Safarpn 26 Απριλίου 2016 Author #126 Share 26 Απριλίου 2016 Η τύρφη δε νομίζω να φταίει. Είναι καθαρή (χωρίς χημικα, λιπάσματα κτλ) και αποστειρωμένη όπως μου είπε ο φίλος που μου την έδωσε. Έτσι την παίρνουν πριν τις βάλουν διάφορες προσμίξεις για να την πουλήσουν. Δεν την πουλάνε έτσι σκέτη, εξυπηρέτηση μου έκανε και μου έδωσε. Πέρα από αυτό, πριν την χρησιμοποιήσω, βάζω την ποσότητα που χρειάζομαι στο φούρνο στους 210 βαθμούς για 40 λεπτά για να σκοτωθεί οποιοσδήποτε ζωντανός παθογονος) οργανισμος ενδεχομένως υπάρχει μέσα που μπορεί να βλάψει τα ψάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 26 Απριλίου 2016 #127 Share 26 Απριλίου 2016 (edited) Η τύρφη δε νομίζω να φταίει. Είναι καθαρή (χωρίς χημικα, λιπάσματα κτλ) και αποστειρωμένη όπως μου είπε ο φίλος που μου την έδωσε. Έτσι την παίρνουν πριν τις βάλουν διάφορες προσμίξεις για να την πουλήσουν. Δεν την πουλάνε έτσι σκέτη, εξυπηρέτηση μου έκανε και μου έδωσε. Πέρα από αυτό, πριν την χρησιμοποιήσω, βάζω την ποσότητα που χρειάζομαι στο φούρνο στους 210 βαθμούς για 40 λεπτά για να σκοτωθεί οποιοσδήποτε ζωντανός παθογονος) οργανισμος ενδεχομένως υπάρχει μέσα που μπορεί να βλάψει τα ψάρια. Και που ξερεις τι δημιουργειται εκει μεσα μετα το ψησιμο? Ενταξει παθογονα πες οτι δεν εχει αλλα η συσταση της παραμενει ιδια? Μηπως καποια στοιχεια μεταβαλονται και αλλαζουν συσταση? Αυτος που στο ειπε το εχει μελετησει αρκετα? Πως το συμπερανε οτι ειναι ενταξει? Ρε φιλε σοβαρα τωρα,ζουμε στο 2016 χρονια μετα Χριστο και ψηνεις χωμα στο φουρνο για να φιλτραρεις το νερο του ενυδρειου? Πηγαινε παρε ενυδρειακη χιλιες φορες και καλυτερα να την χρησιμοποιεις περισσοτερες φορες παρα μια και να την πετας.Και φυσικα καλα κανεις και την πετας γιατι αυτη αν μεινει βρεγμενη για 15 ημερες θα γεμισει σκουληκια (και ας εχει ψηθει στους 200) ενω η ενυδρειακη θα αργησει πολυ περισσοτερο,ΑΝ βγαλει τελικα κατι που δεν νομιζω. Έγινε επεξεργασία 26 Απριλίου 2016 - argy1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 26 Απριλίου 2016 #128 Share 26 Απριλίου 2016 Πανο,χωρις να θελω να σε στεναχωρησω αλλα συμφωνω με τον Μιχαλη. Αυτη τη στιγμη παιζεις με ενα υλικο που δεν ξερεις τι μπορει να προκαλεσει στα ψαρια σου επειδη βγηκε καποιος και ειπε οτι την χρησιμοποιει. Καθεσε και ρισκαρεις την υγεια των ψαριων σου για να σου βγει πιο φθηνα. Καθεσε και ψηνεις τυρφη στο φουρνο και ταλαιπωρισε χωρις και παλι να εισαι 100% σιγουρος οτι ολα ειναι καλα. Εχασες ενα ψαρι που μπορει να προηλθε απο αυτο αλλα μπορει και οχι.Αν χρησιμοποιουσες ενυδρειακη τυρφη,δεν θα ειχες την απορια αν φταιει αυτη η οχι. Προσωπικα,δεν θα το ρισκαρα και αν δεν ειχα χρηματα για ενυδρειακη τυρφη,τοτε θα αφηνα τα ψαρια σε νερο βρυσης η θα επαιρνα α/ο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 26 Απριλίου 2016 Author #129 Share 26 Απριλίου 2016 Το περίμενα οτι θα γίνει αυτό και θα ρίξετε ευθύνη στη συγκεκριμένη τύρφη. Η τύρφη είναι αποστειρωμένη και την έχω ψάξει καλά τη δουλειά. Δε στηρίχτηκα μόνο στα λόγια κάποιου, δεν είμαι τόσο επιπόλαιος. Το ψήσιμο φίλε Μιχάλη οχι, δε μπορεί να δημιουγήσει κανένα πρόβλημα στη σύσταση. Ζούμε στο 2016 μετά Χριστό φίλε Μιχάλη και ναι, ψήνουμε χώμα για να φιλτράρουμε το νερό μας γιατί αυτό θα κάνει καλό στους οργανισμούς που φιλοξενούμε με ποικίλους τρόπους. Το ψήσιμο δηλαδή μας μάρανε; οτι και οι υπόλοιποι στο έτος 2016 φιλτράρουν το νερό με χώμα (γιατί και η ενυφδρειακή τύρφη χώμα είναι) δε σου λεει κάτι; Οτι άλλοι ρίχνουν Βότκα στο θαλασσινό δε σου λέει κάτι; Δηλαδή τόσο πίσω είμαι εγώ; εν πάσει περιπτώσει ο κάθε ένας κάνει οτι κρίνει σωστό για τα ψάρια του αφού πρώτα έχει ψάξει το θέμα. Εγω το έχω ψάξει και την κηπουρική τύρφη και θα συνεχίσω να τη χρησιμοποιώ. Δεν είναι ένας που την χρησιμοποιεί αλλά πάρα πολλοί χομπίστες καιρό τώρα. Την καλημέρα μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 26 Απριλίου 2016 #130 Share 26 Απριλίου 2016 Εγω εγραψα σοβαρολογοντας μεν αλλα με χιουμοριστικη διαθεση,κατι το οποιο μαλλον δεν φανηκε για βλεπω οτι με ειρωνευσαι. Σου ζητω συγνωμη απο την μερια μου,δεν θα πω κατι αλλο πανω στο θεμα της τυρφης,ο καθε ενας κανει αυτο που θεωρει σωστο,καλη συνεχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 26 Απριλίου 2016 Author #131 Share 26 Απριλίου 2016 Και που ξερεις τι δημιουργειται εκει μεσα μετα το ψησιμο? Ενταξει παθογονα πες οτι δεν εχει αλλα η συσταση της παραμενει ιδια? Μηπως καποια στοιχεια μεταβαλονται και αλλαζουν συσταση? Αυτος που στο ειπε το εχει μελετησει αρκετα? Πως το συμπερανε οτι ειναι ενταξει? Ρε φιλε σοβαρα τωρα,ζουμε στο 2016 χρονια μετα Χριστο και ψηνεις χωμα στο φουρνο για να φιλτραρεις το νερο του ενυδρειου? Πηγαινε παρε ενυδρειακη χιλιες φορες και καλυτερα να την χρησιμοποιεις περισσοτερες φορες παρα μια και να την πετας.Και φυσικα καλα κανεις και την πετας γιατι αυτη αν μεινει βρεγμενη για 15 ημερες θα γεμισει σκουληκια (και ας εχει ψηθει στους 200) ενω η ενυδρειακη θα αργησει πολυ περισσοτερο,ΑΝ βγαλει τελικα κατι που δεν νομιζω. Μιχάλη, ΑΥΤΟ λέγεται ειρωνεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 26 Απριλίου 2016 #132 Share 26 Απριλίου 2016 Μιχάλη, ΑΥΤΟ λέγεται ειρωνεία. Εγω εγραψα σοβαρολογοντας μεν αλλα με χιουμοριστικη διαθεση,κατι το οποιο μαλλον δεν φανηκε για βλεπω οτι με ειρωνευσαι. Σου ζητω συγνωμη απο την μερια μου,δεν θα πω κατι αλλο πανω στο θεμα της τυρφης,ο καθε ενας κανει αυτο που θεωρει σωστο,καλη συνεχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 26 Απριλίου 2016 #133 Share 26 Απριλίου 2016 Τι άλλο θα διαβάσω, η τύρφη κηπουρικής αν μείνει βρεγμένη για 15 ημέρες θα βγάλει σκουλήκια, ενώ η ενυδρειακή όχι , για πιο λόγο ; η ενυδρειακή έχει εντομοκτόνα μέσα ; ή έχει αλλά χημικά για να μη σκουληκιάζει ; Το έκανε κάποιος και συνέβη αυτό ; Γιατί εγώ που έχω χρησιμοποιήσει και τα 2 είδη δεν είδα καμία διαφορά, ειδικά στο σκουλήκιασμα. Και αφού είσαστε τόσο σίγουροι , μήπως ξέρετε την επεξεργασία που γίνεται στην ενυδρειακή για να γίνει πελετ ; Γιατί από όσο ξέρω και έχω διαβάσει , γενικά οι τρόποι απολύμανσης είναι συγκεκριμένοι, με θερμότητα με έκθεση στον Ήλιο με ακτινοβολία και με χημικά αν η ενυδρειακή τύρφη έχει απολυμανθεί με χημικά , τη κάτσαμε τη βάρκα, αν με ακτινοβολία , και πάλι τη κάτσαμε, γιατί με ακτινοβολία δεν αποστειρώνουμε οργανικές ουσίες αλλά θα τη πληρώναμε χαβιάρι άρα ή στον Ήλιο ή με θερμότητα ή καθόλου η τύρφη όμως έτσι και αλλιώς , στην αρχικής της μορφή είναι σαν λάσπη, άρα με κάποιο τρόπο πρέπει να στεγνώσει , για αυτό ή θα εκτεθεί στον Ήλιο (από τα καλύτερα μικροβιοκτόνα) ή θα μπει σε φούρνους , και η ενυδρειακή με συμπίεση θα γίνει πελετ. Καλό είναι να διαβάζουμε να μαθαίνουμε πως γίνονται κάποιες διαδικασίες, γιατί σίγουρα μερικές δεν μπορούμε να τις κάνουμε εμείς, όπως να πάμε σε ένα χωράφι ή σε ένα έλος και να σκάψουμε να μαζέψουμε τύρφη, ψάχνουμε, διαβάζουμε , και μαθαίνουμε, και μετά πουλάμε μούρη Δείτε τώρα πως μαζεύουν τη τύρφη 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 26 Απριλίου 2016 Author #134 Share 26 Απριλίου 2016 +10000000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 26 Απριλίου 2016 #135 Share 26 Απριλίου 2016 Τι άλλο θα διαβάσω, η τύρφη κηπουρικής αν μείνει βρεγμένη για 15 ημέρες θα βγάλει σκουλήκια, ενώ η ενυδρειακή όχι , για πιο λόγο ; η ενυδρειακή έχει εντομοκτόνα μέσα ; ή έχει αλλά χημικά για να μη σκουληκιάζει ; Το έκανε κάποιος και συνέβη αυτό ; Γιατί εγώ που έχω χρησιμοποιήσει και τα 2 είδη δεν είδα καμία διαφορά, ειδικά στο σκουλήκιασμα. Και αφού είσαστε τόσο σίγουροι , μήπως ξέρετε την επεξεργασία που γίνεται στην ενυδρειακή για να γίνει πελετ ; Γιατί από όσο ξέρω και έχω διαβάσει , γενικά οι τρόποι απολύμανσης είναι συγκεκριμένοι, με θερμότητα με έκθεση στον Ήλιο με ακτινοβολία και με χημικά αν η ενυδρειακή τύρφη έχει απολυμανθεί με χημικά , τη κάτσαμε τη βάρκα, αν με ακτινοβολία , και πάλι τη κάτσαμε, γιατί με ακτινοβολία δεν αποστειρώνουμε οργανικές ουσίες αλλά θα τη πληρώναμε χαβιάρι άρα ή στον Ήλιο ή με θερμότητα ή καθόλου η τύρφη όμως έτσι και αλλιώς , στην αρχικής της μορφή είναι σαν λάσπη, άρα με κάποιο τρόπο πρέπει να στεγνώσει , για αυτό ή θα εκτεθεί στον Ήλιο (από τα καλύτερα μικροβιοκτόνα) ή θα μπει σε φούρνους , και η ενυδρειακή με συμπίεση θα γίνει πελετ. Καλό είναι να διαβάζουμε να μαθαίνουμε πως γίνονται κάποιες διαδικασίες, γιατί σίγουρα μερικές δεν μπορούμε να τις κάνουμε εμείς, όπως να πάμε σε ένα χωράφι ή σε ένα έλος και να σκάψουμε να μαζέψουμε τύρφη, ψάχνουμε, διαβάζουμε , και μαθαίνουμε, και μετά πουλάμε μούρη Δείτε τώρα πως μαζεύουν τη τύρφη Πως γινεται ολοι να φευγεται και μολις δειτε ενα θεμα που παει να ξεφυγει λιγο, μας ξαναθυμαστε και γραφετε στο συγκεκριμενο...αυτο με ξεπερναει...και μετα εμεις εδω πουλαμε μουρη... Ασε τις ειρωνιες στην ακρη παλι, ακομα δεν ηρθες...η μαλλον δεν εφυγες ποτε...καποιοι ολο λογια ειστε...Καλο Πασχα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 26 Απριλίου 2016 #136 Share 26 Απριλίου 2016 Δεν φταιει η τυρφη κατα την γνωμη μου αν και εγω τις φοβαμαι τις ακατεργαστες.. Ολοι γνωριζουμε πως ειναι βαλσαμο για τα ψαρια ακομα και αυτες... Οι μεταβολες στο πεχα ειναι μικρες οπως τις κανεις και προσεκτικες απο οτι εχω καταλαβει... Θα κλεισω πιο πολυ στην γνωμη των παιδιων που υποστηριξαν οτι το ψαρι ειχε καποιο προβλημα ηδη.. Μπορει να στρεσαριστηκε απο τα αλλα δυο που μπορει και να σου βγουν ζευγαρι στη διαδρομη... Επισης για το hih οφειλεται περισοτερο σε κακη διατροφη απο οτι σε ποιοτητα νερου... Η δευτερη επιβαρυνει την ασθενεια.. Δεν γνωριζω αν χρησιμοποιεις ανθρακα που και αυτος τη επιβαρυνει... Παντως μην αγχωνεσαι τετοια επεξεργασια στο νερο και πολυ πιο βαρβαρη απο εσενα κανω χρονια με μιδαμινες απωλειες.. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 26 Απριλίου 2016 Author #137 Share 26 Απριλίου 2016 Δε το κάνεις αντιγραφή καλύτερα στο άλλο θέμα που έχω ανοίξει για να το συζητήσουμε εκεί;....θέλω να απαντησω και αν το κάνω εδώ θα το κάψω το θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 26 Απριλίου 2016 #138 Share 26 Απριλίου 2016 Τι άλλο θα διαβάσω, η τύρφη κηπουρικής αν μείνει βρεγμένη για 15 ημέρες θα βγάλει σκουλήκια, ενώ η ενυδρειακή όχι , για πιο λόγο ; η ενυδρειακή έχει εντομοκτόνα μέσα ; ή έχει αλλά χημικά για να μη σκουληκιάζει ; Το έκανε κάποιος και συνέβη αυτό ; Γιατί εγώ που έχω χρησιμοποιήσει και τα 2 είδη δεν είδα καμία διαφορά, ειδικά στο σκουλήκιασμα. Και αφού είσαστε τόσο σίγουροι , μήπως ξέρετε την επεξεργασία που γίνεται στην ενυδρειακή για να γίνει πελετ ; Γιατί από όσο ξέρω και έχω διαβάσει , γενικά οι τρόποι απολύμανσης είναι συγκεκριμένοι, με θερμότητα με έκθεση στον Ήλιο με ακτινοβολία και με χημικά αν η ενυδρειακή τύρφη έχει απολυμανθεί με χημικά , τη κάτσαμε τη βάρκα, αν με ακτινοβολία , και πάλι τη κάτσαμε, γιατί με ακτινοβολία δεν αποστειρώνουμε οργανικές ουσίες αλλά θα τη πληρώναμε χαβιάρι άρα ή στον Ήλιο ή με θερμότητα ή καθόλου η τύρφη όμως έτσι και αλλιώς , στην αρχικής της μορφή είναι σαν λάσπη, άρα με κάποιο τρόπο πρέπει να στεγνώσει , για αυτό ή θα εκτεθεί στον Ήλιο (από τα καλύτερα μικροβιοκτόνα) ή θα μπει σε φούρνους , και η ενυδρειακή με συμπίεση θα γίνει πελετ. Καλό είναι να διαβάζουμε να μαθαίνουμε πως γίνονται κάποιες διαδικασίες, γιατί σίγουρα μερικές δεν μπορούμε να τις κάνουμε εμείς, όπως να πάμε σε ένα χωράφι ή σε ένα έλος και να σκάψουμε να μαζέψουμε τύρφη, ψάχνουμε, διαβάζουμε , και μαθαίνουμε, και μετά πουλάμε μούρη Δείτε τώρα πως μαζεύουν τη τύρφη Η καθε εταιρια οπως η sera για παραδειγμα δεν θα ρισκαρε να παει φυλακη ή να κλεισει επειδη στο προιον της βρεθηκε "κατι" Περνουν συγκεκριμενους ελεγχους και προτυπα για να παρουν πιστοποιηση και αδεια για το συγκεκριμενο προιον που πουλανε,και δεν θα ρισκαραν αλλα ουτε θα μας πουν και την μεθοδο που ακολουθουν,δεν ειναι "Τακης" αλλα μεγαλες εταιρειες με πολυετη εμπειρια στο χωρο και αναγνωρηση. Ο καθε γεωπονος/κηπουρος ή οτι αλλο θες τωρα,δεν τον νοιαζει αν εχει μεσα το κ$λοχωμα μαγνησιο,σουφλιδιο,θειο,παντοφλες κτλ. Γιατι πολυ απλα το θελει για τις γλαστρες του!! Εσυ τωρα αν θες οικονομια μπορεις να βαλεις οτι θες στα ψαρια σου,εγω δεν το ρισκαρω! Και αν νομιζεις οτι εισαι εξυπνος και κανεις οικονομια καιγοντας μια ωρα στους 200+ βαθμους τον φουρνο σου για να αποστειρωσεις χωμα,τοτε μαλλον καποιος αλλος πληρωνει την δεη αντι για εσενα. Και εν παση περιπτωση μπορεις να κανεις οτι θες και περαστικα σου,για να ξεκινησω να γραψω κατι πρεπει να εχω την ορεξη για το θεμα και να γουσταρω να μιλησω με το ατομο που το ξεκινησε,εδω κατι στραβωσε και αφου ζητησα την συγνωμη μου,ειπα δεν θα ξαναγραψω.Βρηκες ομως την ευκαιρια να ερθεις να υποστηριξεις την τσιπια σου και εδω και να μου πεις οτι πουλαω μουρη στους φιλους και στους ανθρωπους που μιλαμε καθημερινα και μοιραζομαστε εμπειριες πανω σε αυτο που γουσταρουμε. Δεν πουλησα μουρη σε κανενα,ισως μιλησα ειρωνικα στον Παναγιωτη και επειδη δεν ειχα αυτη την προθεση ζηταω συγνωμη για μια ακομη φορα.Οπως θα του το ελεγα "πειραζοντας τον" απο κοντα και δεν θα με παρεξηγουσε ετσι πιστεψα οτι θα γινοταν και εδω.Εξαλου τον θεωρω ανθρωπο με ιδιαιτερο χιουμορ. Για το θεμα μεταφορων,καθαρισμου κτλ θα τα φτιαξουν τα παιδια,εγω δεν εχω δικαιοδοσια εδω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos3 27 Απριλίου 2016 #139 Share 27 Απριλίου 2016 Βρηκες ομως την ευκαιρια να ερθεις να υποστηριξεις την τσιπια σου και εδω και να μου πεις οτι πουλαω μουρη στους φιλους και στους ανθρωπους που μιλαμε καθημερινα και μοιραζομαστε εμπειριες πανω σε αυτο που γουσταρουμε. Καλημέρα φίλε argy1 (Μιχάλης αν δεν κάνω λάθος). Διάβασα το παραπάνω post και δεν καταλαβαίνω πώς εννοείς τη λέξη "τσιπιά". Μου το εξηγείς σε παρακαλώ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 27 Απριλίου 2016 #140 Share 27 Απριλίου 2016 @manos3 Αν εχεις να μας πεις κατι επι του θεματος θα χαρουμε να το διαβασουμε για οτιδηποτε αλλο υπαρχουν τα προσωπικα μηνυματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 27 Απριλίου 2016 #141 Share 27 Απριλίου 2016 Παιδια....χαλαρωστε λιγο. Το θεμα αρχιζει και μυριζει μπουρλοτο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος