Αργύρης Νικήτας 27 Μαρτίου 2016 #1 Share 27 Μαρτίου 2016 Γεια σας είμαι καινούργιος στον χώρο και έχω αποφασίσει πως θέλω να ασχοληθώ πιο σοβαρά με τον κόσμο του ενυδρείου. Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει καθώς σκοπεύω να φτιάξω ενυδρείο με κιχλίδες και θέλω να είναι καλά δομημένο με τα σωστά ψάρια κτλ. Σκοπεύω αρχικά να αγοράσω ένα ενυδρείο πάνω από 120 λίτρα με μέγιστο μήκος 110cm λόγο έλλειψης χώρου. Ορίστε μερικές από τις απορίες μου : · Τι κιχλίδες να βάλω για πρώτο ψαρί ? · Πως να διακοσμήσω το ενυδρείο ? · Τι είναι απαραίτητο για την συντήρηση του ? Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας !!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 27 Μαρτίου 2016 #2 Share 27 Μαρτίου 2016 Αν και θα σου πουν περισσότερα οι Αφρικανοί φίλοι μας, μέχρι τότε ρίξε μια ματιά για να πάρεις μερικές ιδέες εδώ . http://www.aquazone.gr/forums/topic/98282-set-up%CE%B9%CE%B4%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Νικήτας 27 Μαρτίου 2016 Author #3 Share 27 Μαρτίου 2016 ευχαριστώ για την πληροφορία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 27 Μαρτίου 2016 #4 Share 27 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα!!! Λοιπον πρώτα πρεπει να μας πεις ποια λίμνη σου αρεσει... Στην Tanganyika εχεις πολλες επιλογές στη Malawi νομιζω ελάχιστες και πιο δύσκολες... Η αφρικη θελει απλα πράγματα ψιλη αμμο λευκη εως μπεζ (φυσικα καποιοι βαζουν και μαυρη αλλα δεν ειναι στα φυσικα χρώματα της λίμνης) πετρες τις αρεσκείας σου πολλες σχηματιζότας κρυψώνες... Φωτισμο αναλογα τα χρωματα των ψαριων δηλαδη πιο θερμο ή πιο ψυχρο... Και φυτα βαλισνεριες, ανουμπιες και αν βρεις καποιο ειδος crinum!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Νικήτας 27 Μαρτίου 2016 Author #5 Share 27 Μαρτίου 2016 Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τις συμβουλές το εκτιμώ. Δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση σε κάποια λίμνη αν κα μου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον πολύ οι pseudotropheus demasoni αλλά ένας φίλος μου που γνωρίζει περισσότερα και είναι και μέλος του φόρουμ μου είπε πως είναι λίγο περίεργα για πρώτο ψαρί . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 27 Μαρτίου 2016 #6 Share 27 Μαρτίου 2016 (edited) Ειναι ενα απο τα πολυ ομορφα ψαρια της Malawi αλλα εχει καποιες απαιτήσεις που μαλλον δεν εχεις... σαν μηκος κατω απο το 1.20cm νομιζω θα πεφτει πολυ σφαλιάρα... το υψος στην αφρικη δεν εχει πολυ μεγάλη σημασία... και θα πρέπει να αρχίσεις με μια ομάδα... και οι γεννες να φεύγουν... εγω θα πρότεινα νανοκιχλιδα ή κατι που μπορει να μπει απο Τανγκανίκα εχουν πολυ ωραίο χαρακτήρα!!! Έγινε επεξεργασία 27 Μαρτίου 2016 - Irakles Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Νικήτας 27 Μαρτίου 2016 Author #7 Share 27 Μαρτίου 2016 Σε ευχαριστώ για την καθοδήγηση !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 28 Μαρτίου 2016 #8 Share 28 Μαρτίου 2016 Παντως με 110 cm μηκος μπορεις να φτιαξεις ή να βρεις ετοιμο και ενυδρειο πανω απο 240 λιτρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 28 Μαρτίου 2016 #9 Share 28 Μαρτίου 2016 (edited) Βάλε brichardi όπως έχει ο Irakles. Εγώ αυτά θα έβαζα στη θέση σου. Δεν έχει και τα παρδαλά χρώματα όμως έχει πολύ ιδιαίτερο καλούπι και γεννάνε αβέρτα. Από Μαλάουι saulosi. Έγινε επεξεργασία 28 Μαρτίου 2016 - DEX Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 28 Μαρτίου 2016 #10 Share 28 Μαρτίου 2016 Δες τα γεννητούρια μου που εχογν πιάσει τβν Ελλάδα!!! Με ψυχρο λρος μπλε φωτισμό εχουν πολυ ωραίο μπλε χρωμα και φοβερο παιχνίδι + άριστοι γονεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
petros2000 28 Μαρτίου 2016 #11 Share 28 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα φιλε μου καλως ηρθες στην αφρικη!!Οι επιλογες που εχεις στην Tanganyika είναι πολλες καθως σε 1μετρο και παραπανω μηκος μπορεις να συνδυάσεις πολλα ειδη ψαριων.. κοχυλοψαρα και πετρόψαρα!!Για malawi επειδή τα ψαρια είναι πιο κινητικα χρειαζονται μηκος κατά την γνωμη μου 1,20 μετρα τουλάχιστον για να φιλοξενησει δυο χαρεμια..καλα στα ειπε ο φιλος σου τα demasoni τα ξεχνας πολύ ιδιοτροπα ψαρια και θελουν καποια εμπειρια για να μπορέσεις να τα κρατησεις...από malawi εχω θα σου προτεινα saulosi καθως είναι πανέμορφα ψαρια και τα ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ τεινουν στην εξαφανιση καθως κυκλοφορουν πολλα υβριδια..πχ Red coral..γι αυτό καλο θα ηταν κατά την γνωμη μου να βρεις καθαρόαιμα ψαρια ώστε να συμβαλεις στον πολλαπλασιασμο τους.. Τωρα από θεμα διακοσμου μπορεις καλιστα να μαζεψεις αμμο και πετρες θαλασσης(από καθαρη παραλια) και κελυφη σαλιγκαριών ή από καποιο ποταμι και φυσικα θα περασουν από μια καλη διαδικασια απολυμανσης αλλιως μπορεις να αγορασεις από καποιο κατάστημα πετρες αμμο και κελυφη..Τωρα για τις παραμέτρους του νερου δεν χρειαζεται καποια επεξεργασια αν εχεις μεσα ασβεστολιθικα πετρωματα ή αμμο θαλασσης καθως εχουν την ιδιοτητα να ανεβαζουν τις τιμες του Ph-gh-kh..στην περιπτωση όμως που επιλεξεις να βαλεις πχ χαλαζιακη αμμο που είναι ουδετερη και μη ασβεστολιθικα πετρωματα και το Ph είναι χαμηλο ισως να χρειαστεί να βαζεις καποιο Buffer..αυτά για την ωρα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Νικήτας 28 Μαρτίου 2016 Author #12 Share 28 Μαρτίου 2016 Σας ευχαριστώ για ολα παιδιά με βοηθάτε πολύ !!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 1 Απριλίου 2016 #13 Share 1 Απριλίου 2016 Wellcome to africa!κ γω με τη σειρα μου θα σου προτεινα να προσανατολιστεις προς tanganyika μερια...Εχει αρκετα ειδη νανοκιχλιδων που δεν απαιτουν πολλα λιτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος