pkmiloupas 24 Μαρτίου 2016 #1 Share 24 Μαρτίου 2016 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Σήμερα το απόγευμα κατά την αλλαγή νερού ρούφηξα με τον σωλήνα που βγάζω το νερό από το ενυδρείο τον Μονομάχο μου! Από εκείνη την ώρα στέκεται ακίνητος στον βυθό! Να φοβάμαι για τα χειρότερα; ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- Λίτρα: 30- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): Hailea RP-200 - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): Το ενυδρείο λειτουργεί 1,5 χρόνο και το ψάρι το έχω 2 χρόνια σχεδόν - Ψάρια: 1 μονομάχος- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): τάισμα 1-2 φορές την ημέρα 1 μέρα νηστεία και την επόμενη αρακά! Αλλαγή νερού κάθε 7-10 μέρες! προετοιμασία με τύρφη και prime!ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ το περιστατικό συνέβει καατά την αλλαγή του νερού και δεν έχω πάρει ακόμα μετρήσεις - PH:7,2- KH:- GH:- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):- ΝΟ2 (νιτρώδη):- ΝΟ3 (νιτρικά):- Θερμοκρασία:26-27ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:-Υγρά Τεστ: API-Strips:-Ηλεκτρονικά:ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ- Είδος Ψαριού:Μονομάχος- Ιστορικό Ψαριού: Όταν το είχα πάρει μέτα από λίγο καιρό fin-rot- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):ακίνητο στο βυθό- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:για το fin-rot είχα δοκιμάσει melafix με επιτυχία -Δοσολογία:-Χρόνος Χρήσης:-Αναλυτική περιγραφή:ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:(Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες)1. (img) ...photo1... (/img)2. (img) ...photo2... (/img)ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Κάποια στιγμή κουνήθηκε από τον βυθό και παρατήρησα ότι είχε τραυματιστεί η ουρά του! Δεν ήξερα αν έπρεπε να χρησιμοποιήσω melafix και το άφησα ως έχει! Γενικά εδώ και έναν μήνα περίπου το ψάρι δεν είναι το ίδιο δραστήριο όπως παλιά και θεορούσα ότι είναι λόγο ηλικίας! είχε πάντος όρεξη μέχρι το μεσημέρι που το τάισα! Διαστάσεις του ενυδρείου δεν έχω αυτή τη στιγμή καθώς δεν είμαι στο σπίτι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 24 Μαρτίου 2016 #2 Share 24 Μαρτίου 2016 Νομιζω οτι προς το παρον θα πρεπει να κανεις υπομονη. Θεωρητικος και κατα την γνωμη δυο πραγματα μπορει να εχουν συμβει: 1.Να εχει κτυπηθεί, κανε λιγο υπομονη και βλεπουμε...(κοιταξε προσεκτικα την κατασταση της ουρας του) 2.Να εχει υποστει σοκ, υπομονη θα του περασει. Ελπιζω να βοηθησα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_X 25 Μαρτίου 2016 #3 Share 25 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα φίλε μου αν απλά πέρασε από τον σωλήνα χαρείς να σφινοση τότε όλα είναι καλά και απλά έχει τρομάξει, αν όμως κατά την είσοδο του στον σωλήνα σφινοσε τότε σοβαρεβουν τα πράγματα γιατί μπορεί να τραυματίστηκαν τα πτερύγια του η ακόμα χιροτερα να έχει εσωτερικό χτύπημα. Δοσε μεγάλη προσοχή στην συμπεριφορά του και ενημέρωσε για ότι νέο έχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkmiloupas 25 Μαρτίου 2016 Author #4 Share 25 Μαρτίου 2016 Χτες το βράδυ έριξα βιταμίνες μόνο! Σήμερα είναι πάλι στο ίδιο σχεδόν σημείο αλλά μετακινείται λίγο. Δεν έχω ταισει ακόμα και Δεν μπορώ να δω αν έχει τραυματιστει...επίσης έχω κλειστά τα φώτα από χτες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkmiloupas 25 Μαρτίου 2016 Author #5 Share 25 Μαρτίου 2016 Κολύμπαγε για μισή ώρα περίπου μέχρι που άνοιξα τα φώτα να δω αν έχει κάποιο τραύμα! Μετά έκατσε στον βυθό πάλι...Δεν πρόλαβα να δω αν τραυματίστηκε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldiver 26 Μαρτίου 2016 #6 Share 26 Μαρτίου 2016 Χρησιμοποίησε άμεσα Melafix για 5 μέρες, νηστεία και αρακά (οι βιταμίνες στο φαγητό και όχι στο νερό). Πρέπει να υποθέτεις για τα χειρότερα, αφού και η ηλικία του δεν βοηθάει. Κάνε μετρήσεις και πες μας, αλλά μην αλλάξεις νερό, γιατί θα τον αγχώσεις και άλλο. Το θέμα είναι να μην έχει κάποιο εσωτερικό τραύμα. Η ουρά θα περάσει. Αν μπορείς, βάλε φωτογραφίες. Καλή ανάρρωση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 26 Μαρτίου 2016 #7 Share 26 Μαρτίου 2016 Νικο γιατι μελαφιξ και γιατι για 5 μερες; πως γινεται και νηστεια και αρακα και βιταμινες στην τροφη; Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkmiloupas 26 Μαρτίου 2016 Author #8 Share 26 Μαρτίου 2016 PH:7,2- ΝΗ3/NH4 :~0(ποτέ δεν έχει βγει το τεστ στο χρώμα που έχει το καρτελάκι πάντα είναι λίγο ποιο ανοικτό)- ΝΟ2 :0- ΝΟ3 :0 Σήμερα άνοιξα για λίγο τα φώτα και τον είδα να κολυμπάει! Η ουρά του είναι σε κακά χάλια αλλά νομίζω πως αυτό δεν είναι τόσο ανησυχητικό! Το δέρμα του έχει ασπρίσει σε 2 σημεία και το στομάχι του από την μία πλευρά είναι πρησμένο! Τον ενοχλεί η ροή του φίλτρου μάλλον γιατί κάθετε συνέχεια από την άλλη πλευρά του ενυδρείου χωρίς να κουνιέται. Από την πρώτη στιγμή γύρισα το spraybar να χτυπάει το τζάμι. Δύστυχος στο σημείο που κάθετε δεν μπορώ να τον προσέξω καλύτερα και δεν μπορώ να βγάλω και φωτογραφίες! Επίσης το ψάρι είναι στην κατοχή μου για 2 χρόνια και 1 βδομάδα!(είχα γράψει ποιο πάνω περίπου 2 χρόνια) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 27 Μαρτίου 2016 #9 Share 27 Μαρτίου 2016 Αν το άσπρισμα είναι οριζόντια γραμμή, είναι στρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 27 Μαρτίου 2016 #10 Share 27 Μαρτίου 2016 (edited) Βιταμινες στην τροφη και ηρεμια. Αν το ψαρι ειναι δυνατο θα στρωσει. Send from the heart of the Amazonas Έγινε επεξεργασία 27 Μαρτίου 2016 - Sturm Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkmiloupas 27 Μαρτίου 2016 Author #11 Share 27 Μαρτίου 2016 Δεν έχω ταισει ακόμα μόλις πάω σπίτι θα μουλιασω τροφή σε βιταμίνες και θα ταισω! Μια οριζόντια γραμμή στη ραχη του ψαριού έχει ασπρισει και το σημείο στο στομάχι του που έχει πριστεί! Αυτό με ανησυχεί.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkmiloupas 29 Μαρτίου 2016 Author #12 Share 29 Μαρτίου 2016 Το ψάρι είναι πολύ καλύτερα από χτες! Έχω ταΐσει 2 φορές με βιταμίνες και νομίζω ότι βοήθησε πολύ! Η Φώτο είναι χτεσινή αλλά και σήμερα στην ίδια κατάσταση είναι, κολυμπάει σε όλο το ενυδρείο αν και κάποιες φορές στέκεται ακίνητος σαν να ξεκουράζετε. Η ουρά του έχει αρχίσει να φτιάχνει χωρίς να ρίξω melafix! Έχω κυκλώσει τα σημεία που εμφανίστηκαν τα άσπρα σημάδια που ανέφερα ποιο πάνω! Την φώτο την τράβηξα με το κινητό μόλις τον είδα να κολυμπάει και δεν είναι αρκετά καθαρή... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 29 Μαρτίου 2016 #13 Share 29 Μαρτίου 2016 (edited) Γρατζουνιες φευγαλεες μου φαινονται αν και νλεπω το ματι θολο. Ειναι; Μην το παρακανεις με τις βιταμινες, Send from the heart of the Amazonas Έγινε επεξεργασία 29 Μαρτίου 2016 - Sturm Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkmiloupas 29 Μαρτίου 2016 Author #14 Share 29 Μαρτίου 2016 Το μάτι μου φαίνεται λίγο θολό αλλά όχι όπως φαίνεται στη φώτο...για δύο μέρες έδωσα βιταμίνες και τέλος δεν κάνουν πάντα καλό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 29 Μαρτίου 2016 #15 Share 29 Μαρτίου 2016 Οκ. Παρακολουθα το ματι και μιλαμε. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 30 Μαρτίου 2016 #16 Share 30 Μαρτίου 2016 Μπορεί να μην ειναι καλή η φωτό Θοδωρή, για αυτό να φαίνεται θολό. Δεν ειναι όλοι φωτογράφοι σαν εσένα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkmiloupas 1 Απριλίου 2016 Author #17 Share 1 Απριλίου 2016 Λοιπόν! Μια εβδομάδα μετά το ατύχημα το ψάρι έχει επανέλθει! Κολυμπάει κανονικά έχει αρκετή όρεξη και έχουν εξαφανιστεί οι ασπρίλες! Σήμερα το μεσημέρι μάλιστα ο κύριος είχε φτιάξει και φωλιά! Κάτι που μου έδιωξε το άγχος που είχα την τελευταία εβδομάδα! Αλλαγή νερού να κάνω ή όχι ακόμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 2 Απριλίου 2016 #18 Share 2 Απριλίου 2016 Να κανεις. Το ματι τελικα εχει κατι η οχι; Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkmiloupas 2 Απριλίου 2016 Author #19 Share 2 Απριλίου 2016 Όχι δεν είχε κάτι! Μετά την φώτο μου φαινόταν λίγο θολό αλλά τώρα που ηρέμησα βλέπω ότι είναι μια χαρά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 2 Απριλίου 2016 #20 Share 2 Απριλίου 2016 Ομορφα νεα. Μπραβο. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldiver 3 Απριλίου 2016 #21 Share 3 Απριλίου 2016 Νικο γιατι μελαφιξ και γιατι για 5 μερες; πως γινεται και νηστεια και αρακα και βιταμινες στην τροφη; Send from the heart of the Amazonas Θοδωρή, το melafix το ρίχνει μέσα στο ενυδρείο, είναι για πάσαν νόσον και πάσαν μ@...@ν. Η νηστεία γίνεται για 1-2 μέρες και μετά ταΐζει αρακά εμποτισμένο σε βιταμίνες. Νομίζω ότι είναι απλό. Χρήστος (και ουχί Νίκος) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 3 Απριλίου 2016 #22 Share 3 Απριλίου 2016 Θοδωρή, το melafix το ρίχνει μέσα στο ενυδρείο, είναι για πάσαν νόσον και πάσαν μ@...@ν. Η νηστεία γίνεται για 1-2 μέρες και μετά ταΐζει αρακά εμποτισμένο σε βιταμίνες. Νομίζω ότι είναι απλό. Χρήστος (και ουχί Νίκος) Ναι αλλα γιατι δεν μου λες. Ειδες κατι; γιατι εγω δεν ειδα. Η θεραπεια του μελαφιξ λεει 7 μερες εσυ γιατι προτεινεις 5; Το μελαφιξ οπως και ολα τα φαρμακα δεν ειναι οπως λες για πασα νοσο ουτε για πασα μ@...@ν! Νηστεια και αρακα γιατι; Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος