Jump to content

Recommended Posts

Καλησπέρα αγαπητοί και αγαπητές :geek: ,

θα σας μιλήσω για κάτι παράξενο που συμβαίνει στο 126 λίτρων ενυδρείο μου. :mellow:

Είμαι σε φάση στρωσίματος εδώ και 4 βδομάδες. Κάνω χρήση βακτηρίων αλλά έχω και 2 χρυσόψαρα comet για να βοηθήσω την όλη διαδικασία. Αυτές τις μέρες η αμμωνία μου είναι στα 0,5 mg/l, τα νιτρώδη μου ανέβηκαν επιτέλους στο 1 mg/l και τα νιτρικά μου είναι 0. (Κάνω δύο αλλαγές νερού την εβδομάδα στο 30% και ταίζω 2 φορές την μέρα με flakes και ενίοτε με σπιρουλίνα).

Όταν με το καλό ολοκληρωθεί ο κύκλος θα το κάνω κοινωνικό το ενυδρειάκι μου με guppies, mollies, ξιφοφόρους και κανένα σαλιγκαράκι. :bigemo_harabe_net-66:  Επιπλέον αποφάσισα όταν θα έρθουν αυτά τα ψάρια να βάλω και σε γυάλινα βαζάκια μέσα στο ενυδρείο πολύ εύκολα φυτά με ελάχιστες απαιτήσεις (το είδα στο youtube χομπίστα και μου άρεσε πάρα πολύ).

Μέχρι να στρώσει όμως πειραματίζομαι πάρα πολύ με το όλο θέμα της διακόσμησης. Μου αρέσουν γενικά οι πέτρες και τελικά έβαλα κάποια καθαρά σκληρά μάρμαρα (από οικογενειακή επιχείρηση). Παρατήρησα πολύ το ph για 2 εβδομάδες και είναι σταθερό στο 7,8, οπότε κατέληξα στο ότι είναι safe επιλογή.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Κάποια στιγμή επισκέφτηκα φίλο ο οποίος έχει τεχνιτή λιμνούλα και αφού του παίνεψα μια πολύ όμορφη πέτρα (38 cm ύψος)  επέμενε να την πάρω για το ενυδρείο. :waaa: Δυστυχώς δεν το σκέφτηκα πολύ και την πήρα, την έβρασα, την έτριψα και την έβαλα μέσα (αμέσως μετά από αλλαγή νερού). Είχα παρατηρήσει ότι ακόμα μετά και από τόσο καθάρισμα είχαν μείνει κάποιες έντονες πράσινες κυλίδες σε κάποια σημεία αλλά σκέφτηκα ότι σίγουρα άλγη δεν θα μπορούσε να είχε παραμείνει μετά από τόσο τρίψιμο και ότι ίσως ήταν και κάποιο στοιχείο που να μπορούσε να βοηθήσει και στο στρώσιμο :( .

Μετά από 2 μέρες μπαίνω στο υπνοδωμάτιο (που είναι και το ενυδρείο) και μύριζε κάτι άσχημα. Δεν μπορώ να το περιγράψω αλλά παρέπεμπε σε στιφή μυρωδιά κλεισούρας. Τελικά προερχόταν από το ενυδρείο και αφού έβγαλα και μύρισα ένα ένα κάθε πέτρα :bleh: , η μυρωδιά προερχόταν από την "λιμνήσια". Την έβγαλα προφανώς και έκανα αλλαγή νερού γύρω στο 50%. 3 Μέρες μετά η μυρωδιά ακόμα υπάρχει αλλά σε ελάχιστο βαθμό και μόνο αν πας ακριβώς πάνω από το ενυδρείο. Παρακάτω σας επισυνάπτω φωτό από την τωρινή κατάσταση του ενυδρείου, δυστυχώς δεν έβγαλα με την πέτρα του σκανδάλου (κυριολεκτικά όμως).

Θα το εκτιμούσα πραγματικά πάρα πολύ αν μου λέγατε καμιά ιδέα σχετικά με το τι ακριβώς έγινε...

Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

Υ.Γ.: τα ψάρια είναι απολύτως καλά και δεν άλλαξε καθόλου η συνηθισμένη συμπεριφορά τους.

post-62170-0-33432700-1459288856_thumb.jpg

post-62170-0-10263300-1459288865_thumb.jpg

To ενυδρειο ειναι ανοιχτο; Δηλαδη χωρις καπακι; Αν ναι, υπαρχει περιπτωση να ειναι απο την υγρασια που ελευθερωνεται στο δωματιο, ειδικα αν αυτο ειναι κλειστο. Αλλιως μου ερχεται και στο μυαλο η αμμωνια. Δεν νομιζω να φταει η πετρα.

Υ.Γ. Τα ζωντανα που ζουν στην αμμωνια και στα νιτρωδη δεν μπορει να ειναι καλα!

• Like 1

Και εμενα αμμωνια μου κανει...

Μυριζει σαν αυγουλιλα καπως...

Παντως τα ψαρακια εχουν πιασει μια γωνια(μπορει να ετυχε στην φωτο)..

Οπως ασχετο αλλα δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να εχεις τοσο μεγαλα κομματια πετρας στο ενυδρειο...

Ακομα και αν υποθεσουμε οτι σου αρεσει σου κοβει πολλα λιτρα....

Συμφωνω με του προλαλησαντες!!! Θα συνηστουσα να βρεις λιγο μπολι για να σταματησει ο "βασανισμος" των χρυσοψαρων μια ωρα αρχιτερα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...