Jump to content

Διάλυση Αλατιού και PH

Recommended Posts

Θέλω να ανέβει πάνω από 8 γιατί από αυτά που διαβάζω αναφέρουν ότι με ph πάνω από 8, και κυρίως κοντά στο 8,3, γίνετε καλύτερη απορρόφηση των στοιχείων από τα κοράλλια και επομένως υπάρχει καλύτερη ανάπτυξη. 

Δεν είναι όμως μόνο θέμα επίτευξης ενός αριθμού που ψάχνω για το ph αλλά να δω εάν κάνω κάτι λάθος στην διάλυση του αλατιού ή αν απλά έχω ανακριβείς μετρήσεις από τα τεστ. 

Εγω δεν βλεπω κατι λαθος στον τρόπο που σπας το αλατι. Επειδη το θεμα με το ph το εχω ψαξει στο παρελθον, εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι πρεπει να αφήνεις το ενυδρειο σου στο ph που μπορει να κρατησει απο μονο του γιατι εκει θα εισαι και πιο σταθερος. Αν αρχίσεις να προσπαθεις να το ανεβάσεις το μονο που θα καταφερεις κατα την αποψη μου ειναι να το κανεις ασταθες. Εγω δεν θα εμπλεκα με ph buffers κλπ. Οσο εισαι 7.8-8.5 εισαι μια χαρα.

Και για να σε ηρεμησω ακομα περισσότερο, εγω ποτε δεν εχω μετρησει ph στον κουβα εκει που το δινει ο κατασκευαστης. Μηπως ειναι κοντα αλλα το τεστ τις salifert εχει αποκλυση και αδικα παιδευεσαι;

• Like 1

Εγω δεν βλεπω κατι λαθος στον τρόπο που σπας το αλατι. Επειδη το θεμα με το ph το εχω ψαξει στο παρελθον, εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι πρεπει να αφήνεις το ενυδρειο σου στο ph που μπορει να κρατησει απο μονο του γιατι εκει θα εισαι και πιο σταθερος. Αν αρχίσεις να προσπαθεις να το ανεβάσεις το μονο που θα καταφερεις κατα την αποψη μου ειναι να το κανεις ασταθες. Εγω δεν θα εμπλεκα με ph buffers κλπ. Οσο εισαι 7.8-8.5 εισαι μια χαρα.

Και για να σε ηρεμησω ακομα περισσότερο, εγω ποτε δεν εχω μετρησει ph στον κουβα εκει που το δινει ο κατασκευαστης. Μηπως ειναι κοντα αλλα το τεστ τις salifert εχει αποκλυση και αδικα παιδευεσαι;

Δεν θέλω να μπλέκω με ζουμιά και γι' αυτό ψάχνω το PH στο νερό της αλλαγής. 

Αν δεν κάνω κάτι λάθος και το PH είναι αυτό που είναι τότε δεν θα κάνω κάτι παραπάνω εφόσον δεν μου δημιουργεί κάποιο θέμα.

Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση τα τεστ να μην είναι σωστά, οπότε πάλι καλύτερα να μην το προσπαθήσω να το ανεβάσω με άλλο τρόπο γιατί το πιθανότερο είναι κάνω ζημιά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...