήσουν και δεν θα επηρεαστούν από την αλλαγή του χώρου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 2 Απριλίου 2016 #20 Share 2 Απριλίου 2016 (edited) Για αυτο σου λεω οσο πιο πολυ μακαρονι και 20% παλιο νερο για μην αλλαξουν οι παράμετροι του νερου... θα ειναι σαν αλλαγη μηνιαία!!! Ρουφα τα με το λαστιχο σε ενα αλλο δοχείο... ποσο ειναι σε μεγεθος??? Έγινε επεξεργασία 2 Απριλίου 2016 - Irakles Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 2 Απριλίου 2016 #21 Share 2 Απριλίου 2016 100% απο το παλιο ενυδρειο νερο και εναν θερμοστατη. Παιρνεις μακαρονι απο το στρωμενο και γεμιζεις το αστρωτο. Παιρνεις καινουριο μακαρονι και βαζεις στο στρωμενο. Send from the heart of the Amazonas 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 2 Απριλίου 2016 #22 Share 2 Απριλίου 2016 (edited) Θοδωρή αν εχει επιβαρυμενο νερο με ταισματα για τα μικρά γιατι μην κανει και μια αλλαγη νερού?? Ετσι θα εχει περισσότερο χρόνο για την επόμενη αλλαγή... και θα ταΐζει ποο ανετα τα μικρα... εεε οχι λες ??? Έγινε επεξεργασία 2 Απριλίου 2016 - Irakles Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 3 Απριλίου 2016 Author #23 Share 3 Απριλίου 2016 O Θοδωρής λόγω της ευαισθησίας των μικρών προτείνει αυτό το σύστημα. Τα μικρά δεν έχουν ζήσει ποτέ πουθενά αλλού και πιθανόν μία αλλαγή να είναι επώδυνη. Επειδή βιολογικό υλικό δεν έχω και σιγά σιγά πρέπει να ξεκινήσω την διαδικασία. Σήμερα θα κάνω αλλαγή νερού από το μεγάλο οπότε θα βάλω νερό στη γεννήστρα και θα ξεκινήσω ταυτόχρονα φίλτρανση με άνθρακα , βαμβάκι και βακτήρια. Δευτέρα θα πάρω βιολογικό υλικό , θα βάλω θα μπολιάσω και μετά θα είναι έτοιμο. Θα πιάσω τον μικρό από την 1η γέννα και θα είναι ο 1ος που θα μεταφέρω. Σε λίγες μέρες θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 3 Απριλίου 2016 #24 Share 3 Απριλίου 2016 Νερο με διαφορετικες συνθηκες απο το υπαρχουν μπορει να αποβει μοιραιο. Το πρωτο νερο που θα μπει θα πρεπει να ειναι αποκλειστικα του ενυδρειου. Send from the heart of the Amazonas 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 7 Απριλίου 2016 #25 Share 7 Απριλίου 2016 Τελικα το επιασες ή ακομα κυνηγας? Τα ατιμα ή θα μπαινουν μονα τους στην αποχη ή θα εξαφανιζονται..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος