Levados 23 Μαρτίου 2016 #1 Share 23 Μαρτίου 2016 Θα ήθελα τα φώτα σας για την διάλυση του αλατιού και την επίτευξη του PH που δίνει ο κατασκευαστής του. Ετοιμάζω το νερό για την αλλαγή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, πιάνω την επιθυμητή αλατότητα (1026) άλλα μετράω PH και έχω αρκετά χαμηλότερο (7,7) από αυτό που δίνει ο κατασκευαστής. Το νερό το διαλύω σε βαρελάκι 60 λτ και έχω δοκιμάσει με wavemaker 2600λτ/ωρα ή με κυκλοφορητή jebao 2000λτ/ωρα και πάντα το PH είναι χαμηλότερο από αυτό που λέει το αλάτι. Το ίδιο θέμα αντιμετώπισα/ζω και με το aquavitro και με το red sea coral pro. Τι μπορεί να φταίει και μου βγάζει χαμηλότερο PH? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 23 Μαρτίου 2016 #2 Share 23 Μαρτίου 2016 Τι τιμη σου βγαζει δηλαδη? Χρησιμοποιεις Α/Ο η' βρυση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Levados 23 Μαρτίου 2016 Author #3 Share 23 Μαρτίου 2016 (edited) ΑΟ χρησιμοποιώ. Η τιμή που βγάζει είναι 7,7 ενώ το aquavitro που χρησιμοποιώ τώρα δίνει 8,4 ( ΑLK, CA & MG μετράω πολύ κοντά σε αυτά που δίνει η εταιρεία). Έγινε επεξεργασία 23 Μαρτίου 2016 - Levados Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 23 Μαρτίου 2016 #4 Share 23 Μαρτίου 2016 με salifert? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Levados 23 Μαρτίου 2016 Author #5 Share 23 Μαρτίου 2016 Ναι Νίκο με salifert μετράω. Λες να μου βγάζει βλκς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marou 23 Μαρτίου 2016 #6 Share 23 Μαρτίου 2016 To ph ειναι κατι που επιρεαζεται απο το ποσοστο co2 που βρισκεται μεσα στο νερο. Εγω δεν θα αγχωνομουν τοσο για το ph που και κοντα στο 7.7 εγω το βρισκω μια χαρα. Το καλο ειναι οτι το αλατι σου βραζει kh,ca,mg κοντα σε αυτα που δινει ο κατασκευαστης, πραγμα που εγω το θεωρω πολυ σπανιο και καλο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 23 Μαρτίου 2016 #7 Share 23 Μαρτίου 2016 εχω μια ενσταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 23 Μαρτίου 2016 #8 Share 23 Μαρτίου 2016 To ph ειναι κατι που επιρεαζεται απο το ποσοστο co2 που βρισκεται μεσα στο νερο. Εγω δεν θα αγχωνομουν τοσο για το ph που και κοντα στο 7.7 εγω το βρισκω μια χαρα. Το καλο ειναι οτι το αλατι σου βραζει kh,ca,mg κοντα σε αυτα που δινει ο κατασκευαστης, πραγμα που εγω το θεωρω πολυ σπανιο και καλο Επειδη το Aquavitro το εχω δουλεψει εχει σταθερες τιμες συμφωνα με το υπομνημα ,το μονο του ελλατωμα ειναι οτι ειναι θολο αλλα δεν επηρεαζει το ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 23 Μαρτίου 2016 #9 Share 23 Μαρτίου 2016 ΑΟ χρησιμοποιώ. Η τιμή που βγάζει είναι 7,7 ενώ το aquavitro που χρησιμοποιώ τώρα δίνει 8,4 ( ΑLK, CA & MG μετράω πολύ κοντά σε αυτά που δίνει η εταιρεία). Η μέτρηση ph μετά από πόσες ώρες έχει γίνει ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 23 Μαρτίου 2016 #10 Share 23 Μαρτίου 2016 Νομίζω αυτό που λεει ο marou έχει ένα δίκιο. Άλλη τιμή μπορεί να σου δώσει με κλειστό καπάκι άλλη τιμή με ανοιχτό και άλλη αν φωτίζεται το βαρέλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Levados 23 Μαρτίου 2016 Author #11 Share 23 Μαρτίου 2016 Η μέτρηση ph μετά από πόσες ώρες έχει γίνει ? Όταν είχε διαλυθεί εντελώς και ήταν έτοιμο ( στο red sea είχα μετρήσει στο 2ωρο ενώ στο aquavitro στο 12ωρο και στο 24ωρο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 23 Μαρτίου 2016 #12 Share 23 Μαρτίου 2016 (edited) Συγνωμη που σε εβαλα να το ξαναγραψεις,ειδα οτι το ειχες αναφερει απο την αρχη το 7,7 Εγω για αρχη σκεφτηκα το νερο βρυσης αλλα αφου χρησιμοποιεις οσμωση εισαι μια χαρα. Τα υπολοιπα παιδια εχουν πολυ σωστες τοποθετησεις!Ισως να ειναι κατι απο αυτα! Αν εχεις και κανενα φιλο που να εχει κ αυτος τεστ,κανε κ με το δικο του. Παντως το7,7 δεν ειναι πολυ κακο ανεξαρτητα βεβαια απο αυτο καλο ειναι να δεις αν μπορεις να επιτυχεις την τιμη που λεει η εταιρια. Στο ενυδρειο ποσο εχεις? Έγινε επεξεργασία 23 Μαρτίου 2016 - mad23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Levados 23 Μαρτίου 2016 Author #13 Share 23 Μαρτίου 2016 (edited) Σε αυτό που καταλήγω είναι η ότι έχω λάθος μέτρηση ή ότι φταίει το CO2. Έχω δοκιμάσει και με ανοιχτό καπάκι και με κλειστό και δεν μου άλλαξε το αποτέλεσμα. Να θέλει μεγαλύτερη κυκλοφορία για καλύτερη οξυγόνωση? Και στο ενυδρείο το PH είναι 7,7. Υ.Γ, Μετράω και με 2 διαφορετικά τεστ salifert Έγινε επεξεργασία 23 Μαρτίου 2016 - Levados Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 23 Μαρτίου 2016 #14 Share 23 Μαρτίου 2016 Όταν είχε διαλυθεί εντελώς και ήταν έτοιμο ( στο red sea είχα μετρήσει στο 2ωρο ενώ στο aquavitro στο 12ωρο και στο 24ωρο) Μήπως μέτρησες απογευματινές-βραδυνές ώρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 23 Μαρτίου 2016 #15 Share 23 Μαρτίου 2016 Σε αυτό που καταλήγω είναι η ότι έχω λάθος μέτρηση ή ότι φταίει το CO2. Έχω δοκιμάσει και με ανοιχτό καπάκι και με κλειστό και δεν μου άλλαξε το αποτέλεσμα. Να θέλει μεγαλύτερη κυκλοφορία για καλύτερη οξυγόνωση? Και στο ενυδρείο το PH είναι 7,7. Υ.Γ, Μετράω και με 2 διαφορετικά τεστ salifert Οσο ποιο μεγαλη ανταραξη επιφανειας εχεις μαζι με ενα παραθυρο ανοιχτο ας πουμε εχεις το υψηλωτερο ph στο full φωτισμο,μετρησα με 3 τεστ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Levados 23 Μαρτίου 2016 Author #16 Share 23 Μαρτίου 2016 Μήπως μέτρησες απογευματινές-βραδυνές ώρες? Και πρωί έχω μετρήσει (συνήθως όμως απόγευμα) αλλά το δωμάτιο που ετοιμάζω το νερό της αλλαγής είναι γενικά σκοτεινό (αλλά καλά αεριζόμενο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Levados 23 Μαρτίου 2016 Author #17 Share 23 Μαρτίου 2016 Οσο ποιο μεγαλη ανταραξη επιφανειας εχεις μαζι με ενα παραθυρο ανοιχτο ας πουμε εχεις το υψηλωτερο ph στο full φωτισμο,μετρησα με 3 τεστ. Στο κυρίως ενυδρείο η ανατάραξη είναι πολύ μεγάλη και στο δωμάτιο ανοίγω παράθυρο να αερίζετε μέσα στην ημέρα και προσπαθώ να μετράω νωρίς το απόγευμα κοντά στον full φωτισμό. Στο βαρελάκι η ανατάραξη δεν είναι σημαντική, το δωμάτιο αερίζετε πολύ καλά και από φωτισμό πολύ χαμηλό. Θέλει να έχει φωτισμό και στο σπάσιμο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 23 Μαρτίου 2016 #18 Share 23 Μαρτίου 2016 Στο κυρίως ενυδρείο η ανατάραξη είναι πολύ μεγάλη και στο δωμάτιο ανοίγω παράθυρο να αερίζετε μέσα στην ημέρα και προσπαθώ να μετράω νωρίς το απόγευμα κοντά στον full φωτισμό. Στο βαρελάκι η ανατάραξη δεν είναι σημαντική, το δωμάτιο αερίζετε πολύ καλά και από φωτισμό πολύ χαμηλό. Θέλει να έχει φωτισμό και στο σπάσιμο? Δεν το εχω ψαξει τοσο πολυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Levados 23 Μαρτίου 2016 Author #19 Share 23 Μαρτίου 2016 Αν θέλει φωτισμό και στο σπάσιμο τότε τι να πω. Θα δοκιμάσω την επόμενη εβδομάδα να ετοιμάσω λιγότερο νερό οπότε θα έχει μεγαλύτερη κυκλοφορία να δω αν θα αλλάξει κάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 23 Μαρτίου 2016 #20 Share 23 Μαρτίου 2016 Αν θέλει φωτισμό και στο σπάσιμο τότε τι να πω. Θα δοκιμάσω την επόμενη εβδομάδα να ετοιμάσω λιγότερο νερό οπότε θα έχει μεγαλύτερη κυκλοφορία να δω αν θα αλλάξει κάτι. Σε πολύ γενικές γραμμές το ph και οι μεταβολές του περιλαμβάνουν πολλούς παράγοντες και αναφέρομαι καθαρά στο θαλασσινό κομμάτι.. Λίγες απο αυτές είναι η βαρομετρική πίεση,η ώρα,το CO2,τα ποσοστά οξυγόνου κ.λ.π... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 23 Μαρτίου 2016 #21 Share 23 Μαρτίου 2016 Οσον αφορα στου ενυδρειου την τιμη αν ημουν στη θεση σου και κατα την ταπεινη μου γνωμη,θα προσπαθουσα να την ανεβασω με καποιο buffer στο 8 και μετα να δω τι θα γινει.Αν θα ξαναπεσει η' αν θα μεινει σταθερη. Γιαν δεις αν πρεπει να κανεις κατι στο ενυδρειο η' αν τελικα το νερο της αλλαγης σου ριχνει τοσο χαμηλα το ph και εκει. Το ποτε θα μετρησεις απλα να προσπαθεις να ειναι την ιδια ωρα.Οι μεταβολες θα ειναι + - 2 μονο μοναδες διαφορετικη ωρα αλλα για να εχεις καλυτερη εικονα,οπως ειπαν και τα παιδια παραπανω. Εχεις δοκιμασει να φτιαξεις νερο σε αλλο κουβα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 24 Μαρτίου 2016 #22 Share 24 Μαρτίου 2016 Δεν εχει αναφερθει πουθενα η θερμοκρασια στο βαρελι που σπας το αλατι 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 24 Μαρτίου 2016 #23 Share 24 Μαρτίου 2016 Δεν εχει αναφερθει πουθενα η θερμοκρασια στο βαρελι που σπας το αλατι +1000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Levados 24 Μαρτίου 2016 Author #24 Share 24 Μαρτίου 2016 (edited) Οσον αφορα στου ενυδρειου την τιμη αν ημουν στη θεση σου και κατα την ταπεινη μου γνωμη,θα προσπαθουσα να την ανεβασω με καποιο buffer στο 8 και μετα να δω τι θα γινει.Αν θα ξαναπεσει η' αν θα μεινει σταθερη. Γιαν δεις αν πρεπει να κανεις κατι στο ενυδρειο η' αν τελικα το νερο της αλλαγης σου ριχνει τοσο χαμηλα το ph και εκει. Το ποτε θα μετρησεις απλα να προσπαθεις να ειναι την ιδια ωρα.Οι μεταβολες θα ειναι + - 2 μονο μοναδες διαφορετικη ωρα αλλα για να εχεις καλυτερη εικονα,οπως ειπαν και τα παιδια παραπανω. Εχεις δοκιμασει να φτιαξεις νερο σε αλλο κουβα? Ο σκοπός είναι να ανέβει το Ph του ενυδρείου αλλά αν με τις αλλαγές βάζω χαμηλότερο ph θα μου το κατεβάζει. Συνήθως μετράω στις 16:30 αλλά δοκιμάστηκα έχω κάνει μετρήσεις και πρωί και βράδυ να δω διαφορές. Δυστυχώς ο άλλος κουβάς που έχω είναι μόνο 20 λτ και δεν εξυπηρετεί. Δεν εχει αναφερθει πουθενα η θερμοκρασια στο βαρελι που σπας το αλατι Το red sea το έσπαγα σε νερό στους 25C. Ενώ το aquavitro θέλει κρύο νερό ( περίπου στους 15C) Έγινε επεξεργασία 24 Μαρτίου 2016 - Levados Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marou 24 Μαρτίου 2016 #25 Share 24 Μαρτίου 2016 Ναι αυτο γιατι η υψηλή θερμοκρασια προκαλει precipitation συγνωμη αλλα δεν ξερω πως λεγεται στα ελληνικα.. Ειναι η ενωση του kh με το ασβέστιο. Και εγω παλια εβαζα θερμανση στο κουβα αλλα οχι πλεον. Αληθεια ομως γιατι θες το ενυδρειο σου σε πιο υψηλό ph? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος