Jump to content

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Κατά την διάρκεια της χρήσης αντιβίωσης για το κυανοβακτήριο, παρατηρήθηκαν κόπρανα σαν κλωστή στα μωρά που έχω μέσα.

Σήμερα διαπιστώσα πως έχουν κολήσει και τα μεγάλα. Τα περιττώματα είναι κανονικού χρώματος αλλά σαν χοντρή κλωστή.

Κάτι άλλο δεν έχω παρατηρήσει ,τρώνε κανονικά και κινούνται όπως κινούντουσαν.

Στην φωτογραφία βλέπετε από κάτω που κρέμεται, γιατί δεν ξεκολάει εύκολα.

Χτες ήταν η τελευταία μέρα αντιβίωσης για το κυανοβακτήριο. Εγώ νομίζω πως η αντιβίωση προκάλεσε το εντερικό αυτό πρόβλημα.

Τι μπορώ να κάνω;

post-61846-0-97245600-1459087916_thumb.jpg

Άμα ήταν η αντιβίωση που τα προκάλεσε αυτά, λογικά τώρα που τη σταμάτησες θα τους περάσει.

Μην αρχίσεις καμιά αντιβίωση για τα ψάρια και βγάλεις κυανό μετά... :P  :P  :P

Εμένα τα χρυσόψαρά μου το παθαίνουν αυτό όταν τα παρατα'ί'ζω.

Μήπως τα παρατάισες;

Όχι δεν έχω παραταϊσει... Το βγάλανε και τα μωρά που δεν ταιστήκανε με κάτι παρά μόνο με τα μικρά flakes που βρίσκανε.

Βέβαια το χρώμα της κλωστής είναι κανονικό και όχι άσπρα όπως σε κάποια άλλα προβλήματα σχετικά που διαβάζω.

"Τα περιττωματα μονο αν ειναι διαφανη και κρεμονται σαν κλωστες ειναι κακο σημαδι για βακτηριακη λοιμωξη. Αν ειναι χρωματισμενα ειναι απο το πολυ φαι."

Βρήκα την παραπάνω πρόταση στην τύχη απλά γκουγκλάροντας  κλωστές περιττώματα ενυδρείο και γράφει αυτό.

Τι να πω..έχω μειώσει κιόλας την τροφή τους. Με προβληματίζει που παρουσιάστηκε και στα μωρά τους ενώ δεν τα ταίζα με ειδική τροφή.. Τόσο πολύ τροφή βρίσκανε στο ενυδρείο;

Έγινε επεξεργασία - Light0r

Με τόσα που έχεις περάσει, ούτε την ανάγκη τους δεν μπορούν να κάνουν τα ψαράκια σου...  Αμέσως αγχώνεσαι... :)  :)  :)

Με τόσα που έχεις περάσει, ούτε την ανάγκη τους δεν μπορούν να κάνουν τα ψαράκια σου...  Αμέσως αγχώνεσαι... :)  :)  :)

Ναι δυστυχώς...

Το επόμενο βήμα είναι μερικοί εφιάλτες με περιττώματα κλωστές.

Μην φοβασαι δεν ειναι κατι που θα πρεπει να σε ανυσηχει..

Όμορφα :)

Μην είχαμε νέα τρεξίματα. Ας περάσω και 1αν μήνα ενυδρειακής χαλάρωσης!

Τα ξανάκανε αυτός έτσι σαν σκουρόχρωμη κλωστή. Αργεί κιόλας να τα κάνει μένει κάμποση ώρα η κλωστή αυτή.

Μήπως πρέπει να ακολουθήσω κάποια συγκεκριμένη διαίτα τις επόμενες ημέρες;

Μηπως φταει που εχουν αναδρομο Ερμη; μηπως φταει η πανσεληνος; μηπως πρεπει να σε αρχισουμε στα ηρεμιστικα μπας και ηρεμισουν και τα ψαρια; πραγματικα με εσενα που μπλεξανε ουτε να κλ@σουν δεν μπορουν τα δυσμοιρα!

Send from the heart of the Amazonas

• Like 1

Μηπως φταει που εχουν αναδρομο Ερμη; μηπως φταει η πανσεληνος; μηπως πρεπει να σε αρχισουμε στα ηρεμιστικα μπας και ηρεμισουν και τα ψαρια; πραγματικα με εσενα που μπλεξανε ουτε να κλ@σουν δεν μπορουν τα δυσμοιρα!

Χαχαχαχαχαχα

Μην ανυσηχεις δεν εχουν τιποτα τα ψαρια..

Ο Θοδωρης νομιζω το ειπε με εναν πιο "ιδιαιτερο" τροπο..

Χαχαχα

Φτιαξε λιγο την διατροφη τους.Να δινεις και φυτικες τροφες που και που.Λιγη σπιρουλινα ή τροφη που περιεχει σκορδο θα βοηθουσε.Δεν ειναι παρασιτο,εντερικα προβλημματα εχουν αλλα με σωστη διατροφη θα φτιαξουν.

Φτιαξε λιγο την διατροφη τους.Να δινεις και φυτικες τροφες που και που.Λιγη σπιρουλινα ή τροφη που περιεχει σκορδο θα βοηθουσε.Δεν ειναι παρασιτο,εντερικα προβλημματα εχουν αλλα με σωστη διατροφη θα φτιαξουν.

Σπιρουλίνα δίνω και για αυτό παραξενεύτηκα.

Μάλλον τα flakes το προξένησαν αυτό.

Να δώσω 4-5 μπιλάκια αρακά; Διαβάζω ότι το κάνουν με τα χρυσόψαρα.

Με έχεις παρεξηγήσει. Εδώ και αρκετό καιρό τα ψαράκια δεν τα ενοχλώ καθόλου. Ακόμα και για να ταϊσω δεν ανοίγω το καπάκι αλλά ρίχνω από μία μικρή τρύπα που έχει.

Φαίνεται και στην συμπεριφορά τους άλλωστε που είναι πολύ ήρεμη και καμία σχέση με παλαιότερα.

Απλά μου πέσανε πολλά μαζί σε σύντομο χρονικό διάστημα και δεν τα είχα διαχειριστεί ξανά για να έχω την εμπειρία και την ψυχραιμία να τα επιλύσω.

Μία γρήγορη γέννα, κυανοβακτήριο, συσκότιση,θεραπείες κλπ..

Τώρα είδα αυτό και γνωρίζοντας πως το εντερικό τους σύστημα υποδηλώνει πολλές φορές μία επιπλοκή στην υγεία τους, είπα να ρωτήσω να δω αν πρέπει να κάνω κάτι.

Πάντως, οτιδήποτε μου συμβαίνει 1η φορά μαθαίνω για την επόμενη.

Στην 1η γέννα έσωσα ένα ψαράκι, στην 2η τώρα έχω 15. Το κυανοβακτήριο αν φτου φτου εμφανίζοταν ξανά θα το αντιμετώπιζα με τελείως διαφορετική οπτική γνωρίζοντας κάποια πράγματα. Αν δω ξανά το περίττωμα κλωστή , θα ξέρω πως είναι δυσκοιλιότητα.

Και πάει λέγοντας για όλα τα υπόλοιπα..

Είναι πάρα πολλες οι πληροφορίες και για κάποιον ο οποίος ξεκίνησε από το 0 πριν 3 μήνες (ούτε), μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση ειδικά τώρα σε εμένα που δεν κύλησαν όλα αρμονικά αυτούς τους 3 μήνες και εύχομαι να το κάνουν στη συνέχεια. Άλλοι στην αρχή χάσανε μια ντουζίνα ψαράκια, άλλοι τα βάλανε σε συνθήκες παντελώς ακατάληλες. Λάθη που δεν θα μου επέτρεπα να κάνω . Οπότε το ψίρισα και συνεχίζω με κάποια πράγματα να το ψιρίζω.

Η αλήθεια είναι και πως πολλά έχω μάθει λόγω των διαδικασιών που με έβαλε από μόνο του το οικοσύστημα, βάζοντας και εγώ βέβαια το χεράκι μου με δικά μου λάθη.

Απλά μία ερώτηση που δεν μου κοστίζει όσο χαζή και να ακούγεται (έχω ρωτήσει και διάφορα κουφά) , σίγουρα δεν θα κοστίσει τις ζωές τους, γιατί εκεί θα χαλαστώ αν δεν είχα μπει στην διαδικασία να ρωτήσω και να ψάξω :s

Έγινε επεξεργασία - Light0r

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...