Jump to content

γέννα κιχλίδων

akis80

Recommended Posts

Καλήμερα στην παρέα  και χρονιά πολλά. Είμαι νέος στις κιχλιδες. Ένας φίλος μου έδωσε κάποια labido και μετά από δέκα μέρες είχα γέννες. Μάλλον ήταν πολύ καλές οι συνθήκες. Μπράβο μου. χεεχεχε. Τα μικρά ξεμυτίσανε είναι μια χαρά. Το θέμα είναι ότι ανάμεσα στα μικρά διέκρινα και δυο σκούρα. Υπάρχει περίπτωση να συμβεί αυτό? Το ένα ειδικά μαυρίζει πολύ. Θα προσπαθήσω να βγάλω και φώτο να ανεβάσω γιατί είναι και μέσα στις πέτρες.

• Like 1

Αγαπητέ φίλε σου μετέφερα το θέμα σου στην σωστή κατηγορία όπου θα σου απαντήσουν φίλοι χομπιστες που ασχολούνται με τα συγκεκριμένα ψάρια. Γνώμη μου είναι ότι η συγκεκριμένη θηλυκιά είχε ζευγαρώσει με διαφορετικό είδος από labido electric yellow...

Έγινε επεξεργασία - south
  • Like 2

Πρωτη φορα το ακουω αυτο!Για στειλε καμια φωτο να μαςφυγει η περιεργια.

Τι άλλα ψάρια έχεις μέσα;

south ευχαριστω απλως δεν το ξερω ακομη καλα το φορουμ. μονο ladibo εχω τα εβαλα πριν κανα 1,5- 2 μηνες

Δε νομιζω να ειναι λαμπιντο αλλα απο την αλλη δεν μπορω κ να το εξηγισω!

μονο  labido υπαρχουν στο ενυδρειο. εκτος και αν ξεπορτηζουν τα βραδια και δεν παιρνω χαμπαρι.

• Like 1

Εγω παντως στην δευτερη φωτογραφια νομιζω οτι βλεπω αυτο http://www.aquazone.gr/forums/topic/37916-neolamprologus-multifasciatus-boulenger-1906/#entry336494

Δεν νομιζα οτι ειναι γεννα απο labido αλλα με καθε επιφυλαξη.

Χρειαζονται πιο καθαρες φωτογραφιες.

Εγω παντως στην δευτερη φωτογραφια νομιζω οτι βλεπω αυτο http://www.aquazone.gr/forums/topic/37916-neolamprologus-multifasciatus-boulenger-1906/#entry336494

Δεν νομιζα οτι ειναι γεννα απο labido αλλα με καθε επιφυλαξη.

Χρειαζονται πιο καθαρες φωτογραφιες.

χαχαχα κι εγώ αυτό σκέφτηκα όταν τα είδα!

Αλλά ρε παιδιά πώς γίνεται να μην είναι λάμπιντο αφού μόνο τέτοια έχει μέσα και γεννήθηκαν εκεί μέσα; Δεν έχω δει ποτέ ποτέ μωρό λαμπιντο και δεν ξέρω πώς είναι. Μήπως τα λαμπιντο του είναι υβρίδια και γι'αυτό τα μωρά βγήκαν έτσι; Ή, για να το πάμε και πιο μακριά, μήπως δεν έχει λαμπιντο και θυμάται λάθος το όνομα; Φωτό από τα ψάρια δεν έχουμε.

Παιδια λαμπιντο μονο τιποτα αλλο. εκτος αν κανω τοσο λαθος. χεχεεχ. στην πρωτη φωτο ενα απο τα δυο ψαρακια που εχω δει. στην δευτερη ο μπαμπας  και στην τριτη ενα απο τα κανονικα νομιζω ψαρακια

post-61070-0-95491400-1459018472_thumb.jpg

post-61070-0-87109200-1459018534_thumb.jpg

post-61070-0-24289000-1459018651_thumb.jpg

Τα λαμπιντο νεογεννητα ειναι ασπρα/διαφανη κ σε καμια δεκαρια μερες κιτρινιζου.Εδω στην πρωτη φωτο φαινεται πιο φυσιολογικο.Στις χθεσινες ηταν πολυ πιο σκουρο,τινα πω...

• Like 1

Μαλλον στη σκια φαινόταν μαυρο.... εγω διαφανο-ασπριδερο το βλεπω....

απο τα δεκα πεντε που μετρησα δυο ειναι σκουρα εκτος αν αλλαξουν τι να πω. θα τα αφησω να μεγαλωσουν λιγο ακομη μηπως βγαλετε καμια ακρη αφου θα βγαινουν περισσοτερο και να μπορεσω να τα βγαλω μια καλη φωτο. τα υπολοιπα ειναι διαφανα κανονικα 

Καλησπερα μου εχει συμβει και εμενα σε καποιες γεννες να εχουν βγει καποια πιο σκουρα.Το συγκεκριμενο ειναι 5 μηνων αν θυμαμαι καλα.

και κατα τυχη διπλα του ηταν και ενα που εχω που γεννηθηκε χωρις ουρα.

wcz0gTw.jpg

Αυτα που γεννηθηκαν σκουρα τελικως κιτρινησαν ολα κανονικα?Πρωτη φορα βλεπω αφρικανα χωρις ουρα!!!!!!!!

αυτο ειναι το μεγαλυτερο σκουροχρωμο και οπως το βλεπω δεν νομιζω να κιτρινισει.Τα αλλα ειναι μικρα ακομα οποτε μεγαλωνοντας θα δουμε πως θα εξελιχτουν και αυτα.Στην ιδια γεννα με αυτο χωρις ουρα υπηρχε και ενα με στραβο στομα και εχω αλλο ενα με ενα ματι....

Φιλαρακι κρατα μου μερικα απ τα εκπληκτικα ψαρια σου!Χαχαχαχα,πλακα κανω ετσι,ελπιζω να μην παρεξηγειθεις...Καλο θα ηταν να ανταλλαξεις τον αρσενικο σου με καποιον φιλο για να μπερδεψετε τα αιματα.Κατι ειχα διαβασει οτι με τις συνεχομενες γεννες μεταξυ αδερφων ψαριων εκφυλιζονται.

καμια παρεξηγηση!μου το εχουν ξαναπει αυτο με τα αδερφια. τα θηλυκα ειναι η πρωτη γεννα που ειχα και με τον αρσενικο που ζευγαρωνουν ειναι ο πατερας τους.Οσον αφορα το φιλο που ανοιξε το θεμα πρωτη φορα βλεπω και γω τετοιο χρωματισμο σε νεογεννητα.καποια φωτο με καλυτερο φωτισμο οσο ειναι δυνατον η σε καμια 10αρια μερες που θα ξεμυτισουν στο ενυδρειο

Για τον εκφυλισμο εχω διαβασει οτι δεν ειναι τοσο προβλημμα να πηγαινουν αδερφια μεταξυ τους.Το χειροτερο,και εκει που εχουμε μεγαλυτερες πιθανοτητες για δυσμορφιες και προβλημματα,ειναι οταν πανε παιδια με γονεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...