Jump to content

Safarpn.....Αμερικανιές!

Safarpn

Recommended Posts

Γενική κατηγορία ενυδρείου : Αμερική

Γενικές Πληροφορίες
Διαστάσεις Ενυδρείου: (ΜxΠxΥ): 120 x 47 x 60
Συνολικά Λίτρα: 340 lt

Οργανισμοί
Φυτά: Anubias,Vallisneria Gigantea, Echinodorus
Ψάρια: 3 Heros Efasciatus (Severum red spotted) 1m - 2f
4 Thorichthys meeki (Firemouth) 2 L204 Panaqolus/Panaque sp.
Σε λίγες μέρες θα προστεθεί και ένας L183 Ancistrus Dolichopterus                                                           

Άλλοι οργανισμοί: 1 Horned Nerite Snail

Διακοσμητικά υλικά
Φόντο: Πλάτη βαμμένη με μαύρο πλαστικό χρώμα
Πέτρες/Ρίζες: Κάτι λίγες πέτρες ποταμίσιες μη ασβεστολιθικές για ντεκόρ και κρυψώνες και 6 ρίζες
Βυθός: 40 κιλά μπεζ χαλαζιακή άμμος

Φωτισμός
Πηγές φωτισμού: 2 λάμπες, 39W, 6.500K και 4.000Κ. Moonlight αποτελούμενο από ταινία led με ποικιλία χρωμάτων. Επιλέχθηκε απαλό πορτοκαλί, θα μένει αναμμένο για 15 λεπτά πριν το σβήσιμο και 45 λεπτά μετά το σβήσιμο του κυρίως φωτισμού.
Διάρκεια φωτισμού: 8 ώρες

Υποστήριξη οργανισμών
Φίλτρανση: εξωτερικό φίλτρο Jebao (1200lt/h), περιέχει από κάτω προς τα πάνω : 1 καλάθι με σφουγγάρι, 2 καλάθια με κεραμικό υλικό και 1 καλάθι μισαό με βιολιγικό υλικό και μισό με ενυδρειακό βαμβάκι και ένα φίλτρο SUN SUN 303HW που περιέχει καλάθι με 2 σφουγγάρια, καλάθι με βιολογικό κεραμικό υλικό και καλάθι με βιολιγικό υλικό και ενυδρειακό βαμβάκι (μισό-μισό).
Θέρμανση / Ψύξη: Eheim Jager 250W + Waves 150W και 4 ανεμιστήρια 120mm για το καλοκαίρι πάνω σε αποσπώμενη αυτοσχέδια κατασκευή.
Άλλες τεχνικές ευκολίες - παρεμβάσεις: Χρήση temperature controller STC-1000, ένας κυκλοφορητής 3000l/h, skimmer επιφάνειας Eheim skim 350.
Διατροφή: Spirulina flakes, Ocean Nutrition Vegi flakes, Community, Profish Cichlid Sticks, Biogran Large Prodac, Omega One Super Veggie, Sera granured protein-rich food, New Era Cichlid pellets, Κατεψυγμένη Bloodwarms, Ταμπλέτες Wεls-Chips για τους pleco. Μια φορά την εβδομάδα τροφή βουτηγμένη σε βιταμίνες
Μια φορά την εβδομάδα τροφή βουτηγμένη σε Garlic guard
Μια φορά την εβδομάδα νηστεία

Παράμετροι Λόγω έλλειψης test, μετρήσεις δεν έχουν γίνει αλλά θα γίνει και αυτό

ph: 8 (Τελευταία φορά)

°C: 25.5

Συντήρηση
Αλλαγές νερού: 30% (100 λίτρα περίπου) κάθε εβδομάδα και 40λίτρα ημερησίως
Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: χρήση αντιχλώριου στο νερό αλλαγής και θερμοστάτη για εξίσωση θερμοκρασίας με αυτή του ενυδρείου προετοιμασμένο σε βαρέλι από την προηγούμενη.

Μετά από το Αφρικάνικο της λίμνης Malawi που είχα για δύο χρόνια και κάτι, έκανα μεγάλη αλλαγή και είπα να δοκιμάσω και αυτή την Ήπειρο. Μαλάκωμα του νερού, προς το παρόν τουλάχιστον, δε θα γίνει για λόγους που έχω εξηγήσει σε άλλο θέμα. Τα ψάρια είναι εκτροφής και θα τα πάνε μια χαρά. όπως και στο προηγούμενο, έτσι και σε αυτό το ενυδρείο υπήρξαν παιδιά από δω μέσα που βοήθησαν έμπρακτα και όχι μόνο, με διάφορους τρόπους και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους:
tdinosauros για τα υπέροχα ψάρια (L204) και την συνεχόμενη όλο αυτό τον καιρό βοήθειά του σε διάφορα θέματα (είναι κάτι σαν τον γιατρό, τον παίρνεις ανά πάσα ώρα και στιγμή και σου λύνει απορίες-προβλήματα), τον Sturm για το τρέξιμό του σε αρκετά καταστήματα της Αθήνας για να μου βρει ρίζες τις οποίες κάθε φορά φωτογράφιζε και μου έστελνε σε πμ για να διαλέξω, άσχετα αν τσάμπα έτρεχε αφού βρήκα αλλού και τον PanaGreco για τις υπέροχες και αβύθιστες για πολύυυυυ καιρό ρίζες του!
Ακούω τις παρατηρήσεις σας και τις προτάσεις σας για να γίνει καλύτερο αν και νομίζω ότι έχω φτάσει στο ΖΕΝΙΘ της μεγάλης ενυδρειακής ιδέας και ίσως πρέπει πλέον να αλλάξω και το nick μου σε “GreatAquaGuru” και παρατηρήσεις διάφορα αρνητικά σχόλια που τυχόν θα αναγράψουν κάποιοι, σίγουρα θα εκστομίζονται από τη ζήλεια σας παλιόπαιδα επειδή πρόκοψα!!!.......ου γιαααααα!
......και τώρα φωτογραφίες:

• Like 7

Να τος και ας άργησε!!!!!!

Το ενυδρείο είναι όμορφο και αφθονεί σε κρυψώνες και μπράβο! Εγώ πιστεύω θα γίνει και ομορφότερο καθώς θα ωριμάζει!

Τα φυτά τι πάθανε ωρέ; Γιατί είναι έτσι κουτσουρεμένα;

......Τα φυτά τι πάθανε ωρέ; Γιατί είναι έτσι κουτσουρεμένα;

Εσένα αν σε βάλω σε ταβέρνα, μη φας.

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες πριν από κάνα 10ήμερο. Από τότε η διακόσμηση έχει αλλάξει λίγο. Βγήκαν οι πέτρες λάβας που φαίνονται εδώ και μπηκαν οι ποταμήσιες. Οι κρυψώνες έγιναν περισσοτερες και μετακινήθηκε λιγο προς τα δεξιά, η αριστερή πάνω ρίζα. Η σημερινή του εικόνα είναι καλύτερη από αυτή που βλέπετε. Φωτογραφίες θα ανεβάσω αύριο - μεθαύριο - παραμεθαύριο γιατί τώρα βαριέμαι.

Παρα μα παρα πολυ ωραιο! Μπραβο Πανο! Κα τα ψαρακια πολυ ομορφα!

Απο τα ψαρια, θα ελεγα να βαλεις ζευγαρι L183 μπας και παρεις γεννες!

Καλα ρε μεγαλε γιατι δεν μας το εδειχνες καλυτερα πως ηταν πριν κοψουν τις ριζες απο τα δεντρα και πριν γεννηθουν τα ψαρια;

Πολύ ωραίο setup φίλε μου , μπράβο !!! Μια ερώτηση , τα Firemouth πως τα πάνε με τα Severum ?

Πολύ όμορφο αποτέλεσμα!

Με τις αλλαγές που κάνεις, και γερά ταισματα, θα γίνουν θεριά! :bigemo_harabe_net-122:

Παρα μα παρα πολυ ωραιο! Μπραβο Πανο! Κα τα ψαρακια πολυ ομορφα!

Απο τα ψαρια, θα ελεγα να βαλεις ζευγαρι L183 μπας και παρεις γεννες!

Καλα ρε μεγαλε γιατι δεν μας το εδειχνες καλυτερα πως ηταν πριν κοψουν τις ριζες απο τα δεντρα και πριν γεννηθουν τα ψαρια;

Ευχαριστώ Θοδωρή, η γνώμη σου μετράει,πολυ φίλε και για να ειμαι ειλικρινής, τη φοβόμουν λίγο χαχαχαχα. Ζευγάρι L183 κι εγώ το ήθελα αλλά επειδή αυτό θα το πάρω από προπαραγγελία και θα είναι μικρό, είναι λίγο δύσκολο να βρω αρσενικό - θηλυκό. Από κεκτημένη ταχύτητα (γιατί ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ θα με ζαλιζε) έβαλα αυτές τις φωτογραφίες. Το συντομότερο θα βάλω καινούριες. Μέχρι τότε πάρε μια που μόλις τράβηξα με moonlight.

Πολύ ωραίο setup φίλε μου , μπράβο !!! Μια ερώτηση , τα Firemouth πως τα πάνε με τα Severum ?

Άψογα. Τα Severum μπήκαν πρώτα και για μια εβδομάδα ήταν φοβισμένα και κρυβόταν συνέχεια. Όταν μπήκαν τα firemouth αμέσως έκαναν την εμφάνισή τους. Χουν κάτι παραπάνω από αρμονικά, λες και είναι πλασμένα τα μεν για τα δε. Έχω δει μεγάλη νιφάδα να την τρώει από τη μία πλευρά της το severum και από την άλλη το firemouth και να μη τη τραβάει κάνεις για να.την πάρει. Σα.να θέλουν να τη μοιραστούν. Βέβαια είναι μικρά ακόμα αλλά διάβασα παντού ότι είναι ιδανικοί συγκάτοικοι.

Πολύ όμορφο αποτέλεσμα!

Με τις αλλαγές που κάνεις, και γερά ταισματα, θα γίνουν θεριά! :bigemo_harabe_net-122:

Ευχαριστώ φίλε. Ταίζω και πολύ εγώ....θωρηκτά θα γίνουν.
  • Like 1

Παρα πολυ ομορφο το ενυδρειο Πανο,συγχαρητηρια!

Και τα ψαρια αψογα!

Πληρωνω οσα οσα αν καταφερεις να μας δειξεις μια φωτο του Panaqolus :P

• Like 1

Να είσαι καλά φίλε ... Ρώτησα γιατι εμένα το Firemouth μου έχει βγει τρελός τσαμπουκάς .... Βέβαια οι συνθήκες στο ενυδρείο σου είναι πολύ πιο κατάλληλες ...

Δώσε καμία σπιρουλίνα ίσως σταματήσουν την σαλάτα ;) Πολύ όμορφα ψάρια btw

Δώσε καμία σπιρουλίνα ίσως σταματήσουν την σαλάτα ;) Πολύ όμορφα ψάρια btw

Δε διαβάζεις όλο το θέμα, δε διαβάζεις!!!! Καλά μη νομίζεις ότι με την σπιρουλινα που τους δίνω αφήνουν τα φυτά σε ησυχία. Τις βαλισνεριες τις έχουν κάνει σα γρασιδακι.

Πολυ πολυ πολυ ομορφο...

Καταφερες και εφτιαξες σπηλιες χωρις "παγιδες"κατι που θα σου ειναι χρησιμο αργοτερα οταν μεγαλωσουν και θα πιασουν τις γωνιες τους...

Τα ψαρια πεντακαθαρα!!

Δωσε φωτος να ζηλευουμε!!

• Like 1

Πολυ πολυ πολυ ομορφο...

Καταφερες και εφτιαξες σπηλιες χωρις "παγιδες"κατι που θα σου ειναι χρησιμο αργοτερα οταν μεγαλωσουν και θα πιασουν τις γωνιες τους...

Τα ψαρια πεντακαθαρα!!

Δωσε φωτος να ζηλευουμε!!

Αυτό ακριβώς ήθελα να πετύχω. Έφτιαξα τη διακόσμηση έτσι ώστε να έχουν το καθε ένα ξεχωριστά τη γωνία του όταν χρειαστεί. Με τις νέες φωτογραφίες θα καταλάβεις καλύτερα τι εννοω.
  • Like 1

Και τα ψαρια αψογα!

Μιχάλη πρόσεχε τι ποντάρεις γιατί υπάρχουν και φακοί!  :bigemo_harabe_net-66:

Παρεπιμπτόντως, να οργανώσουμε οι πλεκοκαμμένοι κανένα κυνήγι θησαυρού με πλέκο. :usd:

• Like 1

Και τα ψαρια αψογα!

Κατά καιρούς βλέπω μέσα σε καμιά τρύπα μια γωνία Από την ουρά του. Τι πληρώνεις μόνο γι' αυτό; Μιχάλη δύσκολα μου βάζεις.

Μπραβο ρε Πανο ολα πανεμορφα!!!! 

Ευχομαι να συνεχιστει η καλη συγκατοικιση!

Θελω κι εγω φωτο απο τους πλεκο!!! :P

:thumbsu:  :thumbsu:  :thumbsu:

Τα ψαρακια απο που τα πηρες?

Πάνο ρίξε και κανά λαχανικό (σαλάτα, αγγούρι,αρακά). Πιθανοτατα θα οφεληθούνε και τα σεβέρουμ.

Μπραβο ρε Πανο ολα πανεμορφα!!!!

Ευχομαι να συνεχιστει η καλη συγκατοικιση!

Θελω κι εγω φωτο απο τους πλεκο!!! :P

:thumbsu::thumbsu::thumbsu:

Τα ψαρακια απο που τα πηρες?

Τα L204 μου τα έδωσε ο tdinosauros, τα Severum από pet shop κοντινής πόλης και τα Firemouth από τον Σταύρο (abyssos). O L183 θα μου έρθει από τον Ιγνάτιο (igna.gr)

Πάνο ρίξε και κανά λαχανικό (σαλάτα, αγγούρι,αρακά). Πιθανοτατα θα οφεληθούνε και τα σεβέρουμ.

Έχω βέβαια ρε Χρήστο αλλά στο τέλος εγώ θα τα τρώω μου φαίνεται για να μη πάνε χαμένα. Το αγγούρι τουλάχιστον δεεεεν...... Αύριο θα δοκιμάσω αρακά.
  • Like 1

Μπράβο ρε Πάνο, ομορφιές βλέπω.  :thumbup:

Άξιζε τελικά η αναμονή. :)

• Like 1

Στησιμο,ενυδρειο,ψαρουκλες ολα υπεροχα,να τα χαιρεσαι!!! :thumbup:

• Like 1

Πανο, moonlight τι χρωμα εχεις;

Τα πλεκο ποτε τα ταιζεις;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...