Jump to content

Αναπαραγωγή Sphaeramia Nematoptera

Recommended Posts

καλήμερα σε όλους....

σήμερα την ώρα του ταΐσματος παρατήρησα ότι το συγκεκριμένο ψάρι δεν έτρωγε τίποτα και ήταν λήγω πρησμένο και ανοιχτό το στόμα του. όταν το παρατήρησα ποιο καλά οίδα ότι έχει στο στόμα του μέσα αυγά... πάμε για γέννα ?????

η χαρά μου δεν περιγράφετε....

τι να κάνω για να μεγαλώσω της πιθανότητες για αναπαραγωγής αν είναι αυτό τελικά.....

έχω πόλους θηρευτές μέσα!!!!  

post-58132-0-52626100-1458727029_thumb.jpg

Η εύκολη απάντηση είναι η απομόνωση σε άλλο ενυδρείο...

Tα αφήνεις μεσα και οτι γίνει!

Είναι απο τα ψάρια με αρκετα μεγαλο ποσοστό επιτυχίας!

άμα το βάλω στο samp  θα έχω ποιο πολλές πιθανότητες ?

και μετά με την διατροφή τους τι τρώνε  είτε τα βάλω κάτω είτε όχι προσθέτω κάτι ??

Στο sump ναι μεν θα μειωθουν οι πιθανότητες να καταναλωθούν απο θηρευτές, αλλά θα στρεσαριστεί το ψαράκι που έχει τα αυγά στο στόμα, κάτι που μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα είτε να τα φάει τα αυγά του,είτε να τα χάσει κατα την διάρκεια που θα το κυνηγάς στο ενυδρείο με την απόχη.

Πιστευω θα είναι ρίσκο για να μπεί στο sump.  ίσως αν περίμενες να δείς τα μικρά να έχουν εκκολαφτεί στο στόμα του  και μόνο τότε να επιχειρούσες να το πιάσεις με απόχη, μήπως και "έφτυνε" τα μικρά στην απόχη και τα έπιανες για να  τα  μεγάλωνες σε ξεχωριστό ενυδρείο με αρτέμια.

Δεν έχω εμπειρία απο τα συγκεκριμένα ψάρια για να σου πω κάτι παραπάνω, 

Στο sump ναι μεν θα μειωθουν οι πιθανότητες να καταναλωθούν απο θηρευτές, αλλά θα στρεσαριστεί το ψαράκι που έχει τα αυγά στο στόμα, κάτι που μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα είτε να τα φάει τα αυγά του,είτε να τα χάσει κατα την διάρκεια που θα το κυνηγάς στο ενυδρείο με την απόχη.

Πιστευω θα είναι ρίσκο για να μπεί στο sump.  ίσως αν περίμενες να δείς τα μικρά να έχουν εκκολαφτεί στο στόμα του  και μόνο τότε να επιχειρούσες να το πιάσεις με απόχη, μήπως και "έφτυνε" τα μικρά στην απόχη και τα έπιανες για να  τα  μεγάλωνες σε ξεχωριστό ενυδρείο με αρτέμια.

Δεν έχω εμπειρία απο τα συγκεκριμένα ψάρια για να σου πω κάτι παραπάνω, 

οκ ευχαριστώ για την απάντηση σου . άλλα και όλους όσους μπήκαν στον κόπο να μου γράψουν ..

και εγώ σκεφτόμουν να το αφήσω στην ησυχία του και αν δω μικρά θα τα μεταφέρω ..

διάβασα σε ένα ξένο φόρουμ ότι πάνε και κρύβονται σε έναν αχινό όταν γεννηθούν. (δεν ξέρω όνομα έχει πάντως μεγάλα αγκάθια). και προστατεύονται σε αυτόν...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...