Jump to content

σάπισμα ριζών και στήσιμο απο την αρχή.

Giannis_X

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους μπενω κατευθείαν στο θέμα.

Μερα από πολες μέρες και ώρες ασταμάτητης δουλειάς έριξα σήμερα μετά από 1 μηνα μια ματια στο ενυδρείο και έλεγα να κανω μια αλλαγή της τάξεις 80% έτσι και ξεκίνησα να αφερω νερό κάνοντας ταυτόχρονα μια σκούπα βυθού.

Για να μην τα πολυλογώ έφτασα κοντά στις ρίζες και ότι πιγενα να τις σικοσο γινόντουσαν κομμάτια.

Αποφάσισα εφόσον έχασα που έχασα και τις 2 ρίζες να κανω ενα νέο στήσιμο, έτσι και εγω ευγαλα ψαρια φυτά και πέτρες και έκανα ενα σούπερ γενικό σε ενυδρείο και φίλτρα το ξανά γέμισα και περιμένω το πλήρη ξεθολομα να στισω τις πέτρες και τα φυτά.

Μέχρι τότε παω να κανω έρευνα για αγορά νέας ρίζας η και παραπάνω απο 1

• Like 1

Καλησπερα φιλε μου...τα ψαρια σου τι τα κανες?? ησουν προετοιασμενος για κατι τετοιο?? Εννοω οτι στην ουσια θα στησεις ενυδρειο απο την αρχη που σημαινει απο την αρχη κυκλο αζωτου μετρησεις κλπ κλπ..

On 21/3/2016 at 4:08 ΜΜ, το μέλος kid4ever έγραψε:

Καλησπερα φιλε μου...τα ψαρια σου τι τα κανες?? ησουν προετοιασμενος για κατι τετοιο?? Εννοω οτι στην ουσια θα στησεις ενυδρειο απο την αρχη που σημαινει απο την αρχη κυκλο αζωτου μετρησεις κλπ κλπ..

Η βιολογία ενός σωστά στρωμένου ενυδρείου δεν χαλάει από μια αλλαγή (έστω και πολλή μεγάλη) όπως σε αυτή την περίπτωση. Μετρήσεις βέβαια πρέπει να κάνει για να σιγουρευτεί οτι δεν υπάρχει καμία άνοδος σε αμμωνία, μετά το σκάλισμα του βυθού και το σάπισμα των ριζών.

Τα ψάρια είναι σε ένα 50ρι προσορινα μέχρι αργά το βράδυ που θα είναι έτοιμο το νέο στήσιμο. Τα φίλτρα μου φίλε μου είναι στρομενα δεν πείραξα τίποτα απο βιολογικά υλικά μόνο καθαρισμό σε σολινες κάνιστρα τις λεκάνες των φιλτρον και λιπα ενα ξε μπιχλιασμα έκανα. Το ενυδρείο ήδη τρέχει με καθαρό νερό και περιμένω να ξεθολώνει πλήρες τώρα απλα το μόνο που θα κανω θα ξανά φυτέψω θα στήσω τις πέτρες αλιος και θα πάω να δω για νέα ρίζα. Οποτε δεν έχω να κανω τίποτα με το στρώσιμο των φίλτρων παρα να ρίξω λίγα βακτήρια εντελος προληπτικά.

Βέβαια δεν θα παραλείψω και τις μετρήσεις.

Έκανα και σκούπα βυθού να αποφύγω την τυχόν άνοδο της αμμωνίας.

Προς το παρόν δεν έχω

Ξενέρισα δεν βρήκα κάτι να μου αρέσει λέω να το αφήσω χωρίς ρίζα. Κοίταξα σε 3 μαγαζιά και είχαν μόνο τις χοντρές αν τις λέω καλα τις wood που είναι χωρίς διακλαδώσεις και δεν μ αρέσουν αφήστε που τις είχαν απο 19€ μέχρι και 60 κάτι γομαροκοματα.

Να το κανω μόνο με πέτρες εσείς τη λέτε?

Καλα τι ριζες ηταν και σαπισαν; πολυ περιεργοου ακουγεται.

Γιατι θες να βαλεις ριζες με κλαδια; δεν εξυπηρετει πουθενα τα χρυσοψαρα. Ισα ισα που ισως και να τα τραυματισει.

Send from the heart of the Amazonas

Ήταν χίμα οι προτες που είχα πάρει οπότε δεν ξέρω τι ειταν ακριβός. Οι αλες που είδα είναι μάκρος 30εκ. το παχύ της μέρος περίπου 3-4εκ.και όσο πάει λεπταίνει στο 1-1.5 εκατοστό. Το κόστος είναι τραγικό 21.90€

On 21/3/2016 at 7:46 ΜΜ, το μέλος Giannis_X έγραψε:

Ήταν χίμα οι προτες που είχα πάρει οπότε δεν ξέρω τι ειταν ακριβός. Οι αλες που είδα είναι μάκρος 30εκ. το παχύ της μέρος περίπου 3-4εκ.και όσο πάει λεπταίνει στο 1-1.5 εκατοστό. Το κόστος είναι τραγικό 21.90€

Tiς ριζες δυστηχως τις πληρωνουμε.

Αλλά δεν χαλανε..

Εχω ριζες ειναι και 5 χρονια στο νερο...

Αυτες που πηρες δεν ητανε καταληλες για ενυδρειο...

Αυτό μου κάνει και εμένα εντύπωση γιατί και πάλι σαν και αυτές που μου σάπισαν τις έχει στα ενυδρειακά ! Τα αλλα είναι τυποποιημένα της fluval.

On 21/3/2016 at 7:46 ΜΜ, το μέλος Giannis_X έγραψε:

Μπορείς να βρείς ρίζες κλαδιά με πολύ λιγότερα χρήματα (ούτε τα μισά). Λίγη αναζήτηση  χρειάζεται, γιατί 22 ευρώ είναι υπερβολή στις μέρες που ζούμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...