Johnny38 23 Μαρτίου 2016 #1 Share 23 Μαρτίου 2016 (edited) Καλησπέρα και από εδώ, Λοιπόν το ενυδρειάκι μου έχει ως εξής: Γενική κατηγορία ενυδρείου Αφρική MalawiΓενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 101cm x 41cm x 50cmΣυνολικά Λίτρα: 180 Lt.Sump (λίτρα):ΟργανισμοίΦυτά: ------Ψάρια: Copadichromis Borleyi Labidochromis Caeruleus Pseudotropheus Elongatus Mpanga Metriaclima Estherae (red zebra) Τώρα που έχουν μεγαλώσει αρκετά πιστεύω ότι αυτά είναι τα σωστά ονόματα τους!!! Άλλα είδη:----- Διακοσμητικά υλικάΦόντο: Blue VinylΠέτρες: Από Σαλαμίνα ( προσεχώς περισσότερες)Ξύλα: ---------Άλλα διακοσμητικά : ------------Υπόστρωμα: -------------Βυθός: Χαλίκι Λευκό + 20 Kg μαύρο αραγωνίτη + 15 Kg Μαύρη Άμμος ΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 2 x High-Lite Day 45 Watt, 895 mmΔιάρκεια φωτισμού: 16:30 - 00:30 Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: Bioflow Filter M με Pump Juwel ECCOFLOW 600 l/h Int.(το μαμά του Rio180) + το παλιό CrystalProfi 700 Θέρμανση/ Ψύξη: Θερμανση ( Aqua Heat 200 Watt Automatic ) + το παλιό Eheim 200W Λίπανση: ----------Παροχή CO2:------------Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: sera air pump 275Διατροφή: Sera Granugreen ΠαράμετροιpH: Νερό Βρύσης ΑττικήςΓενική σκληρότητα (GH):Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):Αμμωνία (ΝΗ3):Νιτρώδη (ΝΟ2):Νιτρικά (ΝΟ3):Φωσφορικά (PΟ4):Μέση Θερμοκρασία (°C): 24ΣυντήρησηΑλλαγές νερού: ΜηνιαίωςΠροετοιμασία νερού/πρόσθετα: Άλλες ρουτίνες συντήρησης:Φωτογραφίες: Βίντεο: Έγινε επεξεργασία 23 Μαρτίου 2016 - Johnny38 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 24 Μαρτίου 2016 #2 Share 24 Μαρτίου 2016 Ασχετος ειμαι απο αφρικη αλλα τα ψαρακια σου πανεμορφα.Αυτο που μπορω να προτεινω ειναι περισσοτερες πετρες,το φοντο να γινει πιο σκουρο(μαυρο εγω θα εβαζα) και πιο συχνες αλλαγες νερου που θα βοηθησουν και στην αλγη που εχεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 24 Μαρτίου 2016 #3 Share 24 Μαρτίου 2016 (edited) Δεν έχω και μεγάλη εμπειρία στην Αφρική αλλά από αυτή τη λίγη που έχω θα σου έλεγα ότι αν βάλεις μπόλικες πέτρες θα μπορούσες να κρατήσεις τα λαμπιντο βάζοντας περισσότερα όμως για να βγάλεις χαρέμι (1αρσενικόμε 3-4 θηλυκά). Νομίζω πως μόνο ένα είδος μπορείς να έχεις σε 180 λίτρα και 1 μέτρο μήκος. Όσο για τις αλλαγές πρέπει να είναι 30% την εβδομάδα αν οι μετρήσεις σου είναι καλές. Έγινε επεξεργασία 24 Μαρτίου 2016 - DEX Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 24 Μαρτίου 2016 #4 Share 24 Μαρτίου 2016 Καλως ηρθες στο φορουμ κ στην αφρικη!Χρειαζεσαι αρκετες πετρες ακομη αλλα εφοσον το χεις στο προγραμμα παμε καλα.Η ψαροσυνθεση χρειαζεται καποια βελτιωση ομως.Το μπορλει δυστυχως πρεπει να φυγει.Καταπληκτικο ψαρι αλλα θελει πολλα λιτρα..Στο δικο σου ενυδρειο,για να χαρεις κ τα χρωματα/κινηση/συμπεριφορες το ιδανικο θα ηταν να βαλεις ενα χαρεμι ενος εκ των ειδων που εχεις.Δηλαδη να το κανεις species tank ή με λαμπιντο ή με μπανγκα ή με εσθραε.Καλυτερα οχι με τα εσθραε καθως πιστευω πως ειναι περισσοτερο επιθετικα.Ολοι στην αρχη θελαμε να εχουμε πολλα χρωματα στο ενυδρειο μας αλλα πρακτικα αυτο δεν εξυπηρετει.Θα χασεις χρημα,χρονο κ ψαρακια που ειναι κριμα.Το οτι η ουρα απ το μικρο λαμπιντο ειναι παντελος φαγομενη μαρτυρα οτι κατι δεν κανεις σωστα.Εννοω οτι υπαρχει αυξημενη επιθετηκοτητα κ οχι μια ισσοροπια που την θελουμε τοσο στην αφρικη για να την μετριασουμε.Σ αυτο θα βοηθησει πολυ κ η δημιουργια πολλων περασματων/κρυψωνων στο "νταμαρι"που θα κανεις για aquascape.Κανε αυτα που σου ειπαμε κ θα μπορεσεις να απολαυσεις στα λιτρα σου ενα ωραιο χαρεμακι με ενα απ το ειδος που θα επιλεξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 24 Μαρτίου 2016 #5 Share 24 Μαρτίου 2016 Επισης εμπλουτισε την ποικιλια των τροφων σου κ με αλλες φυτικες,κατα προτιμιση βυθιζομενες.Ενα τελευταιο αγορασε ενα τεσφ νιτρικοω (Νο3) κ να φροντιζεις με συχνες αλλαγες νερου να μην ανεβαινει πανω απ το 12-20 το ποοολυ!Καποια στιγμη παρε κ ενα σκορδοζουμε για να μουλιαζεις τη τροφη που θα τους δινεις μετα την 24ωρη "διαιτα". Link to comment Share on other sites More sharing options...
tepe 24 Μαρτίου 2016 #6 Share 24 Μαρτίου 2016 Συμφωνώ με το προλαλησαντα αφρικανο , καλο είναι να κανεις ενα ενυδρειο μεενα μονο ειδος ανθες να δεις συμπεριφορές και το μεγαλείο τους. Τα λιτρα σου ειναι απαγορευτικά για κοινωνικό αφου είσαι και πρωτάρης. Πριν πο χρόνια αυτες τις συμβουλες τις διάβαζα εδώ μέσα όταν μου τις κάνανε και ειμουν δύσπιστος, μετα απο 6 χρονια ομως σε συμβουλεύω να τις διαβάζεις και να τις λαμβάνεις σοβαρά υπόψιν σου διοτι προερχονται απο ανθρωπους που το μονο κινητρο τους ειναι η αγάπη για αυτό το χομπι Link to comment Share on other sites More sharing options...
eja 24 Μαρτίου 2016 #7 Share 24 Μαρτίου 2016 Γεια σου φίλε να σου πω και εγώ την εμπειρία μου , σαν πρωτάρης και εγώ είχα πάει στην Αφρική και στα λαμπιντο (στο ίδιο ενυδρείο με το δικό σου) απ τα οποία είχα βάλει 4-5 αν θυμάμαι καλά και είχα δει ωραίες συμπεριφορές και γέννες και μικρά ακόμα, με μπόλικη πέτρα μέσα γιατί κρύβονται την περισσότερη ώρα θα έλεγα . Αυτό απο εμένα καλή συνέχεια σου εύχομαι . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnny38 5 Απριλίου 2016 Author #8 Share 5 Απριλίου 2016 Καλημέρα σας, σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές, θα προσπαθήσω να βελτιώσω το ενυδρείο μου όσο το δυνατό περισσότερο. Σήμερα το πρωί είχα και ένα άσχημο συμβάν, το μικρότερο ψαράκι μου το Metriaclima Estherae (red zebra), το βρήκα ψόφιο στον πάτο του ενυδρείου. Προ περίπου 2-3 μήνες και πριν αλλάξω το ενυδρείο, το είχα παρατηρήσει να στέκεται επί 3-4 ημέρες τις περισσότερες ώρες με το κεφάλι προς τα κάτω, τελείως κάθετα στο βυθό. Μετά συνήλθε απόλυτα, και όταν ρώτησα σε ένα πράσινο pet shop, μου είπε η πωλήτρια ότι πέρασε κάποιο (εγκεφαλικό). Τι να πω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnny38 5 Απριλίου 2016 Author #9 Share 5 Απριλίου 2016 Φίλε johnbaggios, ομολογώ ότι με μπέρδεψες λιγάκι.... Επισης εμπλουτισε την ποικιλια των τροφων σου κ με αλλες φυτικες,κατα προτιμιση βυθιζομενες.Ενα τελευταιο αγορασε ενα τεσφ νιτρικοω (Νο3) κ να φροντιζεις με συχνες αλλαγες νερου να μην ανεβαινει πανω απ το 12-20 το ποοολυ!Καποια στιγμη παρε κ ενα σκορδοζουμε για να μουλιαζεις τη τροφη που θα τους δινεις μετα την 24ωρη "διαιτα". αν μπορείς να μου το εξηγήσεις λιγάκι καλύτερα, ευχαριστώ εκ τον προτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 5 Απριλίου 2016 #10 Share 5 Απριλίου 2016 (edited) Φιλε μου εχεις ενα ωραιο ενυδρειο σαν διάσταση... προσωπικα αν θελεις την αποψη μου θα σε στεναχωρήσω... για εμένα αλλάζεις βυθό σε αμμο θαλάσσης ή χαλαζιακη οτι σε βολεύει-αρέσει. Προσθέτεις πετρες αρκετές ακομα να δωσεις και ύψος (μια στοίβα αριστερα ή δεξια ακομα καλύτερα οπτικα). Και καλο θα ειναι να κρατήσεις 1 μονο είδος για να δεις τι σημαινει Αφρική... Το μονο απαγορευτικο ειναι το μηκος σου για παραπάνω απο ενα είδος ειδικά Malawi... Σε Tanganyika εχεις πολλες παραπάνω επιλογές... Μπορει να ακούγεται σκληρό αλλα με λίγα χρήματα μπορεις να κανεις πολλά... πιο πολύ θελει προσωπική εργασία γιατί η αφρικη ειναι ευκολη απο την αποψη στησίματος... Το νερο της βρύσης σογουρα ειναι καλο στα μετρα ωστε να μην θελεις επεξεργασία περα απο αντιχλωριο οποτε μπορεις να κανεις ωραια πράγματα!!! Τον χαρακτήρα και το τι σήμαινει Αφρική δεν το εχεις δει ακομα αν αυτο το ενυδρείο ειναι το μονο που εχεις... και εχει δυναμικότητα να γινει κλάσης ανώτερο... Έγινε επεξεργασία 5 Απριλίου 2016 - Irakles Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnny38 5 Απριλίου 2016 Author #11 Share 5 Απριλίου 2016 Σε ευχαριστώ φίλε μου, κάθε γνώμη και άποψη είναι σεβαστή, το ενυδρείο είναι το μόνο που έχω, λόγο έλλειψης χώρου (τρέχει 15 μέρες) άλλα πριν από αυτό τα ίδια ψάρια συνυπάρχουν 20 μήνες, (σε ένα αρκετά μικρότερο Juwel 80) σκάβοντας ατελείωτα τον βυθό ειδικά το μεγάλο πλέον Labidochromis Caeruleus, σε 2 σημεία κάτω από τις πέτρες πλέον βλέπω τον γυαλί από τον πάτο του ενυδρείου. Πέτρες σίγουρα θα προστεθούν αρκετές ακόμα, δεν ξέρω αν μπορεί να μπει και κανένα φυτό!!! Για 2 είδη το ξεχνάμε δηλαδή, πχ το Labidochromis Caeruleus και το Pseudotropheus Elongatus Mpanga σε χαρέμια 1 αρσενικό με 2-3 θηλυκά; Και να δώσω το Copadichromis Borleyi; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 5 Απριλίου 2016 #12 Share 5 Απριλίου 2016 Βασικα τα ξεχνάς ολα αυτα κατα 99% και μαζι και χωρια νομίζω... αλλα πρεπει να δουμε τα προφιλ τους για να ειμαστε σίγουροι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 6 Απριλίου 2016 #13 Share 6 Απριλίου 2016 Φίλε johnbaggios, ομολογώ ότι με μπέρδεψες λιγάκι.... αν μπορείς να μου το εξηγήσεις λιγάκι καλύτερα, ευχαριστώ εκ τον προτέρων. Βασικα φιλε κανεις οτι θες,ενοειται,εμεις τη γνωμη μας λεμε.Αν διωξεις το μπορλει τα εσθραε κ τα μπανγκα ειναι φυτοφαγα.Τα λαμπιντο παμφαγα.Οποτε πρπει να προσαρμωσεις κ τις τροφες σου στις διατροφικες συνηθειες των ψαριων σου.Η granured ειναι πρωτεινουχα.Μια καλη προταση ειναι η granugreen που ειναι φυτικη κ βυθιζομενη.Προτεινω βυθιζομενες γιατι τα πετροψαρα της malawi ειναι ευπαθη στην ασθενεια malawi bloat (εντερικα/πρησμενη κοιλια/θανατος).Οποτε οταν συλλεγουν τις επιπλεουσες τροφες απ την επιφανεια πιθανον να καταπωνουν κ αερα που πιθανον να ειναι κ μια απ τις αιτιες της συγκεκριμενης ασθενειας.Μια φορα τη βδομαδα πρεπει να αφηνεις νυστικα τα ψαρια για ενα 24ωρο.Στην καλη λειτουργια των εντερων των ψαριων συμβαλει το σκορδοζουμο (φτιαχτό ή κ ετοιμο σκευασμα,π.χ. seachem gurlic guard).Γι αυτο καλο ειναι να μνουλιαζεις που κ που την τροφη με αυτο.Εγω το κανω στο πρωτο ταισμα μετα την 24ωρη διαιτα καθως πιστευω οτι εχει μεγαλυτερη συμβολη στην στομαχικη υγιεινη.Επισης επειδη δεν τουw πολυαρεσει καθοτι νυστικα,την τρωνε ευκολοτερα. Aν μελετισεις τον κυκλο αζωτου κ αν λειτουργουν ολα σωστα στο ενυδρειο μας αυτο που μενει σαν καταλοιπο των τροφων κ των ακαρθασιων στο νερο ειναι τα νιτρικα (Νο3).Το σωστο ειναι οι τιμες τους στο νερο να ειναι 15-20 το πολυ.Οσο πιο χαμηλες τοσο το καλυτερο για τα ψαρια που φιλοξενουμε.Οποτε με την πρωτη ευκαιρια προμηθευεσαι ενα τεστ Νο3 κ οταν βλεπεις οτι φτανει προς το 20 κανεις αλλαγη νερου.Ουσιαστηκα αυτη ειναι κ η μετρηση/ενδειξη που θα καθοριζει κ τις ρουτινες των αλλαγων σου.(α ρε δασκαλε adlib...)Σε καλα στρωμενα ενυδρεια,με μπολικα φυτα ή αλγες μεσα μπορει να μετραμε νητρικα που τεινουν στο 0.Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι σταματαμε τις αλλαγες νερου καθως ενα φρεσκαρισμα χρειαζεται παντα για να μας δωσει ιχνοστοιχεια π.χ. Οτι θες ρωτας κ οοοσο μπορουμε βοηθαμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος