Jump to content

Γέννα σε μία πολυτελή φυλακή

Recommended Posts

Γέννα σε μία πολυτελή φυλακή...

Πόσο μεγάλη είναι η χαρά ενός χομπίστα όταν τα ψαράκια του τον ανταμοίβουν με πολλά πολλά μωρά; Πόσο μεγάλη ήταν η δικιά σας , η δικιά μου αλλά και των επόμενων που θα ασχοληθούν με ένα ενυδρείο;

Κάπου εδώ με πιάνει μία τάση φιλοσόφισης της δημιουργίας της ζωής σε ένα ελεγχόμενο-εργαστηριακού τύπου-πολυτελούς φυλακής γυάλα η οποία στο 99,9% χρησιμοποιείται για διακοσμητικούς λόγους και κοσμεί ένα σαλόνι, δωμάτιο, κουζίνα.

Μου δημιουργείται μία αίσθηση ως προς την ματαιότητα της ζωής αυτής. 

Αν υποθέσουμε πως όλα στην φύση λειτουργούν και συνεργούν αρμονικά, σε μία αλυσίδα της οποίας ο κάθε κρίκος παίζει ξεχωριστό ρόλο και η παραμικρή μεταβολή της επιφέρει καταστροφές όπως ο αφανισμός ειδών, τότε μπορούμε να πούμε πως η κάθε ζωή και το κάθε μέλος αυτής της φύσης γεννιέται και έχει στόχο και σκοπό μέχρι να πεθάνει. Για εμένα προσωπικά είναι η διαιώνιση του είδους αλλά και η συμμετοχή στην τροφική αλυσίδα και η διατήρηση των ισορροπιών.

Αν λοιπόν καταλήξουμε, πως τα πάντα , οτιδήποτε γεννιέται και είναι μέλος της φύσης συνεισφέρει ενεργά σε αυτήν και κατά συνέπεια και στον ίδιο τον άνθρωπο , τότε ποιος ο σκοπός και ο στόχος των μωρών που φέρνουμε εμείς οι ίδιοι μέσα σε αυτή την πολυτελή φυλακή; 

Στις περισσότερες των περιπτώσεων αν όχι σε όλες, οι ζωές αυτές θα συνεχίσουν να υφίστανται σε ένα άλλο ενυδρείο και μετά σε ένα άλλο και πάει λέγοντας. 

Μπορεί να πει κάποιος, ναι οκ αλλά το είδος αναπαράγεται άρα και διαιωνίζεται; Νομίζω όμως πως η διαιώνιση του είδους αφορά μόνο την αναπαραγωγή σε φυσικό περιβάλλον όπου εκεί είναι χρήσιμη.

Οπότε μήπως πράγματικα υπάρχει μία ματαιότητα σε αυτή την γέννηση; Η μόνο εγώ φόρεσα τα φιλοσοφικά γυαλιά;

• Like 2

Ειναι κριση συνειδησης,θα σου περασει με τον καιρο.

• Like 3

Ειναι κριση συνειδησης,θα σου περασει με τον καιρο.

Kρίση συνέιδησης ως προς αυτό που κάνω , την ενασχόληση δηλαδή όχι. Εγωισμός όμως ίσως ναι.

Μπορεί όλοι να το ξέρουμε πως αυτό ισχύει αλλά ο εγωισμός μας , μας κάνει να συνεχίζουμε επειδη αυτό που κάνουμε μας αρέσει.

Και όταν όλα φτιαχτούν με τις λιγοστές μας γνώσεις και φαντάζουν ιδανικά στα μάτια μας για τους οργανισμούς που φιλοξενούμε , τότε η ματαιότητα και η συνείδηση μπαίνουν σε 2η μοίρα ;)

Όπως και να το κάνουμε, πτυχία να πάρουμε, εκατομμύρια να διαθέσουμε, η φύση δεν αντιγράφεται και δεν προσομειώνεται στο 100% της.

Kρίση συνέιδησης ως προς αυτό που κάνω , την ενασχόληση δηλαδή όχι. Εγωισμός όμως ίσως ναι.

Μπορεί όλοι να το ξέρουμε πως αυτό ισχύει αλλά ο εγωισμός μας , μας κάνει να συνεχίζουμε επειδη αυτό που κάνουμε μας αρέσει.

Και όταν όλα φτιαχτούν με τις λιγοστές μας γνώσεις και φαντάζουν ιδανικά στα μάτια μας για τους οργανισμούς που φιλοξενούμε , τότε η ματαιότητα και η συνείδηση μπαίνουν σε 2η μοίρα ;)

Όπως και να το κάνουμε, πτυχία να πάρουμε, εκατομμύρια να διαθέσουμε, η φύση δεν αντιγράφεται και δεν προσομειώνεται στο 100% της.

Συμφωνω,το ιδιο πραγμα λεμε.

Να με κλειναν και μενα σε μια πολυτελη φυλακη,να μην με νοιαζει τιποτα με τα καλυτερα μου και οποτε θελω να ζευγαρωνω και ας μην ηταν 100% προσομειωση της φυσης μου :P

• Like 1

Να με κλειναν και μενα σε μια πολυτελη φυλακη,να μην με νοιαζει τιποτα με τα καλυτερα μου και οποτε θελω να ζευγαρωνω και ας μην ηταν 100% προσομειωση της φυσης μου :P

Ανθρώπινα πάθη και ηδονές :P :P :P

Με αυτους ψηλα που μπλεξαμε ολοι φυλακη θα παμε,οποτε καλυτερα η πολυτελης φυλακη ^_^

Φίλε kosmas, μάλλον ήδη ζούμε σε μια τέτοια φυλακή (που για τους περισσότερους δεν είναι πολυτελή), και σίγουρα τα τέσσερα ντουβάρια του διαμερίσματος, δεν προσομοιώνουν το φυσικό μας περιβάλλον. Ίσως γι'αυτό ακόμα και το θέμα του ζευγαρώματος τραβάει τα ζόρια του.  :D

• Like 2

Φίλε kosmas, μάλλον ήδη ζούμε σε μια τέτοια φυλακή (που για τους περισσότερους δεν είναι πολυτελή), και σίγουρα τα τέσσερα ντουβάρια του διαμερίσματος, δεν προσομοιώνουν το φυσικό μας περιβάλλον. Ίσως γι'αυτό ακόμα και το θέμα του ζευγαρώματος τραβάει τα ζόρια του.  :D

Πολύ καλό και επίκαιρο!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...