Jump to content

120lt ημιφυτεμένο ψαροσύνθεση και στήσιμο

Recommended Posts

Θυμιο δεν το ξερω και θα ηθελα πολυ να το μαθω.Αυτο με εχει βαλει σε σκεψεις γιατι ξεκινησαμε με 10 φυτακια ευκολα και μας επιασε η μανια να αγορασουμε λιπασματα,co2,λαμπες,ταμπλετες και ακομα δεν εχουμε δει καλυτερευση και πολεμαμε τις αλγες και το κυανο και αλλοι με τιποτα εχουν φυτεμενα με σπανια φυτα που τα ζηλευεις.

Γι'αυτο δεν θελω να συμβουλευω κανεναν για φουλ εξοπλισμο και πιστευω οτι η ωριμοτητα του ενυδρειου και του βυθου ειναι τα πιο σημαντικα για ενα ομορφο αποτελεσμα

Θυμιο δεν το ξερω και θα ηθελα πολυ να το μαθω.Αυτο με εχει βαλει σε σκεψεις γιατι ξεκινησαμε με 10 φυτακια ευκολα και μας επιασε η μανια να αγορασουμε λιπασματα,co2,λαμπες,ταμπλετες και ακομα δεν εχουμε δει καλυτερευση και πολεμαμε τις αλγες και το κυανο και αλλοι με τιποτα εχουν φυτεμενα με σπανια φυτα που τα ζηλευεις.

Γι'αυτο δεν θελω να συμβουλευω κανεναν για φουλ εξοπλισμο και πιστευω οτι η ωριμοτητα του ενυδρειου και του βυθου ειναι τα πιο σημαντικα για ενα ομορφο αποτελεσμα

Καλα αυτο δεν πολυγινεται,φουλ φυτεμενα με σπανια φυτα και χωρις τιποτα και να ειναι και σε καλη κατασταση τα φυτα.

Αν μιλαμε για φυτεμενα με πολυ ευκολα φυτα,τοτε ναι,γινεται.

Και εγω εχω γαριδιαδικο με ευκολα φυτα αλλα αν δεν ριξω λιπασμα και εξελ τα φυτα δεν πανε και εχω ευκολα ευκολα.

Η ωριμοτητα του ενυδρειου παιζει ρολο αλλα ολα τα φυτα θελουν co2 για να κανουν φωτοσυνθεση και να αναπτυχθουν,ειναι φυσικο αυτο.

Απλα τα ευκολα φυτα θελουν λιγοτερο co2 απο τα δυσκολα και τα μετρια,οπως και φως.

Έγινε επεξεργασία - rastafarian
  • Like 1

Καλα αυτο δεν πολυγινεται,φουλ φυτεμενα με σπανια φυτα και χωρις τιποτα και να ειναι και σε καλη κατασταση τα φυτα.

Αν μιλαμε για φυτεμενα με πολυ ευκολα φυτα,τοτε ναι,γινεται.

Και εγω εχω γαριδιαδικο με ευκολα φυτα αλλα αν δεν ριξω λιπασμα και εξελ τα φυτα δεν πανε και εχω ευκολα ευκολα.

Η ωριμοτητα του ενυδρειου παιζει ρολο αλλα ολα τα φυτα θελουν co2 για να κανουν φωτοσυνθεση και να αναπτυχθουν,ειναι φυσικο αυτο.

Απλα τα ευκολα φυτα θελουν λιγοτερο co2 απο τα δυσκολα και τα μετρια,οπως και φως.

Δεν αμφιβαλω οτι εχετε δικιο και εσυ και ο Ηρακλης και ο Θυμιος.Ολα ειναι χρησιμα αρκει να βρεις τις καταλληλες ισσοροπιες φωτισμου,λιπασματων,co2 που αυτο ειναι το πιο δυσκολο.Εγω ακομα τις ψαχνω.Εχω καλυτερη αναπτυξη μεν αλλα τα φυτακια μου δεν ειναι καθαρα και υγιη.Ο φιλος που ανοιξε το θεμα και διαβαζει θελει ευκολα φυτα και λιγα

Οπως τα λεει ο φιλος Κοσμας, εγω δε θα εχω πανω απο 15 φυτακια ,δε θα ειναι πυκνοφυτεμενο και ελπιζω οτι και με τη ψαροφορτωση θα παιρνουν αρκετο CO2. 

Ευχαριστω ομως πολυ για τις συμβουλες και θα τις έχω ολες υποψιν, αναλογα την εξελιξη.

Με το φωτισμο εχω ακομη προβληματισμο βεβαια, τα ψαρακια δεν ενοχλουνται γενικα απο εντονη φωτεινοτητα;

Τελικα περισσοτερο ασχολουμαστε με τα φυτα παρα με τα ψαρια.

• Like 2

Οι πιο εξελιγμένοι/περιπλοκοι οργανισμοί έρχονται πάντα τελευταίοι.

Είναι φυσικό,εφόσον για φτασουμε σε αυτους, πρεπει πρωτα να έχουμε καταφέρει όλα τα προηγούμενα σταδια του οικοσυσηματος τους, ένα από αυτά και τα φυτά...

Ένταξει ο Stav έχει εκφέρει και άλλου την απόψη-διαφωνία του στο να επικεντρώνεται ο χομπίστας στα φυτά και όχι στα ψάρια.

Έχει 1 δίκιο όπως και να το κάνουμε μιας και οι πρωταγωνιστές είναι τα ψάρια.

Αυτό που θα του πω όμως εγώ , είναι πως ψάρι που χρειάζεται φυτά για να νιώσει άνετα σαν το φυσικό του περιβάλλον θα εκτιμήσει πολύ ένα υγιές φυτό πράγμα το οποίο απαιτεί ψάξιμο.

Άρα η ενασχόληση με το φυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στον πρωταγονιστή.

Έγινε επεξεργασία - Light0r

Αν το ενυδρειο ειναι σαλονατο πρεπει να κραταμε τις ισορροπιες.Να φροντιζουμε οσο το δυνατο καλυτερα τα ψαρακια μας, να διατηρουμε υγιη τα φυτα μας και να εχουμε ενα ομορφο οπτικο αποτελεσμα για να μην φαμε καμμια παντοφλα απο την γυναικα μας.Δεν πρεπει να παραμελουμε τιποτα :D

Αυτό που θα του πω όμως εγώ , είναι πως ψάρι που χρειάζεται φυτά για να νιώσει άνετα σαν το φυσικό του περιβάλλον θα εκτιμήσει πολύ ένα υγιές φυτό πράγμα το οποίο απαιτεί ψάξιμο.

Άρα η ενασχόληση με το φυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στον πρωταγονιστή.

Εμεις περασαμε στην υπερβολη,CO2,λιπασματα,υποστρωματα,φωτισμο λες και θα φωτισουμε

το ΟΑΚΑ και αλλα.Δεν λεω να μην εχουμε φυτα να εχουμε ευκολα χωρις να χρειαζονται ολα

τα παραπανω που γραφω.Βεβαια ο καθενας κανει αυτο που του αρεσει, εγω απλως εκφραζω

την γνωμη μου δεν κατακρινω κανενα.

Οπως τα λεει ο φιλος Κοσμας, εγω δε θα εχω πανω απο 15 φυτακια ,δε θα ειναι πυκνοφυτεμενο και ελπιζω οτι και με τη ψαροφορτωση θα παιρνουν αρκετο CO2. 

Ευχαριστω ομως πολυ για τις συμβουλες και θα τις έχω ολες υποψιν, αναλογα την εξελιξη.

Με το φωτισμο εχω ακομη προβληματισμο βεβαια, τα ψαρακια δεν ενοχλουνται γενικα απο εντονη φωτεινοτητα;

Τα ψαρια δεν παιζουν και μεγαλο ρολο στο co2,συνηθως αυτο δεν φτανει για τα φυτα.

Αν εχεις 2 λαμπες θα βαλεις μια 6500Κ και μια 4500Κ.

Οσο για τα λιπασματα που λες,δεν εχουν σχεση με το υποστρωμα,τα περισσοτερα φυτα παιρνουν τα συστατικα που θελουν απο τη στηλη του νερου,δηλαδη απο τα υγρα λιπασματα που ριχνουμε.

Καλημερα, πήρα μετρήσεις και είχα μηδανική αμωνία και ελαχιστα νιτρωδη σε διαστημα 3 ημερων, το υγρο για τα βακτηρια μου,με συμβουλευε να κανω μικρη ψαροφορτωση, οποτε χτες αγορασα 3 γκαπακια (αντι για τους καρδιναλιους) και η σημερινη αμμωνια ήταν παλι μηδενικη! Τα βακτηρια τα συνεχιζω για μια βδομαδα ακομη και εχω βαλει και μπολι απο χτες

Δεν εχω πολλα φυτακια ακομη,αλλα θα ερθουνε θελω να πιστευω. Η βαλισνερια που εβαλα μεχρι να φτασει υποστρωμα θαφτηκε λιγο στο χαλικι μου..δεν ειναι κακο για το τμημα του φυτου που ειναι θαμενο; -παλι ρωταω για φυτα! :Ρ

Τα γκαπακια φαινονται υπερευτυχισμενα και κολυμπουν ζωηρα παντου,μονο που τα 2 μαλλον εχουν γινει ζευγαρι και δε κανουν καθολου παρεα το 2 θηλυκο. Εκαψε καρδιες η αλλη... Φωτο εδώ

Εχω μια απορια, το νεριτε που πηρα ,δεν το διαλεξα ,γιατι λεω,σαλιγκαρι ειναι . Και οταν ηρθα σπιτι το ειδα ετσι .Είναι ασπρο/γκρι στο πισω μερους του καβουκιου..έχουμε καποια εξηγηση; ειναι αρρωστο; αν ειναι τραυματισμενο πες δεν υπαρχει προβλημα,θα φτιαξει.

Τα ψαρια δεν παιζουν και μεγαλο ρολο στο co2,συνηθως αυτο δεν φτανει για τα φυτα.

Αν εχεις 2 λαμπες θα βαλεις μια 6500Κ και μια 4500Κ.

Οσο για τα λιπασματα που λες,δεν εχουν σχεση με το υποστρωμα,τα περισσοτερα φυτα παιρνουν τα συστατικα που θελουν απο τη στηλη του νερου,δηλαδη απο τα υγρα λιπασματα που ριχνουμε.

Κώστα καλημέρα,

Που βρίσκεις λάμπα στα 4500Κ γιατί εγώ σε συγκεκριμένο κατάστημα σε Philips & Osram βρήκα μόνο στα 4000Κ.

Μακη δεν παιζουν ρολο τα 500 Κ,παρε οποια θελεις

Τα 500Κ δεν ειναι προβλημα.

Σε μαγαζια με ηλεκτρολογικο υλικο βρησκεις οτι κελβιν θες.

Καλημερα, πήρα μετρήσεις και είχα μηδανική αμωνία και ελαχιστα νιτρωδη σε διαστημα 3 ημερων, το υγρο για τα βακτηρια μου,με συμβουλευε να κανω μικρη ψαροφορτωση, οποτε χτες αγορασα 3 γκαπακια (αντι για τους καρδιναλιους) και η σημερινη αμμωνια ήταν παλι μηδενικη! Τα βακτηρια τα συνεχιζω για μια βδομαδα ακομη και εχω βαλει και μπολι απο χτες

Δεν εχω πολλα φυτακια ακομη,αλλα θα ερθουνε θελω να πιστευω. Η βαλισνερια που εβαλα μεχρι να φτασει υποστρωμα θαφτηκε λιγο στο χαλικι μου..δεν ειναι κακο για το τμημα του φυτου που ειναι θαμενο; -παλι ρωταω για φυτα! :Ρ

Τα γκαπακια φαινονται υπερευτυχισμενα και κολυμπουν ζωηρα παντου,μονο που τα 2 μαλλον εχουν γινει ζευγαρι και δε κανουν καθολου παρεα το 2 θηλυκο. Εκαψε καρδιες η αλλη... Φωτο εδώ

Εχω μια απορια, το νεριτε που πηρα ,δεν το διαλεξα ,γιατι λεω,σαλιγκαρι ειναι . Και οταν ηρθα σπιτι το ειδα ετσι .Είναι ασπρο/γκρι στο πισω μερους του καβουκιου..έχουμε καποια εξηγηση; ειναι αρρωστο; αν ειναι τραυματισμενο πες δεν υπαρχει προβλημα,θα φτιαξει.

up! :)

Καλησπέρα και παλι ! 

Εκανα καποιες προσθηκες μιας και ο κυκλος φαινεται να πηγαινει μια χαρα! Το μπολι που πηρα απ τον Σταθη μπολιασε για τα καλα!

Δείτε φωτο εδω

Το σαλιγκαρακι παρα αυτα που λεω πιο πανω φαινεται να ειναι μια χαρα και τα γκουραμακια συνηθισαν το νεο ενυδρειο μετα και απο τη προσθηκη φυτων και δεν ειναι νευρικα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...